Olyan volt, mintha nem is lenne terhes

2011. január 18. 08:00 - Panni CsP

„ 20 évesen nősültem meg először. Nemsokára megkaptam az első pofont. Megcsalt. Nem volt semmi, ami visszatartson: 21 évesen elváltam tőle” – Levélírónknak át kellett értékelni a nőkbe vetett bizalmát és nem büszke a válására: mindent megtett, hogy a család egyben maradjon, de nem rajta múlott. Viszont annyit utazott a világ körül, amennyit csak nagyon kevesen. De amikor a két és féléves lánya mesélni kezd a titokzatos „Sz. bácsiról”, a hidegzuhany sem várat magára. Még egy esélyt ad az asszonynak… pedig nem kellett volna.

 

Sziasztok! Én még sosem blogoltam - habár olvasóként jelen voltam itt-ott, de ez az első, hogy leírjam a magam kis sztoriját. Sokat hallani arról, hogy a férfiak milyen önzőek. Csak magukra gondolnak, isznak, csajoznak a párjuk mellett, ha már komolyabb kapcsolatban vannak, csak számítógépeznek és nézik a tévét. Semmi házimunka. Az asszony csak egy eszköz, aki mindent megcsinál a lakásban. Ez nem minden esetben van így. Az emberek szeretnek általánosítani, az elítélendő dolgokat az ellenkező nemre vonatkoztatni. Például, ha egy férfi elvált, a nagy átlag azt gondolja, biztos tapír volt a feleségével szemben. Fordítva, ha egy nő a páciens, azt mondjuk, szegény, biztos nehéz lehet neki.

Én elváltam. Amikor ez valahol szóba kerül, látom az arcmimikákat és tudom, mit gondolnak magukban, főleg mikor hozzáteszem: kétszer is. Nem szoktam elmondani az okát, ha csak meg nem kérdezik. Ez mindig fordulatot hoz. Nem vagyok büszke erre és természetesen sokkal jobban szerettem volna, ha a családunk egyben marad, ezért igyekeztem mindent elkövetni, de sajnos kevés volt. Én egy életvidám srác vagyok, viszonylag még fiatal, 31 éves. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém bejárni a világot. Annyit utaztam amennyit sokan egy élet alatt sem tudnak. Persze ez nem mind az én érdemem, de sokat dolgoztam, hogy megvalósuljon az álmom és nem egy irodában csücsülve. Bármilyen munkát megcsináltam, ami legális. Mindig a komoly kapcsolatnak voltam a híve. Családot szerettem volna. Nem is volt sok párkapcsolatom. A szüleim szerettek hencegni, hogy csak úgy rajzanak körülöttem a csajok. Volt benne igazság, de én nem trófea akartam lenni.

20 évesen nősültem meg először. Nemsokára megkaptam az első pofont. Megcsalt. Nem volt semmi, ami visszatartson: 21 évesen elváltam tőle. Át kellett értékelnem a nőkbe vetett bizalmam. Két évig nem is érdeklődtem a nők iránt és nem azért, mert eddig tartott, hogy kiheverjem, csak egyszerűen a nőkbe vetett bizalmam teljesen romokban volt.

Felkeresett egy lány karácsony előtt. Gyerekek voltunk, mikor utoljára találkoztunk. Jártunk egy kis ideig, de a gyámügy elvette az anyjától. Az apja messze lakott tőlünk és a kapcsolatunk megszakadt. Amikor felhívott azt mondta, hogy nem tudott elfelejteni, még mindig szerelmes. Sokat gondolkoztam, mit is tegyek. Végül úgy gondoltam, hallgatok inkább az eszemre és elhívom hozzám. Ekkor még nem voltak bennem komoly érzelmek. Mivel ismertem az előéletét, ami kegyetlen volt, mint gyermeknek, mint fiatal nőnek és inkább nem is kívánnám részletezni, úgy gondoltam Ő becsülni fogja, amit nyújtani tudok neki. Nem voltam gazdag, de volt pénzem összegyűjtve, amit arra szántam volna, hogy egy új életet indítsak valakivel, aki azt megérdemli. Nem mertem az elején közös lakást vásárolni, de berendeztem egy albérletet, vettünk egy autót stb. Jól éltünk. Hamar megszerettem és nem kicsit. A tenyeremen hordtam, mint egy királylányt. Megkértem a kezét, majd elvettem feleségül. Egy év telt el, amikor bejelentette, hogy kisbabánk fog születni. Én voltam a világon a legboldogabb ember, persze hiába hívtam telefonon bárkit, hogy szétkürtöljem az örömöm, senkit sem értem el. Nagyon jól éreztem magam. Az álmaim valóra válnak. Egy igazi családom lesz. A terhesség alatt már furcsa dolgokat vettem észre a nejemen: olyan volt, mintha nem is lenne a hasában baba. A kislányomnak már akkor meséket mondtam, de a feleségem nem beszélt hozzá. Úgy csinált, mint aki várja, de igazából közömbös volt. Amikor a kislányom megszületett, egyszerűen elszabadult a pokol. A nejemet mintha kifordították volna. Úgy bánt a lányunkkal, ami nem emberhez méltó. Két hónap után már nem bírtam nézni és felmondtam a munkahelyemen és én maradtam otthon a lányunkkal. Öt hetet hagytam dolgozni, de muszáj volt nekem találni valamit, mert amit Ő kapott az nem volt elég. Később döcögött tovább az életünk, vettünk egy lakást, lecseréltük az autót egy nagyobbra. Természetesen úgy, ahogy manapság szokás. Hitelre. Két és féléves volt a lányom, amikor jött a hidegzuhany. Mesélni kezdett a Sz. bácsiról. Azt hittem ott helyben agyvérzést kapok, de csendben maradtam és figyeltem az eseményeket. Amikor már összeállt a kép, rákészültem és lebuktattam őket. Összepakoltam a kis motyóm és kis híján már el is mentem otthonról, amikor is a kislányom megtört engem. A feleségem heteken át hitegetett, hogy többé nem lesz ilyen és sajnálja. Végül a kislányom miatt együtt maradtunk. Nagyon nehéz idő volt ez. Igazából nem is tudtam elfelejteni. Azután, hogy kibukott ez a buli, számomra is kiderült, mennyi ember is tudott erről, csak én voltam a vak. Figyeltem a feleségem viselkedését és már nem volt olyan a kapocs köztünk, mint régen.

Másfél évvel később egy pénteken úgy döntöttem, utánanézek, mi történik, amikor én dolgozom ő pedig nem. Lelkiismeret furdalásom volt. Végig az volt a fejemben, hogy mekkora paraszt vagyok, hiszen szeret engem. Megint belenyúltam: most egy másik pali volt a képben. Ekkor már felkészülten ért a dolog és a lányommal együtt leléptem. Nem értettem miért történik ez, hisz soha nem bántottam, óvtam, védtem, szerettem. Nem tudott választ adni. Később azt mondta, hogy unalmas volt neki az életünk. Elmondtam neki, hogy mennyire sajnálom a fiatalkora miatt, de most ki kell húznom a lába alól a talajt. Tudom, hogy nincs hova mennie, de elveszek tőle mindent. Gyerek, lakás, autó, berendezés és hogy csúnya per lesz belőle.

Igazából nem jutottunk el idáig. Nekem adta a Lányunkat és így közös megegyezéssel váltunk el. Az irónia, hogy most mind a ketten padlón vagyunk anyagilag. Ő együtt maradt a legutolsó pasival.

Nekem meg itt van minden.... minden hitelre.

A legfontosabb is itt van. A Lányom, aki azt hiszem az utolsó nő az életemben.

Örülök, hogy leírtam. Eddig senkinek nem mondtam el ilyen részletesen, bár ez még nem minden, de nekem már így is jobb.

Maradok Tisztelettel: Zoltán

 

 
288 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr272592121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem akarom "elveszíteni a szakítást." Nem akarom nézni az elégedett vigyorát... 2011.10.04. 23:15:08

Nem bírnám elviselni, hogy az az ember akinek régen én voltam a minden most úgy nézzen rám mint bárki másra, nem azért mert szeretem vagy hiányzik, csak beleőrülnék ha szembesülnöm kéne azzal, hogy nincs olyan akinek ennyit jelentenék. Pedig úgy tudom ...

Trackback: Pszichológus válaszol: Hogy élhető túl a szakítás? 2011.03.28. 16:40:37

Én azt szeretném kérdezni, hogy élhető túl a szakítás?Egy 17 éves lányKedves Levélíró!Idővel, türelemmel. A szakítás olyan, mint mikor gyászolunk, hiszen szakításkor is hirtelen elvesztünk valakit, aki addig az életünk része volt. Sajnos nem lehet megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 13:27:20

@Dövan: mondd, végigolvastad a posztot, vagy durrogtatod a hímsovinizmusodat vaktában égbe-világba?:)

fogyókúra 2011.01.18. 13:27:28

@Dr. Jula Watson:
jaj, nem mélyanalízist kell csinálni.
Már egyszeri családlátogatásnál is feltűnik, hogy az adott anyuka-apuka 30 éve házas, még mindig tisztelettel beszélnek egymáshoz és egymásról, szeretik a gyereküket, akinek normális gyerekkora volt.

Vagy
Anyuka-apuka már 2-3x elvált, van 5-6 féltestvér a családban, de az unokatestvérekből is van vagy 25, apuka alázza a feleségét percenként, amire anyuka házisárkányként ordít vissza a konyhából, stb.

Ne mondjátok már nekem, hogy ennyiből nem lehet következtetéseket levonni, méghozzá azonnal...

orient 2011.01.18. 13:28:24

Hát sajnos beleválasztottál, elég rosszul sajnos. Nem is mondom a te hibád, még akár kétszer is előfordul. Remélem találsz egy harmadikat és az nem lesz ilyen. Innen elég nehéz megítélni a dolgot de sok mindent nem hiszem hogy rosszul csináltál, azon kívül hogy rosszul választottál, de ez előfordul. Hasonló korú vagyok mint te, régóta házasságban és minden rendben nálunk. azért lehet találni értelmes nőket, hitet kár elveszíteni, csak okosan. Barátoknak is szoktam segíteni ebben és nekik is rendben mennek a dolgok általában, főleg akik házasságban élnek.

indapass90210 2011.01.18. 13:30:36

@alfonzina, a főnyomi: nekem arra ritkán van időm, csak kiszúrok egy-egy kommentelőt és lehetőség szerint belekötök :)

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 13:31:47

@fogyókúra: Ezek nagyon sarkos esetek. És a legtöbbször az eldugott, felszín alatt lévő problémák sokkal nagyobb hatással vannak. Mert nézzük csak a családon belüli erőszakot: ez a legritkább esetben derül ki, hiszen minden családtag titkol, és rejteget. És még hány gyerekkori sérülés van, amit első ránézésre nem lehet megállapítani...
Ha azt hiszed gy látogatással kiismered a családod, akkor éppúgy el vagy tévedve, mint ha azt hiszed, egy-egy ilyen poszt elolvasása után már mindent tudsz annk írójáról, meg az összes benne szereplőről.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 13:39:06

@Dövan: érdekes statisztikai merítésed lehet, mivel a nagy kommentelő-állomány és a viszonylag kevés kommentem ellenére is viszonylag sűrűn a célkeresztbe kerülök.:))

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 13:40:45

a "viszonylag" szó a kedvencem. mondtam már?:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 13:40:51

@alfonzina, a főnyomi:

Szerintem a nyomikra hajt, azok nyomik és könnyű beléjük kötni! :)

fogyókúra 2011.01.18. 13:41:20

@Dr. Jula Watson:
Ki mondta, hogy mindent tudok??? Ez egy blog, név nélkül, és senki sem tud többet annál, mint amit a posztoló megosztott velünk.
Nekem ez a véleményem és ennyi. Nem kell egyetérteni velem.

NAgyon az elevenedbe vághattam, hogy ilyen vérmesen véded az álláspontodat. ;-)

Az meg, hogy családon belüli erőszak, és hasonlók. HA együtt járok valakivel, és őszinte a kapcsolat, sok dolgot elmondok a másiknak, vagy legalábbis nem hazudok olyat, hogy hú, de klassz gyerekkorom volt, a szüleim imádtak, ha az apám heti 3x félholtra vert. Nyilván utalok rá, hogy nem volt felhőtlen a gyerekkorom. Aztán egy családlátogatásnál -ha nyitott szemmel jár az ember- elég sok mindent meg lehet látni vagy érezni.

dr. gernika 2011.01.18. 13:42:41

@Zsu0805: Ross a Jóbarátokban ennyi idősen már 3 váláson volt túl. :D

indapass90210 2011.01.18. 13:45:36

@Lady Alfonzina: le akarlak fektetni, ezért azt a pszichológiai módszert akarom kiaknázni, hogy minél negatívabbnak tűnjek a szemedben, majd aztán ha egyszer véletlenül összefutunk, akkor rájössz, hogy én egyébként milyen rendes csávó vagyok, ami aztán az esetek nagy többségében sokkal nagyobb szimpátiába fog átcsapni, mintha mindig csak jópofiztam volna. Így majd nem tudsz ellenállni nekem!

fogyókúra 2011.01.18. 13:47:28

@Dr. Jula Watson:
egyébként pedig megygőződésem, hogy ha egy családban teljesen elfogadott dolog a válás, és a rokonok között is magas az elváltak száma, akkor nagyobb eséllyel az ifjú is válni fog az első problémás élethelyzetben.

HA viszont azt hozta otthonról, hogy megbeszélik a problémákat, és nem rögtön a válás az első gondolatuk, mert a családban a nagyszülők, szülők tesók, nagynénik, nagybácsik között is ritka a válás, akkor nyilván ő is inkább hajlik afelé, hogy nem rúg fel mindent azonnal.

És sok minden mást is ugyanúgy hozunk a családi környezetünkből.

Drout 2011.01.18. 13:56:22

nem olvasom végig-
szeresd úgy a lányod, mintha a tied lenne...

tuli _ 2011.01.18. 13:58:12

@fogyókúra: és lehet, hogy afelé is hajlik, hogy benne maradjon a posványban akkor is, ha már árt a gyerekeknek.
középúton van az igazság. sok dolgot hoz valaki a családból, és valóban, van, amikor látszik, hogy merrefele halad az illető, főleg, ha csökönyösen ragaszkodik a rossz családi mintához. nagyon nagy hatással tud lenni a gyerekkor, de csak azokat befolyásolja negatív irányba, akik nem elég erős személyiségek.
ha elég erősek, túl tudnak lépni, és van, aki a családi minta ellenére alakítja jól a dolgait, mert tanult belőle. (abban van valami, hogy nagyon rossz családi háttérrel -és most főleg mentális dolgokra gondolok- nagyobb a kockázat)
bizony, ez is személyiségfüggő.

@Dr. Jula Watson:
szerintem abban van igazság, hogy látni pl., hogy a családtagok hogyan viszonyulnak egymáshoz. ha az illető természetesnek veszi, hogy leugat mindenkit a családban a partnere, nagy valószínűséggel a szerelem elmúltával a kedvesének is kuss lesz otthon a neve. én így értettem, amit fogyókúra mondani akart. fenn meg azt vázoltam, miben van neked igazad :)

summerstorm 2011.01.18. 13:59:39

@Dövan:

arra játszol, hogy szeret vadászni...
meg tetszik neki, hogy téged majd meg kell hódítani :D?

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 14:01:53

@fogyókúra: Nem ismerhetsz meg valakit, hogy ha úgy indulsz ki, te mit tennél. Mert nem mindenki ugyanúgy működik. És bizony hidd el, aki sérült, az sokszor olyan mélyen eltemeti magában, hogy azt nem az első pár hónapban fogja a delikvens orrára kötni.
És egy első bemutatkozó családi vacsoránál nem feltétlenül fogják az emberek a saját arcukat mutatni. Mint ahogy az ifjú udvaró, menyasszony is a jó oldlát akarja mutatni. Mint egy első randi.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.01.18. 14:03:11

@fogyókúra: LOL! Szóval te tökkkéletes családból származol és aki meg nem, az haljon meg, mert te most megmontad a tutttifrankót, hogy aki onnan jött az olyan is és kész. Kb. ez jön le abból, amit írsz.

Az a szerencsétlen gyerek hol tehet arról, hogy Apa, Anya rosszul választott anno? Meg elszúrta az életét és úgy él ahogy. És akkor szerinted a gyerek is olyan lesz, mert a MINTA, hát az a minden!!! Attól még nem kellene leírni valakit, mert a családja nem olyan tökéletes. Ez engem mélységesen felháborít! Ez egy előítélet!

Persze mindenki hoz mintákat, főleg tudat alatt. Meghatározó a személyiség szempontjából az első pár év. De a gyereket nem csak a család veszi körül, hanem más környezet, közösség is. Ott is formálódik, fejlődik az évek során. Ne mondd már azt, hogy amiért rosszak a szülők, hát a gyerek is egy rossz ember lesz, mert ez NEM IGAZ!

Nehogy már a család alapján ítéljük meg egy emberi lényt! Mert az egyén a fontos. Kit érdekel milyen a családja volt/van, ha ő egy jó és szerethető ember lett!

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 14:05:01

@tuli _: Persze, de ehhez jó látni azt, hogyan viszonyul az előző partnerekhez, és a külvilághoz. Ez az illető megismeréséhez tartozik. De nem feltétlen családfüggő. Nyilván kell látni, ismerni a családját, a múltját, de egyetlen családi találkozóból messzemenő következtetéseket levonni nem túl helyes.

tuli _ 2011.01.18. 14:05:14

@tuli _: fú, ez zavaros volt. szóval, ha a családban egymást leugatják az emberek, és ebben részt vesz a partner is, nem zavarja, akkor várható, hogy viszi a családi mintát.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 14:06:14

@Dövan:

Ezt a módszert használtam már én is nem egyszer. Sikeresen :)

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 14:10:53

@Kedves Nard: Egyszer én is alkalmaztam, és itt is működött. Bár nekem valóban nem az volt a célom vele.

indapass90210 2011.01.18. 14:12:29

@mooon:): nem nagyon kell fáradnia, a végén majd úgyis könnyen odaadom magam!

Madpapa 2011.01.18. 14:13:43

@fogyókúra: jaja, azaz ha valakinek megtetszik valaki, akkor még bármit is tenne, egyből egy lekáderezést indít? Gondolom belátod, hogy ez a valóságban nagyon nehezen működik. Az ántivilágban lehet működött, de manapság ez egy kicsit idejét múlt.

plüss_Teknős 2011.01.18. 14:13:49

Még mindig inkább a válás, és a gyerkőc legalább egy egészséget szülőt a magáénak mondhat...
Biztos írták már, de annyian maradnak együtt 'a gyerek miatt' - két idegbeteg szülő vajon valóban annyival többet jelentene, csak azért, mert együtt maradtak...?
Kitartás - szerintem 31 évesen azért még nem kéne végleg kaput zárni.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 14:14:07

@Dr. Jula Watson:

Te pont fordítva alkalmazod, mert még mindig nem mondtad el AZT. Még a szomorú kiskutyaszemek sem hatottak meg :(

summerstorm 2011.01.18. 14:15:31

hmmm...
az egyik exemnél apa leugatós, agresszívebb fajta volt...
de meghalt korábban, így ez nem volt köztudott/látható...
és sokáig úgy is tűnt, hogy ő milyen családot védelmező fajta lesz, de aztán összeköltözés után elkezdett belőle is kitörtni az üvöltözős dühkitörős fajta.

most akkor én is álljak így minden pasihoz:)?

tuli _ 2011.01.18. 14:17:32

@Dr. Jula Watson: egyetlenből egész biztosan nem. ugyanis nem mindegy, hogy mikor csöppen bele egy családba.
pl. konflikushelyzetben nem biztos, hogy jó következtetést von le. és bizony, vannak a kirakatcsaládok is, ahol úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, de a felszín alatt irdatlan problémák lakoznak. hazug az egész.

plüss_Teknős 2011.01.18. 14:19:59

@tuli _:
Kirakatcsalád, hm, ez nagyon jó kifejezés!
Ismerek néhányat :(

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 14:22:40

@Kedves Nard: Nem véletlenül:) mint mondják, a nőkre a rosszfiúk vannak hatással :)

Dr. Jula Watson 2011.01.18. 14:23:42

@tuli _: Na pont ezekről a kirakatcsaládokról beszéltem én is.

nicknek 2011.01.18. 14:31:30

@mooon:): Ha bármikor megbántottalak elnézést kérek érte. Az a faszi összeköltözés után azt érezte, bár rendkívül szeret, de hiányzik neki a közös otthon... Hellinger szerint, ha már emlegetted, azért jött elő belőle, mert ez hiányzott neki... Ez nem szemrehányás... az érem másik oldala. és most munka

summerstorm 2011.01.18. 14:33:39

@tuli _:

őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő
szóval kezdjek el gondolkodni?
:(

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 14:38:52

@Kedves Nard: ő is eseti nyomi, ahogy hallottam, szóval, nyomi-nyomira-nyomul...

ááááááááiiiiiiiijjjjjjjjjjjjj, de szépen is szólt ez.:)

@Caddy: köszike.:D

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 14:39:54

@mooon:): nem is értem, honnan veszed, hogy szeretek vadászni..:)

summerstorm 2011.01.18. 14:41:29

@Lady Alfonzina:

hiányzott a kérdőjel a mondat végéről...
néha elfelejtkezem róla...
nem tudok én semmit :DD

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 14:42:34

@Dövan: amúgy hadd jegyezzem meg, hogy a hivatkozott technika valóban nagyon cseles és általában működik is:
16-tól, úgy 25-ig. (na jó, van egy-két reménytelen eset, akinél harmincon túl is, de a nők többsége egy idő után megtanulja, hogy nem futunk nehezen elkapható szekerek után..úgyis jön másik.:))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 14:43:01

@Lady Alfonzina:

Én is nyomi vagyok, ismerem az eszközöket :) A nyomik tudják hogy a nyomi módszerek bejönnek, még a nem nyomiknál is, mert azt hiszik, ők nem nyomik, közben meg nincs olyan, hogy nem nyomi. Mert mindenki az.

summerstorm 2011.01.18. 14:45:24

@nicknek:

az érem másik oldalán én meg egészen máshogy éreztem, meg gondoltam....

summerstorm 2011.01.18. 14:48:29

ha két ember megpróbál megbeszélni valamit, akkor tök hasznos, ha a másik nem énekelget közben a kicsi fejében, és nem mondogatja, hogy nemhallomnemhallomnemhallom... hanem megpróbál elgondolkodni azon, hogy miért bántja nagyon a másikat valamivel...

és nem ordítja le...
faszságokért.

de igazából most már mindegy is.
:(

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 14:48:32

@Kedves Nard: jójó, értem én.
de minek futni felesleges köröket? és miből gondolja, hogy az elérhetetlen, az vonzó?:)

fogyókúra 2011.01.18. 14:51:53

@Madpapa:
de imádom, amikor valaki se az előző kommenteket nem olvassa el, se a posztot. :-(

Azt írtam, hogy ha a posztolónak ennyire van egy mintacsalád képe, amilyet magának szeretne, akkor érdemes úgy elköteleződni legközelebb, hogy megnézi az esküvő előtt a kiszemelt családját is, és úgy von le következtetéseket. Így kisebb a zsákbamacska esélye. HA olyan a család, mint amit elképzelt, akkor nagy esélye van arra, hogy a leányzóval megvalósíthatja az álmát.
Persze, lehet, hogy a kiszemelt épp egy galád családban nőtt föl, aztán mégis olyan erős személyiség, hogy ő pont nem olyan lesz, mint a szülei, de azért valljuk be, ehhez elég nagy és alapos emberismeret kell ahhoz, hogy biztos lehessen benne a posztoló.

@Bundabandi:
nem, nem származom tökéletes családból, sőt. De idejekorán megszabadultam a családomtól, vagyis 18 éves korom óta vagyok önálló. És bárhogy is iparkodom, látom, hogy sokszor akaratlanul is épp olyan hibákat követek el, amit nagyon nem akartam átvenni a szüleimtől. De itt nem rólam és nem rólad van szó, hanem egy szerencsétlen 30 évesről, aki már 2x elvált!

@Dr. Jula Watson:
azért ne nézz már hülyének lszi, és ne forgasd ki a szavaimat. Egy házasság nem pár hónapos ismerkedés eredménye szokott lenni, hanem jó esetben 1-2 vagy pár évnyi. Ennyi idő alatt meg tényleg szerencsétlen az, aki nem ismeri meg a kedvesének a szüleinek a valódi arcát. Vagy rossz emberismerő vagy annyira önző, hogy nem is érdekli.

ergerberger 2011.01.18. 15:06:43

"A Lányom, aki azt hiszem az utolsó nő az életemben."

De ugye nem fogod sunázni? Mert ez kicsit pedón hangzott.

himpellér 2011.01.18. 15:19:52

Én a helyedben beletöröltem volna a farkamat, aztán jól 3,14csán rúgtam volna. Lehet, hogy még nem késő?

tyto 2011.01.18. 15:20:00

amin változtatni tudsz, az csak a saját hozzáállásod. igen, hibáztál, 20 évesen még nincs kész az ember személyisége, az olyan 30 körül érik be manapság a mi viszonyaink között.
és semmi nem sikerül "csak úgy". amibe komoly munkát teszel, az viszont sikerülni fog. egy párkapcsolatba úgy lehet komoly munkát tenni, ha megismered magad, a valós igényeidet, tudod azokról, hogy reálisak-e. ha jó emberismerővé válsz. a jó partner nem az akinek te valamit nyújtasz, amiért majd az cserébe hű lesz. ez marhaság. azért marad az ember egy pasival, mert érdekli. napról napra újra és újra. ezt pedig csak akkor tudod leellenőrizni, ha elmúlt a szerelem. azaz legalább 2 év. a szerelemhormonok elhomályosítják a tisztánlátást. vannak erre remek mondások, ezeket most kihagynám. szóval ha egy kapcsolat a szerelem elmúltával is vonzó, érdekes, jók benne a mindennapok, szeretet, vidámság, tisztelet és érdeklődés van, azt érdemes megtartani. és még ez sem garancia. ha ilyen, akkor még azt érdemes végiggondolni, hogy ezt szeretnéd-e egy életen át. mert más 4-5, 10 év, és más a hosszabb táv. a gyerekről csak akkor jó dönteni, ha ezen előzőek már megvannak.

fentebb írta valaki, hogy a nők a terhességet nem egyformán viselik. hát igen. a terhesség alapjában véve nem egy túl jó dolog. a terhességi hormonok könnyítik ezt az állapotot, viszont mivel a szüléssel hirtelen kiürülnek a szervezetből, vannak akiknél kialakul egy terhességi depresszió nevű állapot. általában akik nem eltökélten akarnak anyák lenni, nem igazából vágynak a gyerekre, bizonytalanok, nem éreznek támaszt maguk mellett, azoknál nagyobb trauma, hogy "kirántották" alóluk a rendes életüket, és egy kisbaba kiszolgálóivá válnak évekre. ha valódi információk keringenének erről a dologról, és nem leányálomszerű mesék, akkor ez sem lenne ekkora gáz, fel lehetne rá készülni.

szóval akármennyire is jelenleg nem túl boldog az állapotod, reménytelennek nem mondanám. ezekből az eseményekből, ha mostantól jól csinálod, tanulhattál épp eleget ahhoz, hogy legközelebb ne tévedj ekkorát.
sok sikert.

indapass90210 2011.01.18. 15:28:03

@Lady Alfonzina: ez a fajtája mindig működik, mert az indulat irányának hullámzására támaszkodik. Nem annyira az elérhetetlenség itt a kulcs, inkább a meglepetés ereje.

tuli _ 2011.01.18. 15:28:42

@mooon:): isten őrizz :)
értettem én, hogy nem volt látható, de az apa minta ott működött.

@Kedves Nard: @Lady Alfonzina: ez érdekes. nekem aztán sosem volt vonzó. az viszont igen, ha valaki számára elérhetetlennek tűntem, mégsem adta fel. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 15:32:57

@tuli _:

Ez a hintáztató nők motivációja amúgy :)

Dávid a góliát 2011.01.18. 15:33:13

Te ilyen nagyon rendes pasi lehetsz, igazi apatípus. Érzékeny lelkű, nem kalandozó. A nőknek, akiket eddig válaszottál kellett egy kis izgalom, kellett, hogy egy rosszfiú néha ellássa a bajukat. Pont ilyeneket fogtál ki, bár az igaz, hogy nagyobb esély volt rá, mint az ellenkezőjére. ;) Szerintem ne add fel, vannak még rendes nők, és még csak most múltál 30, még legalább ennyi hátravan. Lehet, hogy egy egyedülálló anyukával jól megértenétek egymást..

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 15:34:34

@Dövan: Nyitott könyv vagy számomra.
Hol lenne itt a meglepetés? :)

@tuli _: igen, az nekem is bejön.:)

bár általában azok szokták ezt tolni, akiket a hátam közepére sem kívánok...:))))

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 15:35:27

@Kedves Nard: ti pedig oly sokszor, és olyan szépen beleültök, hogy öröm nézni.:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.18. 15:38:54

@Lady Alfonzina:

Igen, így van. Én is belültem sokszor.

"bár általában azok szokták ezt tolni, akiket a hátam közepére sem kívánok...:)))) "

Aki nem éri fel a csengődet pl? :)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 15:42:27

@Kedves Nard: ő még ügyesen, gyorsan, hamar vette is az adást.:)
vannak nála sokkal elszántabbak is.

nosce 2011.01.18. 15:55:46

@Dövan:
Ha elment a csaj, akkor tőlem akár egy traktoron is megcsinálhatják, nem érdekel :) (na jó egy csak kicsit :) )

fuakjs11 (törölt) 2011.01.18. 15:58:48

A poszt olvasása közben azt hittem az lesz a csattanó, hogy nem az övé a gyerek. Csak úgy mondom. Én biztos vizsgálatot kérnék.

tuli _ 2011.01.18. 15:59:24

@Lady Alfonzina: na, azoktól azért nem jött be, akik nyomultak, de a hideg kirázott tőlük. báááár, tudtam úgy viselkedni, hogy hamargyorsan abbahagyták :D

@Kedves Nard:
most, hogy mondod, tényleg. de én nem hintáztattam. kerekperec mondtam, hogy csak barát, oszt tudott úgy a kérdéshez hozzáállni, hogy nagy szerelem lett belőle. de bevallom, ez ritka, és megfelelően érett személyiség kell hozzá, mint például ééééén :D

Hurri Kán 2011.01.18. 16:00:03

@Dr. Jula Watson:
Úgy unom már hogy állandóan kizsákmányolnak :DDD

tuli _ 2011.01.18. 16:00:58

@franc0: szegény Zoli. annyian mondták már ezt itt. most lehet, hogy jól elbizonytalanítottátok. :(

Hurri Kán 2011.01.18. 16:01:53

@Kedves Nard:
Minden nő hintáztat, ha nem látszik, akkor is :)

Frigyesur (törölt) 2011.01.18. 16:04:26

@tuli _: "megfelelően érett személyiség kell hozzá, mint például ééééén"

Höhöhö. Nincs időm, de ezt hozzá kellett fűznöm. :D

Madpapa 2011.01.18. 16:06:34

@fogyókúra: képzeld, elolvastam őket ;-)
Na akkor neki ugrok mégegyszer. Tehát az elveddel semmi gond, de a gyakorlati megvalósítás azt gondolom meglehetősen nehézkes. Nyilván te így csinálnád. De attól tartok egy huszonéves nem ilyen fejjel gondolkodik, mi több később sem nagyon. Nagyon kevés az az ember aki ilyen szempontok szerint válogat. Aki meg válogat és sokáig, az meg kimarad mint, sza@r a hóból. Elv és valóság. Nehezen jön össze, főleg ha erős érzelmi kötődés van már.
Nekem ez az elv így olyan piaci tudod.
Attól szép, s egyben keserű is, hogy ember vagy és tévedhetsz. A nagy tévedést meg nem a családlátogatással tudod elkerülni, hanem ha nemtetsző az amit a kiválasztott művel, akkor lépsz.
De szerinem te sem gondolod másként.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 16:06:42

@tuli _: oszt az ilyen barátból szerelmek tartósak-e?

tuli _ 2011.01.18. 16:09:30

@Frigyesur: köszi a mélyenszántó hozzászólást, érdemes volt:DD

Dávid a góliát 2011.01.18. 16:10:21

@gyvy: Igen, a nőkkel vigyázni kell. Ők birtokolják a világ pénzmennyiségének felét, és náluk van az összes p*a. Világosan látszik, hogy lassan átveszik a hatalmat :)
Egy nő akkor kap szexet, amikor akar, egy férfi meg akkor amikor a nő akarja. Kész is a hinta képlete. Elég felvillantani az "esetleg lehet valami" halvány fényét és mi máris boldogan hajtjuk a hintát. :)

tuli _ 2011.01.18. 16:12:32

@Lady Alfonzina: úgy néz ki, igen :) mondjuk nem a szó klasszikus értelmében vett barát volt, inkább régi ismeretség. havernál több, barátnál kevesebb.

Hurri Kán 2011.01.18. 16:12:46

@tuli _:
Látod mennyire odafigyelnek arra a mit mondasz? :)

@dávid a góliát: Már aki. Én nem hajtom :DDD

dr. gernika 2011.01.18. 16:17:13

@nosce: Lehet, azért is van most padlón ennyire, mert nincs egy barát, aki hátbaveregeti.

tuli _ 2011.01.18. 16:17:48

@gyvy: bizony. és milyen sok tanulsággal szolgáló hozzászólást bírt megírni frici :D

Hurri Kán 2011.01.18. 16:19:53

@tuli _:
Igen. az ilyen be tudja aranyozni az ember egész napját :)))

tuli _ 2011.01.18. 16:22:42

@gyvy: :DDD
no, szép estét, most el.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.01.18. 16:31:15

Látod, Dövan.

Barátkozz. Ebben áll a nagy titok.:)

Hurri Kán 2011.01.18. 16:34:02

@Lady Alfonzina:

Micsoda névváltoztatás történt itten? :)

indapass90210 2011.01.18. 16:39:25

@nosce: nekem is olcsóbb egy robi kistraktor utánfutón megcsinálni, mint egy lambón. De ha gondolod, akkor csinálhatunk egy barátnő-megbízhatósági próbát. De azt előre mondom, hogy ha nem szép a csajod, akkor te adod az akcióhoz a piát.

Hurri Kán 2011.01.18. 16:57:42

@Lady Alfonzina:
Szólíthatlak idegesen is :DDD

Dr. Cica75 2011.01.18. 17:01:03

Meg kell baszni kemény fasszal, aztán nem kúr félre. Problem solved.

indapass90210 2011.01.18. 17:04:37

@Cica75: álmodj királylány. Azt hiszed, ez elég?

Hurri Kán 2011.01.18. 17:13:40

@Lady Alfonzina:

Miről maradtam ma le hogy most már "Úrnő" lett a megszólítás? :D

spenci 2011.01.18. 17:34:22

@Dövan: Miért nem a hieroglifákkal és az interaktív színházzal foglalkozol inkább, mert azokra vonatkozóan nem nyilatkoztál tegnap. / A barrierre vonatkozóan nem az a lényeg, hogy gát, hanem, hogy az edzéselméletben szakkifejezés /. Egyébként ma legalább kiderült, hogy hímnemű vagy, a sunázásra ez alapkérdésként merült fel bennem / mert egy nyelvvizsga nélküli korlátolt munkavállaló vagyok /

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2011.01.18. 17:37:47

sziasztok!

nem leszek népszerű, de ez az írás engem fárasztott.

nem tetszett, ahogy a srác abszolút áldozatnak állította be magát: mert a megcsaláshoz két ember kell. a saját hibáit nem nagyon domborította ki.

az sem tetszett, hogy bejárta a világot (elmondása szerint), még sem gyűjtött elég élettapasztalatot. az első szembe jövő csajt, aki vissza mosolygott elvette feleségül.

nem tetszett a történet felépítése, szerkesztése: a gondolatfoszlányokból egyes helyeken nem tudtam elsőre kibogozni az értelmet.

nosce 2011.01.18. 17:51:44

@Drága IV gernika:
Ez lehet ok, pár átmulatott éjszaka után enyhülhet a fájdalom :)

nosce 2011.01.18. 17:55:21

@Dövan:
túl sok a kifogásod meg a fenntartásod, ez így nem megy, sokkal jöbb ötletem van, majd én jól megcsinálom a csajodat :), neked meg nem kell fizetned semmit, sőt még piát is kapsz :) látod ez a nagyvonalúság nem olyan kisstilű mint amit tolsz :)

kiraaaaa 2011.01.18. 19:16:31

Majdnem végig és rendesen elolvastam.
Remélem a kislánynak rendes apukája lesz:)még így is lehet normális családja a kislánynak:)
Jobb így neki.

kiraaaaa 2011.01.18. 19:18:04

@franc0: most már mindegy, ennyi idő után már szereti.

deflorator 2011.01.18. 19:42:33

Aki ilyen sok jót ír magáról, az több mint valószínű, hogy hazudik.

kiraaaaa 2011.01.18. 19:54:10

@deflorator: nekem is volt hasonló érzésem.

Norindaa 2011.01.18. 20:04:06

Kedves Posztíró!

A korábbi hsz-eket nem olvastam ugyan, de szeretném felhívni a figyelmedet, hogy egyedül gyereket nevelni nem olyan vészes. Húzós kicsit az elején, de én is belejöttem, sőt, ma már élvezem. Nem kell senkihez alkalmazkodni, csak a kicsihez, mindenben szabadon dönthetsz, és jut minden este elég paplan. Élvezd ki, ne törődj semmi mással! Most ezt a lapot osztotta az élet, és ez is lehet jó.

Dr. Bélus___ 2011.01.18. 20:04:47

Tanulság? Sajnálatból SENKIT nem veszünk feleségül. Aki szar nevelést kapott, az nagy valséggel ezt soha nem fogja tudni kiheverni, ő is szar lesz családban. Az, h erről nem tehet nem változtat ezen a tényen. Pont elég "veszélyt" rejt normális, érzelmileg nem sérült emberrel összecuccolni, nem kell nehezíteni a dolgot szemét alakokkal.

rath.dinen 2011.01.18. 21:22:23

Nekem az első gondolatom az volt, hogy a csaj tutira depressziós lett, szülés után sajnos elég gyakori. Ilyenkor nem munkába küldjük a csajt, hanem azonnal szakember segítségét kérjük: védőnő, háziorvos, mittudomén....

Megjegyzem gyesen elég nehéz pasizni, hova a jó fenébe teszed a gyereket az eksön alatt?? Vagy a délutáni alvás idejére időzíted??

Az se túl szimpatikus, ha egy pasi minél kiszolgáltatottabb, elesetteb nőt választ magának, hogy eljátszhassa mellette a megmentőt. Nem csodálom, hogy a nő keresett valakit, aki nem a felkarolandó, irányítható, hálára kötelezett nyomit látta benne.

A gyerekkora meg a szülés utáni (sejthető) depressziója után pedig úgy gondolom, nem meglepő, hogy nem ragaszkodott a gyerekhez. De simán el tudom képzelni, hogy egy normális kapcsolaban tudna normális anya is lenni.

Joe69 2011.01.18. 22:39:06

Üdv ! Mindent leírtatok, meglepően igényesen:)) Ez bizony egy életszerű sztori volt, és nem ritka. Két szeretet nélkül felnőtt ember szerencsétlen viszonya. Egy mélyről jött nő - az ilyenek egész életükben csak kapni, lehúzni, elszedni, kihasználni akarnak, a nőiségüket csak erre használják, amíg csak tehetik, túlkompenzálják a nyomorult gyerekkorukat. Szerény kis verébként kezdik, aztán nekik köszönhetjük a lakossági devizaeladósodás nagy részét. És Zoltán ugyanez: csak nála a túlkompenzáció az, hogy mivel gyakorlatilag nem volt szeretetteljes családja, ezért minél hamarabb akart magának egy ideálisat..persze, ő legalább megpróbálta, mert egyre többen meg se merik próbálni..

Sok ilyen van, és egyre több lesz, hiszen már a szülők is ilyenek voltak. És hogyan fogják elrontani a kiscsajt majd..

indapass90210 2011.01.19. 01:00:46

@spenci: most komolyan, mit gondoltál? Nők között is vannak akkora állatok, mint én vagyok, csak az nem feltétlen így nyilvánul meg.

@nosce: látom nem olvasol figyelmesen, hogy az én nőm megkúrásához minimum lambó kell. Az már egy más dimenzió.

joemann 2011.01.22. 11:36:38

én valahogy egyre többször látom a párkapcsolat keserű gyilkosát az unalmat ezekben a topikokban. szörnyű gyilkosa az életnek a rutin.

joemann 2011.01.22. 11:37:51

ez szerintem egy jó írás arról hogy mivel is lehet kimozdítani egy unalomba torkolló párkapcsolatot:

www.puafestival.com/forum/vonzalomepites-shitteszt-cold-read/negativ-bok-a-nagy-felreertes/
süti beállítások módosítása