Tudta, hogy ostobaság, amit csinál

2010. augusztus 20. 07:32 - Panni CsP

„Másrészt viszont számolnia kell a nő esetleges terhességével is. Még akkor is, ha gyanúja beigazolódni látszana, és Vanda nem is tőle lenne terhes...” – szokásos (egyben ünnepi) sorozatunk nyolcadik epizódja következik, aki pedig végig szeretné kísérni az eddigi fejezeteket a ’Szappanopera’ címke alatt megtekintheti az előzményeket. Kellemes durrogtatást mindenkinek estére!

 

Hét óra körül keltek, kávéztak, majd a férfi szedelőzködni kezdett.

- Jól van, akkor megyek - mondta már útra készen, kezével a kilincsen. - Nyitva hagyjam a kaput?

- Ja, hagyd - felelte a nő. - Tízre úgyis jön a Viktor, tudod, az egyetemista, akinek maszekolok. Ákos megint megélt egy gyomorszájon ütést, vagy még inkább övön alulit. Szóra nyitotta a száját, aztán egy pillanatig mégis hallgatott még. Arra számított, hogy a gyerekek apja miatt nyitva hagyhatja a kaput, de hogy más miatt...

- Oké. Majd hívj akkor, ha tiszta a levegő - nyögte ki végül, és elindult.

Egész délelőtt kattogott az agya. Engem távol tart apucival, elküldi vele a gyerekeket valami délelőtti programra, és már lehet is "maszekolni".

 

Tudta, hogy ostobaság, amit csinál. Ha képtelen tolerálni a nő dolgait, nincs miről beszélni, szakítani kell vele. Igen ám, de sokkal jobb lenne, ha megbizonyosodhatna róla, hogy nincs a nővel semmi baj - vagy netán az ellenkezőjéről; a kételynél még az is jobb lenne. Viszont az első esetről úgyszólván képtelenség meggyőződni. Nem lehet, de nem is akar folyton a nővel lenni, uram bocsá' szaglászni utána; az mindkettejük számára megalázó lenne. És hasonló okból a második esetről sem tud másként meggyőződni, csak a nő feledékenysége vagy hanyagsága révén. Másrészt viszont számolnia kell a nő esetleges terhességével is. Még akkor is, ha gyanúja beigazolódni látszana, és Vanda nem is tőle lenne terhes. Képtelen volt megszabadulni a nő szavainak visszhangjától - "...tudnám, hogy attól van a gyerek, akit nagyon szeretek..." -, és egyre csekélyebb kétsége maradt azzal kapcsolatban, hogy a nő nem róla beszélt akkor, hanem másról - nem mosolygott rá, hanem derült rajta. Abban állapodtak meg, hogy a nő felhívja, amint Zalán távozik, vagy legalábbis kiderül, hogy meddig marad, hogy Ákos is tudjon programot szervezni magának, ha úgy alakulna. Mivel ez addig nem történt meg, tizenegy óra körül a férfi elhajtott Vanda háza előtt. Az udvarban Zalán kocsija, az utcán egy másik állt. Ákos tovább várakozott a szüleinél. Két óra körül már nagyon türelmetlen volt, és mivel a nő még nem hívta, ismét kocsiba ült, hogy megnézze, ott van-e még a nőnél a volt élettársa. Változatlanul az udvarban állt a kocsija. Ákos visszatért a szüleihez. Rövid töprengés után felhívta a nőt, hiszen úgy érezte, csak tudhatja már, meddig fogja vendégül látni állítólag nemkívánatos exét.

- Szia - hallotta a nő távoli hangját.

- Szia. Tudsz valamit mondani?

- Éppen most ment el. Nincs öt perce.

- Sírsz? Mi a baj?

- Semmi... Mit csináltál délelőtt?

- Hogyhogy mit? - hökkent meg a kérdésen Ákos. - Miután letakarítottam a motort, beugrottam a városba tankolni, aztán visszajöttem anyámékhoz.

- Akkor most itt vagy? Ide bírsz jönni?

- Megyek.

A férfi öt perc múlva a nőnél volt. A gyerekek fenn voltak a szobájukban, a nő akkor fejezte be a konyhában a söprést. Könnyes szemmel lépett ki a nappaliba.

- Mi a baj? - kérdezte tőle Ákos puszi után. - Megviselt a találkozás? Vagy mondott valamit Zalán, ami kiborított?

A nő magához ölelte.

- Nem, az az ember már teljesen hidegen hagy. Ő is tudja és én is, megint megbeszéltük, hogy köztünk már semmi nem lesz a régi. A gyerekek miatt tartjuk a kapcsolatot és ennyi. Amúgy akár itt is lehettél volna, tök normális volt.

- De akkor miért sírsz?

A nő hallgatott egy hosszú másodpercig.

- Amiatt, amit éjjel mondtál.

De azért csak erőteljesebben ölelte a férfit.

*

- Ugye, nem mondtad nekik, hogy ma a Mekiben ebédelünk? - kérdezte Vanda, miközben kézen fogva hasították a jeget.

- Nem mondtam volna egyébként se, de mivel külön megkértél rá, pláne - válaszolta Ákos.

- Jó, mert nincs kedvem döglött kutyát enni - mosolygott a nő -, úgyhogy inkább összeütök valamit otthon.

- Vasárnapi ebéd gyanánt kicsit fura is lett volna a hamburger - nyugtázta a férfi. Majd kis szünet után hozzá tette: - Szerintem engedjük el egymás kezét, mindketten jobban járunk...

- Mi-mi, mi? Miért is? - firtatta immár leplezetlen arroganciával a nő.

- Hát mert te tudsz korizni, én meg nem, azért - méltatlankodott a férfi. - Menj csak, nem akarom elrontani a szórakozást.

- Mért rontanád el?

- Majd megint jól eltanyázunk, mint az előbb! Még összetörjük egymást. Na, szia! - azzal kiszabadította kezét a nő markából, és törzsével bizonytalanul előre-hátra hajlongva, karjaival össze-vissza kalimpálva elkanyarodott mellőle.

*

- Felmegyek kicsit dolgozni - mondta ebéd után Vanda. - Mit akarsz csinálni?

- A gyerekeknek nem kell segíteni a tanulásban?

- Most nem tudsz, a Gerinek betűket írni kell gyakorolnia, a Donátnak meg tanulnia kell - olvasni, azt nem tudsz vele.

- Hát akkor megpróbálom megcsinálni a konyhaszekrény ajtóit.

Ákos már az utolsó simításokat végezte a konyhaszekrény összeszerelésén, amikor Donát szegődött hozzá.

- Szia! Mit csinálsz? - kérdezte a kisfiú.

- Hello! Megjavítottam az ajtók zsanérját - pillantott Ákos a fiúra. - Végeztél is a tanulással?

- Aha, nem volt sok - felelte Donát könnyedén.

- Ügyes vagy.

- Te is. Már nagyon régen le voltak szakadva az ajtók, jó, hogy megcsináltad.

- Örülök - mosolygott a férfi a fiú felé. - Remélem, beválik, és sokáig jó is marad.

- Hát, biztosan. Megmutassam a játékaimat, ha végeztél?

- Persze, mutasd.

Donát elcsörtetett, majd kisvártatva visszatért egy nyaláb játékkal. Lelkesen elmagyarázta Ákosnak, mi micsoda, hogyan kell használni - ami azt illeti, a férfi kezdetben tanácstalan is volt egyik-másik modern játékot illetően -, ha szükségesnek vélte, különösen a fegyverekkel kapcsolatban, még bemutatót is tartott. Aztán miután végig vették a fiú kincseinek legbecsesebb darabjait, Donát minden átmenet nélkül a konyha díszeit kezdte ismertetni a férfival.

- Ezt a két kis virágot meg a Geritől és tőlem kapta anya szülinapjára.

- Szépek, anya biztosan örült nekik.

- Aha, örült.

- És apától mit kapott anya a szülinapjára?

- Csokit - felelte a kisfiú. Majd felvillanyozva hozzátette: - A lovagjától viszont egy igazi rózsát kapott!

Ákos hirtelen nem tudta, mit gondoljon. A nő születésnapja tavasszal, tehát több, mint fél évvel korábban volt.

- Nem mondod?! - felelte, igyekezve kedélyesnek maradni. - És mit gondolsz, megvan még anyának az a lovagja?

- Csak apa hívta a lovagjának amúgy - pontosított a fiú. - De nem hiszem. Az öntödében dolgozik, és anya azt mondta, nem szereti az ilyen koszos embereket.

- Á, értem - nyugtázta Ákos, azzal folytatódott a berendezés részletes ismertetése a következő említésre érdemes tárggyal.

- Teljesen kész vagyok! Csak ne lenne holnap hétfő - sóhajtotta Vanda, miután megpihentek az éjszaka közepén.

- Szerintem jelentsünk beteget, és dugjunk egész nap - indítványozta a férfi.

- Le is lőnének, fizetési időszakban - kontrázott a nő. - Jól érezted magad ma?

Hoppá.

- Ööö... igen, miért?

- Nem tudom, furcsa voltál...

- Één? Mikor? Most?

- Nem most, most olyan voltál, amilyen szoktál. Jó volt. - Nap közben. Sokat is ittál...

- Hát ja, unatkoztam...

- De aztán a Donáttal jól elbeszélgettetek.

- Előtte nem is ittam.

- És miről beszéltetek?

- Hát, mindenféléről. Megmutogatta a játékait. Ja, meg az ajándékokat, amiket szülinapodra kaptál tőlük. - És azt is mondta, hogy a lovagodtól meg egy igazi rózsát kaptál - tette hozzá a férfi rövid hallgatás után.

- A lovagomtól? - ült fel hirtelen a nő. - Milyen lovagomtól?

- Én is ezt kérdeztem tőle. Donát azt mondta, a munkahelyeden. Kérdeztem, hogy szerinte megvan-e még ez a lovagod, mire azt mondta, nem hiszi.

- Hát ezt nem hiszem el! - fakadt ki a nő. - Nincs semmilyen lovagom, és nem is volt!

- Azt mondta, az apja nevezte a lovagodnak, de te azt mondtad, nem szereted az olyan retkes embereket, mert az öntödében dolgozik.

- Fogalmam sincs, kiről beszélsz! És akkor hol van a rózsa?

Ákosnak kezdett elege lenni ebből a párbeszédből.

- Hát mit tudom én! Azt nyilván nem a fiad tette el emlékbe! De nem is érdekel, ha tudni akarod... - Azzal elfordult a nőtől.

- Tudom már, biztos összekeveri a nőnapi virággal. Nőnapon meg minden cégnél ajándékoznak virágot a nőknek, tudod. Szerintem ez a gyerek ki akar téged túrni. Mégiscsak hiányzik neki az apja, és vissza akarja kapni...

Ákos visszafordult a nő irányába és kicsit várt még, hogy Vanda folytatja-e, de a nő csak némán fürkészte tovább.

- Ki akar túrni? - kérdezte dühösen, mint aki nem hisz a fülének. - És azért jön le hozzám beszélgetni, meg játszani? És nem te mondtad, hogy mindig engem kérdeztek először, amikor mentél értük a suliba? Meg hogy Donát az apjának is rólam kezdett beszélni telefonon, hogy én még nem vagyok itthon, mert messze dolgozok? Ha egy kilenc éves gyerek nem kérne belőlem, az nem kezdene ármánykodni meg hátulról támadni, legföljebb duzzogna, nem állna velem szóba, nem gondolod?

- El tudod rólam képzelni...?

Mivel a nő ezzel megkerülte az érdemi reakciót a férfi érvelésére, Ákos sem óhajtott erre a kérdésre verbálisan válaszolni.

 

- Mindegy, engem már nem érdekel az egész... - Azzal ismét, végleg elfordult a nőtől. Azonban elaludni, Vandával ellentétben, megint nem tudott.

 

 
180 komment
Címkék: szappanopera

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr72234485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 14:58:13

@Piszok Alfréd: bazmeg olvasd el a függőt (az még nem is hosszú)
poénnak jó mint joyce de hasznosabb időtöltés ha az olvasó inkább játszik magával :D

kiraaaaa 2010.08.20. 15:04:04

Sparhelt vagy sparhed?

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:08:53

@inci-finci: gondolod úgy ajánlottam, hogy nem olvastam? :D
A függőt nem szeretem, az tényleg csak poén, de a kis magyar pornográfia nagyon jó.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:10:32

@inci-finci: amúgy meg nem én ajánlottam a Nick Cave könyvet :DDD

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:15:34

@Piszok Alfréd: nem gondolom. élvezhető de a sznobok verik rá magukat. amiről még senkit sem hallottam pozitívan nyilatkozni az a sorstalanság.

Kytia 2010.08.20. 15:21:40

@kiraaaaa: Sparhelt. Nem? Bár sparherdnek is láttam.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:27:48

@inci-finci: én a magam módján persze sznob vagyok, de szeretem azt a könyvet. A sorstalanságot nem olvastam.
Persze könnyű nekem elkerülni a sznobizmust manapság, alig van időm olvasni, csak a várólista gyarapszik...

Kytia 2010.08.20. 15:28:23

@inci-finci: Bazi nagy roma lagzi?:))

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:29:11

@inci-finci: nekem azt nem sikerült végigolvasnom :irulpirul:

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:30:55

@Piszok Alfréd: a sorstalanságot én se olvastam mert előítéletes vagyok.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:31:20

@inci-finci: ez gyönyörű!!! a tiéd? :D

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:32:14

@Kytia: az. jók a csaj csöcsei. persze nem venném el :)

Kytia 2010.08.20. 15:32:40

@Piszok Alfréd: Csak, mert pornó van benne?:D
A sznobizmus nem lehet elkerülni időhiánnyal. Mélyen a gyerekkorban gyökerezik.:)

kiraaaaa 2010.08.20. 15:32:47

@Piszok Alfréd: én meg a sparhedba rakom a fát:))

@Kytia: azok tényleg nagy bulik:)

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:33:38

@Piszok Alfréd: jó is lenne :D
akkor biztosan kapnék egy miniszteri posztot. így hogy se buzi se cigány még államtitkár sem lehetek :D

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:38:29

@inci-finci: bár a smitpali után mostantól lehet hogy csak jó seggeket kellene nyalni

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:38:33

@Kytia: persze, mondom, sznob is vagyok, de a vádakat el tudom kerülni, mert nem olvastam a most divatos könyveket. Nem vagyok büszke se rá persze :) (az is sznobizmus lenne :D)

Minden van benne, csak pornó nincs. Persze annak idején pedig csak amiatt vettem a kezembe, csalódtam is nagyot. Még képek sincsenek! :D

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:40:11

@Piszok Alfréd: ma az internet és rendelhető kurvák korában már nem fordulna elő ez a baleset :)

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:40:23

@inci-finci: szerintem már késő elkezdeni

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 15:43:30

@Piszok Alfréd: sokat kellene takarítani a múltamból :(

Piszok Alfréd 2010.08.20. 15:56:43

@inci-finci: hát ja :D
Azon töröm a fejem, hogy te ki voltál régen.

kiraaaaa 2010.08.20. 16:01:02

@Piszok Alfréd: én tudom, de nem mondom el.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.08.20. 16:36:11

@Kytia: erre én is tök véletlenül akadtam. egy másik könyvért indultam, de a könyvesboltban megláttam ezt, beleolvastam, és annyi volt.:) ceji et förszt szájt.:)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.08.20. 17:28:22

@Kytia: ha film, akkor Vérző olaj. épp most nézem.:))

2010.08.20. 17:52:25

Hello-hello!
Van valami hír itt? Látom nemnagyon kommenteltetek Vandáékról. :)

Piszok Alfréd 2010.08.20. 17:57:42

@Zsu0805: ma kultúrnapot tartottunk :)

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 17:57:44

@Zsu0805: valami grafomániás kurva által összerittyentett júliautánzathoz ki a fasz szólna hozzá?

2010.08.20. 18:05:48

@inci-finci:
Ne beszélj csúnyán. :P

2010.08.20. 18:06:47

@Piszok Alfréd:
Én pihenőnapot. Szunyáltam egy jót délután is. :)
Miért vagy ki?

Piszok Alfréd 2010.08.20. 18:10:52

@Zsu0805: nem én vagyok ki, hanem inci. Régen is ki volt, meg azóta is, azt mondja. Ettől persze nem vagyok előbbre. Kira meg csak titokzatoskodik. Kytia filmet néz és olvas. Én meg dolgozom.
Ma ez egy ilyen nap.

2010.08.20. 18:20:34

@Piszok Alfréd:
Jah tényleg. :) Kicsit félreolvastam. :)
Ez ma nagyon punnyadós nap. Itt se nagyon pörögnek a kommentek. :)

kiraaaaa 2010.08.20. 19:51:43

@Piszok Alfréd: én biciklizek:) és nálam nem lehet tudni, hogy igaz-e,,amit gondolok:)

@Zsu0805: mert olvasunk, kérlek:)

kiraaaaa 2010.08.20. 20:29:45

na ez meghalt? az értelmiség halála

Piszok Alfréd 2010.08.20. 20:31:35

@kiraaaaa: miért, van akinél lehet tudni?

Piszok Alfréd 2010.08.20. 20:38:03

@kiraaaaa: én még élek, bár én csak egy értékcsökkent reálértelmiség vagyok :D

Piszok Alfréd 2010.08.20. 20:39:18

@kiraaaaa: :D
Te csak azt tudod, ki volt inci? :D

kiraaaaa 2010.08.20. 20:40:54

@Piszok Alfréd: nem biztos, hogy tudom:) tőlem ne vegyél semmit komolyan:)

Piszok Alfréd 2010.08.20. 20:44:03

@kiraaaaa: ok :) bár én senkitől nem veszek semmit komolyan :)

kiraaaaa 2010.08.20. 21:01:57

@inci-finci: @Piszok Alfréd: kiszámolós/mondóka:
én vagyok én, te vagy te, ki a szamár én vagy te?
Bocs fiúk, de kihagyhatatlan volt:)))

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:05:47

Tudod, hogy nincs bocsánat,
hiába hát a bánat.
Légy, ami lennél: férfi.
A fű kinő utánad.
A bűn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed.

Ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz,
ne hódolj és ne hódits,
ne csatlakozz a hadhoz.

Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg.

Emlékezz, hogy hörögtél
s hiába könyörögtél.
Hamis tanúvá lettél
saját igaz pörödnél.

Atyát hivtál elesten,
embert, ha nincsen isten.
S romlott kölkökre leltél
pszichoanalizisben.

Hittél a könnyü szóknak,
fizetett pártfogóknak
s lásd, soha, soha senki
nem mondta, hogy te jó vagy.

Megcsaltak, úgy szerettek,
csaltál s igy nem szerethetsz.
Most hát a töltött fegyvert
szoritsd üres szivedhez.

Vagy vess el minden elvet
s még remélj hű szerelmet,
hisz mint a kutya hinnél
abban, ki bízna benned.

persze ezt csak az optimistábbaknak :D

kiraaaaa 2010.08.20. 21:11:37

Az milyen, egyből tudtam kié a vers:)

kiraaaaa 2010.08.20. 21:13:37

mármint ki írta..
de ez nem teljes, a fegyveres rész hiányzik, pedig az a legjobb

kiraaaaa 2010.08.20. 21:27:29

@Piszok Alfréd: ba+, téleg,már csak olvasni kell megtanulni

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:30:41

"2009, november 26 - 14:10 - Ramina (útkereső)
Előzmény: Csalás=hazugság
Kedves Buthan!

Őszinte voltam és csaltam.
Az őszinteséggel nem volt baj a házasságomban.Jó volt a házasságom.De tényleg!Elmondtam én, hogy "mennem kell" (értsd: megcsalni).
Őszintén is lehet csalni.
Attól az még megcsalás és FÁJ A MÁSIKNAK.

A hazugsághoz elég egyetlen ember is: az te vagy.
A megcsalás kérdésköre pont sokat szól az önbecsapó, önmagunknakvaló hazudozásokról!

"Meg kell válaszolni", "hogy miért van rá szükséged, hogy kalandozz"? - irod.

Kelleni nem kell, de jó ha megtalálod rá a választ..... nem is egy válasz lehetséges......és nem is könnyű........mert le kell leplezni magad közben.....kiméletlenül.....én sokáig kerestem....
és ahogy egyre beljebb mertem merészkedni önmagamba, olyan ütemben jöttek a rész-válaszok, de csak az önismereti utam komolyra fordultával találtam rá mindennek a gyökérokára: a belső szeretet hiányomra.

- Előtte találtam olyan választ , hogy: megsajnáltam az illető férfit. Mindig is vonzottak a gátlásos, "nem menő fiúk".De valójában a felsőbbrendűségi érzésem, a gőg, hogy én jobb vagyok és képes vagyok nekik "szegényeknek"adni, állt mögötte.

- Aztán volt olyan is, hogy: beletemetkezni egy másik karjába: jutalom. Valami sérülés, kudarc után,bánatomra, fájdalmamra "gyógyirként" használtam más férfit. Mint egy csokit........ megajándékozva, kompenzálva közben a belső, vérző gyermekemet.
Erre a "csoki-szerepre" a férjem nem volt alkalmas, hisz ő mindig ott volt, mint a levegő. Ehhez egy izgalmasabb "jutalom" kellett.

- Meglepően hangozhat de volt úgy is, hogy a felgyülemlő szeretetemet olyan mértékben éreztem túlcsordulni, hogy megkellett osztanom, még a férjemen kivül mással is.

De a mindig ott bújó, igazi ok: szeretetet koldulni.Szeretettel táplálni a kiéhezett belső gyermekemet.Még akkor is, ha ezek tudattalanul kimanipulált szeretet-morzsák voltak csupán. A belsőm telhetetlen volt. Szeretetből (minőségi vagy nem, szex vagy csak valaki belém szeretett) nem volt sose elég!

Mára már meggyógyult lelkemnek ez a vérző része, elmúlt az a belső késztetés, hogy csaljak.Az Isteni szeretetForrásra csatlakozva megoldódott a dolog.

És hogy miért fáj a másiknak?
Hát, nekem az fájt (mert voltam megcsalva is) hogy "nem vagyok elég jó". Rögtön önbecsülési kérdést
csináltam a dologból."

hogy kibasztam volna a tetves kurváját..

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:33:50

@petya a barátságos :): te elég régóta blogolsz hogy emlékezhetsz rám. a stílusom nem sokat változott

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:34:41

@inci-finci: nevem viszont volt sok. elég sok
két pont?

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:37:22

Hihetetlenül hangzik, de rengeteg hasonlóságot figyelhetünk meg az emberekben és az állatvilágban a párkeresés terén. Remek példa a vacsorás randevú: a nők sokkal könnyebben adják be a derekukat, ha előtte vacsorázni viszik őket. Meglepő módon az állatvilágban sincs ez másképp: az emlősöknél, ha a hím bebizonyítja, hogy képes a táplálék megszerzésére, sokkal több szexuális figyelmet kap, így megnő az esélye az utódnemzésre.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 21:39:30

@inci-finci: pont a stílusodra emlékeztem, csak nem ugrott be egyik neved sem.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 21:40:57

@inci-finci: miért hangzana ez hihetetlenül? Az lenne a furcsa, ha nem így lenne. Bár konkrétan a vacsora után a szakáccsal kéne elmennie a nőknek :D

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 21:42:42

@Piszok Alfréd: az a jó :)
ezt is cserélni kell hamarosan.

a szakács nem érdekes, ennyi erővel a pókcsajnak a döglött legyet kéne basznia. a szakács kiszolgáló mint a virágkihordó srác

Piszok Alfréd 2010.08.20. 21:48:56

@inci-finci: a döglött legyet? Én nem a bécsi szeletről beszéltem :D De értem, persze.

Kytia 2010.08.20. 22:00:54

@inci-finci: Ezmiez a megcsalásos? Egyébként tök szánalmas.:)

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 22:02:54

@Kytia: gondoltam érdekesebb mint a szappanopera

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:14:04

@inci-finci: ennél a szappanoperánál minden érdekesebb. Ez a megcsalásos nem rossz, de Kytia kimondta a kulcsszót.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:22:14

De sajnos tényleg vannak ilyen emberek, és nem is lehet csak annyival elintézni őket, hogy szánalmas. Csak az a gyanúm, hogy nem a mások által irántuk érzett szeretetben szenvednek hiányt, hanem ők nem szeretnek eléggé senkit.
Én egyszer találkoztam egy ilyen nővel, akinek bár volt férje, elég közel kerültünk egymáshoz. Nem én voltam az első pasija a házasságán kívül, és az utolsó sem. De azt hiszem, hogy belém nagyon szerelmes volt, még az is felmerült, hogy otthagyja a férjét értem. Nem én vetettem fel ezt, hanem ő. És azóta sem tudom biztosan, hogy ha őt választom, akkor meg tudott volna-e változni, vagy mellettem is ugyanazt csinálta volna tovább.

Kytia 2010.08.20. 22:27:08

"Erre a "csoki-szerepre" a férjem nem volt alkalmas, hisz ő mindig ott volt, mint a levegő."

Azért döbbenetes, hogy emberek hogy képesek kezelni egymást. Nem pazarlása ez egy emberi lénynek? Mármint, hogy felrakjuk a polcra, hogy mindig ott legyen, mint a levegő?

@Piszok Alfréd: De hé!!! Te azt mondtad, nem ítéled el a megcsalást. Akkor ez most mi?

inci-finci (törölt) 2010.08.20. 22:28:40

@Piszok Alfréd: ha nem az első kizárt. kurvából nem lesz szalonna

Kytia 2010.08.20. 22:32:45

@Piszok Alfréd: Meg tudott volna. Az ember minden kapcsolatban egy kicsit más. Más kérdés, hogy én például azért sem mennék bele ilyenbe, mert nemcsak a saját szemszögemből nézem ezeket a dolgokat, hanem univerzálisan is. Aki másokat folyton elárul, az egy áruló. Akkor is, ha engem pont (még) nem árult el. Aki másokat megöl, az gyilkos, akkor is, ha engem nem ölt meg.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:33:15

@Kytia: a levegőt nem úgy értette, hogy levegőnek nézte, hanem hogy annyira megszokott volt :) De persze azt jelenti, hogy nem voltak elég fontosak egymásnak.

A kérdést nem értem, én nem ítéltem el ezt a lányt, sőt, megcsalta velem a férjét. És most sem ítélem el, csak nem éreztem úgy, hogy együtt akarnék vele élni. Nem azért, mert megcsalós volt, csak simán nem.

Kytia 2010.08.20. 22:35:25

@Piszok Alfréd: Nem a te sztoridra gondoltam, hanem erre: "De sajnos tényleg vannak ilyen emberek, és nem is lehet csak annyival elintézni őket, hogy szánalmas..."

Kytia 2010.08.20. 22:38:24

@Piszok Alfréd: a levegőt szerintem úgy értette, hogy természetes volt. Nem váltott már ki semmit belőle olyankor, amikor azt szerette volna, hogy kiváltson. Gyenge inger volt. De ugyanaz az ember lehet másnak erős inger. Erre elpazarolódik valakire, akinek nem elég inger. Így gondoltam. Vagy előbb-utóbb mindenki gyenge inger lesz?

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:39:04

@Kytia: a szó szoros értelmében nem árulta el a férjét, minden pasiról tudott, és szabad volt ezt csinálnia. Én azóta is jóban vagyok mindkettőjükkel. Ők meg válnak, mert a lány rájött, hogy egyáltalán nem szereti a férjét.

De szerintem is meg tudott volna, bár lehet, csak egy darabig. Neki sem volt egyszerű gyerekkora, tele volt/van komplexusokkal.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:42:51

@Kytia: ja, értem. Sokféle megcsalás van és van amelyiket elítélem :) És amikor már úgy néz ki, hogy nem is marad semmi más egy kapcsolatban, mint a megcsalás, akkor az szerintem szánalmas. Nem az ember aki megcsal, hanem a kapcsolat. Meg a magyarázat a megcsalásra.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 22:48:11

@Kytia: szerintem ez nem inger kérdése. Inger az, amikor meglátsz valakit, vagy buliban közel kerültök, vagy nyaralsz és megtetszik valaki. Inger hatására el lehet csábulni, de nem lehet együtt élni. Ahhoz más kell, sokkal több, és bár kellenek otthon is ingerek, amik fenntartják a kapcsolatot, és persze ezek az ingerek gyengülnek, de közben a közös élmények, tapasztalatok, a jóban-rosszban-együtt megélése pótolja a gyengülő ingereket.

De ha se ingerek, se közösen megélt élmények nincsenek, akkor az nem együtt élés, nem kapcsolat, hanem egy rakás szerencsétlenség.

Piszok Alfréd 2010.08.20. 23:27:39

vagy mindenki a vizespólós cikk képeit nézegeti?

Piszok Alfréd 2010.08.20. 23:29:08

Utaztam az időben!!!!!!
"új hozzászólás (összesen 166), az utolsó -11 másodperce érkezett"

Kytia 2010.08.20. 23:43:14

@Piszok Alfréd: Meg néztem, nem igazság. Az nyerte meg a versenyt, aki végig nem vette vissza a pólóját. Így könnyű. Na, mindegy. Mennyünk aludni.:)

Piszok Alfréd 2010.08.20. 23:45:39

@Kytia: midig így szokott lenni. A vizespólós verseny egy marhaság.
Jó éjt :)

dr. gernika 2010.08.21. 23:32:32

@Kytia: Dorian Gray arcképe. Könyv és film.

dr. gernika 2010.08.22. 00:03:17

@inci-finci: Nekem nem volt bajom a Sorstalansággal. Nem mondom, hogy kedvenc könyvem, de nem is bánom, hogy elolvastam.

Gonosz Duracel 2010.08.22. 14:26:07

Ez most mi? Se eleje se vége...

Piszok Alfréd 2010.08.22. 14:41:53

@Gonosz Duracel: ez egy folytatásos, már sok hete megy péntekenként. De nem ajánlom, hogy elkezdd elölről, borzasztó.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.22. 22:40:53

@inci-finci: Kertésztől sokkal jobban tetszett az angol lobogó, mint a sorstalanság. Az mondjuk vicc, hogy egyszerre milyen híres lett. kb. coelho effektus...

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.22. 22:43:40

@Gonosz Duracel: ez valami álirodalmi kamu poszt, brazil-magyar szappanopera...

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.22. 22:57:38

@inci-finci: hogy kötekedjek: nincsenek buta kérdések, csak buta válaszok ;)

inci-finci (törölt) 2010.08.22. 23:26:06

@Drága IV gernika:
ez elvi kérdés :)

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono):
ismerek egy irodalomkritikust aki írni akart róla de nem jelentették meg, nem voltak hajlandóak. nem nyalta ki a seggét ezért nem publikálták. különben már fix helye volt

nekemmostmég buta kérdéseim sincsenek :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.08.23. 10:54:09

"Mivel a nő ezzel megkerülte az érdemi reakciót a férfi érvelésére, Ákos sem óhajtott erre a kérdésre verbálisan válaszolni."
hihihihi... inkább nonverbálisan óhajtottak vitatkozni.:-)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.23. 15:54:46

@inci-finci: az irodalmi Nobel-díj előtt olvastam a Sorstalanságot (is). Nem mondom, hogy rossz mű - de a díjat véleményem szerint a "témaválasztás" kapta csúnyán fogalmazva.... remélem érted, mire gondolok....
süti beállítások módosítása