Ma melyik a gyengébbik nem?

2018. december 11. 07:58 - csajokespasik

„Mindig is úgy volt, hogy a férfi hordta a nadrágot, a nőnek meg erre van igénye, ettől érzi magát Nőnek” - Mégis nagy felháborodást kelt a nők részéről, ha alárendeltségről beszél valaki, vagy ha elhangzik a „gyengébbik nem” kifejezés. Mit keres egy mai nő egy mai férfiban?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv, mindenkinek! Van egy kérdés, amin régóta rágódom. Jó lenne, ha néhány női hozzászóló felvilágosítana, hogy miért van az, hogy elmondásotok szerint határozott, irányító és domináns férfiról álmodtok, és amikor eljön a vágyatok tárgya, akkor fel vagytok háborodva, hogy uralkodik és alárendelt szerepbe kényszerültök mellette. Nem a rosszfiúkra gondolok, akik mellett nincs is más választás, mint alárendelt féllé válni, hanem a klasszikus férfi típus vs. nő típus helyzetre.

Ismerek egy párt, a pasi az az igazi súlyos, a nő pedig állandóan el van nyomva, és ez minden megnyilvánulásukból látszik.

Nem házasok, nincs gyerek, külön kasszán vannak: mégis együtt. Akkor csak azt keresik a másikban, amit ebben a felállásban megtaláltak. Volt, hogy 40 percen keresztül ültek egymással szemben és csak a telefonjukat nézték, anélkül, hogy egy szót is szóltak volna a másikhoz. Valami mégis összetartja őket. Mégis nagy felháborodást kelt a nők részéről, ha alárendeltségről beszél valaki. Nem elnyomás, hanem alárendeltség – a kettő nem ugyanaz szerintem.

Igaz-e az, hogy a nő elvárja a lelke mélyén (még ha magának sem vallja be) az ideális párjától, hogy vezető és bizonyos fokig útmutató és uralkodó legyen mellette? Mert mindig is úgy volt, hogy a férfi hordta a nadrágot, a nőnek meg erre van igénye, ettől érzi magát Nőnek. A gondoskodást látják benne, ez lett kódolva náluk, mert ebben a formában tudnak kiteljesedni, mint gyengébbik nem, ahogy mondani szokták, bár sokan ezen a kifejezésen is kiakadnak ma már. És ebben is benne van egy alá és fölé rendeltségi viszony, ezt szükségtelen is részletezni. Vagy úgy képzelik el a határozott, domináns férfit, hogy mellette ők is hasonló szerepkört képviselnek majd? Szerintem egy férfias hozzáállású nő egyetlen férfiben sem tud tartós érzelmeket kelteni. Eleinte talán izgalmas lehet egy pasinak ez, és azért megy bele, de hosszútávon nem látom értelmét. A lelkileg instabil nő mindig hisz abban, hogy mellette majd megszelídül az a domináns férfi – ha így is lesz, akkor úgy már nem fog kelleni. Ha meg a férfi irányít, azt meg sokan kikérik maguknak.

 
Szólj hozzá!
Címkék: nők csajok

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4614470358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása