Egy tahó és a hájfétis

2018. december 27. 07:47 - csajokespasik

Szegény lány sosem volt közkedvelt, így bármit megtesz és eltűr egy kis törődésért. De a harmonikus és a megalkuvó kapcsolat közt óriási különbség van, amit egyelőre csak Posztolónk lát.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Adott egy lány, aki  benne van egy olyan kapcsolatban, ahol folyamatosan alázzák, és nem értem, miért nem lép ki, amikor megtehetné, semmi nem köti hozzá. Még a magány is jobb, mint egy leépítő kapcsolatban sínylődni. Az önbecsülése érezhetően kopott, mióta együtt van azzal az emberrel, aki ismerősök előtt gyakran megalázóan beszél róla, pl. olyanokat mond, hogy ő a hájfétis megszállottja, ami még ha igaz volna is erősen bántó. Igen, ő testesebb az átlagnál, de nem vállalhatatlanul. Szegény lány bármit elvisel, gyerekként sose volt közkedvelt, csúfolták, így kb. bármit megtesz és eltűr egy kis törődésért.

Nyilván sérült, de tudja, hogy mi zajlik vele, mégse tesz semmit. Hogyan lehetne kiszedni ebből, illetve felnyitni a szemét még jobban, mint amennyire most nyitva van? A pasija nála 11 évvel idősebb és egy igazi tahó. Ez nem egy egészséges kapcsolat, nincs jövője (vagy ha van, akkor sötét) és neki biztosan nem tesz jót. Szerethető és jószívű lány, de a negatív önértékelése miatt magalkuszik egy ilyen alak mellett. Kiléphetne ebből és kereshetné az egyéb lehetőségeket, mert nem reménytelen eset. Ha jó passzban van vidám és kellemes vele lenni. Sosem panaszkodik, csak ahogy az életéről mesél, és belelendül, olykor nem ura a szavainak, és az apró elejtett darabokból összeáll az emberben ez az egész rossz, amiben van. És ha én nem avatkozom be, akkor senki nem fog. Nekem meg túl jó barátom ahhoz, hogy ezt így szó nélkül hagyjam. Azt nem hiszem, hogy az áldozatszerep tetszik neki és amiatt hagyja.

Nem kérek a „Törődj a magad dolgával...” és a ne szóljak bele-féle tanácsokból, sajnos ezért tartunk itt lelki szinten ebben az országban, mert a legtöbb ember úgy gondolkodik, hogy csak az ő érzelmei valóságosak, másé nem érdekli, segítőszándék nulla, a többiek meg csak statiszták körülötte. Én máshogy gondolkodom, ezért elnézést kérek... Persze, sokkal könnyebb lenne elfordulni.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6614516270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása