Négy rafinált szakító mondat

2021. április 15. 07:51 - csajokespasik

       

               Amikor arra van szükség, átlátszó érvekből és üres magyarázatokból sosincs hiány, de az már más kérdés, hogy mennyire elfogadhatóak egyes kifogások, amiket szakításkor bedobnak. Levélírónk négyet is talált.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

összeszedtem pár tanulságos mondatot, amik szakításkor hangozhatnak el, némelyiket én is megkaptam, egyiket-másikat viszont ismerőseimtől hallottam:

1. „Érzem, hogy rád nem számíthatok” – ez azért hasznos jolly joker, mert szinte bármit jelenthet, és azzal sem lehet vádolni a másikat, hogy nem válaszol, mert válaszolt, csak éppen semmi értékelhetőt nem mondott ezzel. Pedig ennek szöges ellentéte vagyok, és jól működött a munkamegosztás is köztünk, meg a közös programok, ahogy a kommunikáció is, legalábbis én így éreztem.        

       

               2. „Rájöttem, nem egymást keressük” és / vagy: „Nem működik a kémia” - Ez oké, mondjuk pár hét után, de fél év és szépen elfogadott ajándékok után ezzel jönni ultragáz. Ha nem olyan minden, mint ahogy ő elsőre elképzelte, annak hamarabb ki kéne derülnie, és a másiknak időben jelezni azt. Rosszul gondolom? Ezzel a szöveggel minden gondolkodni valót meg ráterheli a másikra.

3. „Nekem még idő kell” – magyarán nem meri a szemedbe mondani, hogy bocs, nem tudja viszonozni az érzéseid, de barátként talán még jó lennél. Ezt egy tartással rendelkező, nem túl kiéhezett, értelmes férfi még megérti, és elfogadja, viszont abban a formában már nem, hogy a válasszal napokat várakoztatja, végül párszavas reakcióval, flegmán elintézi, vagy azzal húzza még azt az időt - bár magában már lezárta a dolgot -, hogy hát nem tudja, hogyan alakul a hete... Időigényes magyarázkodás helyett kilépnek a helyzetből. Vagy úgy érzi, sehogy se jó, mert van, aki meg pont azon rág be, ha megmondják neki őszintén, hogy nem.

4. Azt mondja, úgy érzi, nem alkalmas párkapcsolatra... - Általában ezt akkor hallani, ha előtte hosszabb ideig barátok voltatok, csak később kezdett el komolyodni, valamelyik fél többet kezdett érezni és akkor megpróbáljuk együtt. Ez a mondat legalább nem a másikat hibáztatja, ezért cseles, nem lehet belekötni. Ám ha a felszínes témáknál mélyebbre mész, és értelmes kérdéseket teszel fel, azt mondja, nem szereti a kérdéseid, nem kihallgatásra jött. Így minden kérdést meg kell fontolni és időben átcsomagolni. (Ha csalódott valamelyik korábbi exében és tart a dologtól, óvatoskodó, el lehet-e érni nála, hogy tudja: te már nem ő vagy? Mindig ez a kérdés.) Én nyitott vagyok, de néha úgy érzem, az egyenes válaszok kikerülését valamiért sokan szeretik alkalmazni.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr616501676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása