Fegyveres fotókat ne küldj magadról

2021. augusztus 26. 07:23 - csajokespasik

„Ezeket nem értettem sosem, mi az üzenete? Talán megközelíthetőnek és szórakoztatónak akart tűnni. Vagy veszélyesnek? Rosszfiúnak?” - A netes ismerkedés kapcsán mindig fontos kérdés marad a megfelelő fotó feltöltése. Levélírónknak akad pár jótanácsa ezzel kapcsolatban is.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mivel már elég régóta használok online társkereső lehetőségeket, tudom, hogy ennek már külön kultúrája alakult ki, megállapítottam pár hasznos dolgot, amit egyfelől most magamnak összegzek, másfelől Nektek is szívesen ajánlom:

Azért vágtam bele, mert pár ismerősömnek is bejött. Már házasság is sikeredett belőle. De ha ők nem ajánlják, és nem látom, hogy működik, magamtól nem csináltam volna ilyen kitartóan. Nekem is meg kellett tanulnom, hogy ez időt vesz igénybe, a türelem fontos, és az, ha nem válaszol valaki 24 órán belül, még nem jelent semmit.

Egy próbát megér, gondoltam, de az egyből persze több lett. Sajnos erre is rá lehet kattanni. Ez is akkor működik a legjobban, ha tudod, kit keresel, mit szeretnél, mik az igényeid pontosan. Ki fog derülni, ha a másikat az alkalmi érdekli, vagy tartósban gondolkodik, vagy csak érdekes, új emberekkel akar barátkozni a másik nemből. Ezeket le lehet írásban tisztázni. Ha csak levelezünk, és az a levelezés tartalmas, teljesen rendben van, ha hónapokig nincs személyes tali.

Ha csak szórakozáshoz keresel valakit, akkor a rövid, szellemes profilszöveg elég. Ha ellenkezőleg, akkor nyilván a mélyebb tartalmúra kell koncentrálni, legyen hosszabb és átgondoltabb, ki vagy, mit szeretsz csinálni, hozzá egy (vagy több) szűrőmentes tiszta fénykép, amin lehetőleg egyedül látszol. Kaptam már olyan fotókat is, ami valami bulin készült, és az illető debilnek tűnt rajta, nem tudom, mi volt a szándéka vele, pedig az írásképe alapján értelmesnek tűnt. És az összes fotóján volt valami, ami nem tetszett, hol takarta az arcát, hol sötét volt, hol sokan voltak a képen, vagy autóvezetés közben, félprofilból. Vagy puskával a kezében!...Nem tudom, igazi volt-e, de nekem annak tűnt. Ezeket nem értettem sosem, mi az üzenete? Talán megközelíthetőnek és szórakoztatónak akart tűnni. Vagy veszélyesnek? Rosszfiúnak?

Én szeretem, ha valaki őszinte, nem megjátszós, hanem átlátható. Élőben úgyis minden kiderül. Olyan levelet is kaptam, hogy még fotóküldés előtt az első három mondatban leírta, hogy feleséget keres... De fotót nem küldött, megszakadt a dolog. Viszont a bemutatkozása tetszett, de ugye az kevés.

Volt egy illető, aki olyan képeket töltött fel magáról, ahol se a magassága, se a haja nem látszott, sapkában volt mindig. Most ebből összerakhattam, hogy alacsony és kopaszodó – ha nem így volt, akkor meg az ő hibája, hogy másvalaki ezt vonja le ebből. Ez még nem zavart volna, ha az alapvető értékei rendben vannak. De addig nem jutottunk el.

Szóval, az online forma is rejthet csalódást, de ennek ugyanannyi az esélye, mint bármelyik más ismerkedési lehetőségnél: segít a találkozást összehozni, de a többi rajtunk múlik.

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1016670826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2021.12.12. 18:44:20

Nyilván nem megfélemlítési céllal küldött ilyen fotót. Valószínűleg ez a hobbija. Na és? Más meg horgászbottal pózol a kifogott ponttyal. Más jaszkari hülyegyerekek menő verda előtt teszik ugyanezt napszemüvegben (hogy a kocsi az másé, az részletkérdés). Megint mások fotóin azt látni, hogy pocsolyarészegen, felhős tekintettel mered a lencsébe, körülötte ott sorakoznak a kiürült Fütyülős, Avasis stb. üvegek, szemmel láthatóan azt se tudja, a szárazföldön van-e, vagy az óceánon. Ezek a képek talán jobbak? Nyilván mindenki olyan fotót készít magáról, amilyet a legjobbnak talál, nem igazolványportrét, egyenarcokkal.
Úgyhogy nyugodj meg: NEM azért van a kezében puska, hogy azzal jól szétlője a barátnőjelölt fejét! A Csajokespasik nem Doom 3, csak gondoltam, szólok.
süti beállítások módosítása