Ha félrelép, az miattam lesz

2021. szeptember 14. 07:51 - csajokespasik

A csaj tisztában van vele, hogy nehéz eset, és lassan az is tiszta lesz előtte, hogy a pasija türelme – minden udvariaskodása ellenére - véges.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

alapvetően vidám természetű lány vagyok, céltudatos, és ha olyan a dolog, akkor lelkes is tudok lenni. Viszont úgy 2 éve egyre többször vannak olyan időszakaim, amikor magamba zuhanok, és ki se akarok menni a külvilágba, minden önbizalmam elmegy. Úgy érzem, kevés vagyok a világhoz. Olyan gondolataim vannak, hogy szorongok miattuk. Pedig olyan nagy gond nincs az életemben, ami okot adna rá. A családommal jóban vagyok, a párom mindenben támogat, megvagyok elégedve az életemmel. Viszont egyre sűrűbben van, hogy nem akarok felkelni, és muszájból csinálni dolgokat.

Se akkor, ha ez elvárás, se akkor, ha nem az. Idén nyáron nem voltam nyaralni, a párom akart volna, ő immár 3 éve megbízhatóan velem van. És sajnos kiteszem ennek, hogy ha nincs kedvem valamihez, akkor borul a teljes program vele. Ő türelmes, viszont érzem, hogy nagyon a terhére van ez a kiszámíthatatlanság.

És kicsit ő is olyan, mint én, hogyha nem jó nekem valami maximálisan, akkor váltok belőle. Azt meg nem várom el, hogy miattam szenvedjen. Ezeknek akaratlanul is részvevője. De nem hibáztatom őt semmiért, csak nekem van néha ez.

Ha lemondok egy programot, elmegy mással, olyan társaságba, ahol nők is vannak. Tudom, és ha félrelép, ha átlépi a határt, az miattam lesz. Ő nyitottabb személyiség, könnyen barátkozik bárkivel.

Nem szoktam hisztizni neki, a legtöbb problémám ki sem mutatom felé. Nem vele van a baj, és nem tudom, miért van ez nálam. Nektek miként befolyásolta a kapcsolatotokat egy olyan lelki tünetetek, ami hirtelen megjelent nálatok?

Köszönöm az elolvasást.

 
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5716688278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2021.09.15. 15:29:03

Depresszió. Kezeltesd magad.

sírjatok 2021.09.15. 16:21:26

Tényleg depi. Ez nem egy hiba, ez egy betegség, amit nem igazán tudsz egyedül legyőzni. Az ilyen "legyél boldogabb" meg "tedd túl magad rajta" tanácsok pont ugyanannyit érnek ilyenkor, mintha egy lábtöröttnek mondanád, hogy ne szarakodjon, álljon már fel.

Pszichológus legyen az első, aztán majd ő megmondja.

Etniez 2021.09.15. 19:55:01

Akartam mondani, hogy a leírás szerint vagy bipoláris vagy depressziós vagy. Szakembert kell keresned, de gyorsan!

Creativus 2021.09.15. 21:31:46

Egy felkészült pszichológus pontosabb diagnózisra képes, ugyanis nem csak depresszió (v. annak bipoláris változata) lehet a háttérben, hanem egyes pszichés sérülések is kiválthatják ezt a depis állapotot. Ez utóbbi esetben azonban a szorongó időszakok sokkal rövidebbek, mint az, amit a depressziónál észlelhetünk. Gyakran csak pár órásak, vagy 1-2 napig húzódnak el maximum.

Magával a depresszióval is csínján kell bánni! Angol kutatók megfigyelése, hogy téves azt betegségnek diagnosztizálni! Ez a betegségtudat az, ami gyakran újra és újra visszarántja az egyént a "gyógyult" állapotból a szorongásba.

Szintén téves szemlélet a személyiségzavarokat betegségként felfogni, amelyek közül a B-csoport (=drámai) egyik tagja a borderline tünet-eggyüttes, s amely a szorongások tekintetében hasonlóságokat mutat a depresszióval, és időnként azt félrediagnosztizálják, feleslegesen gyógyszerezve hosszasan a pácienst. A bordeline-t magyarul időnként határeseti, máshol érzelmi labilitás személyiségzavarnak is nevezik, amely lehet (valószínűsíthetően) öröklött, de leginkább gyermekkori súlyos (a szülő által fel sem fogott), és tartós pszichés bántalmazás következménye. Ilyen felnőttkorban is kialakulhat, szintén súlyos és tartós bántalmazó kapcsolat (pl. nárcisztikus partner) esetén. Ezeket azonban újabban a PTSD (Post Traumatic Stress Disorder - Poszttraumás Stressz-zavar) komplex változatának tekintik (CPTSD), és tüneti formája azonos a borderline- lal.
(9 tünete van, s ha ebből 5 teljesül, akkor a zavar valószínűsíthető)
A tünetek kívülálló számára sajnos olyan zavaróak és ellentmondásosak, hogy jópár pszichológus inkább menekül az ilyen pácienstől, legfeljebb egy gyógyszert hajlandó felírni, noha az csak nagyon súlyos esetben indokolt, és valójában terápiás kezelésre volna szükség. Külföldön erre munkafüzetek is letölthetők, bár legtöbbször a kezeléshez segítségre is szükség van, és az hosszadalmas, meg többrétű (negatív gondolatok kizárása, negatív érzelmek és impulzivitás kordában tartása, másokat bántó kijelentések felismerése, stb.)
A CPTSD-ben az a durva, hogy más személyiségzavarokhoz (nárcisztikus, aszociális, hisztrionikus) hasonlóan, a közeli érzelmi kapcsolatban lévő személy (gyermek, szülő, társ) sérülni tud tőle, és ugyanúgy kialakulhat annál is a CPTSD. Mint egy pszichés vírus terjed. Napjainkban, és a nyugati kultúrájú társadalmakban egyre nagyobb számban bukkan elő, s a vele kapcsolatos előfordulási becslések feltehetően ma már elavultnak számítanak. Különösen probléma, hogy a terjedésének melegágya egy tartós pánikhelyzet (pl. egy járvány, vagy bármilyen - pl. klíma - vészhelyzet) megjelenése. Elgondolkodtató a posztban megjelenő "2 éve" időtartam.

A helyes diagnózishoz mindenképpen egy új ismereteket is befogadó szakpszichológus szükséges.
süti beállítások módosítása