Ha a csajod késeket gyűjt, sok jóra ne számíts

2022. március 14. 07:22 - csajokespasik

Általában a női fél az, amelyik sürgeti az összeköltözést, ám esetünkben Levélírónk az, aki már évek óta várja, hogy a barátnőjénél csökkenjen a függetlenség iránti vágy, és felbukkanjon a közös élet igénye.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Három éve vagyunk együtt, még csak nem is távkapcsolatban, meg tudnánk oldani az összeköltözést, de ő nem akarja, mondván, hogy a folyamatos együttlét megöli a szerelmet... Ezt egy nőtől hallani nekem szokatlan. Az, hogy így gondolja, nekem áldozattal jár, mert máshogy terveztem sokáig vele.

Ő elég önálló, már-már fiúsabb lány, az alkata is, a ruhái is, többet mozog, mint én, mindenhova bringával megy, és késeket gyűjt. Ha be van öltözve télen (és zöld oldalzsebes nadrágban van, ami meg is van tömve, mint egy szerelőnek) és nem látszik az arca, akkor simán hapsinak nézhetik. Ezt már mondtam neki, és nevetett rajta.

Mentálisan elég erős, talán még nálam is erősebb, határozott személyiség. Amit szeretek benne, hogy nem az a kifejezetten édibédi csajszis típus.

Figyelembe veszem mások véleményét, beszéltem erről másokkal, és mindenki azt mondta, hogy kevés nő nem akarja az összeköltözést, talán rossz tapasztalata volt korábban.

- És ha nála az lenne, hogy most nem akar összeköltözni, és várjak x ideig, megértem, de szerintem neki ez hosszútávon is megfelelő lenne.

Kicsit sem féltékenykedik, ami nem tudom, jó jel-e: van egy barátnőm, akivel sokat járok el programokra, és ha hívom őt, de nem jön, nem zavarja, ha kettesben megyünk, sőt néha mondja is, hogy menjek inkább vele, ha nem ér rá. Így olyan a kapcsolatunk, mintha lenne egy jó barátom. De nekem ő nem csak egy jó numera, akit igény esetén elővehetek. Én reménykedek, ő mindig visszahúz, így néha eléggé egyedül érzem magam a kapcsolatban. Aki csak a minimumot teszi egy kapcsolatba, az nem akar tulajdonképpen semmit?

 
39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2117779838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.03.14. 09:04:55

Ez most egy vicc?
A csajod egy leszbikus de még nem döbbent rá. Ez a rész még hátravan.
De ne örülj, hogy két csajt találsz majd az ágyadban egyszer: egyik sem veled akar majd foglalkozni, csak zavarod őket. Úgyhogy ki leszel rúgva.
Repatarurgyán!

Real_Time 2022.03.14. 13:11:19

@Lorrh: Csak azért mert nem egy plázapicsa még nem biztos hogy leszbikus, de nem zárható ki persze.

MsIreneAdler 2022.03.14. 15:05:56

@Lorrh: úgy, úgy legénymarcsa lesz az, akárki meglássa :)

antisocialnetwork 2022.03.14. 17:05:41

Ünnepre való tekintettel, egy újabb picsogó "férfi" írást kaptunk. Akinek a fiús barátnője, nem akar összeköltözést. Hát fiamm szedd már össze magad, és gyere végre rá, hogy te érdektelen vagy a kapcsolatban. Megtűrt vagy, míg a leányzót fel nem szedi , vagy ő fel nem szed egy plázacicát, eseteleg egy hasonlóan fiús leányt..

Almandin 2022.03.14. 19:24:32

@Lorrh: Szerintem se biztos, hogy leszbikus. (Bár ez a lehetőség se zárható ki).Az, hogy nagyon férfias nő, az biztos.
Önmagában nem probléma, ha valaki nem akar összeköltözést. Az inkább a probléma, hogy a két fél mást akar.
A nem összeköltözött párok is ragaszkodhatnak egymáshoz. A 21. században élünk, nem egy múlt századi faluban, ahol mindenkinek ugyanúgy kellett élni, adott időben megházasodni, adott számú gyereket legyártani, különben kiközösítették az illetőt.
Ami nekem a fenti kapcsolatban fura, az az, hogy a nő már annyira férfias, hogy akár annak is nézhető. Így miért találta vonzónak egy férfi? Én se tartom azokat a pasikat vonzónak, akik nőiesen öltöznek és viselkednek.

Muhammad Balfas 2022.03.14. 19:33:03

Látens leszbi. Csak arra kellesz neki, hogy fedje magát..Cserébe néha megdughatod, ha nagy ritkán találkoztok.:D

Muhammad Balfas 2022.03.14. 19:34:18

Ja, és le fog húzni elég sok pénzzel, aztán üziben szakít majd veled.Utána elérhetetlen lesz..

Cirigli Jenő 2022.03.14. 21:00:58

Hát fiam, te tudod! Az a jó, hogy minden embertípusra van kereslet. Én nagyra értékelem egy nőnél a nőiességet: frizura, smink, ruha, nézése és a járása, testbeszéd. A fiús lányok soha nem érdekeltek. A fiús anyák annál inkább!:)))

Reactor 2022.03.14. 21:01:00

Kétségkívül az ilyesfajta csajok sokkal kelendőbbek. Acélcicusok. Egyből Vasquez jutott eszembe róla a "Bolygó neve a Halál"-ból. Szimpatikus nőcske, szó se róla.

sírjatok 2022.03.15. 01:42:19

@Almandin: "nem egy múlt századi faluban"

tehát egy 20 évvel ezelőtti faluban? :)

eßemfaßom meg áll 2022.03.15. 07:15:54

az a nő aki smart helyett bringával jár és plüssök helyett késeket gyűjt az csak leszbi lehet. Ha lenne szilikon a csöcsébe tolva az lehet, hogy egy kicsit heterosítana rajta.

eßemfaßom meg áll 2022.03.15. 07:21:22

@Almandin: "hogy a nő már annyira férfias, hogy akár annak is nézhető" Mármint "Ha be van öltözve télen (és zöld oldalzsebes nadrágban van, ami meg is van tömve, mint egy szerelőnek) és nem látszik az arca," akkor nézhető annak. Pedig járhatna télen is cicanadrágban és rózsaszín műszőrkabátban ahogy azt egy hetero nőnek tennie kell.

kenyércsücsök 2022.03.15. 11:38:05

@Lorrh: Miért lenne leszbikus? Mert "fiús" hobbija van? Ugyan már.

kenyércsücsök 2022.03.15. 11:47:46

@Almandin: "Ami nekem a fenti kapcsolatban fura, az az, hogy a nő már annyira férfias, hogy akár annak is nézhető. Így miért találta vonzónak egy férfi?"
Nem néz ki annak szvsz, ez csak abból a szterotípiából adódik, hogy zöld oldalzsebes nadrág = pasihobbi = pasi.
Ennek a jelenségnek a másik oldala, amikor a csaj tűsarkúban megy túrázni a pasival és a haverjaival, nehogy már ne legyen hegymászás közben is a dögösmaca etalonja. Vagy a miniszoknya -20°C-ban.
A poszter csaja szerintem csak praktikus alkat, aki komolyan veszi a sportolást, tényleg sportolni megy, nem csak mutogatni magát, ahogy a full sminkben leledző csajok a konditeremben.

kenyércsücsök 2022.03.15. 11:54:44

@Cirigli Jenő: Azér' ezt is túlzásba lehet vinni. Pl. amikor az egészségük kárára is "nőiesen" öltözködnek. A poszter azt hozza fel, hogy a nője beöltözik télen; szerintem teljesen normális, hogy a hőmérsékletnek megfelelően öltözik, óvja az egészségét - a nadrág melegebb, mint bármilyen szoknya, evvan.

Almandin 2022.03.15. 12:21:37

@kenyércsücsök: Azért vannak nagyon pasis kinézetű nők. Zöld oldalzsebes nadrágom nekem is volt, hozzá hosszú hajat, nőies kiegészítőket, sminket hordtam. Tehát attól még nem lesz valaki túl férfias kinézetű. De ismerek-ismertem olyan nőket, akik annyira maszkulin kinézetűek, hogy első blikkre nem jön le, melyik nemhez tartozik. Férfias frizurát viselnek, férfias szabású felsőket, férfias cipőket, nulla sminket és kiegészítőket. Ha ehhez egy olyan testalkat társul, ami elég drabális, valóban össze lehet őket keverni egy férfival. Az a véleményem, hogy az már nem normális. Illetve lehet, hogy egy transzneművel állunk szemben. Ha valaki ennyire elutasítja a nőiességét, ott pszichésen is gondok vannak.

Almandin 2022.03.15. 12:30:26

@kenyércsücsök: Vannak nagyon meleg anyagú szoknyák is. Nekem is van több. Ha térd alá ér és meleg harisnyát húz hozzá az ember rendes téli cipővel, van olyan meleg, mint egy farmer. Önmagában a nadrág se melegebb, pl. egy vékony anyagú nadrágban is fázik az ember télen.
Amúgy a nadrágviselés önmagában nem férfias. Sok nőies nadrág is van. Sőt, manapság már úgy látom, kezd teljesen kimenni a divatból a nőknél a szoknyaviselés. Ha megyek az utcán, még nyáron is csak kb. minden huszadik nőn látni szoknyát. Volt rá példa, hogy már ki akartam selejtezni egy kopott farmerszoknyát, de még felvettem és egy ismerős megkérdezte, megyek valahová, hogy szoknyát vettem fel? Ma már sokak szemében a bármilyen szoknya egyenlő az ünnepi viselettel. Van egy nagyon erős társadalmi nyomás arra nézve, hogy a nők járjanak mindenhova nadrágban. Sőt, a fiataloknál azt látni, hogy vagy mindig nadrág, vagy ha szoknya, az mini. Fiatal lányokon nemigen látni hosszabb szoknyákat, azt ma valahogy öregesnek tartják a fiatalok. Nyáron is inkább minisortot viselnek, kilógnak belőle a farpofáik, de szoknyát, nyári ruhát nemigen vesznek fel.

Almandin 2022.03.15. 12:31:37

@sírjatok: Az elmúlt évtizedekben is sok változás zajlott még a falvakban is. De számolj már utána, szerinted 2002 a múlt században volt?

eßemfaßom meg áll 2022.03.15. 12:59:01

@Almandin: "De ismerek-ismertem olyan nőket, akik annyira maszkulin kinézetűek, hogy első blikkre nem jön le, melyik nemhez tartozik. Férfias frizurát viselnek, férfias szabású felsőket, férfias cipőket, nulla sminket és kiegészítőket." A poszt viszont - a leírás alapján - nem ilyenről szól.

eßemfaßom meg áll 2022.03.15. 13:01:15

@Almandin: 20 helyett 23 évvel már megfelelne az a hozzászólás?

dekás dezső 2022.03.15. 17:22:12

Végül is... Legalább tudtok együtt csajozni, meg versenyt böfögni:D

kenyércsücsök 2022.03.15. 17:23:26

@Almandin: Vannak, de a posztból ez nem jön le, férfias frizuráról például nem esik szó, csak a ruhákról és az alkatról, de utóbbi szerintem simán csak sportos testet jelent ("többet mozog, mint én, mindenhova bringával megy"). Ha egy nő állóképességi sportokat űz, akkor általában szikár lesz, nem bögyös töltöttgalamb.

kenyércsücsök 2022.03.15. 17:29:07

@Almandin: "Ha térd alá ér és meleg harisnyát húz hozzá az ember rendes téli cipővel, van olyan meleg, mint egy farmer."
Hát nem tudom, ha hideg szél fúj, nem tud olyan meleg lenni, vagy pedig tényleg valami dögvastag szoknya+harisnya kell, ami általában trampli.
Én alapvetően bírom a szoknyát, de a hétköznapokban azért érzem, hogy akadályoz, pl. figyelni kell, hogyan ülök benne :) Na meg biciklizni biciklizzen szoknyában, akinek két anyja van.

Almandin 2022.03.15. 17:43:05

@kenyércsücsök: Tény, hogy a mai divat tramplinak minősít praktikus dolgokat. Nekem is a vastag szoknyáim többnyire még régi darabok (több évtizedesek), ma egyszerűen nem gyártanak vastag anyagból szoknyákat. Nekem is lehet, hogy néhány év múlva kényszerűségből le kell szoknom erről, mert nem lesz utánpótlás.
A másik, amitől agybajt kapok, az az, hogy mostanában kialakult az a szokás, hogy ha szoknya, akkor ahhoz magassarkút illik felvenni (ez megint abba a szemléletbe illeszkedik, hogy a szoknya csupán alkalmi viselet legyen). Eleve látni, hogy a fiatalok vagy nagyon dögösen, vagy sportosan öltözködnek. Kihalóban a hétköznapi elegancia. Én szoknyához valami praktikus, kényelmes, de nőies cipőt szeretek felvenni. Az egészségemet se vagyok hajlandó rongálni valami lábnyomorító cipővel. Eleve nekem (már) nem cipő az, amiben nem tudok lábfájás nélkül lenyomni napi 4-5 km-t gyalog.

kenyércsücsök 2022.03.15. 18:56:58

@Almandin: "A másik, amitől agybajt kapok, az az, hogy mostanában kialakult az a szokás, hogy ha szoknya, akkor ahhoz magassarkút illik felvenni"
Azért ha megézel pár fortepanos fotót a régebbi divatról, azokon is magas sarkú cipőket látni. Persze, nem 15 centis tűsarokról van szó, inkább törpesarkúról.
Egyébként én ebben látom a nagy hiányt, mármint hogy dögös törpesarkúból alig van választék, pedig jó átmenet lenne a lábnyomorító magassarkú és a sportos/kényelmes/férfias között. Van a 15 centis lábnyomorító tűsarok meg az öregasszonyos.

Almandin 2022.03.15. 19:37:19

@kenyércsücsök: Inkább a szemlélet változott meg. Mi az öregasszonyos? Az, amit az adott korban annak minősítenek. Manapság valóban a kényelmes cipőket, hacsak nem sportcipők, öregesnek minősítik. Én még emlékszem a kilencvenes évek végének trendjére, amikor a vastag sarkú magas sarkúak is népszerűek voltak a fiataloknál, mert akkor az volt a divat. A törpe tűsarkú cipők is jól néznek ki, de manapság valóban nemigen gyártják. Más kérdés, hogy a törpe tűsarok se jól terheli a lábat. A balerina fazon se egészséges, mert állandóan kapaszkodnia kell benne a lábnak. Nekem pl. egyszer lerepült a balerinacipő a lábamról, amikor egy busz után futottam. Repült kapásból 5 métert, a következő busszal mehettem. A legegészségesebb amúgy a 3-5 cm-es vastag sarok, vagy az enyhén saroknál emelt talp. A teljesen lapos cipőkben hosszú távon lúdtalpat lehet kapni. Emiatt zárt fazonú lapos talpú cipőbe érdemes sarokemelő párnát tenni.
Én fiatalon hordtam kényelmetlen, egészségtelen fazonokat is, ma már figyelek arra, hogy a cipőm egészséges legyen és jól is nézzen ki. Utóbbin azt értem, hogy nekem tetsszen, ne mindenféle stylistoknak. Az se érdekel, ha valaki öregesnek minősíti a cipőmet, az emberi kapcsolataimra nem volt rossz hatással az ilyesmi.
Aztán lehet, hogy 10 év múlva megint azok a cipők jönnek divatba, amit ma öregesnek mondanak. Ilyen a divat, szeszélyes és kiszámíthatatlan.

Almandin 2022.03.15. 19:41:15

Pl. nem tudom, Melania hogy bírja ezeket viselni, én már ránézésre is lábfájást kapok:
hvg.hu/kultura/20170830_Nehez_megbocsatani_Melania_Trump_tusarkujat
Fiatalon volt egy-két ilyen cipőm, de maximum egy órát bírtam ki bennük, meg is váltam tőlük idővel.

Almandin 2022.03.15. 19:52:21

@kenyércsücsök: A régi divatban amúgy gyakori volt a szoknya és a lapos talpú cipő kombinációja. Pl. a nagymamáimon egyszer se láttam nadrágot, de magas sarkú cipőt se. (Illetve a fiatalkori képeiken időnként szerepelnek magassarkúban, de 60 felett azért ők se preferálták egészségi okokból).
Érdekes volt a 80 évvel ezelőtti divat is ebből a szempontból:
contrapasso2.blog.hu/2018/02/04/az_1940-es_evek_divatja
A hatvanas évek előtt a magyar nők nagy része se viselt nadrágot, vagy csak nagyon ritkán (paraszti körökben soha). A földeken vagy a gyárban nehéz lett volna magas sarkú cipőkben dolgozni.
Még régebben az emberek eleve nem is ismerték a magas sarkú cipőket. Érdekesség, hogy először a férfidivatban jelent meg. A Napkirály szerette pl. így magasítani magát. Még a lovaglócsizmáknak volt egy kicsit magasabb sarka, mert stabilabban be lehetett akasztani a kengyelbe, csökkentette a balesetveszélyt. A női divatban később terjedt el. A nagyon magas sarkú cipők a 20. században a szoknyák rövidülésével tűntek fel. Előtte ugyanis nem nagyon látszott ki a hosszú szoknyák miatt és kevésbé volt hangsúlyos része az öltözéknek.

MsIreneAdler 2022.03.15. 20:18:27

@Almandin: @kenyércsücsök: én most vettem olyat, hogy kívül csinos, elegáns, belül meg jó puha, kényelmes. 5 centis a sarka, akár futni is tudok benne! Sokáig kerestem, ez tény.
Egyébként én sem vagyok az a tipikus nőiesen öltözködő nő. Ritkán hordok szoknyát, tűsarkúm meg sosem volt. Ettől függetlenül még sosem néztek pasinak, se futás, se túrázás se kertészkedés közben, egyik évszakban sem :).
Nekem erről a posztról egyébként a Járai Máté- Nemtommilyen Kíra házasság jutott eszembe. Ott is szerintem mindkét fél a saját kapujára játszik, talán ezért vonzódnak egymáshoz. Nemrég ugrott a szemem elé, hogy a pasi már el is ismerte, hogy bi.

Almandin 2022.03.15. 20:28:38

@MsIreneAdler: Nyilván nem néz ki férfinak egy nő csak azért, mert nem visel szoknyát és tűsarkút. Viszont vannak olyanok, akik nagyon férfias szabású, nemritkán férfiakra tervezett ruhákat viselnek, férfias hajjal. Na, az már más.
Egyszer én is jártam úgy, hogy első blikkre nem tudtam belőni valaki nemét. Évfolyamtársam volt az illető, amikor bemutatkoztunk, előtte beszéltünk pár mondatot és vigyáztam, hogy ne használjak utalást a nemére, mert végig azon agyaltam, hogy ez fiú, vagy lány-e. Aztán mondta a nevét, egy női nevet. Az a csúcs, hogy ő ment közülünk először férjhez. A férjet is ismertem, évekig együtt voltak az esküvő előtt. Tehát sokszor se a nemi irányultság, se a másik nemnél való kelendőség nem látszik a külső alapján, a látszat gyakran csal.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.15. 23:05:04

Szoknya helyett / mellett egyberuhát kell hordani, az a fasza. Amúgy akinek jól áll, combközépig érő szoknya is teljesen rendben van, hozzá a karoknál áttetsző felsővel.

Különben a legutóbb egy esküvőn láttam olyan ruhát, amit szerintem a hétköznapokon kéne viselni, maximum nem fehérben: ujjatlan, U dekoltázsos, szolidan csipkézett ruci, az egyik combon diszkréten, térdig érve, másik oldalon szinte csípőig felsliccelve.

De pl a Fülöpökön a csajok igényesebb része világos színű, kellemes esésű, laza, könnyű anyagú cuccokat hord, amelyek így is igényesek tudnak lenni. Rengeteg jó, virágmintás, stb ruha van, bár emlékeimben a pesti nők háromnegyede farmert és társait hordja, szóval a beszélgetés elméleti...

Almandin 2022.03.16. 00:11:50

@Puerto Prince: Nekem van több virágmintás nyári ruhám, pedig nem rendelkezem filippínó ősökkel. Nyáron valóban kényelmesek a szellős ruhácskák.
Sajnos Magyarországon sokan a virágmintát is öregesnek tartják, meg a női ruhát is, hacsak nem mini. Az a szerencse, hogy teszek mások véleményére. Mondjuk munkahelyen azért alkalmazkodom a munkaköri elvárásokhoz, de amúgy jobb szeretem a saját ízlésemet követni, mint a divatot.

Cirigli Jenő 2022.03.16. 00:15:53

@Almandin: munkahelyen én is alkalmazkodom.:)) Mind egyformán festünk!

Real_Time 2022.03.16. 06:57:38

@MsIreneAdler: Ahhoz látni kellene élőben is ezt a nőt szerintem, hogy el lehessen dönteni valójában mennyire nőies, itt a leírás csak pár tulajdonságot említ. A férfias nők engem se vonzanak, hanem egy az egyben taszítanak. A kérdés viszont az lenne akkor, hogy mit eszik ezen a nőn a poszter? Lehet hogy a nő leszbi, a poszter meg buzi lett, csak még nem tud róla. Habár most hogy ezt a sztorit közzétette... :D :D :D

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.16. 07:51:05

@Almandin: jól teszed, ha teszel. A virágmintás ruha cool. Különben nekem a lányok népviseletes ruhája is tetszik. A feleségem is nagyon szerette őket, vett is pár darabot, és irodában is hordja.

leonettafolklor.hu/wp-content/uploads/2017/04/Kokt%C3%A9l-ruha-maty%C3%B3-mint%C3%A1val-3-300x300.jpg

adrycouture.hu/wp-content/uploads/2020/06/img_9999_80.jpg

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNNVG_-MC2Bt-HGVr7SITGdIvp-TXTYFslcA&usqp=CAU

Nem pont ezek, de ilyesmik

kenyércsücsök 2022.03.18. 18:40:14

@Almandin: "Az, amit az adott korban annak minősítenek."
Szerintem van egy kortól független "alapvelv", amely mentén nőiesnek vagy öregasszonyosnak minősítünk egy cipőt - ez kb. az, hogy kiemeli-e a láb formáját.
A láb nőies formája szexepil, és erre általában fiatal, termékeny korú nők szokták felhívni a figyelmet. Idősebbeknél gyakran látni, hogy ezt a szempontot már figyelmen kívül hagyják, kvázi kivonulnak a húspiacról.

kenyércsücsök 2022.03.18. 18:46:32

@Puerto Prince: "ujjatlan, U dekoltázsos, szolidan csipkézett ruci, az egyik combon diszkréten, térdig érve, másik oldalon szinte csípőig felsliccelve"
Ezzel az a baj, hogy állandóan figyelni és helyezkedni kell, hogy ne villantson az ember akaratlanul. Persze aki villantani akar, tegye.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 10:16:04

@kenyércsücsök: Szerintem nyugodtan villantson, akinek van mit. Aki csúnya, annak mindegy, ráadásul a többieknek is szívességet tesz, ha rendesen beburkolja magát.
süti beállítások módosítása