Tényleg számít a párunk múltja?

2022. április 12. 07:28 - csajokespasik

„Számíthat, hogy előttem kiket választott és hogyan vélekedik róluk, még ha úgy is saját magát fogja előnyös fényben feltüntetni” – Posztolónk nem faggatja a jelölteket, de megtisztelőnek veszi, ha beszélnek a múltjukról, hiszen a mögöttünk lévő történések jelentősen formálták személyiségünket. Miért furcsa ez sok embernek?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Eddigi kapcsolataim nagy részében mindig számított nekem a párom múltja. És ezt mindig kifogásolták. Azért érdekel, mert számos következtetést levonhatok belőle, hogy milyen ember, és tudok-e vele együtt élni. Életének nem minden egyes percére vagyok kíváncsi persze, és nem faggatom az utolsó részletekig, de nekem számít, hány partnere volt, ebből mennyi kapcsolata volt komoly, miért szakított, vagy vele miért szakítottak, és milyen igényei vannak, ilyesmik.

Az is számít, hogy csinált-e valami extrémet, gondolok itt például illegális dolgokra, amiket nyilván nem vall be, de ha őszintén játszunk, akkor az is egy gesztus, ha ebbe beavat, amit értékelni tudok. Fontos, hogy mit bánt meg, és mit nem, de ezeket magamtól is megkövetelem, mert a múlt jelentősen formált mindenkit, így személyiségünk része.

Nekem ez megkerülhetetlen ahhoz, hogy igazán megismerjek valakit, mielőtt azt mondanám, ő a Párom. Mert ha valaki mondjuk gyakori partnerváltó, nem hiszem, hogy miattam erről lemondana, s inkább az elején derüljön ki.

Sok mindent elárul valakiről az is, ha pl. beismeri a hibáit, ez elég fontos jellemvonás, ami nálam is alap. Számíthat, hogy előttem kiket választott és hogyan vélekedik róluk, még ha úgy is saját magát fogja előnyös fényben feltüntetni, de nálam már az is jó pont, ha valaki nem szidja nekem az exeit például. Faggatni nem szoktam senkit, inkább úgy vezetem rá őt, hogy elkezdek a magam múltjáról beszélni neki, hátha ő is szívesen beszélne magáról és megnyílik. Mindez miért érthetetlen és elijesztő pár ember számára?

 
15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2017805831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.04.12. 08:04:53

Tizenkettő mondat, a hetedik vastagított betűvel. Véletlen? Aligha!
Jelzés az illuminátusoknak.
Olvassátok a poszt szavait lóugrás szerűen és meglelitek az Igazságot!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.12. 09:59:54

@Lorrh: hetek óta a mi kommentjeink tartják fenn ezt a blogot

Lorrh 2022.04.12. 10:26:12

@Puerto Prince: ez egy fontos blog, életem csúcs élménye.

Creativus 2022.04.12. 12:11:08

Röhejes, de újra meg újra rá kell jönnünk (vagyis az emberiségnek), hogy ebben csak egy számít. S számos kutatás, felmérés is ezt bizonyítja: Ne legyen előző kapcsolata! Egyáltalán ne! Ez a szüzesség nem elvi okokból számít, hanem az emberi test, az agy, a tudatunk felépítése olyan, hogy alapvető feltétel egy boldogabb élethez. Bármennyire is tagadjuk, bármit is üvölt belénk a "mai világ", ez egy kegyetlen igazság. És bármennyire is minden porcikánk tiltakozik ellene (legtöbbször úgy, hogy "igen, igen, másoknak igen, de ÉN nem, én ki akarom élni magam"), akkor is ez a végeredmény. Akkor is, ha a legtöbbünknek (mint pl. nekem is) nem ez volt a véleménye, és sokáig meghajlottunk a csordaszellem előtt.
Persze hogy számít NEKÜNK(!) hogy hány volt neki. Feltéve ha volt, mert ha nem, akkor már a kérdések sincsenek, nemhogy gyanakvások. Persze, hogy az a fontos, hogy Ő minket ne hagyjon el! Mert pl. Pat Fagan 2017-es felmérése is azt bizonyítja, hogy ha volt egy előző férfivel szexkapcsolata a nőnek, akkor TIZENKÉTSZER nagyobb az esélye, hogy elhagy Ő MINKET! (s minél több, annál nagyobb)

Egy világ dől össze az emberben, ha rákényszerül elfogadni ezt az igazságot. Ezért inkább mereven, körömszakadtáig tagadjuk, és mindenféle hamis érvekkel támasztjuk alá az ellenkezőjét. A pszichénk így működik. Ennyire gyengék vagyunk az elfogadásban, és erősek a tagadásban. S ez vezet olyan boldogtalanságba, hogy megöregedvén csak azt sóhajtozhatjuk: jól elszúrtam az életem!

Onnan - a monogámiánkból - nincs visszaút, vagy ha mégis, akkor nagyon nehéz, rögös, szinte járhatatlannak tűnik, az előző símához képest. S a kezdeti - pár éves - látszatörömökhöz képest. Aztán rájövünk, hogy fel kellene kötnünk a gatyánkat. Vagy ha nem, akkor otthagynak.

Boldogságot elhitető, de életrontó hiedelmeinket szüleinktől vettük át. Vagy a környezetünkben azoktól, akik szüleiktől kapták. Vagy azoktól, akik ugyanúgy a környezetük téves nézeteire támaszkodnak. Szüleink már egy generációval ezelőtt ugyanígy jártak. Nagyszüleink voltak akik lerombolták a múltat, s azt megtagadván egy hamis álomvilágot képzeltek el, s hitték, hogy az majd jó lesz.

Ja, és a posztoló? Ő elgondolkodhat azon, hogy mitől is tolja túl gondolatait, milyen traumák kapcsán lett ilyenné? S ez miért is elijesztő másoknak? Miért is menekülünk attól, akiknek - saját traumáink által - nem merünk őszintén megnyílni, mert már számos alkalommal visszaéltek mások ezzel?

Egyáltalán mit jelent számára az, hogy "Ő a Párom"? Akiről annyit már tudunk, hogy voltak "kapcsolatainak nagy része", amelyben vagy sorozatosan sikertelen volt, vagy ha sikeres, akkor - miután ránk talált - úgy eldobhatta, mint a kedvenc - kiürült - sörösdobozát. Talán mi is így végezzük vele? Ezt senki sem vállalja föl!

Monogám útvonalon ilyen nincs! De azt is kell tudni, hogy - bár ez az út nélkülözhetetlen de - önmagában nem elég. Vannak még fontos tudnivalók hozzá.

antisocialnetwork 2022.04.13. 05:08:34

Már megint, ezt ki írta Cs v. P? Hát nem hallgatnak ránk a cikk írók?? Felháborító.
Amúgy meg kihallgató tiszt, vallató, CIA-és, vagy ki a fene lenne a szerző? Mit vájkál ez mások múltjában? Felettébb gyanús!!

Almandin 2022.04.13. 14:50:45

@Creativus: Neked semmi realitásérzéked nincs. Az elméleted csak akkor állná meg a helyét, ha mindenki kb. 18 évesen megtalálná az élete szerelmét, akivel tökéletesen működne a problémamegoldás és egyik fél se halna meg 90 éves kora előtt.
Komoly baj van a fejedben, mert egy kalap alá veszed azokat, akik normál életet élnek (életük alatt átlag 2-6 partner, 80-90 évre elosztva), valamint azokat, akik hetente mással fekszenek le, meg orgiáznak, stb.
Másrészt aki nagyon féltékeny a párja előéletére, abból nem sül ki jó hosszú távon. Az ilyen emberekben erős a birtoklási vágy. Folyton zaklatni fogják a másikat a féltékenykedésükkel, amivel nagy eséllyel tönkreteszik a kapcsolatukat.

Almandin 2022.04.13. 14:54:40

A poszthoz: nem lehet senki előéletét teljesen feltérképezni. Ha faggatózó a partner, vagy ítélkezőnek látszik, szinte senki nem lesz teljesen őszinte. Másrészt nincs is értelme. A lényeg, hogy jól működjön a kapcsolat, én se szoktam más múltjában vájkálni. Kellemetlen dolgok meg bárkiről kiderülhetnek, még akkor is, ha sokat elmondott az előéletéről (aminek lehet, hogy a fele se igaz).

VOGAben 2022.04.13. 19:40:43

Már hogyne lenne fontos! Csak ez az esetek zömében lehetetlen küldetés. Szinte mindenki költözik az élete folyamán és csak keveseknek adódik úgy, hogy képben van az előzményekkel, és nem kell vakon bíznia. Az utóbbi is egy jó érzés, hiszen megbízni valakiben klassz dolog, alapvető egy jó kapcsolatban. De! Akit úgy combosan, izomból "megmalmoznak", átvernek, kihasználnak, azért bőven ostorozhatja magát, hogy miért nem volt körültekintőbb. Saját példámat most hagyom, mert utaltam rá bőven... A felnőtt gyerekem sorsát, viszont soha nem fogom tudni megbocsájtani a drága édesanyjának. Ezért is lenne fontos, hogy tudjuk, hogy valójában kivel is kezdünk komoly kapcsolatba, mert sok a színjátékos! 50 vagy pláne 500 kilométerről is akár, bárki érkezhet szép ígéretekkel az életünkbe. Utólag, már "szabhatjuk". Sajnos nagyon ocsmány sztorikat ismertem meg az elmúlt kb. 25év során. Olyan ez mint a főzés. Elég egy nem kívánatos összetevő, ami legfeljebb promt megfosatja a násznépet. De sajnos a főszereplők élete megy szarrá végül. Na ezért nincs olyan, hogy mindegy!!!

szeme közé, laposan! 2022.04.13. 21:22:40

@Almandin: velem pont ilyen történt. Addig addig nem tudták hova tenni a tizenkettő egy tucat múltamat, hogy közben elfelejtettek megismerni. Mert hát a múlt, az aztán mindennél fontosabb. De végül jól jártam így is.

Almandin 2022.04.13. 22:24:34

@VOGAben: Nem könnyű téma. Nyilván mindig van nem kevés kockázata egy kapcsolatnak. Őszintén szólva engem nem érdekel, hány partnere volt előttem a páromnak. Ha volt olyan időszak az életében, amikor gyakran váltogatta a partnereit, az az ő magánügye, több éves kapcsolat esetén, ha bevált a kapcsolat, nincs már jelentősége. Amúgy lehet következtetni erre abból, hogyan vélekedik valaki a világ dolgairól, milyen az életvitele.
Az igazán veszélyes az, ha pl. komoly bűncselekményt követett el valaki, mielőtt megismerte az ember. Emiatt nem szeretek túl rövid ismeretség után kezdeni kapcsolatot, mert a hosszabb ismerkedéssel csökkenthetők a veszélyek. De azt el kell tudni fogadni, hogy az élet veszélyes üzem, sosincs nulla kockázat. Ami nem lenne rossz, az az, ha a rendőrségen bárki érdeklődhetne afelől, hogy akivel randizik, nem büntetett előéletű-e, vagy ha büntették, miért. Ez pl. ennek a cikknek az olvasásakor merült fel bennem:
www.origo.hu/itthon/20220406-a-zuglou-gyilkos-megolte-szerelmet-volt-baratnojet-pedig-megeroszakolta.html
Sose lehet tudni, hogy akivel ismerkedsz, nem egy veszélyes erőszakos bűnöző-e.
Ha valaki fel akar venni valakit a cégéhez dolgozni, kérhet erkölcsi bizonyítványt. De ha párkapcsolatba akar kezdeni, az sokkal közelebbi kapcsolat, mintha az alkalmazottja lenne, de úgy tudom, a mai törvények nem teszik lehetővé, hogy pl. egy randipartnerről ilyen adatokat kérjen be valaki a hatóságoktól.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.14. 08:03:58

@Almandin: hát nem tudom, veszélyes bűnözőkből nagyon kevés van, ellenben párkapcsolati bűnözőből nagyon sok. Ja meg a gyilkosságokat is döntően ilyen hétköznapi, gyapjúpapucsos emberek csinálják, pékek, könyvelők meg adatrögzítők.

Almandin 2022.04.14. 14:27:08

@Puerto Prince: Sose lehet tudni, kiben mi lakik. A zuglói esetben se volt a pasira írva, miféle. Teljesen átlagos fickónak tűnt. Amúgy igen, sok gyilkosságot olyanok követnek el, akik nem tűnnek agresszívnek, bűnöző alkatnak. Néhány példa:
www.borsonline.hu/aktualis/2017/11/kizarjak-az-oroksegbol-az-anyagyilkos-zagyvarekasi-tinit#
index.hu/belfold/2017/02/08/gyongyosi_ehenhalt_kislany_munchausen_szindroma_gyanu/
index.hu/belfold/2020/10/16/huszonegy_ev_fegyhazat_kapott_a_feleseget_feldarabolo_darnozseli_hentes/
A fenti esetekben az elkövetők olyanok, akikkel, mielőtt elkövették volna tettüket, szívesen leültél volna beszélgetni, akár barátkoztál is volna velük. Nyilván vannak olyan bűnözők is, akik a tipikus kigyúrt, primitív, agresszív kisugárzású figurák, ott természetes, hogy valaki nem barátkozik velük óvatosságból, de sok veszélyes bűnözőn nem látszik, hogy az.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.15. 07:41:33

@Almandin: jaja. Szerintem mondjuk sok, párkapcsolatban veszélyes későbbi elkövető kifejezetten a párkapcsolati, és nem a társadalmi együttélésre alkalmatlan
süti beállítások módosítása