A libidó változhat szülés után?

2022. június 14. 07:38 - csajokespasik

       

               „Hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom” - A szülés előtt az asszonynak elég határozott étvágya volt az intimitás terén, de az utóbbi időben ez nagyot csökkent.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Négy éve házasodtunk össze, van egy fél éves gyerekünk. Mióta a gyerek megjött, csökkentek az együttléteink. Ez mindig öncélúan hangzik egy férfitől, de mi mást mondhatnék, ha ez van? Vagy hogy máshogy? A férfi férfiból van és jobbára az is marad.

Nagyon szeretem őt, a gyerek pedig a legjobb, ami eddig történt velem. Viszont a feleségemet is kívánom, akár minden nap lehetne valami, de arra neki már egy ideje szintén nincs igénye. Ha korábban kimaradt, ő szólt érte, de már nem is kezdeményez. Ha fáradt, vagy csak nincs hangulata hozzá, megértem, de még jobban megérteném, ha tudnám, meddig fog ez tartani.        

       

               Amúgy minden más jól megy, én mégis azon gondolkodom, hogyan lehetne újra elcsábítani a saját feleségem?

Tudom, hogy senki se robot, az automatizmusok sem rögzülnek örökké, korábbi kapcsolataimnál is voltak hullámvölgyek, de valahogy láttam azoknak az időszakoknak a végét, mert be lehetett határolni. Egyik régi csajommal is megvolt az intimitás, de ha épp hüvelyfertőzése volt, vagy bármi ilyen, megértettem, hogy gyógyulnia kell.

Most ez a leghosszabb türelemjáték eddigi életemben. Szerintetek a libidó változhat szülés után? Azért kérdezem, mert neki elég határozott volt előtte, akár napi többször is voltak együttlétek, nem voltak kihagyások. Én megértem őt most, de itt ugye nem megunásról van szó, ezért hiszem, hogy csak idő kell, de hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom :)

Köszönöm a hozzászólásokat

Levi          

 

 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5417857293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real_Time 2022.06.14. 09:26:02

A modern nőnek gyárilag nulla libidója van, egy-két elenyésző kivételtől eltekintve. Aztán meg csodálkoznak hogy a Jóska nem akarja széthajtani magát miattuk, hanem inkább marad a mamahotelben.

Wildhunt 2022.06.14. 10:40:17

Mi lenne ha ezt az asszonytól kérdeznéd meg?

Billy Hill 2022.06.14. 10:52:12

Az a helyzet, hogy ez még sokáig eltarthat - ha nem kommunikáltok róla nyíltan egymás közt.

Nem írtad le, hogy mik a lakhatási körülmények, de lehet, hogy azért nem jön össze sokszor az együttlét, mert túl közel tartózkodtok a babához. (Ugyanabban a szobában alusztok esetleg, ráadásul mindig csak este próbálkoznátok - amikor a feleségedet viszont zavarhatja, hogy "jaj mi lesz, ha felébred".) Próbáljatok a lakásnak a gyerektől legtávolabb eső részén műsorozni, és mondjuk akkor, amikor délután alszik a bébi. :-) Estére mindenki csak elfárad, ezért nem kell ragaszkodni a "hagyományos" időpontokhoz...

kenyércsücsök 2022.06.14. 16:44:03

@Real_Time: Ja, régen legalább meg lehet hágni, ha akarta, ha nem. Milyen jó is volt!

kenyércsücsök 2022.06.14. 16:49:55

Beszéltél már vele erről?
Szoptat? Mert sok friss anyuka úgy van vele, hogy a szoptatással mint fizikai kontaktussal, "szimbiózissal" telítődik, ezért nincs igénye már másra, vagy egyszerűen a hormonok generálják ezt az állapotot. Ezen nem sokat lehet segíteni, szvsz, idővel jobb lesz.
Azért nem igényli, mert baromi fáradt? Nem hiszek a legtöbb "me' a férfiak bezzeg mindig szexelnének, a nőknek meg érzelmek kellenek, meg romantikus virágcsokor etc". típusú okosságban hiszek, de abban igen, hogy van különbség a stressz, kimerültség kezelésében a két nem között; a nők nem nagyon tudnak stresszlevezetésként gondolni a szexre, hanem stresszmentesnek (vagy legalábbis alacsony stressz-szintűnek) kell lenniük ahhoz, hogy gondoljanak a szexre. Szóval, ha az anyuka szimplán kivan, mint a liba (ami elég valószínű), akkor a Maslow-piramis alján csücsül, és nem szexelni, hanem aludni vágyik leginkább.

kenyércsücsök 2022.06.14. 16:50:32

@kenyércsücsök: ..."típusú okosságban hiszek" - mínusz hiszek

Reactor 2022.06.14. 17:37:12

Ilyenkor három lehetőség van: bennemarad a kapcsolatban és szenved a testi örömök hiányától, félrelép, vagy szakít. Esetleg felcsap aszkétának, és onnantól fogva őt se érdekli a szex.

Bandibacsi34 2022.06.14. 17:38:07

Hagyni kell. Majd visszajon. Kinn kell maradni par estet (2x/ het dolgoznom kell indokkal) es garantalom, hogy visszajon a libido...
(Egyébként a kismamakat konnyen agyba lehet vinni, mert szeretnenek szexelni csak nem a ferjukkel).

_Amatőr_ 2022.06.14. 19:24:17

A természetben megfigyelhető, ha egy nőstény az adott hímtől megkapta, amire vágyott (ti. az utódot), már nem vonzódik szexuálisan az adott hímhez. Új hímet kezd keresni, hiszen a változatos génállomány evolúciós előnyt jelent.

Szerintem az emberek nem sokban különböznek az állatoktól.

body_andras 2022.06.14. 21:58:42

Zárszónak kéne egy Morgan freeman a karosszékben, amint a könyvespolcra teszi a posztot és azt mondja, és így kezdődött a válás.

bordon 2022.06.15. 05:24:56

A nők átlagban tizedakkora libidóval rendelkeznek, mint a férfiak. Lehet jönni extrém nimfomán nőkkel, hogy bezzeg nekik folyton kellene a szex, de hát nem ők a tipikus nők. Egy nimfomán nőnek van akkora libidója, mint egy átlag kamasz fiúnak.
Szóval innen indulunk. Aztán minden hormonális változás, stressz, hízás, öregedés a nő libidójából elvesz. Vannak kilengések, amikor nő kicsit a libidó, de azért idővel inkább csökkenni szokott.
Alapvetően természetellenes a férfi számára egy olyan nővel maradni, akinek már nemzett gyereket, pláne szexuális kizárólagosságot vállalni vele.
A modern társadalom elvárja, hogy a gyerek mellett legyen mindkét szülő, anyagilag ez szükséges is, meg mit szólnának a szomszédok, rokonok, ha a férfi engedne a természetes ösztöneinek és új, fiatalabb nő után nézne.

@_Amatőr_: És normál esetben a hím se ugyanannak a nősténynek akar még hat utódot nemzeni, hanem keres másikat, akivel keverheti a saját génállományát.

Olasz Bazsa 2022.06.15. 08:49:41

És még mindig van egy nagyon különleges kaja, ami hosszabb távon 90% -al képes csökkenteni a nő libidóját:
Ez pedig az esküvői torta.

Lorrh 2022.06.15. 08:52:52

@Bandibacsi34: "mert szeretnenek szexelni csak nem a ferjukkel"
ez eddig a csúcs!
de a többiek is elképesztő ostobaságokat összelocsognak a témában.

férfiak, ehhh :-(

Lorrh 2022.06.15. 08:54:00

@_Amatőr_: hát tényleg nem különböznek! Kommented tökéletes példa vagy erre!

szaletli 2022.06.15. 10:52:50

A poszter komolyan azt hiszi, hogy itt a kommentek közt lesz egy akkora bámulatos okosság, amitől az asszony azonnal ráveti magát? Ide csőlátású véleményvezérek kommentelnek. A magánügyeket magánban kell megbeszélni, kizárólag az érintett feleknek, extrém esetben esetleg pszichológust be lehet vonni. Az internet népét lehetőleg nem kell (:

connector 2022.06.15. 11:08:56

Próbálj meg fél éven keresztül MINDEN éjszaka 2-3x felkelni és max.3 órát aludni egyhuzamban. Nem lesz több kérdésed. Amennyiben tenni is akarsz azért, hogy a helyzet változzon (mert a kisbaba még egy ideig nem fog, neki ez a rendes "működése"), akkor vállald át a feleségedtől azokat a gyerek körüli teendőket, amiket te is meg tudsz csinálni és hagyd pihenni. Mielőtt jönnek a kommentek, hogy a férj dolgozik, megjegyzem: én is dolgoztam 2 állásban és tanultam mellette, de az a kimerültség, amit a hosszú ideig tartó nem alvás okoz, nem hasonlítható a munka utáni fáradtsághoz.

connector 2022.06.15. 11:41:34

@connector: Plusz a természet is erre játszik: hormonális okok miatt csökken a libidó addig, ameddig az utódnak szoros anyai kontaktra van szüksége a túléléshez. Ha az anyának normális lenne a libidója, hamar jönne az új utód és az rontaná mindkét utód túlélését.

Lorrh 2022.06.15. 13:39:49

@connector: végre egy értelmes komment a sok idióta között!

kenyércsücsök 2022.06.15. 13:44:50

@bordon: "A nők átlagban tizedakkora libidóval rendelkeznek, mint a férfiak."
Marhaság.
Imádom, hogy az ilyen vulgárdarwinista szövegek vége mindig az, hogy a férfinak jár a fiatal punci.

"...ha a férfi engedne a természetes ösztöneinek és új, fiatalabb nő után nézne."
Nos, ha a nő engedne a természetes ösztöneinek, akkor a postás/vízvezetékszerelő/bárkimásakinemaférje után nézne :P

kenyércsücsök 2022.06.15. 13:46:42

@Olasz Bazsa: Fenét. Egy féléves gyerek mellett nyilván alig alszik egy anyuka, és félhulla állapotban nincs libidó.

kenyércsücsök 2022.06.15. 13:54:10

@connector: Ott a pont.

A sok "me' a nők nem is szeretnek szexelni" monomániás okoskodó felfogja egyáltalán, hogy hat hónapos a gyerek?
Vulgárdawrinista ostobaságokat helyett érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy milyen az, amikor az ember már-már hallucinál a kialvatlanságtól; nem a szex lesz az elsődlegesen kielégítendő szükséglete, hanem az alvás.

kenyércsücsök 2022.06.15. 13:55:01

@kenyércsücsök: Meh. Vulgárdawrinista ostobaságokat = vulgárdarwinista ostobaságok

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.15. 14:14:05

1. A nők libidója szerintem folyamatosan nő, úgy 35-40 felé tetőzik. Nem tudom, hogy ti miből maradtok ki, de ha a fele igaz annak, amit a napokban hallottam (valószínűleg a háromszorosa az), akkor a magyar paliknak prosztatahorpasszal kéne járkálniuk
Tessék őket megkúrni! Én úgy látom, hogy nagyon is nyitottak rá.

2. A nőknek nem jön meg a kedve a baszáshoz azért, mert a palik több házimunkát végeznek, ez teljesen máshogy működik

3. A szülés jól összekuszálja a nők nemi életét, de kizártnak tartom, hogy azokban a hónapokban ne lehetne kézzel és szájjal kielégíteni a palikat. Ami amúgy is sokkal szerencsésebb, mert így nincs az, hogy a nőnek is kívánnia kell a szexet. A nejem pl rohadtul kívánós volt az első két gyerek után, de a második kettő után már mondta, hogy ez nem fog menni, leszek szíves hanyatt feküdni és átadni magam az élvezeteknek. Nos a tény az, hogy erre a legtöbb nő nem képes, mert nem fogja fel, hogy ez mit jelent a palijának

4. A paleopszichológia baromság ebben a témában, a szülés körül jön egy új lény a kapcsolatba, ami mindenkitől elvesz a születése körül: időt, energiát, libidót, stb. de ez helyreáll. Ha mégsem - ami akkor jellemző, mikor a nő amúgy sem élvezte nagyon a szexet a palival, már a gyerek előtt sem, csak a gyerekkel erősebb kötelék alakul ki, mint a faterral valaha -, az nem valami kikerülhetetlen, tudatalatti biokémiai szintű pszichológia eredménye, hanem egyszerűen arról van szó, hogy olyan emberek csinálnak kölyköket tömegével, akik nem vonzódnak úgy igazából egymáshoz.

5. A libidó természetes módon is változik, tök egyedi, hogy kinek hogy alakul, én pl még 10 éve is elképzelni nem tudtam volna, hogy legyen olyan nap, amikor nem kúrok, most már sajnos ez simán belefér, sőt van hogy heti 2-3nál többször nem is élvezek, még ki sem verem. Hogy miért?, magam sem tudom, vigyázok az egészségemre meg minden. Az ember teste változik, az én koromban meg ez azt jelenti, hogy egyre szarabb lesz minden.

kenyércsücsök 2022.06.15. 14:45:37

@Puerto Prince: 3. Azért én még mindig az egyensúly felől közelíteném meg a dolgot, mert abból is elege lehet a nőnek, hogy ő egy igénykielégítő robottá avanzsált, azaz azért él, hogy mindenki más - gyerek, férj - igényei ki legyenek elégítve, ő meg sehol nincs ebben a képletben. Szóval: a nő figyeljen oda a férfi igényeire, de a férfi is figyeljen oda a nő igényeire. És kommunikáljanak (ti jól csináltátok).

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.15. 15:46:30

@kenyércsücsök: Persze, de azért a gyerekvállalás jelentős részben egyoldalú igénykielégítésről szól, aminek oltárán bezony van, hogy egyik fél igényei sem kerülnek kielégítésre. Csak ez nincs benne a magazinokban :)

Más kérdés, hogy lehet segíteni, én pl nagyon rossz alvó vagyok, mindig is az voltam, a feleségem jóformán végigaludta a legtöbb pelenkás periódust, mindig én keltem fel. De ha valaki már látott szülést és tudja hogy mi folyik ott, akkor tisztában van vele, hogy a punika pár hónapig úgyis tabu. Igazából azt kell megérteni, hogy a nő kap egy durva sokkot testi-lelki-egzisztenciális értelemben, a pali meg nem, namost ezt nem sikerül megérteni az embereknek. A palik nem értik, hogy a nő min megy keresztül, a nők meg nem fogják fel, hogy a pali igazából nem megy keresztül semmin, az igényeit lecsavarni lehet, de nullára küldeni nem

God Harald 2022.06.15. 16:37:58

@body_andras: …és így jutottunk el oda, hogy a Föld banánalakú!

bordon 2022.06.16. 23:57:42

@kenyércsücsök: Az, hogy a férfi kaphat-e fiatal pinát, az a társadalmi környezettől függ. Nyilván a többség nem kaphat, mert (ál)monogám társadalomban élünk, ezért ők szenvednek, magukban keresik a probléma forrását, lelki betegek lesznek.

MsIreneAdler 2022.06.17. 17:00:48

Azért mindig csak ámulok és bámulok, hogy mindig azok a legokosabbak ebben a témában is, akik se terhes nőt, se kisbabát nem láttak még úgy igazán testközelből.

Első gondolatom egyébként a témához, hogy próbáljon meg a kedves poszter a himbilimbijén kipaszírozni egy teniszlabdát, utána dumcsizzunk, mennyire és mikor lesz kanos legközelebb ;)

2. Hogy lehet, hogy nem beszélget egy pár erről??

3. El kellene már felejteni ezt a mítoszt, hogy a nőknek nem kell annyira a szex. Ó dehogynem, sőt. Ok, nyilván kell egy olyan partner, akivel jó is a dolog. Aki ért hozzá, hogyan érje el hogy egy nő szívesen dugjon vele, és alig várja a gyermekágyas időszak végét. Szerencsére vannak még ilyen férfiak :))

@Puerto Prince: egyetértek. Abban is, hogy egy nőnek bizony nem szabad teljesen figyelmen kívül hagynia a párja szexuális igényeit. De ezt egy normális kapcsolatban magyarázni sem kell, hiszen alap, hogy szívesen okozol örömet annak, akit szeretsz. Én azért a háztartásban való közreműködésről nem beszélnék le senkit. Mert persze nem a tiszta lakásra izgul fel a nő, de nagyban növeli a hancúrozási kedvet, ha utána nem kell rögtön a partvissal is játszani.

Reactor 2022.06.26. 16:44:47

@MsIreneAdler: Jó, de akkor miért viselkednek úgy? Miért keltik azt a látszatot, hogy náluk a szex egyenlő a spanyol inkvizícióval?
Egyébként meg Puerto Prince szavára lehet adni, szerintem ő igenis pinaszakértő. Ahogy visszaemlékszem, eddig vele értettem egyet legtöbbször ezen a vad oldalon. És tőle tudom, mi az a nipakunyhó meg lambanog :DDD

MsIreneAdler 2022.06.27. 16:21:03

@Reactor: szerintem ezt várják el a nőtől, némelyik azért ilyen. Hát nehogymá' szeresse a szexet, mer' az ribanc :) Elég, ha csak itt elolvasod a kommenteket.
@Puerto Prince: -nek valóban a legtöbb dologban igaza van, buzdítok mindenkit, hogy figyeljen rájjja :)
süti beállítások módosítása