Amikor a rokonokból már túl sok

2022. december 06. 07:56 - csajokespasik

       

               A barátnő szívesen összeköltözne a pasijával, mindössze egy dolgot szeretne megúszni, nevezetesen azt, hogy az életük fele arra menjen el, hogy a barátja összes rokonát végig látogassák. Kinek a feladata új barátokat szerezni?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Kedves Blog! Nem tudom, mennyire vagyok egyedül ezzel a helyzettel, de majd meglátjuk...Három éve vagyok együtt a barátommal. Már az elején is feltűnt, hogy nagy figyelmet fordít a rokonaira, de azt hittem, ez csak alkalmanként van. Később kiderült, hogy nem, és engem nem zavar, csak az feszélyez, hogy amikor megyünk pl. a szüleihez, ott sok időt töltünk, és náluk teljesen mások a szokások, mint nálunk. Ők mindig sürögnek-forognak, és sokszor érzem magam emiatt haszontalannak náluk. Mindenkinek megvan a dolga a házimunka terén. És ott én vendég vagyok, így nem is engedik, hogy segítsek. Az öccse épp tanul olaszul, felajánlottam, hogy korrepetálom, azt elfogadták, de ugye ez nem ugyanaz. Van, hogy sokáig egyedül hagynak abban a nagy házban, ők meg teszik a dolgukat, és az olyan hülye helyzet, csak mászkálok náluk olyankor vagy ülök és nézem a telefonomat.        

       

               Neki körülbelül az összes rokona egy kerületben van. Mi nem élünk együtt, ő távolabb lakik, de a fővároshoz közel, és amikor találkozunk, az idő nagy része azzal megy el, hogy kocsiba be és járjuk végig az unokaöcsitől a szülőkig mindenkit. Barátokra nincs is szüksége, ideje se volna rájuk, mert kitöltik a helyüket a rokonok. Csak melóból származó haverjai vannak, de azokkal külön időt nem tölt. Úgy láttam, el is zárkózik az új kapcsolatoktól, nagyon bizalmatlan idegenekkel.
Nem azért mondom, de ez idő alatt lehetnék én is a saját családommal, vagy épp előrébb tartanék a saját dolgomban. Már szóba került, hogy költözzünk össze, nem úgy, hogy én hozzá, vagy ő hozzám, hanem közösen vegyünk egy lakást. Tervei is vannak erre, meg konkrét ingatlant is tud eladót. De nekem erre jelenleg nem futja, és emiatt mérges rám, hogy kerékkötő vagyok. Ő így látja, de esküszöm, ha pénzhez jutok, ez lesz az első, oda költözünk, ahova szeretné. A másik az, hogyha együtt élnénk, én ezt a rokonlátogatósdi körmenetet kihagynám, még akkor is, ha mindketten életvitelszerűen egy lakásban laknánk, és nehezebb lenne. Ahol most vagyok, ott otthon érzem magam, de nem tudom új helyen ez hogyan sikerülne. Hogy kéne ezt megoldani úgy, hogy senki se sértődjön meg? Se ő, se a rokonai ne vegyék magukra, vagy gondolják azt, hogy kisajátítom.          

 

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3317995686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Amatőr_ 2022.12.06. 09:56:31

"...közösen vegyünk egy lakást" vs. "nekem erre jelenleg nem futja".
Aham, világos, lol.

Frh 2022.12.06. 13:41:46

1. Örülj neki, hogy van hova mennetek vendégségbe és ott nem kell csinálnod semmit! Engedd, hogy kiszolgáljanak!
2. Jobban jársz még mindig, mintha a haverjaihoz menne lerészegedni, mint egy elözö poszterina barátja.
3. Komolyan gondolja a párod és te tényleg mintha kerékkötő lennél. Más örülne egy közös lakhelynek. Vegyél fel hitelt!

connector 2022.12.06. 13:59:34

@Frh: Persze, egyrészt a hitelt csak úgy adják a nagy semmire, másrészt meg is érné felvenni, hogy egy év múlva azon vekegjen, hogy szakítana, de ott a hitel.

body_andras 2022.12.06. 14:26:03

@Frh: Fogyassz, herdálj, adósodj el!
@connector: Ja.

Megértem poszterinát egy kicsit, voltam már hasonló helyzetben.
Felmerül a gyanú hogy a szent családi szövetség a fontos neki, a oszterina pedig egy kellék, avagy díszlet, a kisközösségben a csávó őt teszi le az asztalra, nézzétek Pistikének már ilyenje is van.
Ha ezek elkezdenek összeköltözni, neadjisten házasodni, majd meglátja, abba a projektbe mennyire fog belemászni a família. Amikor majd kiderül hogy az esküvőn a hamradunokaöcsit is boldoggá kell tenni, századik vendégként annak is a szomszédját meghívni.

Visszakanyarodva a lakás témára: nem hátrány az sem, ha van egy ilyen összetartó klán, mint kvázi szociális védőháló. De mindenekelőtt jól ki kéne velük jönni, és hát 3 év alatt valamiért nincsenek oda-vissza egymástól.

antisocialnetwork 2022.12.07. 04:54:51

Ez volt már. Ünnepek közelettével, újra rokonlátogatós sípíkolás.Fszt érdekli kategória.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 13:08:37

A levélírónak örülnie kellene, hogy a család szeretettel befogadja.

Viszont egyszer sort kellene kerítenie egy komoly beszélgetésre a családdal, amikor elmondja nekik, hogy vendég helyett kezeljék családtagnak, és engedjék családtagként segíteni a munkákban.

Ne konfrontatívan, de mondja el nekik azt, amit itt leírt, miszerint fölöslegesnek érzi magát, és ha elfogadják, akkor fogadják el a segítségét is.

Andy73 2022.12.07. 13:17:45

Ha nincs pénzed, ezek szerint nem is tudtok összeköltözni, tehát nincs miért aggódni. Csak a túl sok rokon miatt nyilván jobb bánkódni, mint a túl kevés pénz miatt. Az élet egyébként alkalmazkodást és kompromisszumokat követel. Ő talán hajlandó lenne kevesebb időt a rokonokkal tölteni, egy kis időt meg te is tölthetsz velük, ha egyébként minden klappol. Ezt általában könnyebb megoldani, mint egy fél lakás árát leakasztani, de persze minden élethelyzet más...

dekás dezső 2022.12.07. 13:33:47

Nagyon gáz, az egyik exemnél detto ugyanilyen naccsaládi szokás volt. Konkrétan azt próbálta elfogadtatni velem, hogy szabadidő legnagyobb részét a családja társaságában töltsük. Egy laza szombat délutáni látogatás az én fogalmaim szerint mondjuk 2-3 óra, nála reggeltől estig, másnap reggelig, minden kib. hétvégén. Hétköznap este meglepetésszerűen átugrik sógi, keresztanyu, unokahúg pár órára. Kösz, de nem. Én nem csípem az ennyire szélsőséges rokonozást, igazából nem volt saját életünk, mindig, mindenhol ott volt valamelyik rokon. A pont az i-re az lett, hogy az olaszországi nyaralásunkra, ahol végre kettesben lehettünk volna, be akarta szervezni az unokatestvéreit+gyerekeket:D Végeredményben ezért léptem le.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 13:48:27

@dekás dezső:

És én balga mód azt hittem, hogy ez csak roma szokás.

dekás dezső 2022.12.07. 15:38:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Addig én is, de ők nem romák voltak. Tolna megyei város 20km-es sugarában lakott a kompánia nagy része, gyakorlatilag 1 órán belül össze tudott jönni 20+ családtag.:P

body_andras 2022.12.07. 16:09:41

@dekás dezső: / @Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem az.
Vidéki családokban, Erdélyben ez nagyon megy. Ott még ki is bővül a családi kör a haverokkal.
Folyamatos rokonlátogatás a program. Ha megkéred a párod hogy esetleg rád is szánjon időt, akkor Te vagy a patás ördög.
Ha lakhelyileg eltávolodunk a Klántól, akkor az odaköltözött földiekkel kell folyamatosan programozni.
"Szia, vettem ma estére két koncertjegyet. Jaj de jó, máris hívom a Mancit, hogy vegyen ő is."
Amikor ott tartunk, hogy a rangsorban már te vagy a századik, a te családod vagy haverjaid pedig az univerzumból is ki vannak rekesztve, akkor rájössz hogy ebből már réges-rég menekülni kellett volna.
És itt hívom fel a figyelmet még egyszer (@body_andras: ) Jaj annak, aki egy ilyen Klánba beházasodik.

VOGAben 2022.12.07. 19:37:56

Hihi! Nekem szerencsére leredukálódott a rokonság. A fiamon kívül gyakorlatilag senkivel nem tartom a kapcsolatot. Javarészt sajnos kihaltak, vagy az ország másik végében élnek és a velem egykorú gyerekeik (harmadunokatesók) külföldön élnek. Hozzászoktam "szemét" módon, hogy gyakorlatilag a szabadidőm 100%-a az enyém. Nem volt vidám 38 éves koromra elveszteni a szüleimet de nekem ezt dobta a gép... A baráti kölcsönös segítség és a figyelem fontossága előtte is érték volt, azóta pedig főleg. Nem is bírnám az ilyen kötelező körökkel járó népes csapatösszetartásokat. Szeretem a nyugalmat. Ha meg unom már, elindulok. Mindig van hová és kihez, rokonok nélkül is...
süti beállítások módosítása