Mennyire lehet apró az apró figyelmesség?

2023. július 20. 07:39 - csajokespasik

       

               Levélírónk próbálja odatenni magát minden helyzetben, de annyi tapasztalata e téren nincs, hogy minden kérdésre zsigerből vágja a választ. Arra rájött, hogy az „apró figyelmesség” lehet nem tárgyi is, kedvesség, simogatás, masszírozás. De mik a jelei annak, ha bizonyos nőknél az az apró figyelmesség nagyságrendileg épp az ellenkezőjét jelenti?        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Csak egy kérdés.
Ha a nők azt mondják a párjuknak, hogy nagyon értékelik az apró figyelmességeket, akkor mik az ideális méretarányok? Mert ha túl apró, az a baj, de fordítva viszont nem hiszem, hogy bárkinél is sértődést okozna. Ez olyan helyzet, amibe nem tudom beleképzelni magam, mivel nem vagyok nő, így nem tudom, mit is várnék apró figyelmesség gyanánt. Ha csak bizonyos gesztusok, akkor virág, csoki, ilyesmi...De egy vacsora drágább étteremben (bár ma melyik nem az??) vagy nagyobb nyaralás szerintem már kimeríti az „apró” fogalmát.        

       

                Próbálom odatenni magam minden helyzetben, de annyi tapasztalatom e téren viszont nincs, hogy ezt zsigerből vágjam. Az apró figyelmesség szerintem lehet nem tárgyi is. Csak egy kis kedvesség, simogatás, masszírozás (csak kezdjem el meglepetésszerűen? És ha pont nincs kedve hozzá, és leráz? Vagy tűri? Nem mindenki szereti ezt). Vagy az apró figyelmesség épp az ellenkezőjét jelenti? Volt olyan barátnőm, akinek lehetetlen álmai voltak sok mindenről, de nem volt olyan helyzetben, hogy ezekből sokat meg is tudott volna valósítani... ezt nem tudta feldolgozni, de az nem derült ki, hogy azért vált meg tőlem, mert tőlem várta volna álmai megvalósítását. Az elég nagy bevállalás lett volna nekem akkor. Nekem elég annyi apró, de kölcsönös figyelmesség is, ha együtt tudunk szórakozni.          

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2018174028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.07.20. 08:55:38

"... vagy nagyobb nyaralás szerintem már kimeríti az „apró” fogalmát. "

A "kimeríti a .... fogalmát" azt jelenti hogy megfelel a fogalomnak, beleillik.
A nagyobb nyaralás nem apróság, tehát a posztíró hibásan használja ezt a kifejezést.
Helyesen úgy lehetne, hogy "... a nagyobb nyaralás meghaladja az apró fogalmát"

mai nyelvészeti rovatunkat hallották, most vízállásjelentés következik.

VOGAben 2023.07.20. 09:04:57

Tök mindegy mit mond, úgy is változtat időközben. Ami ma apró figyelmesség, az holnap alap, holnapután kötelező elvárás... Idővel ne is számíts hálára. Kezdetnek pl. jegyezd meg a nevét!

Rubasov nertárs 2023.07.20. 09:35:23

"Volt olyan barátnőm, akinek lehetetlen álmai voltak sok mindenről, de nem volt olyan helyzetben, hogy ezekből sokat meg is tudott volna valósítani... ezt nem tudta feldolgozni, de az nem derült ki, hogy azért vált meg tőlem, mert tőlem várta volna álmai megvalósítását. Az elég nagy bevállalás lett volna nekem akkor."

A posztnak ez a lényegi része, ami ha nem is mindent, de a csajozás szempontjából érdemi tulajdonságaidat elég jól elárulja: az átlagnál lényegesen jobb anyagi-társadalmi kürülmények (felső 5%), de nem kőgazdagság (felső 1%), esztétikumban viszont nagyjából csak az átlagot éred el. Ennek alapján érthető, hogy úgy érzed hogy a nálad esztétikumban messze jobb (7-8/10) nőket anyagiakkal kell "elvarázsolni". Hiba ott csúszik a gépezetbe, hogy ezek a csajok a hozzájuk képest gyenge esztétikumod miatt az általad gondoltnál lényegesen nagyobb anyagi kompenzációt és/vagy teljes kontrollt a bankszámlád fölött. Ennek alapján legfeljebb számodra nem nyílvánvaló csak, hogy miért pattant meg az ex: igen amiatt, hogy a józanságot miatt a szükséges anyagi kompenzációt nem voltál hajlandó megfizetni. Illúzióid ne legyenek a mostani hölggyel kapcsolatban sem: egy szál harangvirág bizony kevés lesz ide.

A jótanács a fentiek értelmében a következő: amíg a pénzeddel/státuszoddal csajozol, addig nem sok változásra számíthatsz. Alapvetően két út áll előtted: vagy számottevően növeled az esztétikai szintedet (konditerem, menő cuccok, trendi séró stb. a te anyagi helyzetedben ez nem probléma) és akkor már lehet, hogy magát a pénztárcatulajt is vonzónak fogják találni, vagy pedig elkezdesz az alsóbb polcokról (5-6/10) válogatni, ami nyílván nehezen menne a már egész helyes/csinos csajok után, így egyértelműen az előbbit ajánlom. Ráadásul egy kis kondi az egészségnek is jót tesz, amíg nincs koksz.
Go on, take it!

Lorrh 2023.07.20. 10:00:33

@Rubasov et.: jó sérót nem tud csináltatni szegény mert kopaszodik erősen.

God Harald 2023.07.20. 17:50:10

@Lorrh: nem elég, hogy már reggel kilenckor 34’ C volt, még ez is ráreagált. A Monarchia idején ilyenekért minket felpofoztak a népiskolában!

Lorrh 2023.07.20. 18:02:47

@God Harald: jajjj emléxem a drágajó Oltványi tanárúr ahogy a 10 centi vastag mogyorófa ágat eltörte a hátunkon... isten áldja meg a drágakezét, aztán a nagyháborúban őt is elvitték isonzóba meghalni.

God Harald 2023.07.20. 20:49:09

@Lorrh: óóó! A tanár úr is odaveszett a nagy háborúban?!:( Pont akartam kérdezni, hogy szolgál az egészsége? Amikor kilencszázháromban befejeztem a hatelemit még csak 42 éves volt. Még csak 162 éves lenne!

Andy73 2023.07.21. 08:21:50

Bármilyen nyaralás több egy apró figyelmességnel, ha csak te fizeted. Ahogy mások is megjegyezték, nem mindegy, hogy te akarod-e eltartani a nőt, vagy olyant szeretnél, aki dolgozik és megfelelően hozzájárul a kapcsolat költségeihez. Előbbi esetben nyilván nagyobb a választási lehetőséged, és jobban diktálhatsz, de gondolom, te nem ebbe a kategóriába tartozol, mert akkor tanácsot se kérnél egy ilyen fórumon.

Lorrh 2023.07.21. 09:14:18

@Andy73: senki nem kért tanácsot, ez egy kamu fórum nem valódi posztokkal, csak arra való hogy itt kommentelgessünk ls hajtsuk fel a kattintás számot.

Diorella Queen 2023.07.23. 17:38:11

Apró figyelmesség amikor anyám kiejtette a száján, hogy úgy enne egy ki süteményt és apám elrohant és vett neki süteményt. Továbbá mindig volt apámnál dugi cigi, anyámnak. Apám nem dohányzik, anyámnak meg minduntalan elfogyott a cigije. Ekkor apám kiment az autóhoz és a csomagtartóból hozott neki egyet. Ez apró figyelmesség. Hogy leviszem a kutyát, mert a párom fáradtan ér haza a munkából, ne kellejen már ezzel is szarakodnia. Kiviszem a szemetet, mert látom hogy folyik ki a kukából. Megveszem a páromnak azt a ruhát, mert látom hogy vágyik rá. Vagy cipőt, vagy táskát, akármit.De csak ha nem döngöl anyagilag a földbe a dolog. Meglepem néha mozijeggyel, színházjeggyel, csak úgy. De csak ha szereti ezeket a helyeket. Ezek az apró figyelmességek. Figyelsz rá, tudod mik a vágyai. Mik a félelmei.

Diorella Queen 2023.07.23. 17:46:10

@Rubasov et.: Istenem te szegény!
Elolvasva írásodat jól látható, hogy az emberek többsége miért nem boldog tartósan a partnerével. Annyira a felszínességre hat mindenki ( te is) hogy minden másról elfelejtkezel! Csak a külcsíny számít ! A belbecs az smafu. Valamiért az Új Ádám c. festmény jut eszembe. Gondolkodtam már rajta, megfestem valamelyik celebbel újra Bortnyik képét.

body_andras 2023.07.23. 17:56:39

Apró figyelmesség: a bankkártyád és a pin kódod. Anélkül egy figyelmetlen, nemtörődöm disznó vagy aki csak kihasználja a szent kelyhét.
Viccet félretéve, tegyük fel az alanyaink normális egészséges emberek, ez esetben fennáll amit @Diorella Queen: írt.
Olyan gesztusok melyek ha csak 0,1%-kal is megkönnyítik, megszépítik a partnerünk életét és sem a megtervezésük, sem a spontán végrehajtásuk a helyzetünkhöz képest nem megerőltető.
Akkor kezdődnek a bajok amikor ezeket már nem veszik észre vagy nem értékelik és kifullad a mögöttük levő motiváció.
süti beállítások módosítása