Unom már az anyáskodást

2023. augusztus 01. 07:51 - csajokespasik

       

               „Egyik-másik simán, szó nélkül hozzányúlt a dolgaimhoz, és ettől legalább annyira falra másztam, mint amikor emojikkal válaszolt fontos üzeneteimre” - Posztolónk nem abban látja a hibát, hogy eddig nála fiatalabbakkal jött össze, hiszen sosem 19 évesekről volt szó, hanem inkább a választottak éretlenségében. Ő alapvetően önfeláldozó és gondoskodó ... talán ezen kéne változtatnia a siker érdekében?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Eddig sok kapcsolatom alakult úgy, hogy nálam fiatalabb barátom volt. Idővel pedig mind fölött „anyáskodnom” kellett. Ezt nem tudom máshogy nevezni. Lehet, hogy nekem ez a sorsom?? … A gondok mindig ugyanazok voltak, ám nem elsőre váltak nyilvánvalóvá, hanem lassacskán mutatkoztak meg. Apróságok vezettek ide, a legnyilvánvalóbb az értékrendünk eltérése volt, ha már utólag red flag-eket kell keresnem. Teljesen más volt az elképzelésünk sokszor az életről, de akkor ezt betudtam annak, hogy nem vagyunk egyformák, ezért nem dobok senkit.
Nekem ma is fontosabb a tanulás, a karrier, ehhez egy kis minőségi idő + közös kikapcsolódás. Engem leköt egy múzeum is, míg a pasik általában ezt időpocsékolásnak tartják, és bár elkísérnek, ásítoznak. A színházzal ugyanígy járunk. Nekik az a megfelelő szabadidőtöltés, hogy barátokkal találkoznak, söröznek, nevetgélnek, autókat néznek, ...meg a foci. Vagy otthon játszik a gépén. Ennyiben náluk ki is merül a dolog. Nekem egyik se élhető perspektíva...        

       

               A pénzzel is csak kevesen tudtak tudatosan bánni, többnyire ha valakinek volt, inkább elszórta, nem tett félre... mert mi abban a jó? Ha próbáltam nekik iránymutató lenni, akkor jött a konfliktus, hogy ne szóljak bele. De ez még mindig nem lenne baj.
Azt vettem észre, hogy amikor összeköltözünk, hamar azon kapom magam, hogy én viszem a háztartást, rám lett lőcsölve minden ...de az, ha valamit magamtól és szívesen elvégzek, nem jelenti azt, hogy abba bele kell szoknia bárkinek is, ... akár nála vagyunk, akár nálam... Jön az elkényelmesedés, meg az, hogy nekem kell szólni neki mindenért, pl. posta, csekkbefizetés, vagy arról az elhanyagolható tényről, hogy üres a hűtő, ...sör sincs benne amúgy...és akkor talán az utóbbi hiány miatt kikepeszti magát a fotelből.

Gyakori volt az is, hogy szándékosan értettek félre, szívatva engem, hülyének nézve, mintha tényleg anyut akarná átverni, hogy megcsinálta már a házit és lenyírta a füvet... és utána ezen mulatna. Vagy kimagyarázza, hogy mit miért nem tett meg. Egyik-másik simán, szó nélkül hozzányúlt a dolgaimhoz, és ettől legalább annyira falra másztam, mint amikor emojikkal válaszolt fontos üzeneteimre.
Amikor azt írtam, hogy főleg nálam fiatalabbakkal jöttem eddig össze, azt nem én kerestem, hanem úgy hozta az élet, úgy alakult, DE nem 19 évesekről van szó! Hanem mind elmúlt már 25 is. A korkülönbség sosem volt hú de nagy, max. 5-6 év, így ez se kielégítő magyarázat. Ezek a dolgok nem elsőre mutatkoztak, hanem egy folyamat volt...tehát azt se lehet mondani nekem, hogy ki milyet szakított, olyat szagoljon... Hol hibázok? Én alapvetően kedves és gondoskodó vagyok, ezen kéne változtatnom?
Köszönöm a válaszokat.          

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2018183581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.08.01. 10:11:59

Hát igen, 25 évesen jönnek rá a pasik hogy ha két hétnél hosszabb ideig akarnak kapcsolatot, vagy nem szeretnének folyton lekoptatást a kislányoktól, akkor a Sugar Mommyk piacán kell keresgélni.
Ha ilyenekkel jössz össze, ez a következménye. Alapvetően kedves és gondoskodó nővel sokkal jobb együtt lenni mint linkóci cuncikkal, szerintem örülj hogy ilyen jófej vagy és ezt értékelik benned.
A pénzt elszórják... hát igen, jó lenne tudni, mennyit és mire. Ha nincs átlagon felüli megtakarítása vagy ténylegesen működő tőkéje a pasasnak, nem igazán lehet mást csinálni a jövedelmével, mint hasznos dolgokra költeni és valamennyit vészhelyzetre félretenni. Utóbbi tétel akkor fogy el ha jön a vészhelyzet, pl javítani kell a kocsit vagy a közműveket. A sírba nem viheti magával a pénzt, ugye? Rád azért költenek valamennyit? Tényleg ne szólj bele, főleg ha hülye és tényleg baromságokra szórja el. Az nem a te bajod.
Posta: elavult, gonosz intézmény, egyik férfi se szereti, ne kárhoztasd azért mert nem akar oda menni. Csekkekre van mobilapp, a szolgáltatók csak 120 nap hátralékkal kezdhetnek érdemben szankcionálni, szóval ha nem sieti el, az se a világ vége.
Az üres hűtőre megtaláltad a tökéletes megoldást, szólsz hogy elfogyott a sör. Voliá.
Nem nyírta le a füvet? Mondd neki hogy na neked kell lenyírnod helyette akkor este nincs szex.
Emojikkal válaszol? Ilyen ez a generáció, ha még 10 évvel lejjebb teszed a lécet akkor még cifrábbakat fogsz látni.

Lorrh 2023.08.01. 11:33:01

@body_andras: ez a 120 nap sulyos tévedésed.

antisocialnetworkagain 2023.08.02. 06:16:47

Unom már a nyafogást. Kamu panasz blog.

szeme közé, laposan! 2023.08.02. 10:02:24

Hát, igen, ha gyerekekkel veszed magad körbe, ne csodálkozz, ha az anyuci szerepe rád hárul. Szereptévesztett picsa vagy, 0 körüli önbecsüléssel, azért vagy ilyenek mellett. Gondolom, a szépségskálán is max egy erős 6-os vagy, bár ez azért relatív dolog. Én azt szoktam javasolni, hogy figyelj fel azokra a hangokra, amik egy másik korosztályból próbálnak megszólítani, hátha ott már nem gyerek lélekben az illető, készülve arra, hogy azért onnan hamar lepattinthatnak téged is, ha kiderül, valójában pl. csak egy karrierista picsa vagy.

Vészhelyzetben kúrasd meg magad a főnököddel, vagy valamelyik kollégáddal, az segíteni tud az önbecsülés helyreállításában.

Diorella Queen 2023.08.02. 21:48:01

@body_andras: lyen ez a generáció, ha még 10 évvel lejjebb teszed a lécet akkor még cifrábbakat fogsz látni.

Szerintem meg a fiatalabbakat még be tudja idomítani a saját kényelmére.
Ezek a 25 év felettiek menthetetlenek, anyuci a picsájuk alá pakolta az egész életet és ugyan ezt várják el minden nőtől majd. Igazi szívás egy ilyen pasas.

body_andras 2023.08.03. 08:37:04

@Diorella Queen: A kommunikációs szokásokra gondoltam. Idegesíti, hogy emojikat küldözgetnek üzenetben.
Erre mondom azt hogy minél fiatalabb a partner, akár csak beszélgetőtárs az online térben, annál nehezebben értelmezhető amiket írogat. 15 éve azon akadtunk fenn, hogy "lol", stb. Ma már az online gaming és a tucatnyi social felületen olyan katyvaszok születnek hogy egy múveltebb 35+os ember sokkot kapna tőle. Arról nem is beszélve, milyen helyesírásuk van. A helyesírás dimenziójában már nem is értelmezhetőek. Pl leírják, komoly pofával hogy "esz" (magyarul: ez).

Lorrh 2023.08.03. 08:49:57

@body_andras: emojitól akadsz ki? ez most komoly?

a felnőttek hejjjjesírása is pocsék, rendszeresen különírják az igekötőt az igétől ostoba alpári gatyarohasztó tahó módjára.
emodddzsitól kiakadni ősi román szokkás.

body_andras 2023.08.03. 09:11:25

@Lorrh: "és ettől legalább annyira falra másztam, mint amikor emojikkal válaszolt fontos üzeneteimre"
Ezt poszterina írta. Én nem akadok ki, legfeljebb nem értem.
@body_andras: az utolsó sorban hozott példa az amitől már el vagyok keseredve.

Lorrh 2023.08.03. 09:56:31

@body_andras: perszeértelek, de annyira megy ez a fonetikus írás, ami először viccesnek tűnt, hisz pontosan tudták mi a helyesírás és ehhez képesti eltérés még poén volt, hogy már megkülönböztethetetlen, hogy ironizál vagy tényleg ostoba. Van a facen a vágvölgyinoémi aki csúcsra járatja ezt a poénkodást. Ami lassan már átmegy kanonizált formába.

Meg arról is szó van, hogy a szép helyesírással meg akarjuk magunkat különböztetni a tahó proliktól és ez a szilárd talaj veszik el a lábunk alól, mert már a "műveltek" is szarul írnak.

Sadist 2023.08.04. 17:10:01

"Amikor azt írtam, hogy főleg nálam fiatalabbakkal jöttem eddig össze, azt nem én kerestem, hanem úgy hozta az élet, úgy alakult, DE nem 19 évesekről van szó! Hanem mind elmúlt már 25 is. A korkülönbség sosem volt hú de nagy, max. 5-6 év, így ez se kielégítő magyarázat. Ezek a dolgok nem elsőre mutatkoztak, hanem egy folyamat volt...tehát azt se lehet mondani nekem, hogy ki milyet szakított, olyat szagoljon..."

Persze, úgy hozta az élet, meg ezt dobta a gép, neked aztán az égvilágon semmi szereped nincs abban, hogy fiatal, komolyabb élettapasztalattal és egzisztenciával még nem rendelkező srácokkal jöttél össze... Fel kéne nőni végre és vállalni a döntéseidért a felelősséget.

"Hol hibázok?"

Ott, hogy csak magadnál fiatalabb, tapasztalatlanabb, ruppótlanabb férfiakra hajtasz, mert őket még tudod irányítani és csicskáztatni, de egy meglett, határozott, tapasztalt férfitől már rettegsz.

God Harald 2023.08.04. 21:12:22

@Sadist: baszki, megint megkajáltad a kamuposztot?!:))) Lorrh szerintem most visítva röhög:)
süti beállítások módosítása