Az anyuka nem akar komolyabb kapcsolatot

2023. augusztus 07. 07:49 - csajokespasik

       

               „Minden nő valójában apakomplexusos, ezért viselkednek / öltözködnek / gesztikulálnak - korosztálytól függetlenül - kislányosan, mert azt hiszik, ez csáberő, bejön a másik nemnek” – Posztolónk a hasonló közhelyekben nem hisz, és elhatározta, hogy személyiségfejlesztésbe kezd, de túl sok hibás fogalom és általánosítás kering elméjében ahhoz, hogy tisztán láthasson.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

A segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben.
A használható válaszokat köszönöm előre is.
28 vagyok, férfi, kissé zárkózott, de nem kocka, és elhatároztam nem rég, hogy a társas életemet frissíteném, vagy inkább fellendíteném. Erőt veszek magamon, megkomolyodom, és hogy a baráti körömet is kibővítsem, többet járok társaságba. (Van hobbim, de a legtöbbje magányos tevékenység). A barátnő is ennek az elhatározásnak a része lenne. Van is valaki, akivel szívesen találkozok, gyakrabban is találkoznék, de sokszor kifogásokkal jön.
Vannak érdekes nézetei. Legutóbb egy kinti helyen ültünk és az előttünk lévő asztalnál kritizálta nekem a túl lengén öltöző lányokat, ...hogy megérti, ha meleg van, de akkor se kéne mindenüket kirakni. Ilyen megjegyzés nőtől furcsa, de igazat adtam neki. Mondtam, hogy biztos a csávójának öltözött ki, de erre azt mondta, hogy nem hiszi, hogy bármelyik férfi is örülne annak, ha a nőjét idegenek megbámulják, mert kihívóan öltözik (vagy inkább vetkőzik).        

       

               Ő nálam idősebb, van is egy lánya, ez is érthetővé teszi a fentieket. Néha úgy gondolkozom, hogy nincs kedvem erőmön felül megdolgozni majd a gyereke szeretetéért, elfogadásáért, de végül is ez tényleg az én dolgom lenne. Majd. Ez a felnőtt dolga, és ha hosszútávra gondoljuk, ezt kell tennem. Sokszor nem lehet őt elérni, olyankor mindig azt mondja, dolgozott, vagy / nem hallotta a telefont. Ők most a szüleinél élnek, így a találkozók nálam vannak. Egyelőre nem tudnak elköltözni, hiszen ha megtehette volna, már úgy tett volna. Hozzám nem tudna, mert nincs hely, de nem is akar, ez fel se merült komolyabban.

Egyelőre semmi komoly, csak elvan velem. Most ebből vagy nekem kéne mozdulnom, vagy neki, de ő nem hiszem hogy fog, mert neki ez így kielégítő. Nem akar komolyabb kapcsolatot, azt a szükségét meg, ami van, ki tudom így is elégíteni. De nekem ez így kevés.
Van az is, hogy a nők meg akarják változtatni a férfit, hogy teljesen illeszkedjen az ő igényeikhez, miközben azt követelik, hogy fogadják el őket olyannak amilyenek - ugyanakkor a férfiak meg azt hangoztatják, hogy mindenképp nekik kell lenniük az irányítónak a kapcsolatban, a nőknek meg alárendeltnek, amit azzal magyaráznak, hogy ez a program rendesen benne van az emberi természetben, ebből adódóan ez a klasszikus férfi-női szerep, és valójában minden nő irányítottságra vágyik, erre törekszik, csak nem mondja.
Én sosem ülök fel ilyen kőbevésett elméleteknek, így nem tudom, ez mennyire van így ma is. Azt tartom, hogy a férfi legyen magabiztos, de ne elnyomó. A nő hozzáállása pedig ennek megfelelő legyen, ne kerekedjen felül, de saját érdekeiért álljon ki. Legyen egyensúly, mindenről partnerként, közösen döntsenek. Az, hogy a férfi nem beszél az érzelmeiről, ugyanolyan közhely meg általánosítás, mint az, hogy a nő csak a bankszámlát nézi és utána tovább. Nekem ez ugyanolyan általánosítás, mint amikor azt sulykolják, hogy minden nő valójában apakomplexusos, ezért viselkednek / öltözködnek / gesztikulálnak - korosztálytól függetlenül - kislányosan, mert azt hiszik, ez csáberő, bejön a másik nemnek – és valóban bejöhet ez némely férfinak. Szóval, kitartani mellette, vagy fejlesszem az elhatározásom tovább másvalakivel?          

 

 

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr818187561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanderkaay 2023.08.07. 08:50:51

A csaj most nyilvánvalóan abban a fázisban van ahol még el tudja játszani az "erős szingli anyuka vagyok" című műsort, részint mert a szülei támogatják (ingyen lakás, kaja, gyerekfelvigyázás stb) részint mert még jól néz ki és foglalkoznak vele a férfiak

Inkább annak örüljél hogy nem veled akarja eltartatni magát meg a gyerekét, és ingyen kúrogathatod

Lorrh 2023.08.07. 08:51:55

@vanderkaay: a posztban nem volt szó dugásról. Lehet hogy csak nyámnyila szárazbarát. Nem úgy tűnik, mint aki nagyon boldog a szerepében.

vanderkaay 2023.08.07. 08:58:39

@Lorrh: "Nem akar komolyabb kapcsolatot, azt a szükségét meg, ami van, ki tudom így is elégíteni"

Ez alapján szerintem dugni járnak össze, a romantikus lelkületű csávó viszont ennél többet szeretne

Amennyiben viszont valóban szárazbarát akkor megérdemli a sorsát mint mindenki más aki hajlandó lealázni magát ebbe a szerepbe

body_andras 2023.08.07. 13:32:40

A baráti köröd kibővítése nem megkomolyodás, azt inkább hígulásnak mondanám.
Az a "kinti hely" nem egy didibár volt véletlenül?
Haver, tök igazad van, de sajnos az egyensúly egy utópia.
Hallottál már a gonoszról, a csúf kopasz valóságról?

@Lorrh: SZárazbarát bizony. Ráadásul béta aki alfa akar lenni. Majd rájön, hogy a szigma az egyetlen kiút.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 17:26:36

"elhatároztam nem rég, hogy a társas életemet frissíteném, vagy inkább fellendíteném. Erőt veszek magamon, megkomolyodom, és hogy a baráti körömet is kibővítsem, többet járok társaságba. (Van hobbim, de a legtöbbje magányos tevékenység). A barátnő is ennek az elhatározásnak a része lenne."

Ez afféle újévi fogadalomnak hangzik.

Almandin 2023.08.07. 18:51:56

Szerintem ezzel semmi baj. Egyszerűen nem egyezik a két fél igénye. Az egyik hagyományosabb, összeköltözős kapcsolatot akar, de a másiknak megfelel a látogató kapcsolat is, sőt, nem is akar többet.
A posztoló viszont tele van előítéletekkel (a nőnek alárendelt szerepet kell játszania). Na, ez nálam piros zászló lenne. Én csak olyannal vagyok hajlandó kapcsolódni, akivel egyenrangúan lehet.
Vagy elfogadja a posztoló ezt a kapcsolattípust, vagy keressen másik partnert.

Almandin 2023.08.07. 19:05:44

Másrészt itt egy legalább 30 éves, gyerekkel rendelkező nőről beszélünk. Ha valakinek kisgyereke van, nagyon óvatosnak kell lennie, kit enged a gyerek közelébe. Sokan úgy döntenek, nem viszik haza a partnert (helyesen). Másrészt lehettek olyan csalódásai, amiknek következtében már fél elköteleződni, pláne korán. Pont az olyan szemlélet gyakorisága tehet ilyenné egy nőt, hogy "a férfinak kell uralkodni, irányítani a nőt". Egy felnőtt nő nem akar irányítót a feje fölé. Nyilván egy egészséges felnőtt férfi se. Rossz tapasztalatokat szerzett, ezért nem ugrik bele egy összeköltözésbe egy félidegen pasival.
Lehet egy kapcsolat nagyon jó és tartós úgy is, hogy nem költöznek össze.

Lorrh 2023.08.07. 19:20:13

@Baranyi Krisztina mindenhez IS ért!: az már a vége:
... szigma - tau - üpszilon - fi -khi - pszi - omega.

Lorrh 2023.08.07. 19:23:09

@Almandin: "Egy felnőtt nő nem akar irányítót a feje fölé"

Hát már dehogynem akar!
csak cizelláltabban fogalmaz: aszongya hogy legyen határozott, férfias, ne a nőnek kelljen dönteni és felelősséget vállalnia.
Meg a "biztonság" az kell a nőknek, jelentsen ez bármit. várkonyiandinak a lölö milliárdjait jelenti.
Várkonyiandi is nő, tehát érvényes rá.

Almandin 2023.08.07. 19:49:38

@Lorrh: Ez tévedés. Én is nő vagyok, de képes vagyok önállóan élni. Aki döntésfóbiás és kerüli a felelősséget, az orvosi eset, nem átlagnő.
Ezek a magyar társadalom tipikus nyugat-balkáni, elmaradott tévhitei.
Én menekülőre fogom, ha egy férfiban ilyen szándékot látok.
Mondok egy példát: szerinted egy nő, akinek saját lakása van, arra vágyik, hogy a férfi eldöntse helyette, hogy "márpedig eladod és hozzám költözöl, a pénzt meg elutazgatjuk, meg felújítjuk belőle az én lakásomat"? Csak azért, mert a pasinak sok maradi ember szerint irányítónak kell lenni?
Vagy: egy nő, aki szereti a hivatását, pl. orvos, kifog egy ilyen irányítós pasast, az meg kitalálja, hogy ne dolgozzon tovább orvosként, menjen 4 órára irodába, mert az jobban illik a hagyományos asszonykaszerephez?
A biztonság egy kapcsolatban nem azt jelenti, hogy valaki uralkodik az ember felett, hanem azt, hogy valaki szeret, figyel rád, meghallgatja a gondjaidat és segít, ha baj van. Egy jó pár képes úgy egymásba kapaszkodni, hogy nem fojtják meg egymást és nem nyomják le az egyik felet kiskorúságba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 20:06:36

Nincs itt semmi ellentmondás. Vannak ilyen nők, és vannak olyan nők. Iskolázottság, családi minta, szocializáció számít.

Férfiban is van határozatlan típus, és jó esetben ő is megtalálja az őt irányító nőt.

Zsák a foltját.

arandanos 2023.08.07. 23:44:32

@Almandin: Ha a nőnek saját lakása van, akkor túl önálló, biztos törtető is, ergo férfi akar lenni, ergo párkapcsolatra alkalmatlan. Ha nincs, akkor nyilván bele akar ülni a készbe, ergo ribanc.
Nem nyerhetsz.

Lorrh 2023.08.08. 07:36:15

@Almandin: Teljesen jó példáid vannak és totál egyet is értek veled. Elméletben.
A gyakorlatban meg kérdésem, hogy neked van ilyen ideális szép párkapcsolatod?
Nekem nincs sajnos.

moonshadow 2023.08.08. 12:08:57

Már abból látszik, hogy lúzer vagy, hogy 28 évesen a gyerekes, nálad jóval idősebb elvált nők között kell keresgélned.
Ebben a korban még bőven akadnak szinglik, akik eszerint valamiért szóba sem állnak veled.
Inkább építsd magad néhány évig és a harmincasok között találsz gyerektelent is, meg olyat is aki fel mer vállalni a szülei előtt. Egyébként is, az elvált családos nők igényei sokkal magasabbak, mert az exférjük orra alá kell dörgölni, hogy találtak pénzesebbet.

Almandin 2023.08.08. 16:48:53

@Lorrh: Ideális kapcsolatom nincs, de szerintem olyan nem létezik, maximum egy a tízmillióból. Az elég jó kapcsolat a jó kapcsolat. Mindenesetre a fejemre még nem nőtt férfi. Nem is hagynám.

Almandin 2023.08.08. 16:53:18

@moonshadow: Ez hülyeség. Miért lenne lúzer az a férfi, akinek megtetszik egy idősebb nő, akinek ne adj isten gyereke is van? Két ember valahol megismerkedik, aztán vonzódni kezdenek egymáshoz. A vonzalom nem nézi se az életkort, se a családi állapotot.
Szerintem amúgy nem valószínű, hogy 10-20 évvel idősebb a nő, szerintem 2-3 év a legvalószínűbb. Nem anyja korú a nő nagy eséllyel. De ha igen, akkor is magánügy.

Almandin 2023.08.08. 16:54:39

@moonshadow: Miből gondolod, hogy mindenkinek olyan riasztó értékrendje van, hogy azért kell az új pár, hogy az exférj előtt felvághassanak vele, hogy pénzes? Elég szánalmas, ha valakit ez motivál a párkeresésnél.

moonshadow 2023.08.08. 23:13:25

@Almandin: 28 éves pasi aki bevállal egy gyerekes nőt, az egy kényszerű kompromisszumként elviseli, hogy a nő gyerekei szükségképpen utálják mivel dugja a mamit, és mert a nővel egy csomagban járnak a gyerekei is, akik mástól vannak, így nem egy emberrel kell együttélésre készülnie, hanem többel.
Ilyen idősen talál szinglit is, ha nem egy lúzer.

moonshadow 2023.08.08. 23:17:09

@Almandin: Nyilván nem azért ismerkednek, de ha már ismerkednek a léc az előzőnél van, ami kevésnek bizonyult, így csak jobban szituált pali jöhet szóba. A gyereket fel is kell nevelni vmiből.

God Harald 2023.08.08. 23:37:49

@moonshadow: hát azért az én baráti körömben túlnyomó többségben vannak azok a nők, akiknek normális jövedelmük van. Ők semmilyen körülmények között sem függnének egy férfi pénztárcájától. De nyilván mindenki a saját ligájában játszik, értékrendje szerint.

Almandin 2023.08.09. 15:59:43

@moonshadow: Nem mindenki pénzalapon ismerkedik, képzeld. Tény, hogy egy gyereket fel kell nevelni, de normális ember olyan társat keres, akivel szimpatizál, akit szeretni tud. Másrészt sok egyedülálló anya képes egyedül is eltartani a gyerekét, ha elvált, fizet az apa általában tartásdíjat, ha özvegy, nehezebb a dolog, ha leányanya, szintén, de sokszor a nagyszülők is adnak támogatást.
Az sem igaz, hogy alsóbb kategória lenne az, akinek gyereke van. Nyilván a gyermektelenség előnyös, mert sokszor nehéz a pótszülő szerepét vállalni. Egyébként sokszor ezért nem vállalnak együttélést, házasságot az ilyen párok.
Ha két ember megismeri és megszereti egymást, akkor elsősorban nem azt nézik, van-e gyereke a másiknak és hány éves. De ha valaki katalógusszemlélettel válogat valami társkeresőn, nem csodálom, hogy így gondolkodik.

Lorrh 2023.08.09. 17:25:00

@Almandin: "Ha két ember megismeri és megszereti egymást, akkor elsősorban nem azt nézik, van-e gyereke a másiknak és hány éves"
Bocsánat, de ez egy végtelenül naiv és életidegen mondat volt.
Mintha a szerelem hirtelen lecsapna mint egy cunami. Ez olyan hálivúdi álomkép.

A gyerekek oltári nagy mértékben tudják befolyásolni az új párkapcsolatot. Egészen elképesztő mértékben. Minden szerelmet letaposva tudják dekonstruálni a pár életét. Ha akarják.
Meg a mai mamahoteles generációt nem lehet kitenni 30 éves kara előtt és olyankor anyuci csak a mama szerepben totyog a fijacskája körül. A "nő" meg az érzékiség meg elveszett mindörökké.
A valós életről beszélek, mert magam is jó párszor beszoptam ezt a csapdát.
Hamar meg a kiszeretés ám!

moonshadow 2023.08.09. 18:03:19

@Almandin: Szerencsére nekem nem aktuális, stabil kapcsolatban vagyok.
Csak elhűlve olvastam, hogy valaki 28 évesen van akkora balf., hogy már a gyerekes nőkből kénytelen válogatni.
Ha azt írja 45 éves, akkor megérteném, mert 45 évesen simán lehet 55-nek is kinézni, és ha kopaszodik, meg nem tud felvinni két bevásárlószatyrot a negyedikre, akkor nyilván kénytelen kompromisszumokra.
De 28 évesen más tészta, akkor még arra szedtem gyógyszert, hogy ne álljon fel folyamatosan.
"Ha két ember megismeri és megszereti egymást, akkor elsősorban nem azt nézik, van-e gyereke a másiknak és hány éves."
Nem a lóf.t. Sőt mondok egy újságot, legjobban a nők nézik, hogy ha nekik van is gyerekük, a pasié már nem kellene pluszban. Volt is valahol cikk erről, hogy gyerkes apuka ment randizni, és sorba koptatták le a gyerekes nők.
"normális ember olyan társat keres, akivel szimpatizál, akit szeretni tud."
A gyerekes nők minden pasival tudnak szimpatizálni, aki jobban szituált mint az exférjük, és egy fokkal jobban néz ki az ördögnél. :)

Lorrh 2023.08.09. 18:24:50

@moonshadow: ezzel most szó szerint egyetértek

_Amatőr_ 2023.08.09. 19:15:25

Én azt az esetet simán el tudom képzelni, hogy egy fiatal srác azért jön össze egy idősebb gyerekes nővel, mert a nő nagyságrendekkel jobb azoknál a fiatal szingli csajoknál, akiket a srác meg tudna kapni.
Persze, csak kötetlen kúrogatásra.

Chendrys19 2023.08.10. 10:22:42

@Almandin: "...sok egyedülálló anya képes egyedül is eltartani a gyerekét..." VS "...fizet az apa általában tartásdíjat..." és a "...nagyszülők is adnak támogatást." - Hmmm... csak én érzem ezt kicsit ellentmondásosnak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.10. 17:10:17

@Chendrys19:

Nincs itt ellentmondás. Az "egyedül" nyilván úgy értendő, hogy egy másik férfi pénze nélkül. A vér szerinti apa által fizetett tartásdíj jár az anyának.

(Más kérdés, ha a nő bepalizta, csapdába ejtette az apát. De az is vessen magára, a gumi olcsóbb, mint min. 18 évig gyerektartást fizetni.)

Real_Time_2 2023.08.13. 20:13:15

@Almandin: Pedig a nők pontosan "katalógus szemlélettel" válogatnak a társkeresőkön. Egyik gyerekes nő sem értéktelen, mindössze a férfiak figyelme csökken erősen, mivel minden épeszű férfiember tudja, hogy gyerekes nőnek a gyerek az első. A femista meséket meg esetleg az ilyen pályakezdők még elhiszik mint a poszter is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.13. 20:42:51

@Real_Time_2:

"minden épeszű férfiember tudja, hogy gyerekes nőnek a gyerek az első."

Pontosan. Csak az nem mindegy, hogy az a gyerek a tiéd vagy vki másé. Hogy a te génjeidet hordozza vagy vki másét.

Real_Time_2 2023.08.13. 21:07:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mivel a maszkulin ösztönökkel totálisan szembemegy a kakukkfióka nevelgetése, ahogyan a hipergám ösztönökkel is totálisan szembemegy egy elvált apa bevállalása, aki bevétele egy részét gyerektartásra költi, és szabadideje egy részét is a már meglévő gyerekére áldozza az új asszonyka (illetve annak gyereke ha van) helyett. Ennyi a valóság, a feminista agymosás meg maximum a Barbie filmben lesz valóság.

Lorrh 2023.08.14. 08:20:36

@Real_Time_2: Én meg azt látom, hogy a mai világban rengeteg feminin nyuszifül hímnemű él, akiket egyedül nevelt az anyjuk ilyen cukimókusra. Aztán amikor kilépnek az xbox konzol elől akkor egy gyerekes nő kis kedvességgel simán meglasszóz.
Ez a nagy macsóság, amit te hirdetsz, ez csekély arányú kisebbség.

Real_Time_2 2023.08.14. 08:24:20

@Lorrh: Meglasszózza, míg nem jön a pofára esés (pár éven belül), hogy semmi nem úgy van ahogy a feminista mainstream azt elhitette a cukimókussal.

Lorrh 2023.08.14. 10:34:30

@Real_Time_2: és akkor szerinted fellázadnak a cukimókusok és hirtelen redpilles macsókirályok lesznek?
Avagy?

Real_Time_2 2023.08.15. 06:58:35

@Lorrh: Így is hívhatod akár, én simán csak tapasztaltabbnak nevezném őket. A RedPill az ugyanis épp az ilyen tapasztalatokból származik.

jajnemár 2023.09.29. 16:33:23

Csajnak simán elég egy független, fiatal kani, akinek csak füttyenteni kell, és jön a puncira. Win-win. Csaj majd olyan faszival áll össze, aki Audi-kulcsot pörget az ujján, persze, ha nem talál ilyet hamarosan, akkor megszivta. Csávó meg majd ráun, keres magának korban hozzáillő szinglit, és elsétál vele a szivárványba.
süti beállítások módosítása