A kudarc nem mindig a te hibád

2023. október 09. 07:56 - csajokespasik

       

               „Sajnos én átéltem olyat, hogy valaki szülinapján összefutottak és láttam rajta, ahogy pirul és simul az exéhez” - Levélírónk sok témába belekap, de csak keveset fejt ki részletesen, a lényeg talán annyi, hogy egy 30 éves másképp értékeli a világot és önmagát, mint egy negyvenes ember, ám mindkét korosztály képes lehet még a fejlődésre.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
sokat van itt (is) téma, hogy mennyit változhat valaki egy adott kor után, mondjuk 30, vagy 40 után. A tapasztalatom az, hogy erre nagyon kevés az esély.
Én a kapcsolataimban a magam igényeit félretéve próbálok a másiknak kedvezni, szinte alárendelődve. Korábban a másik oldalról is tudtam ezt nézni, tehát én se voltam mindig ilyen, azaz lehet változni 30 után is.
Finoman próbált rávezetni a párom, hogy mi az, amitől komfortosan érzi magát a kapcsolatban. Figyeltem rá is, figyeltem magamra is. Hajlandó voltam belemenni olyanba is, ami nem az én világom. Nem támaszkodtam rá, önálló maradtam, tudtam, mire van szüksége. Korábban olyan helyzet is volt, ahol azt sem tudtam, hogyan kell elkezdeni.        

       

               Ha agresszívan kezeltem, nem azt éreztettem vele, hogy mennyire fontos nekem, dacból nem volt hajlandó változtatni. Akkor már nem erőltettem, inkább elengedtem.
Pénz: Az anyagiakat eddig úgy kezeltük, hogy én sosem akartam közös kasszát, mindenkinek maradjon meg a saját pénze. Ez is egy olyan dolog, ami a korral változik az emberben.
Az exek: Ha még mindig vannak érzései iránta, akár csak szexuális, akár egyéb, azzal nem tudsz mit kezdeni. De szerintem, ha nem történik köztük fizikailag semmi, akkor nincs okod aggódni. Sajnos én átéltem olyat, hogy valaki szülinapján összefutottak és láttam rajta, ahogy pirul és simul az exéhez. Végül is érthető, hiszen sokáig együtt voltak (azt is megfigyeltem, hogy 30 után jobban ragaszkodunk az exeinkhez valamiért.)
A lényeg, hogy lehet valaki akármilyen odaadó, lehetsz értékes ember, akárhány éves, a kudarc nem mindig a te hibád.          

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7518230643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonshadow 2023.10.09. 10:46:50

Köszönjük, majd értesítjük.

_Amatőr_ 2023.10.09. 14:00:28

Hát ennek se' füle, se' farka!

_Amatőr_ 2023.10.09. 14:32:01

@kiskutyafule: Hát, körülbelül...
De ha te ki tudsz ebből a sztoriból hámozni valamit, kérlek, írd meg! ?

2023.10.09. 14:46:36

@_Amatőr_:
Tömören: az emberek felmentést keresnek, próbálják az okokat magunkon kívülre helyezni minden adandó alkalommal...ehhez pozitív visszacsatolást várnak el a környezettől.
Ez lenne az.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.09. 21:54:59

@kiskutyafule:

+ az is, hogy az ember ahogy korosodik, máshová teszi a vesszőt. Ez megváltoztatja a mondat lényegét, és maga is megváltozik. Mitől? Hát attól, hogy a korral általában bölcsebbek lesznek az emberek. De csak általában, van aki butul.

antisocialnetworkagain 2023.10.10. 14:32:10

Megállapítást,nyert hogy az is maradtál.

Andy73 2023.10.10. 20:09:34

Az se derül ki, hogy nő vagy férfi az elkövető - a stílusa alapján nő lehet, 40 főlött, tehát családra, saját gyerekre már szinte semmi esélye, de azért csapódik egyik kapcsolatból a másikba, közben azért az exekre is gondol. Kérdés, hogy lesz-e egy tartós is, de ha nem, majd jöhet a nyugdíj meg az öregek otthona, addig esetleg pár cica vagy kutyus is.

2023.10.10. 23:12:41

@Andy73: vagyis képes lesz öngondoskodásra...
Milyen galád, nem akarja másra ráerőltetni magát ingyen...

2023.10.12. 02:05:24

@látjátok feleim szümtükkel:
A kor és bölcsesség nem jár kéz a kézben, max tapasztalat ami több lesz idővel.
Az ebből levont tanulság nem kötelezően teszi jobbá a jövendő döntések kimenetelét.

Andy73 2023.10.12. 09:17:52

@kiskutyafule: Az öngondoskodásra reméhetően képes lesz, és ez is valami, de azért gondolom, inkább tartós kapcsolatra, családra vágyna ő is. Talán még gyerekekre is, akikből sajnos nagyon kevés van az országban, részint az ilyen történetek, sorsok miatt.
Abban pedig igaza van, hogy egy kapcsolat kudarca mindig kettőn múlik, ahogy a sikere is.
De ezért is lenne fontos, hogy a párok hosszú távra tervezzenek, necsak a pillanatnyi együttélésben, élettársi kapcsolatban gondolkozzanak, hanem házasságban és családban is. Sajnos a házasságok közül is nagyon sok felbomlik, de azért sok sikeres is van - összességében sokkal tartósabbak, mint az élettársi kapcsolatok, és több gyerek is születik a házasságokban, éppen a hosszú távú tervezés miatt.

2023.10.13. 00:21:56

@Andy73:
A 2 dolog között nincs összefüggés, a kapcsolat hossza és annak típusa nem korrelár.
Vagy fordítva, a házasság egy kényszer, az nem jelenti azt, hogy működő kapcsolat van mögötte....

Az, hogy ki mire vágyik....
Ahogy egyre értelmesebb lesz az átlag ember egy csoportja, egyre gyorsabban látja be, felesleges újabb embert hozni ebbe a világba, mert a hülyék már átvették az irányítást, ergo csak nagyobb szenvedés lesz....
süti beállítások módosítása