Egy lecsúszott nemestől nem sokat várhat egy nő

2023. október 24. 08:01 - csajokespasik

       

               „Ő nem egy tróger valaki, inkább művészlélek-féle, ez is tetszik benne még ma is. Mindig azzal jön, hogy neki milyen rokonai voltak, és milyen nemesi családból származik” – Levélírónk a csecsemőgondozás mellett kevésnek érzi magát ahhoz, hogy még a párja múltbéli veszteségeivel is foglalkozzon. Képtelen meggyőzni a férfit arról, hogy vannak dolgok, amiken már nem lehet változtatni, és amíg ezt nem fogadja el, addig jövőt sem tudnak tervezni.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Öt éve vagyunk együtt, idén született a gyerekünk. Az elején úgy éreztem, hogy a szerelmünk mindennél erősebb. A terhesség alatt végig mellettem volt és segített. Utána már nem volt annyira segítőkész. Bennem meg olyasmi alakult ki, ami előtte nem volt rám jellemző, nevezetesen, hogy stresszhelyzetben a legegyszerűbb dolgokat is elszúrom. Van egy vitapont, ami eddig nem került szóba: a lakás az enyém, a szüleim támogatásával. Ő nem sokat adott bele, de adott valamennyit. Mintha nem tekintené valamennyire a magáénak is. Pedig én közösnek gondoltam. Nem vetettem szemére soha, hogy ő csak beleköltözött a lakásba és azon túl semmi jelentőset nem csinált.        

       

               Néha úgy érzem, ha semmit nem képes tenni a jövőnkért, akkor hogyan is legyünk együtt? Ezek nem panaszkodások, inkább megállapítások egy olyan nőtől, aki korábban már megélt pár dolgot. Persze eddig még nem volt gyerek, így más az egész helyzet.
Sokszor mondja azt, ha valami bonyolultat kérek, hogy ő már túl öreg ehhez, (37) és neki jó úgy minden, ahogy van. Ezek miatt a libidóm is erősen csökken. Mivel nem érzem őt néha férfinak. Viszont vannak pillanatok, amikor újra a régi önmagát látom benne.
Ő nem egy tróger valaki, inkább művészlélek-féle, ez is tetszik benne még ma is. Mindig azzal jön, hogy neki milyen rokonai voltak, és milyen nemesi családból származik és hosszan sorolja, hogy mikor és kik kobozták el a régmúltban a családi vagyont, meg a nagy szőlőültetvényüket meg egyéb területeket, és hogy a családja ebbe rokkant bele és így szegényedtek el. Ezeket már én is kívülről fújom. Nem kamuzik, mert levéltári papírok vannak róla, sokszor mutatta, tehát nem szélhámos, meg ha az lenne, nem rugózna rajta ennyit egyfolytában – és az ismétléseknél sohasem másít, a szöveg mindig ugyanaz, tehát nem ő találja ki ezeket. Ismeri a nemesi címereket meg minden ehhez kapcsolódó dolgokat.
És én megértem a személyes tragédiáját, meg a büszkeséget, ...igen, feldolgozhatatlan, de ez már a múlt. Most én kevés vagyok ahhoz, hogy a gyerekünkkel is, a magam dolgával is, meg az ő gondjaival is foglalkozzak egyszerre. Ezeket nem tudom magamban összeigazítani. Tehát alapvetően ő jó ember, csak van ez az örök sértettsége, és gondolom emiatt van benne ez a mindent lesz*rok meg lenézek stílus. Szóval, mit kéne tennem / tennünk?          

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6018241719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonshadow 2023.10.24. 08:44:16

Tehát a lakás tiéd, és most hogy a gyerek kipipálva, jó lenne, ha áttérne folyamatos ATM üzemmódra, és minél több lóvét lapátolna haza.

body_andras 2023.10.24. 11:26:32

Ha már száz évet visszarepült az időben (a dzsentri korszakba) akkor ne finomkodjunk: egy elsárkányosodott nő történetét láttuk, aki önmagát ártatlan tündérként definiálja.
Csávónak volt rá 19 éve hogy kialakítson saját magának egy egzisztenciát és ne a család régmúltján merengjen. Ki a francot érdekel, hogy az ükapja el lett szegényítve? Persze 37 éves korig nem mindenki olyan szerencsés hogy vastag tárcával, ujjon pörgő ház- és slusszkulccsal flangáljon, de már az is egzisztencia ha van szakmád, munkád, jövedelmed; akkor is tudnál hol lakni ha nem költöznél másnak a kérójába, mindezek mellett pedig megbecsülöd azt az áldást hogy gyereked van. Tudom, baromi sértő azt látni, hogy az átlagember életét élve a pofánkba tolják az újgazdagok a veretést, de ettől még nem kéne régi címereket és levéltári papírokat lapozgatni - attól semmi nem lesz jobb.
Ez a krízis viszont teljesen független attól, ami csajszival történik: a gyerekkel megérkezett az életmodell váltás, az ifjúság évei elmúltak, a frissen alakult családban pedig anyuci elkezdte végrehajtani a programot, amit vélhetően a kedves mamától eltanult: apu csicskáztatása. És, ha nem csicskul, akkor bizony csökken a libidó, ezt ő maga vallja be. Egyenes út a földi pokolba, mely olyan potenciális víz- és villanyszerelőkkel, kertészekkel, szomszédokkal, kollégákkal és volt osztálytársakkal van kikövezve, akiknek ölében poszterina ismét meglátja A Férfit.

Lorrh 2023.10.24. 11:40:56

Teljesen valid, hogy a múltján pörög, ő még ebben a világban él. A családi traumákat nem lehet kiheverni. Ő láthatólag nem tudja. A te parancs szavadra biztos nem fog tudatot váltani.
Amúgy nem értem mi bajod végülis.

Chendrys19 2023.10.24. 13:11:52

@Lorrh: Lehet a múlton pörögni... csak teljesen felesleges, mert megváltoztatni úgysem fogja tudni. Jobban tenné, ha a jelennel és a jövővel foglalkozna, mert abba még van beleszólása...

Motorogre 2023.10.24. 13:13:20

Hogy mit kéne tenni? SEGÍTSÉG ! Emberek, legalább a gyermeket mentsétek meg !!

Rubasov nertárs 2023.10.24. 14:47:26

A fentebbi reláció a gigolo lite kapcsolatok iskolapéldája. Adott a ruppótlan, viszont jó fizimiskával rendelkező Mr. thy művészlélkű (semmihez sem értő és még büszke is rá) exnemes és a külsőre csak átlagos, ám anyagilag annál jobban eleresztett Gizi (tehermentes, legalább 50 nm kecó). Az, hogy mi imponál(t) a fickóban neked így könnyű kitalálni: sármos mr. thy, a közel-keleti helyzetet hexameterben kielemző nettó 180k-t kereső könyvtáros srác egészen addig izgalmas volt, amíg tét nélküli volt a mérkőzés. Most viszont, hogy a versenyszférás fizud nagy része kiesett és neki kéne kéne kenyeret tennie az asztalotokra, az ami egykor imponált így már nem annyira menő. Mivel a közös gyermekkel készhelyzet van, így jótanács sem igen van*, meg kell enned amit főztél, ugyanis a gyermek léte 2-vel csökkentette az smv-det, így már csak 3/10 vagy, és mivel a kéglibe azért a szülei csak beszáltak 1-2 millával így válás/szakítás esetén ki kéne őt fizetned. Bár az így már ténylegesen sajátoddá váló kégli dobna valamennyit az smv-den, az nyílvánvaló, hogy a jelenleginél csak kategóriákkal rosszabb fickót tudnál meglasszózni hosszabb távra, az meg nem jó üzlet, hogy nem is néz ki jól és még "művészlélek" is.
*Zárszóként annyi, hogy tanuld meg újra kiélvezni a nálad klasszisokkal jobb mr. thy fizikumát, mert veled ellentétben ő viszont simán találhat mást, egy 30 körüli jómódú átlaggizit.

Real_Time_2 2023.10.24. 17:03:55

@Rubasov et.: Pontos a diagnózis, itt a hipergámia nem került igazából kielégítésre csak a party-korszakból megmaradt (akkoriban még fontos) kinézet, ami viszont a nőknél korral együtt az alábbiak szerint változik:

i0.wp.com/therationalmale.com/wp-content/uploads/2014/03/smv-timeline1.jpg

Magyarán így a gyerek után meg a kor előrehaladtával már a biztonság a fontosabb a kinézet helyett. Egy klasszikus példa.

Lorrh 2023.10.24. 18:56:30

@Chendrys19: ez nem akarat kérdése, van akinek beakad és egész életében megmarad a veszteség érzés.

Rubasov nertárs 2023.10.24. 22:20:41

@Real_Time_2:

"Magyarán így a gyerek után meg a kor előrehaladtával már a biztonság a fontosabb a kinézet helyett. Egy klasszikus példa."

Ez valóban így van, itt azonban nem csak ez a gond. Ha a poszterinának lenne mondjuk 10 ingatlana, amit átlag 250k ért kiad, akkor a poszt nem születik meg, mert 2,5 milla/hó (passzív) jövedelemmel pont nem számítana a nemzethy here 180 nettója. Úgy viszont, hogy 0 passzív jövedelem van, a nő 700-800k-s jövedelme minimum harmadolódott, ami kettőjükre vetítve kb. feleződést jelent. Ezt megérzi már főleg úgy, hogy már hárman vannak és ha tápszerezni kell, az bizony nem olcsó.

Sadist 2023.10.25. 17:30:15

"Szóval, mit kéne tennem / tennünk?"

Ahogy Rubasov elvtárs is írta, nem igazán tehetsz semmit, már pot committed vagy. Ha szakítasz vele, akkor bukod a felerezsit, házasság vagy bejegyzett élettársi kapcsolat gondolom nincs, de ha van is, az életművész fizetéséből nem sok tartásdíjat fog neked állam bácsi kisajtolni belőle. Valószínű már elmúltál 30, úgyhogy szakítás esetén egyedülálló, 30+-os anyukaként klasszik kapcsolatra legfeljebb alsó polcos pasasoknál pályázhatsz, akinek kicsit is rendben van az élete, külső és anyagiak terén hoz egy erős átlagos szintet, az már legfeljebb csak ürítőcsészének fog használni.

Kicsit előrelátóbban kellett volna gondolkodni, mielőtt összejöttél ezzel a lúzer dzsentrivel, pláne mielőtt gyereket szültél neki. Most már le kell nyelned a békát.

Andy73 2023.10.29. 00:57:16

Vedd rá, hogy dolgozzon többet. Vagy otthon, vagy máshol, és vigye haza a pénzt. Gondolom, ezt szeretnéd elérni. Szerintem kapaszkodhatsz a múltjába is, ha arra büszke. Mondd neki, hogy ez mind szép, de próbáljon meg építeni is az ősökre vagy a példájukra, ne csak keseregjen a múlton. Ha a gyerek közös, akkor összeköt benneteket, megnézheted azt is, hogy miben hasonlít rád, és miben rá. Mindenképpen a közös pontokat kell, hogy keressétek, de a különbségeket is tiszteletben kell tartani. Ezek elég általános dolgok, de többnyire így működnek.
süti beállítások módosítása