Nők közelében megkukulok

2023. december 08. 07:47 - csajokespasik

       

               „Eleinte azt hittem, jól esik egy lánynak, ha azt látja, a férfinak elakad tőle a szava, annyira csábítónak találja, elvörösödik és zavarba jön” – Ha valakit vonzónak találunk, természetes, hogy ez valamilyen reakciót vált ki belőlünk, és nem biztos, hogy abban az érzelmileg telített helyzetben azonnal vágjuk, mikor és mit kell tenni vagy mondani. A srác arra kíváncsi, mivel tudná magát lenyugtatni randi előtt?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

A húszas éveim elején járok. Van egy tulajdonságom, amiről azt hittem tizenévesen, hogy majd kinövöm, de nem így történt. Ha levelezek lányokkal, minden jól megy, közlékeny vagyok és nyitott. De személyesen megkukulok. Egyszer azt is megkaptam, hogy autista tüneteket mutatok, de szerintem, nem tudta, mit is jelent az. Nem mindig vagyok hallgatag, de ha olyan a lány – pontosan nem is tudom, milyen – akkor vagy összevissza beszélek és sokat, vagy sehogy, vagy csak nyögvenyelősen.        

       

               Sokat bénáztam, de soha többet nem akarnám érezni ezt. Eleinte azt hittem, jól esik egy lánynak, ha azt látja, a férfinak elakad tőle a szava, annyira csábítónak találja, elvörösödik és zavarba jön. Olyan akarok lenni, aki azt sugározza, hogy érdemes szeretni, és ő is képes lenne ezt viszonozni.
Van olyan, akire első pillantásra felizgulok, és akkor borul minden. A lányok többnyire udvariasak, és utána azt írják, hogy szeretnék megadni a módját és várjunk még pár hetet. De nem történik semmi.
Nem vagyok már szűz, régebben voltak barátnőim, de a többségüknél ők választottak engem, ők kezdeményeztek, idősebbek voltak kicsivel, és sok nem is volt az esetem igazán.
Szóval előtte inni egy keveset, vagy beszedni valamit, vagy más ötlet? : D          

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8118276309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Amatőr_ 2023.12.08. 10:23:59

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
Idővel majd megjön a rutin.

"Eleinte azt hittem, jól esik egy lánynak, ha azt látja, a férfinak elakad tőle a szava" - egy nőnek az esik jól, ha minél magasabb státuszú férfi csapja neki a szelet.

Capillarissa69 2023.12.08. 11:25:40

Az autista spektrumnak valóban egy gyakori jellemzője a "megkukulás", amelyet szakmailag "szociális szorongás"-nak neveznek. Nem kell megijedni attól, ha valaki ilyen, de számos előítélet él még napjainkban ezzel az állapottal kapcsolatban. Nyugaton egyre nagyobb számban ismerik fel felnőtt emberek, hogy Aspergeresek. Nálunk ugyan más a terminológia, de ott (s erről töménytelen YouTube-os video szól) Asperger szindrómásnak (kedvelt becenevén: aspi-nak) nevezik magukat azok, akik értelmileg (pl. IQ) jól funkcionálnak, ám az agyuk másképp dolgozik, mint a többségé, és kapcsolati problémákkal küzdenek. Számukra rendkívüli küzdelmet, és szenvedést jelent az, hogy - megfogalmazásuk szerint - "miként kell emberként viselkedni", azaz úgy élni mint azok, akiknél nem jelentkezik ilyen probléma. Valóban, ezt nekik "megtanulni kell", és nem megy automatikusan, és ezt a - gyakran önként felismert - módszert hívják ott "maszkolásnak" (masking), ami magyarul talán "színlelésre" lehet lefordítani. A maszkolás - amikor már jól is megy - igen fárasztó, bár ez a fáradás észrevétlenül hat. De hosszú ideig társaságban léve nagyon kimerítő.
Számos dolgot fel lehet sorolni erről az autizmusról, pl. az élet sok területén sokkal értékesebbek lehetnek ők, mint mások (ma gyakran felhangzik az a nézet, hogy ők a jövő emberei). Férfiak kb. 3-szor annyian vannak köztük mint nők. Nem ritka közülük olyan aki identitásproblémával is küzd. Tipikus, hogy nem szeretnek másnak a szemébe nézni, kerülik a szemkontaktust, de ezt is meg lehet tanulni. Belülről erős szégyenérzet gyötri őket, aminek lehet az a valós alapja is (ahogy ezt az egyik YouTuber nyilatkozta), hogy zavarja őket az, hogy egyes területeken túl jól teljesítenek.
Megjegyzendő még, hogy korunkban - a jelzett problémák miatt - a nőkkel való kapcsolatot pótolni kívánván, a pornóhoz nyúlnak, és ettől egy komoly függőség alakul ki. Ráadásul ez az eszköz tovább mélyíti a szociális szorongásukat. Mint minden függőséget, ezt is csak abbahagyni lehet, de leszokni róla nem. S ez egy nagyon nehéz feladat, épp amiatt hogy a függőségek éppen az erőfeszítésre való képességet támadják. Márpedig - legyen az bármily függőség - napról napra zajló harcot jelent egy ideig (kb. 20-40 nap), s ehhez kellene az erőfeszítés.
Az elengedhetetlen maszkolás miatt tényleg csak a gyakorlás a megoldás, ami azonban a szégyenérzet miatt értelmetlennek, erőltetettnek látszik. Ismerősökkel kell kezdeni, ugyanis velük kapcsolatban sokkal kisebbé válik a szorongás érzet.

God Harald 2023.12.08. 13:26:11

Azt a nyögvenyelős dolgot újra kéne gombolni!:)))
Amúgy nem ismeretlen a problémád. Rövid ideig volt egy női főnököm: igazi milf bestia. Csúnyán ki tudott kérdezni! Sokszor megkukultam, pedig nem huszonéves voltam…:)

_Amatőr_ 2023.12.08. 15:10:11

@God Harald: Én ezzel úgy vagyok, hogy lehet bármilyen is a főnököm, ha én készítettem valamit, úgyis jobban képben vagyok a részletekkel kapcsolatban, szóval nem tud megfogni. :D

God Harald 2023.12.08. 21:44:48

@_Amatőr_: hát nyilván.
Egyébként emberileg nagyon szerettem, jó ember volt. Csak maximalista és emiatt bizalmatlan. Ő hívott a csapatába, én meg ki akartam próbálni egy új területet. A projekt menedzsmentet elméletileg ismertem, de előtte csak kis részét csináltam. Ő abban profi volt, de nem értett a műszaki részéhez. Úgy nézett ki, hogy majd kiegészítjük egymást. De tapasztalatlanságom miatt beszopattak egy projekttel, aminél a 34% költség túllépést, több mint 300 mft-t nehéz volt megmagyarázni. Megrendült a bizalom, engem csúnyán meghurcoltak. Eljárást folytattak velem szemben, magánéleti gondjaim voltak, COVID, pszichopata igazgató…Aztán visszahívtak a korábbi helyemre. Újra műszaki területen vagyok szakértő. Van egy két saját projektem, de ezek szakmába vágók. Mi egy minden szakmai területet lefedő Mérnökség vagyunk, nemzetközi szakértő tevékenységgel, egyetemeken és technikumokban oktatunk. Túlterheltek vagyunk, de a főnökünk a vezetőnk, aki bízik bennünk….és mi is benne. Most jó, már amennyire lehet.:)

_Amatőr_ 2023.12.08. 22:18:21

@God Harald: Húúú...nem hinném, hogy van olyan pozíció, ami ér ennyit.

Jól tetted, hogy váltottál.

God Harald 2023.12.08. 23:01:26

@_Amatőr_: nyilván nem így indult. Én nagyon szeretek utazni. A szóban forgó történet előtt több kontinensen, több országba eljutottam. Gondoltam, hogy majd ezt a lehetőséget viszem tovább. De nem így lett. Csak magánjellegű útjaim voltak. A COVID alatt családtag súlyos betegsége miatt fél Európát átautóztuk, több mint 800 km után egy parkolóban, másfél órás megbeszélés alatt a földbe döngöltek, a többi 400 km már csak stresszoldás volt. Ja szabi alatt. A két hét szabadság alatt napközben a földi létből távozó hozzátartozónk mellett voltam amennyit lehetett, napi 3 megbeszéléssel, éjszaka a dokumentációkat néztem át. Több ország karanténszabályát megsértettem, volt ahol emiatt nem álltam meg a rendőri ellenőrzésnél. Kb. egy évbe telt mire fél éjszakát át tudtam aludni. Azóta még vagy kétszer megkóstoltak, de mostanra leszarom ezt az egész szarakodást. Ha nem tetszik nekik valami, akkor kapják be.

_Amatőr_ 2023.12.09. 00:51:02

@God Harald: Komolyan mondom, ebből regényt kellene írnod.

God Harald 2023.12.09. 13:26:52

@_Amatőr_: hát annyira azért nem lenne érdekfeszítő a nagyérdemű számára. Volt ennél kalandosabb is, tele mindennel ami az élet sava-borsa. Annak a lelki oldalát csak egyvalakinek meséltem el őszintén, de már megbántam.

_Amatőr_ 2023.12.09. 13:47:39

@God Harald: Gondolom, nem vagy már fiatal, ha ennyi mindenen átmentél.

Itt az ideje, hogy blogot indíts.
Legalább nem ezeket a kamu sztorikat kellene olvasnom. :)

God Harald 2023.12.10. 01:41:41

@_Amatőr_: nem vagyok már fiatal, ez tény! Úgy szoktam jellemezni magam, hogy kiégett vén cinikus geci vagyok.:)))
Isten óvjon engem a blogírástól. Időm se lenne rá, meg jobb nem bolygatni a múltat.

Lorrh 2023.12.10. 13:40:19

@God Harald: pont yrénkének írtam pár napja, hogy a blogolás ideje lejárt, már csak mi, vén boomerek csináljuk. A fiataloknak már minden TLDR, csak a tiktokon nézik milliónyian hogy valaki lehányja magát fejtetőn állva.

God Harald 2023.12.10. 15:32:30

@Lorrh: az a baj, hogy a régi jó dolgokból nem maradt már semmi!:)

Lorrh 2023.12.10. 18:52:22

@God Harald: jaja kádáralatt mindenjobbvót!

God Harald 2023.12.11. 06:58:45

@Lorrh: az biztos! Nem ez a feminista fosrendszer volt.:)
süti beállítások módosítása