Ha a csaj családja nem épp a legjobb

2023. december 18. 07:36 - csajokespasik

       

               „A párod családjában eddig szinte senkivel nem találtad meg a közös hangot, udvarias vagy és annyi. De néha azt is érzed, hogy néhány családtaggal ott emberileg is akadnak gondok” – Levélírónk pusztán egy elméleti kérdést küldött, habár még így is sokan lehetnek érintettek hasonlóan kényes helyzetekben.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Ki vállalná a kockázatot? (Elméleti kérdés)
Tegyük fel, hogy harmadik évet tapossátok a barátnőddel. Ez nem sok, nem kevés. A kapcsolatod elején is tudtad, hogy nem vagytok egy anyagi szinten, de úgy érezted, nem fog zavarni később. Azon túlteszed magad, hogy a barátnőd nem sokat keres, de a családi hátterén nem tudod - nem az eltérő anyagi helyzetük miatt, hanem amiatt, hogy más kultúrháttérrel bírsz te, és mással ők. Nem putriban laknak, de ahogy találkoztál velük, kialakult róluk egy kép; az ízlésükről, az értelmi szintjükről – utóbbit nem feltétlenül pejoratívan értve:        

       

               - például, hogy jobban átjöjjön a dolog: van az a mérce, amikor meghatározza egy kocsma hangulatát a falra szerelt tévén éppen bekapcsolt csatorna, onnan sejted a célközönség ízlését is, ehhez jöhet a bútorzat meg a kiszolgálás és az italok minősége. Ilyesmire gondolok ebben az esetben is. Mert az embert jellemzi, milyen környezetben él, milyen ruhákat hord szívesen, miket gyűjt, mik a témái, vagy mi a hobbija, van-e egyáltalán. Vannak-e könyvek a polcon és milyenek...?

A te családod se kifejezetten az a nagyon jómódú, de azért legalább alsó-középosztály, vagy ilyesmi, és összetartó, művelt, jobban példát lehetne venni róluk.
A párod családjában eddig szinte senkivel nem találtad meg a közös hangot, udvarias vagy és annyi. De néha azt is érzed, hogy néhány családtaggal ott emberileg is akadnak gondok. A barátnőd sem szívesen tartja ott néhány emberrel a kapcsolatot. Mivel mondta, onnan tudod, hogy náluk már több generáció óta vannak bizonyos visszatérő problémák, a kultúra és a szenvedélybetegségek terén.
Mindezektől eltekintve a kapcsolatotok jó, de nem tudsz elvonatkoztatni attól a csúnya gondolattól, hogy mi van akkor, ha a barátnőd is kapott egy jó adagot ebből a miliőből, és esetleg akkor fog majd előjönni belőle, amikor komolyabbra fordul a kapcsolatotok. Ez sok mindent beárnyékol a jövőtervezésben. Elnézőnek lenni, de meddig?          

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8018283251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.12.18. 08:06:28

Ja, és mekkora pofáraesés lesz amikor gyereketek lesz és az nem a te családodra fog hasonlítani, hanem putriscigányokéra. hahaha.
Sznoboknak van külön társkereső.
Gyere ismerd meg a csajok és pasik legújabb szolgáltatását a taplóságmérő tudományos tesztet! Ismerd meg hogy a pároddal azonos kulturális nívón álltok. Most csak 19900 Ft havidíjért előfizethetsz és egy kuponfüzet is jár hozzá, ami a kistérségi Gucci boltban beváltható.

Sadist 2023.12.18. 11:24:54

Mi a kérdés? Ha előjön belőle a proli attitűd, akkor lapátra teszed és mehet vissza a szüleihez. Nem kell ezt túlbonyolítani.

2023.12.18. 18:25:52

Nem értem én ezt, már régen rájöttem, hogy nem a könyvek vagy ruha ami meghatározó, hanem a zenei ízlés.
Kb 5 perc és máris tudod kivel beszélsz.
Innen egy ugrás a kulturális környezet, film/könyv már adja magát...
Nálunk max tankönyvek vannak, mert másra nincs szükség, se idő.
22000nm nem kegyelmez mint hátsó kert, és a 3 kutya is szereti ha simogatva van.
Ettől nem leszünk proletárok, mert ismerjük Ada Lovelace és apukája munkásságát is, max nincs időnk olyan szarokra mint az egri csillagok ami szarfureszeles kb 500 oldalon keresztül.
Kerek elgondolkodtató történetet le lehet írni akár 20 oldalon is....
A mű értelmiség meg vitassa csak meg a háború és békét mert az olyan fontos....

Lorrh 2023.12.18. 18:44:43

@kiskutyafule: 22.000 m2 beültetve ribizlivel amit egyenként szemenként kell leszedni. Na az tényleg sok.
Az egri csillagok ált.isk. 5. osztályában van. Én utána még jártam iskolába pár osztályt, szóval más könyvek is vannak azon túl is :-))))))))))))))))))))))))))))))))

Linda Lovelace a nagy sikerű oscar és nobel díjas mélytorok pornóban szerepelt. Én is művelt vagyok akkor.

2023.12.18. 18:48:24

@Lorrh:
Látod itt kezdődik, én már akkor sem hagytam magam, kb az összes kötelezőt kihagytam, hiszen ha kötelező akkor az nekem nem kell...
Másik 500+ oldalas szart is akarsz?
Van bőven, de minek?
Ego boost az oldalak száma a sznoboknak???
Legyen.

2023.12.18. 18:57:05

@Lorrh:
22000nm köves homok talaj, a köveket kell összeszedni....
Meg kerítést csinálni igaz ahhoz ki kell vágni egy rakat BlueGum fát is , meg a szintén kövek.... aztán egy mellék épületet kell felhúzni ami kb 120nm, közben egy 8X2.4m pótkocsi amit át alakítók irodából edzőteremmé, és mellette a házat újítjuk fel meg javítom az autókat magunknak.
Ha ez nem elég a szomszéd traktor is az én kezem alatt gyógyul, a villamos hálózat is lassan kész van, tanfolyamokra járok mert a munkám miatt muszáj, és ha van időm áramkört tervezek ami képes kiváltani 5 másikat...
Ja és asszonyka is van, meg néha pihenni is szoktam.

Lorrh 2023.12.18. 19:28:07

@kiskutyafule: én nem látok oldalszámokat mert ebookot olvasok.
A "kötelező" jelző sajnos riasztó dolog.
Más részt meg egy mai embernek kb semmit nem mond a több száz évvel ezelőtti történetek és azok elavult stílusa.
MA is írnak könyveket írók, a mai emberek nyelvén, nekik szólva.
Ezt te negligálod mert ezelőtt húsz harminc évvel valami szarra azt mondták neked hogy kötelező elolvasnod?
Nem érzed ebben a súlyos értelmi deficitet?

Ja ha földműves vagy, akkor nyilván érthető hogy csak piálni meg pihenni akarsz meló után. Voltam autószerelő meg épitkezésen segédmunkás is. Olyankor én is csak piálni meg aludni akartam.

2023.12.18. 19:39:31

@Lorrh:
Daniel Steel??
Egyszerűen nem látom értelmét annak, hogy mázas szavalkka körbe írunk egy látképet, csak azért, hogy utánna elmondható legyen másik 200 oldalon keresztül, hogy ott dugtunk...
Nékem erre nincs igényem, nékem arra van amit a pl. Darwin Díjasok könyve nyújt...
Nem vagyok földműves, hanem valaki aki szeret mindent is csinálni, megtanultam hegeszteni, most tanulom az Altium használatát, COVID lezárás alatt pedig alap C programozást tanultam, hogy egy PIC32MX-el meghajtott áramkört életre keltsek...
Alkoholt meg szökőevente 1X iszom ha iszom...
Vagyis még mindig ott tartunk, hogy amit a sok sznob a könyvek mennyiségéból próbál kitalálni, azt én 5 perc alatt 90% feletti precizitással megmondom.
Tudod nékem az idő a praktikusságot kényszeríti, a többieknek meg a hülyeséget....

Arthur Fleck 2023.12.19. 17:06:25

Bro... csak vond le az évszázadok alatt felhalmozott bölcsességek tanulságát, miszerint: suba subával, guba gubával.
Szívesen!

body_andras 2023.12.19. 18:13:43

Túl pécé módon próbálta, kisujját eltartva leírni az értelmiségi kisember, hogy a csaj klánja mulatós zenére verdesi a pálinkás poharat az asztalhoz; anyjának és apjának összesen van annyi foga, mint neki... És ettől ő már első perctől iszonyodik, de jobban retteg az ingyen pina elvesztésétől.
És itt megfordulok a bársonyos köntösömben a karosszékben, és szólok hozzátok: Kedves gyerekek, ha valakinél felcsendül a mulatós, meneküljetek! :)

RoKK 2023.12.20. 12:57:32

Harom eves kapcsolat meg nem komoly? Ezek a mai fiatalok...

Lorrh 2023.12.20. 18:05:42

@RoKK: Ja! Még szex sem volt. Azt csak a hetedik évben lehet
süti beállítások módosítása