Csak másokkal szemben agresszív

2023. december 19. 07:44 - csajokespasik

       

               Ha a pasid csak másokkal szemben lép fel az indokoltnál erőteljesebben, az sem annyira megnyugtató, mert ha eloszlik benne a rózsaszín köd, talán téged sem fog majd kímélni. Valóban szorongás és önbizalomhiány áll a bunkóság hátterében?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ez mit jelent egy férfinál? 32 éves, velem soha nem agresszív, de másokkal szemben nagyon könnyen kijön a sodrából, akár a haverjai esetében, akár egy boltban, postán, ha valaki elé vág, vagy a kasszás valamit nem az elképzelése szerint csinál (én is ott voltam mögötte, amikor vett valami újságot és lerakta a rakodószalagra, és a kasszás szólt neki, hogy ne emelgesse, mert akkor a szalag automatikusan menni fog, és becsípi, vagy valami ilyen probléma volt – a lényeg, hogy nem neki volt igaza, de beszólt neki). Akkor is, ha valaki véletlenül tesz valami olyat, ami neki nem tetszik.        

       

               Nem akarok okoskodni, de ha valaki szeret félelmet kelteni a másikban, az nem önbizalomhiányra és szorongásra vezethető vissza? Mert szerintem az alaptermészete nem ilyen.
És van benne szorongás, meg önbizalmi problémák, ezt láttam nála és mondta is: hogy ő semmire se jó, meg vannak nála értékesebb emberek...
Az érdekelne, hogy más nőnél, ha hasonlóan indulatosabb természetű a barátja, az mennyire befolyásolja a kapcsolatát? Ő néha nem tud nem beletiporni mások lelkivilágába. Még azt se mondanám, hogy szereti ezt csinálni, mert látszik olyankor, hogy gyorsan átkapcsol valami a fejében és azonnal, gondolkodás nélkül reagál. Mindegy, csak reagáljon. Muszájból teszi, mintha egy kényszer lenne benne, hogy ezt meg kell tennie, különben rosszul érzi magát, vagy nem érzi magát felül valahogy - és szerintem rögtön meg is bánja. A káromkodásai is mindig túl erősek, nem arányosak a helyzettel.
Most ezeket én vehetném red flag-nek is, de velem egyszer sem volt ilyen. Ehhez persze hozzátehetné bárki azt, hogy: még. És igaza is lenne, de én elhatároztam, hogy az első agresszív fellépése után velem szemben, szakítok vele.          

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8118283957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.12.19. 10:32:09

"de én elhatároztam, hogy az első agresszív fellépése után velem szemben, szakítok vele"

Te kicsinyuszi önjelölt nagypszichológus! Amire ez kiderülne már rég kötődsz hozzá és nem fogod tudni otthagyni. Még az is lehet hogy a terhességed, vagy kisbabázásod alatt fog a srác bekattanni terád.
Mekkora bénaság ennyi redflag-et látva is még ott kuncsorogni az agresszornál.
Mint a vadász aki szopni jár az erdőbe.

Creativus 2023.12.19. 11:28:30

Vegyük észre, ezek a tulajdonságok a mindennapi életben egyre gyakoribbak. Ilyenek pl. a troll-ok is, akik a saját környezetükben, valós személyekkel szemben "nyuszik", de ha hozzászólnak valamikhez, akkor dől belőlük a negatív szemlélet, s mások (más hozzászólók) irányába az agresszió, a leértékelés, a "bolondnak" titulálás, stb.

Az "okoskodást" - saját nézetem alapján - megerősítem, és számos cikk, videó szól erről, amelyek engem is erősítenek. Szorongás, önbizalomhiány: IGEN, ezek a kiváltó tényezők legtöbb esetben. (Itt jegyzem meg, hogy a poszt talán egy figyelemfelkeltő, a tudáskincsünket gazdagító, de fake "levél")

Kívülről bunkóságnak látszik, az amivel csaknem mindannyian küzdünk nap mint nap, és magunkon észre sem vesszük, noha a látszat ellenére mind értékesek vagyunk. Két véglet: "ostobának véljük magunkat" vagy "tökéletesnek, nagyszerűnek", és mindkettő egy személyiségzavar jellemzőjére utal. Míg az első a BPD, a másik az NPD, amelyekről szintén sok videót láthatunk. Csakhogy ez még így sem a valóság, mert nem tényleges zavarokról van szó, hanem az észlelésünk torzult el, mintha valamilyen "szert" szednénk, és az tenné velünk. Példaként a részegség is egy észlelést torzító állapot, amelyet kémiai "szer" okoz.

De mi akkor az oka a szorongásnak, az önbizalom, az önértékelés hiányának. Miért torzul el az önképünk a reális értékességtől valamilyen végletbe? Dr. Máté Gábor (Kanadai orvos) ijesztő, sőt felkavaró választ ad erre számos könyvében, s különösen a legújabbat érdemes végigolvasni. Egy mérgező társadalomban él a fejlett nyugati világ, melynek működési logikája kívánja meg ezt tőlünk. Ettől működik, de sok évtized alatt ugyanettől omlik össze (az összeomlás a járvánnyal elkezdődött).

A világháborúk következménye megmérgezte az azokat átélőket a traumáival, és a feldolgozhatatlan traumákat, s benne a szorongásokat - Máté Gábor szerint - akaratlanul átadták utódaiknak, bár azok más formában élték ezt meg. Lehetetlen volt nem átadni, és felnővén ők is tovább adták (ők a Boomerek), akik a szorongás hajtóerejével felépítették a fogyasztói társadalmat, annak minden kényelmével, és élvezeti lehetőségével. Ami a szorongáson alapul, és azt éppen a kényelmi/élvezeti dolgokkal csillapítjuk ideiglenesen, de mégis megmarad, sőt tovább erősödik bennünk, hiszen az ilyen "elzsibbasztással" kiváltott kérészéletű értékesség érzetért nem dolgoztunk meg, nem küzdöttünk, nem tettünk erőfeszítést. Ez az az észlelést torzító "szer".

Az erőfeszítések hiánya önértékelést rombol, amely csapdaként, az erőfeszítésre való képességünket tovább erodálja. Csak egy eszköz maradt - ugyanúgy az állatvilágból örökölten, mint ahogy az erőfeszítés pozitív hatását -, az agresszió, a mindenben a rossz keresése és meglátása, és az abból származó felmérgesedés. Ez erőt ad az erőtlenség érzetünkben. Ettől tudunk még cselekedni, de ez lesz a végső méreg is mások irányába, amely a beindult katasztrófát táplálja.

Nem kell a földet ma már biztosan elpusztító háború! Noha az elmúlt korokban ez segített át a katasztrófán (a történelem ezért szól csak ezekről). Jó kérdés, van-e még valami ami segíthet, vagy marad a primitív szintre leépülés, ahogy azt J.D.Unwin tanulmányában olvashatjuk. 15 ilyen válság volt már ezredévek alatt, s mind ugyanígy omlott össze, s soha semmi mástól, de ettől mindig. Bár ő az ilyenkor könyörtelenül bekövetkező szexuális lazítást látta, mint kiváltó okot (ez nálunk 1968-ban megtörtént).

Hozzászólásom végigolvasásának nehézsége, az említett erőfeszítés hiányra vezethető vissza. (Ez a "TL;DR")

Lorrh 2023.12.19. 12:00:38

Szerintem a TLDR-t az üres locsogás is kiváltja, a tárgyhoz nem tartozó önjelölt prédikációk, az otthon elnyomott anya, aki a szülői értekezleten végre szót kap és fél órát dumál a semmiről amivel mindenkinek az agyára megy.
Gora Euskadi askatuta!!!!

Sadist 2023.12.19. 14:19:58

@Creativus: Ez a Máté Gábor nem az a vérbalos, Kanadába emigrált pszichológus, aki Jordan Petersonról azt mondta, hogy egy keresztény, alt-right fasiszta?

Creativus 2023.12.19. 23:05:41

Személyes véleményem szerint: Üres locsogás nincs. Jómagam igyekszem másokban az értéket meglátni, és a mondandóját tiszteletben tartani.
Ellenben TLDR van! Maga a TLDR érzete (azaz a "Túl hosszú, nem olvasom") egy személyes élmény. S ez okozza azt, hogy valamit üres locsogásnak ítél meg valaki. Ez az ítélet azonban nem abszolút. Másoknak hasznos tartalmat hordozhat ugyanaz a szöveg.
TLDR-t okozhat az is, hogy a mondandója nagyon mély személyes érintettséget, sőt szégyenérzetet is kiválthat. A folyamat agyi mechanizmusokon keresztül hat, és nem szándékos akarattal történik meg. Ez az emberi agynak egy önvédelmi mechanizmusa. (valójában ezen alapul a "szándékos vakság", amelynek enyhítő körülményét még a bíróságok is figyelembe veszik).
süti beállítások módosítása