Mit jelent az manapság, hogy „lelki társ”?

2024. január 11. 07:50 - csajokespasik

       

               Sokat hallani ezt a fogalmat, de melyek a fajtái és mennyi a szavatossági ideje egy lelki társnak? Vagy ez a forma örökre szól? Esetleg több lelki társa is lehet az embernek egy élet során? Levélírónk azt kutatja, mik lehetnek a jellemzői a lelki társaknak, és vajon a videochat-ismeretségek bele tartozhatnak-e ebbe a kategóriába?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nem rég beszélgettem pár ismerőssel, és felvetődött az a fogalom, hogy „lelki társ”. Sokan dobálóznak ezzel manapság, pedig ez lehet barátság is, meg sok minden, de szűkítsük le a kapcsolatokra.
Régebben egy haverom egy külföldi nővel videochat-elt, és állította, hogy lelki társak. Soha nem találkoztak. Akkor ezt a formát kizárhatjuk.
De menjünk tovább: friss kapcsolat, sokat beszélgettek, sok a közös téma, sok az együtt nevetés, sokat is találkoztok – és a mindenféle fogalmat meg értelmezést még eltakarja az új kapcsolat mindent elnéző izgalma. Az érzelmek és a szex is még jól működik, mindketten meg vagytok babonázva. És ezen a ponton talán ki is jelenti valamelyikőtök, hogy lelki társra találtatok a másikban. De két év múlva is így lesz? És el is érkeztünk ahhoz a tényezőhöz, hogy IDŐ. Meddig áll a szavatossága egy lelki társnak? A kifejezés hangzásából ítélve, ez egy akkora volumenű dolog lehet, hogy időtálló.       

       

               Később, az emlékekbe kapaszkodva sok ígérgetés elhangzik, majd jön a kiábrándulás, hogy mégse ő a lelki társ. (Vagy sose volt az? Vagy az volt, csak eddig tartott?)
Ez a folyamat életünk során valahogy ismétlődik, tehát több lelki társa is lehet az embernek. Mik a jellemzői a lelki társnak? Megértő és mindig betartja az ígéretét? Ugyanazokat a zenéket, filmeket, ételt, italt szereti, mint mi? Úgy képzelem egy minimum szinten, hogy tartalmasabban is el tudnak beszélgetni egymással, és simán el tudnak működni akár azonos munkahelyen is, vagy egyéb közösségben, társaságban. És valahogy nem merülnek fel kínos kérdések. Mivel lelki társak, tehát akkor vannak megérzéseik, amiket nem kell kimondani.

Még úgy is lehetnek lelki társak valakik, ha le se fekszenek egymással. Vagy ha van intimitás, egy jó lelki társ elcsábíthatatlan, mert annyira szilárd az a kötelék, ami köztük van.
- Mikor beszélhet egy férfi valós lelki társról egy nő esetében, és mikor van az, hogy az egészet csak ő vetítette bele, és szó sincs róla? Kinek kell ezt észrevenni? Mert egy nő több férfi kvázi-lelki társa is lehet. A csinosabb emberekre jobban rá lehet vetíteni az ábrándokat, így a nem olyan csinosak / dögösek / szépek könnyebben és őszintébben találnak „lelki társat” a saját kategóriájukban - így ők úgymond egymásra vannak utalva, jobban értékelik a kapcsolatukat, és így valóban jobban szeretik egymást, mert nem vágyhatnak se többre, se feljebb, és nem érzik parkoló pályának, stagnálásnak a dolgot, és igyekeznek kihozni belőle a legjobbat.
Eddig jutottam, de ezek mind csak teóriák és lehetőségek.          

 

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4518300165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.01.11. 08:12:22

De sok kérdés! Haladjunnk sorban:

De két év múlva is így lesz?
NEM

És el is érkeztünk ahhoz a tényezőhöz, hogy IDŐ. Meddig áll a szavatossága egy lelki társnak?
310 NAP.

Vagy sose volt az?
SOSE VOLT.

Vagy az volt, csak eddig tartott?
EDDIG TARTOTT.

Mik a jellemzői a lelki társnak?
A LELKÜK TÁRSULT.

Megértő és mindig betartja az ígéretét?
IS-IS

Ugyanazokat a zenéket, filmeket, ételt, italt szereti, mint mi?
NEM FELTÉTLEN. Ki az a "MI"? Többszörös személyiség a posztoló?

Mikor beszélhet egy férfi valós lelki társról egy nő esetében, és mikor van az, hogy az egészet csak ő vetítette bele, és szó sincs róla?
JAN.10-ÉN VALÓS, MÁJUS 17-ÉN VETÍTÉS.

Kinek kell ezt észrevenni?
A LÉLEKTÁRSNYOMOZÓNAK.

_Amatőr_ 2024.01.11. 10:56:39

"A drog rossz, értem?"

Ez a poszt túl filozofikus egy ilyen hideg januári csütörtöki napra.

Sztravinszka 2024.01.11. 11:02:31

@_Amatőr_:
Inkább infantilis és elolvashatatlan.

God Harald 2024.01.11. 14:55:36

Na végre! Nagyon nagy piaci igény volt egy ilyen komoly szakmai egyeztetésre.:))) Össze kellene állítani egy check-listát. Az itt leírtakon felül még beleírni, hogy mekkora farka legyen a lelkitársnak. Görbe, vagy egyenes. Mekkora melle legyen, Vilmos körte vagy spánielfül alakú. Átlagos bimbóudvarral, vagy inkább marhapárizsi?

Lorrh 2024.01.11. 16:38:04

@God Harald: meg a macska nyelveeeeeeeeeee!!! az mekkora és milyen legyen!!!! Ez FONTOS!!!!! lelkileg - persze

God Harald 2024.01.11. 17:02:59

@Lorrh: macska nyelve…teve patája

fkv.119 2024.01.11. 18:11:07

"Mit jelent az manapság, hogy „lelki társ”?"

Akivel nem kúrnak.

2024.01.12. 23:34:57

@_Amatőr_:
Hideg???
36 fokban a napon próbáltál már hegeszteni???
Mert azt csináltam egész nap!

God Harald 2024.01.13. 00:14:54

@kiskutyafule: nem rossz! De tavalyelőtt kollégáim 3 napig hegesztettek 800-900 C-osra előmelegített 42 mm falvastagságú csöveket Ni bázisú hozaganyaggal. A kézfejük hólyagosra égett. Soronkénti vizsgálattal, állandó visszarepedés mellett, vörösvarratos eljárással. 23 éves 1.4852-es anyagot, 4-es szövetszerkezeti állapot mellett.

fkv.119 2024.01.13. 08:36:08

@God Harald: Ilyenkor kell hívni a lelki társat hogy szopjon vele ő. Csak hogy a témához is kapcsolódjunk.

2024.01.13. 11:24:37

@God Harald:
Ha te a varrat készítésről beszélsz....

2024.01.13. 11:40:49

@God Harald:
Különben ha ilyen történik irány a felügyelő szervhez, hiszen 2 dolog lehetséges:
Nem jó a munkavédelmi eszköz az adott feladathoz
Nem jó a technológia és nem lehet biztonságosan elvégezni...

Vagy a 2 kombinációja.

Lehetett volna pl fricton welding, akkor még a vissza repedés sem következik be akkora eséllyel, persze nem vagyok szakértő, de megintcsak az olcsó, a munkavállaló számára leg veszélyesebb megoldas lett választva...

God Harald 2024.01.13. 11:42:18

@fkv.119: hát odajött néhány topmenedzser lelkitársunk. De ők nem szopnak…basznak rá.

God Harald 2024.01.13. 11:56:02

@kiskutyafule: az egyetlen jó eljárás ilyen esetben a vörösvarratos hegesztés. Sőt előtte kell még egy hőkezelés is, 1100 C, aztán nagyon gyors hűtés. Ilyen kúszáskárosodás és magas hőmérséklet okozta elridegedés esetén már nem csak a szemcsehatárokon van nagymértékű karbidkiválás, szigma fázis. Ezt így csinálják a nagy szervízcégek is. Csak nekik sok ilyen tanúsított hegesztőjük van, nekünk viszont kettő volt.

God Harald 2024.01.13. 19:30:11

@kiskutyafule: nem alapanyag vezeték. Hidrogéngyártás, öntött reaktor gyűjtő vezeték, 860 C-os üzemi hőmérséklet. Nyomás csak 36 barg.
süti beállítások módosítása