Párod van, vagy diktátorod?

2024. május 31. 07:53 - csajokespasik

Egy kapcsolat kétféle módon lehet hosszútávú: 1. tűrve és nyögvenyelősen, 2. örömmel és együttműködésben. Minden párkapcsolat meghatározó pontja, hogy mennyire engedünk szabad mozgásteret a másiknak. Ha kalitka-kapcsolatról álmodott valaki, annak kevésbé fontos ez, de aki nem, az a legkisebb megszorítást is elnyomásnak fogja érezni.

 

Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Üdv,
Sokszor van itt téma, hogy engedélykérés a párunktól... Nekem ez mindig idegen dolog volt, és úgy is választottam párt, hogy ez ne legyen gond. Nem visszaélni akarnék vele, hanem behangolni egy normális ritmusra a dolgot. Ha oda-vissza, kölcsönösen megy, az a legjobb. A mostani barátnőmmel is megegyeztünk, hogy engedünk magunknak teret. Mert meg lehet ezt is beszélni.
Nem tudom támogatni azt a megállapítást, hogy egy szabad országban egy szabad embernek mindenért engedélyt kell kérnie – a párjától.

Egy ismerősöm csak úgy jön el velünk egy délutáni kis találkozóra, ami nem is az ivásról szól, hogy kikéri előtte az asszony véleményét & engedélyét... Ha engedély, meg pláne véleményfüggő egy olyan program, ami nem leittasodásról, hanem főleg dumálásról szól, az olyan, mintha azért is kérni kéne engedélyt, ha ki akar lépni a házból.
Szerencsére nekem egészséges kapcsolatom van, ez másként nem működik, mert ha egy elég nagy lemondást bevállalsz, utána még nagyobb jön. És ismétlem, nem a visszaélés lehetőségéről, nem kiskapuról beszélek, hanem a normális viszonyokról. Nem mindegy, hogy Társad van, vagy csak egy diktátorod. Mert egy kapcsolat kétféle módon lehet hosszútávú: - nyögvenyelősen vagy örömmel.

 
12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5718417579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.05.31. 12:56:59

13 mondat, rekord poszt!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.31. 20:26:33

Elnézést, valahol lemaradtam. Mi a téma? Mert ha az, hogy valamiféle vicces kiszólásból messzemenő következtetést vontál le, akkor kár volt koptatni a billentyűzetet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.05.31. 20:55:11

Normális kapcsolatban nem engedélykérésről van szó, hanem arról, hogy mindig tudjátok egymásról, éppen ki hol van, kikkel mit csinál. Én semmi kötöttséget nem látok abban, hogy a páromnak mindig szólok, lehetőség szerint előre. Attól, hogy nem megyek vele egy férfibulira (mi dolgom is lenne ott?), ahogy ő sem kísér el a csajos összejövetelekre, azok is a közös életünk részei. Egy életre önként összekötöttük az életünket, összetartozunk. Én nem kötöttségnek, kényszernek, beszámoltatásnak érzem.

Mint említettem, a tisztán egynemű összejövetelekre nem kísérjük el egymást, viszont a vegyes neműekre mindig együtt megyünk. Nem azért, higy ellenőrizzük egymást, hanem pusztán azért, mert jobban érzem magam, ha ő is velem van - és ezzel ő is így van.

Természetesen megértem, ha másoknál ez nem így működik, hiszen ez erősen függ attól, milyen erősen kötődik egymáshoz egy pár. Én szért remélem, a mi ragaszkodásunk egymáshoz életünk végéig ilyen erős marad.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.31. 21:19:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"megértem, ha másoknál ez nem így működik"
- Irigyellek. Én csak szeretném megérteni, de az ismerősi körben látható tapasztalat az, hogy ha nem így működik, akkor valójában sehogy sem működik, csak átmenetileg együtt vannak. Aztán meg hosszabb távon nem lesznek együtt, mert az nem kapcsolat, ahol mindenki úgy éli az életét, mintha egyedül lenne, és csak dugni járnak össze a közös lakásba.

"remélem, a mi ragaszkodásunk egymáshoz életünk végéig ilyen erős marad."
- Na ezt már megértem. Én is egy ilyen kapcsolatban élek már annyi éve, amennyi palacsintát fénykoromban sem tudtam megenni kétszerre se. Evvel együtt még sosem gondoltam, hogy ellenőrzés, vagy felügyelet lenne tudni a másikról, hogy hol keresük, ha baj lenne. Gondolom ehhez az is kell, hogy legalább egy kicsit aggódjunk a másikért, ha nincs velünk, és tiszteljük a párunk hasonló érzéseit. De gondolom neked evvel sem mondtam semmi újat. :)

Andy73 2024.06.01. 08:47:25

Sok minden kell egy hosszútávú kapcsolathoz, de leginkább az igény, hogy abban is éljen valaki, amiből aztán család is lehet. Utána már az számít, a közös jövő és a gyerekek.
Ezeket a kérdéseket még a kapcsolat legelején tisztázni kell. A poszter se ír arról, mióta tart ez a kapcsolata, vagy hogy hány éves, csak azt, hogy a jelenlegi barátnője. Húszéves korban lehet ilyen kérdéseken rágódni, de harminc fölött már inkább azon, hogy hogyan neveljük a gyerekeket.

VOGAben 2024.06.01. 09:32:18

Jó nagy marha, aki alárendelődik akárkinek is! Ha nincs meg a közös hang az nem kapcsolat semmi szinten! Jó tesztem az nekem, hogy amint kiderül, hogy tisztes ingatlanvagyonnal bírok, megváltozik bizonyos nők tekintete. Ezt azzal szoktam tetézni, hogy nekem a csajokat már a fiam intézi. Ez tökéletes extra, hogy még hazudnom sem kell! Engedélyt meg a seregben kértünk utoljára...

Andy73 2024.06.01. 15:13:44

@VOGAben: és a fiad anyja is ilyen lelkes? Szánalmas, ha valaki ilyesmivel dicsekszik egy blogon. Még pár év, aztán az unokák intézhetik neked a csajokat, de azok már az ápolók lesznek.

Lorrh 2024.06.01. 17:38:26

@Andy73: jajjmár miért rágódsz be? Nyilván elvált és szabadon csajozhat, nem gondolod?

VOGAben 2024.06.02. 20:42:04

Mi a probléma? A fiam anyja lassan 15 éve a II. férjével ill. mellette él. Van közös gyerek is. A legújabb hobbija, hogy alkoholizálni kezdett. Egyre durvábban... Semmi megbotránkoztatót nem írtam amúgy. Független felnőtt emberként, úgy ismerkedek ahogy nekem tetszik. Önként senki csicskája és ATM-je nem leszek már. Mások helyett én nem szoktam megsértődni és nem is értem azt a fajta gondolkodást. A 20-45 közötti könnyen levarrható nőket, egyik haverom sem szokta kihagyni. Most akkor én minek különcködjek? A nők jelentős részét(is) érdeklik az anyagiak. Ez sem újkeletű valami, mindig törvényszerű volt.

Sztravinszka 2024.06.02. 22:09:33

@VOGAben:
Kommenttársnak az a baja, hogy sudrik a kommentjeid. Mert sudri vagy. És ezt az ingatlanvagyonod sem tudja kitakarni.

Sztravinszka 2024.06.02. 22:12:38

Poszternek úgy tűnik, nincsenek problémái. Ez maradjon is így. De akkor mi a picsának ír posztot?

VOGAben 2024.06.03. 00:29:34

Értem és köszi! Gondolom ez a sudri, a sudri bunkóból ered. Persze az embernek már véleménye se legyen, az a legjobb. A magyar tahófejű munkáltatók is ezt szeretik! Csak sajnos a tapasztalatom alapján, mára a nők a "bunkóságban" 10-100X körözték le a férfiakat. Hallom, hogy hogyan beszélnek róluk a hátuk mögött, barátnőknek és egyéb külsős személyeknek, közöttük nekem is. Múltkor pedig egy kihangosított telefonhívást voltam kénytelen akaratlanul végighallgatni. (Egy autóban utazva.) Az asszonyka hívta a férjét, kb. olyan stílusban, mintha egy darab szarral beszélne. Lebaszarintotta, hogy nem jól mosta meg a kutyák fogát(???) és nem jó tápot adott nekik a nyomorult. Mi van? Azt hittem rosszul hallok... Az a nyomorult, akivel két gyereket már felneveltek, aki házat épített, az asszonynak üzletet vett, hogy ne bérelni kelljen és ez a hála! Olyan ideges lettem, mint ritkán. Kérdeztem, hogy ugyan mit hozott ez a nő a közösbe, hogy ilyen stílust enged meg magának? A válasz borítékolható volt: Kb. 2-3 szatyor ruhát. Aha, akkor jól van... A fodrásztól a pedagóguson át az ügyvédig széles a skála, volt szerencsém ilyen sztorikhoz bőven.
süti beállítások módosítása