Még nem találkoztunk, de már szerelmes

2024. október 15. 07:47 - csajokespasik

       

               „Egy valamit szeretnék elkerülni: hogy olyasvalakivel hozzon össze a sors, aki tapad, és megfulladok mellette” - A pasi nem csak elvált, de sértődékeny is, viszont hol szerelmet vall, hol meg játszmázik. Érdemes Jó jel / Rossz jel-táblázatot vezetni az első randi előtt?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
nem tudom eldönteni, hogy ezek most jó jelek, vagy sem.
Levelezek egy férfival, nálam kicsivel idősebb. Még nem találkoztunk.
Sokat írtam magamról, és amikor megtudta, hogy szeretem a gokartozást, meg a motorokat, szerelmet vallott nekem. De nem tűnt egy hirtelen fellángolásnak, mintha nem viccből írná. Viszont azt is megfigyeltem, hogy az egyik nap ezt írja valamiről, a másik nap az ellenkezőjét. Legalább nem kell faggatni, szívesen ír magáról.        

       

               Egy valamit szeretnék elkerülni: hogy olyasvalakivel hozzon össze a sors, aki tapad, és megfulladok mellette – legutóbbi kapcsolatomból okulva!
Olyanokat is írt, hogy ragaszkodó, kötődő típus ( a „függő” szót is használta) ami persze jelenthet jót is, meg kevésbé jót is. Azt is kérdezte, mikor van a szülinapom.
Volt egy nap, amikor sok minden összejött, és csak pár felszínes mondatot írtam. Erre pár órára rá jön a levél, hogy ha nem veszem őt komolyan, így semmi értelme nincs... Nem értettem az egészet. Ahogy azt sem, hogy miért kéne valakit ISMERETLENÜL komolyan venni, ha hasonló sértődési játszmákkal kezdi a dolgot.
Még valami: ő már volt házas, de elvált. Ez se egy túl jó jel, de persze, bármi lehet, nem vagyok előítéletes.          

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6518708240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nOniCk 2024.10.15. 09:01:47

Lehet hiányzik neki anyukája. Neked inkább egy önálló férfi kéne lehet, azt különben is jobb dobni, mikor már a harmadik hétvégén megy motoros bandázásra nélküled. :D

_Amatőr_ 2024.10.15. 09:04:10

Lovebombing klasszikus esete.
Nárcisztikusokra nagyon jellemző az idealizálási szakaszban.
Ha kedves az életed, menekülj!

Capillarissa69 2024.10.15. 10:26:17

Az, hogy "Lovebombing", az rendben van. Ám az utóbbi idők - elterjedt - téves szokása szerint mindenkit igyekszünk a "nárcisztikus" jelzővel megbélyegezni. Hol sikeresem hol tévesen. Általában a személyiségzavarok "drámai" csoportjában lévőkre jellemző az, hogy érzelmi válaszra kényszeríti az egyén az "áldozatát". Ám ez a váltakozódás inkább "érzelmi hullámzás-ban" lévőnél jellemző, és a tünet (meg egyéb tünetek) mögött ami van, annak sokféle elnevezése van, itt nem részletezem. (ha meg Prof Sam Veknin-t idézném, akkor a csoport négy eleme közül ez lenne az egyik, amely a többi hármat magába foglalja, inog közöttük, és emiatt terápiával jól kezelhető). De még ekkor sem biztos, hogy bármelyikről is szó lenne!
Lehetne ő egy túlkontrolláló személy is, aki a kontrolt egy mély bizalom kiépítésével veszi át. A leírtakból azonban nehéz bármire is pontosan következtetni, inkább itt azt érdemes megjegyezni, hogy szinte kényszeresen szeretjük, hogy egy későbbi kapcsolatban is ugyanolyan problémákkal terhes egyént válasszunk.
Ha tapadós, akkor ehhez legjobban a magyar "csüngő" megnevezés ami a legjobban illik rá, azaz arra, amelyet az első bekezdésben írtam. Ha nem tetszik menekülj csak tőle, mert nehéz levakarni, noha az ilyen rendszeresen azt is kommunikálja, hogy otthagy téged.
Más szemszögből nézve egy szülősített (parentifying) gyerek lehet, aki az anyukájának a "pótapja", mármint gondoskodás tekintetében. Szülősítve mégis gyermek marad az egyén, és ez a váltakozás (gondoskodó és gyermek) akár egy mondatán belül is megjelenhet.
Még annyit, amelyet legtöbbször megjegyzek, hogy az ilyen állapotot a hosszú éveken át tartó, s az élet viszontagságaitól idegen elkényelmesedett jólét, bőség, élvezetei eszközök (köztük pl. az egyik a mobil) generálják ki, és a megszabadulás ebből olyan mint egy elvonókúra. Poklian nehezen kezdődik (kb. 30 napig) és sokáig tart (kb. 2 év), de megéri. Ja ez érvényes arra is, aki az emberek többségében idővel "nárcisztikusságot" vél felfedezni! Oka, az ilyen állapotban egy nagyon magasra kifejlődött érzékenység a negatívumok iránt. Százmilliók szenvednek a világon ettől, a fogyasztói társadalom áldásos hatására.

Andy73 2024.10.16. 09:09:36

Kérdés, hogy csak levelezgetni szeretnél, a szabadidődben kikapcsolódásként, vagy valódi kapcsolatra vágysz. Ha az utóbbi, akkor célszerű találkozni is a levelező partnerekkel, az még nem kötelez semmire, viszont a kérdéseidre könnyebben választ kaphatsz, magától az illetőtől, nem a blog ismeretlen olvasóitól. Viszont ha már a levelezés közben fenntartásaid vannak, akkor persze nem kell erőltetni semmit. Az, hogy elvált, valóban nem túl szerencsés, de nem is ritka, és persze "önhibáján kívül" is lehet. Írtad, hogy nálad idősebb, de azt nem, hogy te hány éves vagy, és idővel, a korral sajnos egyre csökken a választék.
süti beállítások módosítása