5 dolog, amiről leszokhatnának a nők

2016. március 09. 07:52 - csajokespasik

Amikor Levélírónkat megcsalták, tett egy olyan fogadalmat, hogy ő is félrelép, aztán magához tért. Rájött, hogy a hiszti, az ugráltatás, a fontoskodás és a figyelemfelkeltés mind rossz jelek. És erre jön még a férfi álmainak eltiprása, érzelmi zsarolás, barátok fúrása. Ma megtudhatod, hogy egy nő többnyire azért csinálja ezt, mert vaj van a füle mögött.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Előzmény: a volt barátnőm (32) és én (28) 4,5 évig voltunk együtt, mígnem kiderült, hogy kapcsolatunk alatt csinált valamit, amit megcsalásnak értelmezhetnénk. Mint kiderült, izgalmasnak tartotta, hogy úgy udvaroltat magának, hogy nem tudok róla. Közben azért néha velem is lefeküdt, és én nem tudtam, hogy másra vágyik. Tény, hogy az utolsó 1 év már csak nyűglődés volt. Ő úgy próbálta rendezni a dolgot, hogy afféle csendes bosszút gyakorolt, mintha én tehetnék mindenről.

Betámadott, elmaszatolt fontos dolgokat. Bűntudata semmi, talán még büszke is volt a teljesítményére. Volt egy olyan fogadalmam először, hogy én is félrelépek, aztán magamhoz tértem és azt mondtam, gyerekes visszavágók helyett miért nem szakítunk inkább? Milyen folytatást várok ezek után? Azzal kvázi csak magunkat verjük át. Hogy lehetne ezt a jövőben kiküszöbölni? Megállapítottam öt olyan dolgot, amiről ha nem szokik le egy nő, akkor vélhetően ugyanez a végkifejlet várható:

1. Bűntudat-nyafi

Hiszti, ugráltatás, fontoskodás, figyelem-önmagára-terelés, majd amikor mindent elért, ami elérhető, eltaszítás, majd bocsánatért esedezés, megbocsátunk, de utána ugyanaz kezdődik elölről. Többnyire azért csinálja ezt, mert vaj van a füle mögött. És ez a kor előrehaladtával sem múlik el. Voltak idők, amikor egy nőnek tényleg jót tett egy zárdai élet, helyre került az agyuk. Ez egy kezelés. Gyógyszermentes. Rászokásmentes, csak haszna van. Más kezelési módot erre nem ismerek. Mit várunk el? Korrekt viselkedést. Mikor várjuk el? Azonnal.

2. Érzelem kicsikarás

Miért kell kimondani a szeretlek szót? Naponta. Minden telefonbeszélgetést ezzel zárva. És ha ő mondja, akkor már nekünk is kell. Megerősítés? Azt kell csak megerősíteni, ami nem erős. Ha nem érzi, akkor úgyis mindegy. Akkor kell kimondani, ha bizonytalan vagy abban, hogy a másik érzi. Amikor ránk erőltetnek ilyesmit, ez is szerepet játszik 50%-ban a férfiak elpapucsosodásában. „Érzem, hogy nem szeretsz” - na, itt nullázza le magát.

3. Barátok fúrása

Sajnálatos módon nekem számos értékes barátságom látta kárát – még régebben – amikor odahallgattam egy-egy Barinő véleményére. Azok a kapcsolatok elenyésztek. Amikor ilyen ravaszan megfogalmazott kis mikromeséket mond neked a barátaidról, hogy: „Nem egy komoly ember, te ennél ezerszer többet érdemelsz” + „Lehúz téged a saját szintjére” + „Gondolj bele, milyen lesz, ha családot alapítunk és jön ez a kretén, kiránt egy sört a hűtőből, majd ráül a gyerekedre, aki a tévét nézi épp a kanapén” - ilyen és ehhez hasonló előrevetített értelmetlen alaptalan badarságokkal intrikálnak. Így történhet meg, hogy látszólag értelmes férfiak átesnek egyfajta agymosáson, amit vagy később, vagy soha nem észlelnek.

4. Beosztja az idődet

Nem hiszi el, hogy amikor nem vele vagyok, akkor nem csajozok vagy a haverokkal lógok, hanem egyéb elintézendő dolgom is létezhet. Ha nem jelentem le, hova megyek, utána jön a duzzogás, hogy azért szólhattam volna. Ha neki kellek ügyeket intézni, vagy kocsival elvinni valahova, akkor órarendszerűen felvázolja, és azt megvétózni nem lehet. Fordítva viszont nem működik. Mert én vagyok a férfi... De egy ideális kapcsolatban nem lehet egyik fél sem a másik alárendeltje.

5. Az álmok halála

Sok ember meggyőződése, hogy a felnőtté válásnak ugyanúgy a része a kierőszakolt „komoly kapcsolat”. Ez a kirakatkapcsolat. És mint olyannak törvényszerű velejárója a punnyadás és a besavanyodás. Az álmok feladása, / vagy hagyni, hogy a másik elnyomja bennünk. Sok nő nagyon ért ahhoz, hogy a másik álmát tönkretegye és újakat plántáljon belé, ami már méltó egy „Komoly” kapcsolathoz, de főleg a nő álmai... Ezzel az egyszerű és önállótlan férfiaknál érhető el siker. Én úgy vagyok vele, hogy nem azért gürcölök, hogy más álmát váltsam valóra. Persze mindent megteszek a páromért, de úgy, hogy nekem is jó legyen. Nem vagyok kiszolgáló személyzet, ugyanolyan egyenrangú partner vagyok, mint ő.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr368456082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása