Nem értek a hisztikezeléshez

2024. július 08. 07:41 - csajokespasik

       

               Ha a barátnőd vigaszra számít tőled, és kiborulsz, mert többször el kell mondanod ugyanazt, az valóban fárasztó. Levélírónk még nem talált annál jobb módszert a sehova se vezető hisztikre sem, mint azt, hogy olyankor hirtelen eszébe jut valami tennivaló, és magára hagyja párját.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

24 éves férfi vagyok. Egy nem rég történt baráti beszélgetés után két kérdés maradt bennem:
- tényleg vannak olyan nők, akik direkt olyan férfiakra hajtanak, akik házasok, vagy barátnőjük van? Azért kezdenek ki velük, mert számukra ez kihívás, vagy azért, mert ha bevált egy nőnek, akkor egy ilyen példány már nekik is kell? Nem hiszem, hogy értelmes nő ezzel szórakozna. Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam.        

       

               A másik kérdés, ami folyamatosan nyugtalanít:
- más hogyan oldaná meg ezeket?
A barátnőm, ha valami baja van, akkor állandóan ír, hogy szüksége van rám és beszéljünk, MINDENKÉPPEN. De én nem érek rá mindig erre. És nagyon fáraszt. Utálok ilyenkor mindig írogatni, ugyanazt többször, mert nem érti meg. Ha rossz kedve van, vagy ha megbántották, nekem írogat. Hogy vigasztaljam meg. De én tudok tömöríteni és röviden, egyértelműen válaszolni. Nem érti. Én meg meghalok, ha 8x el kell ismételnem UGYANAZT.

A másik a hiszti. Kevés férfi jó a hisztikezelésben, ahogy én sem, és sajnos én még nem találtam annál jobban működő módszert, hogy úgy segítek neki, hogy elmenekülök a hisztije elől. Magára hagyom, mert bármi vigasztalót mondok, hasztalan, nem jó, nincs értelme. Olyankor hirtelen eszembe jut valami tennivaló. Mert mit tudsz tenni, ha látod, hogy SEMMI mást nem tudsz tenni?          

 

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7318442507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2024.07.08. 08:40:12

Tegyük fel, hogy ez egy komoly poszt... szoval a nok csodakepessege, hogy egyszerre tobb dolgot kepesek csinalni csapnivalo hatekonysaggal.

Ezert aztan a "hiszti" kozben is egy halom egymassal ellentmondasban levo program fut es amit mondanak annak semmi koze nincs a kivalto okhoz. Legfokeppen nincs objektiv kivalto ok, tehat a helyzet nem oldhato meg konkret akcioval (hozd mar ide/javitsd meg az izet, vedd fel/pelenkazd be gyereket).

A jo dolog, hogy sokkal hamarabb elmulik a heveny hiszti. Osszevesztek-kibekultok es dugtok kb. ennyit lehet tenni.

Andy73 2024.07.08. 14:36:23

Ha nem érsz rá, mert például dolgozol, akkor ezt jelezd világosan. Nem kell folyton írogatni, elég, ha este megbeszélitek, ha találkoztok. Lehet, hogy addigra el is felejti a problémát. De ha akkor is olyan sok a hiszti, hogy el kell, hogy menekülj, akkor valószínűleg nem illetek össze. Vannak olyan nők is, akik kevésbé problémásak, és persze férfiak is. Van ahol meg az a probléma, hogy nem beszél eleget a partner, túlságosan szűkszavú. A megfelelő mennyiségű és minőségű kommunikáció minden kapcsolatban alapvető.
Ami az első kérdést illeti, a vonzó emberek könnyen találnak párt, ezért többnyire foglaltak, de attól még vonzóak maradnak. Ha már házasok, családosok, akkor az ő felelősségük is, hogy kitartsanak a kapcsolatukban. De ha még nincsenek elköteleződve, akkor más a helyzet. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy valaki házas, vagy csak barátnője van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.08. 16:36:05

A női hiszti alapvetően kezelhetetlen. Az okos és empatikus férfi angyali türelemmel elviseli, a gyáva férfi meg nyúlcipőt húz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.08. 16:45:33

"Én meg meghalok, ha 8x el kell ismételnem UGYANAZT."

Legyen benned annyi empátia, hogy elfogadd: a párod nem téged bosszantásból viselkedik úgy, hogy vmit 8x kell elismételned, hanem mert olyan lelkiállapotban van. Ő egy nő, akit - elvileg - szeretsz, és hát rózsa sincs tövis nélkül. Ha neked nem ér meg ennyit a kapcsolatod, akkor tarts teknőst vagy aranyhalakat,

Lorrh 2024.07.08. 20:18:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát ezt totál rosszul értelmezed.
Egy okos férfi nem áll össze lelkileg zokni, idegbeteg, bipoláris libákkal.

Aki meg ezeket a hisztiket elviseli annak hajrá, kellemes papucsosodást.
Aztán ne csodálkozzon, ha az angyali türelméért fogja kirakni a csaj, mert neki mégis csak a hufnágel pisti kell.

Lorrh 2024.07.08. 20:21:07

A poszthoz meg, igen, vannak olyan nők, komoly számban, akik direkt foglalt pasikra hajtanak. Mert aki valakinek már kellett az biztos jó. Egy másik nő tudja validálni a női igényeket.
A valós életben is találkoztam ilyennek, aki csak házas pasikkal kezdett, mert akkor nem kellett kötődnie, nem kellet neki férjhezmennie. Pont elég volt ha néha megdugta a hellyespasi.

God Harald 2024.07.08. 23:49:40

A női hisztinél csak a férfihiszti kellemetlenebb. De az százszor, ezerszer!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 00:05:36

@Lorrh:

"Egy okos férfi nem áll össze lelkileg zokni, idegbeteg, bipoláris libákkal."

Én nem is az efféle súlyos pszichiátriai esetekre gondoltam, hanem a mindennapos, "normál" női hisztire. Az a férfi, aki ezt "angyali türelemmel" elviseli, az nem papucs, hanem csak jól ismeri a női pszichét, és megkötötte azt a bölcs kompromisszumot, hogy élete párját a jó és a rossz tulajdonságaival együtt szereti. És azzal is tisztában van, hogy igen jó eséllyel egy jobbnak remélt nő is el fog sárkányosodni. Akkor meg már marad a megszokott cseberben, hiszen semmit nem nyerne egy új vederrel.

Na meg hasonló kompromisszumot a nő is megkötött és minden nap újra megköt, nem véletlenül emlegeti folyton Patkószeg (Hufnagel) Pistit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 00:06:59

@God Harald:

Nagyon igaz. A női hiszti nőies, a férfi hiszti ellenben nem férfias.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 00:23:05

Nemrég olvastam: If rape is inevitable, lie down and enjoy.

Sztravinszka 2024.07.09. 06:00:06

Mindig megdöbbent, amikor faszik jól kinéző hülye picsákat választanak, aztán csodálkoznak, ha naponta kell elviselni a picsa-repertoárt. Na pláne beáltalánosítanak, hogy minden nő ilyen. Nem. Nem ilyen. És igen, a férfi hiszti visszataszító, látjuk ezt a posztokban is.

Sztravinszka 2024.07.09. 06:03:25

@Lorrh:
Ez valamilyen pszichés játszma, a direkt foglalt faszi választás, kezeltetni kell. Elérhetetlent választ, hogy ne sérüljön, szinte önszabotázs. Balesetek, nemtörődömség, máson átgázolás persze mindig van, bőven.

Dænerys Targaryen 2024.07.09. 08:33:34

@God Harald: ez tökéletesen így van, feminin vonás a hiszti, egy férfi maradjon higgadt hogy a nő támasza lehessen.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez azért nagyon vékony mezsgye, hogy mi a hétköznapi és mi a klinikai. Roppant sok klinikai eset mászkál az utcákon és ezért általánossá válik sajnos.

@Sztravinszka: Pszichés játszma igen, de a hétköznapjaink tele vannak elmebetegekkel, kábszeres taxi tolvajokkal

Capillarissa69 2024.07.09. 08:45:01

Tulajdonképpen majd minden hozzászólónak igazavan, de egy ma még nem közismert (bár terjedő) paradigma szerint a hiszti egy teljesen logikus folyamat eredménye. Sok egyszerű apróságból áll össze a kép, melyek közül párat éppen a téves, berögzült hiedelmeink miatt nem hiszünk el.

Hosszas részletezés helyett: eredetileg az állatvilágból származunk, és létünk kiküszöbölhetetlen alapeleme a függőségekre való hajlam, s ennek az embernél számos forrása lehet. A kialakult függőség hosszú távú következményeit az addiktológusok jól ismerik, hiszen a drogosoknál ez mindennapossá válik. A legújabb nézetek szerint egy u.n. "dopamin-rezisztencia" alakul ki, amelynek hatásai számos, közismert jelenséggel kapcsolatosak.

Elsősorban az egyre fokozódó elégedetlenség érzet, a rossz unalomtűrés, a tettekre való motiváltság hiánya, noha a vágyakból temérdek van. Továbbá számos, apró negatívumokra mind érzékenyebbé válik az egyén (bolhából elefánt lesz), s ezek feldühítik. A negatívumok között jelenik meg a külső észlelések mellett az a szeparációs félelem is ("egyedül érzem magam") amely gyermekkorból származik, s még emlékünk sincs róla, de még 80 éve korunk után is hatni tud (lásd. Dr. Máté Gábor könyveit).

A félelemre - amely egy megtámadottsági érzet - 3 féle reakciónk van (evolúciósan): menekülés, támadás, lefagyás. A többi is érdekes, de a támadás itt most a lényeg. A hisztivel támad az egyén, és éppen azért, hogy a rezisztencia miatt egy nagy adag dopamin löketet kapjon. Mindegy, hogy mi a helyzet, és nem tudatos ez a reakció, de a lényeg: "Ami éppen van az nem jó!". Az agyunk bármitől képes ilyen narratívára. Legyen az "sapka" vagy "nem sapka".

Tehát a hiszti lényege: nem tudatosult energianyerési folyamat, melytől cselekvőképesnek fogjuk magunkat érezni, és elmúlik tőle a pokoli tehetetlenség érzet.

Ezt kezelni mások részéről lehetetlen, s csak hagyni vagyunk képesek. Ám ránk is hat, és függőségeink miatt mi is érzékenyek vagyunk rá, s jó esetben a feltámadt agressziónk minket is tettekre sarkall. Becsüljük meg tehát! Ma egy ilyen világban élünk, amelyben ezek mindennaposak (bár akár háborút is eredményezhetnek).

"Röviden"(?) ennyi.

God Harald 2024.07.09. 13:45:27

@Dænerys Targaryen: nem csak a nő támasza legyen. Engem például baromira zavar bizonyos férfi kollégák hisztije. Ebben a környezetben ez nagyon gáz és idegesítő. Vészhelyzetben hogyan számíthatok az ilyenekre? Főleg ha félős.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 16:24:48

@Dænerys Targaryen:

"feminin vonás a hiszti"

+1

"egy férfi maradjon higgadt hogy a nő támasza lehessen."

Nem dsok annál idegesítőbb van, mint amikor egy férfi elkezd siránkizni, aggidalmaskidni, hisztizni.

Nem véletlenül vannak férfiak és nők. Mindkettő a saját nemére jellemző tulajdonságokkal. A férfias nő még inkább elviselhető, de a feminin férfi kész tragédia.

nOniCk 2024.07.10. 09:16:43

Amikor hisztizik egy nő, akkor érzelem vezérelt üzemmódban van (mikor nem?) :D) és úgy viselkedik, mint egy gyerek. Ilyenkor nem megoldani kell a problémáját, sokszor lehetetlen is, hanem együttérzésünkről biztosítani a bajban. Persze ehhez szeretni kell a másikat, kicsit jobban, mint önmagunkat...

fkv.119 2024.07.17. 00:23:49

"ha bevált egy nőnek, akkor egy ilyen példány már nekik is kell"

Igen. És az is csak liánozva, majd megtudja az előd utólag hogy dobva van.
süti beállítások módosítása