Túl romantikus lennék?

2024. július 09. 07:58 - csajokespasik

       

               „Bajlódtam vele, hogy megcsináljam a kedvencét. Annyit tudott utána mondani, hogy ehető volt.” - A pasinak meglehetősen fanyar humora van, de Posztolónk nem emiatt szereti. Komolyabb súrlódások nincsenek, mégis nehéz eldönteni, melyik gesztusa a bántóbb. Mindenesetre senkinek sem esik jól a flegmaság, amikor a párja kedvében kíván járni.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
Elég friss kapcsolatról van szó, nagyjából 2 hónapja tart. Neki van egy fura, nyers, fanyar humora, amit nehezen viselek, de végül is belefér, nem emiatt szeretem.
Nem kifejezetten akar megbántani, egyszerűen csak ilyen, de ha mellé még azt is érezném, hogy semleges vagyok számára, azt nehezebben viselném el. Azt is ennek tudom be, hogy nem szokott csak úgy megcsókolni, utcán megfogni a kezem, vagy valami spontán kedveset mondani, tenni. Viszont ki tudom csalogatni belőle. Talán azért, mert romantikusabb vagyok, talán túlságosan is. Az biztos, hogy jobban, mint ő - vagy csak azt hiszi, a Férfi ilyen, és ezért elnyomja magában.        

       

               Hétvégén először vitt el a barátai közé, egy kerti összejövetel volt. És ilyen helyzetekben ugye nem ritka az ittas ismerősök merészsége sem. És amikor féltékenyen odaállt közém meg egy másik pasi közé - aki szóba elegyedett velem, de akinek a nevét sem tudtam -, éreztem kicsit a romantikus oldalát – nála így nyilvánul meg. És jól esett. Mert odafigyelés ez is, ha úgy vesszük.

Viszont van más oldala is: szeretek főzni, nem azt mondom, hogy szenvedélyem, de bajlódtam vele, hogy megcsináljam a kedvencét. Annyit tudott utána mondani, hogy ehető volt, de ennyi erővel azt is mondhatta volna, hogy ilyet nem rendelne. Ez nem kifejezetten bántó, de nekem rosszul esett, mert örömet szerettem volna neki szerezni...
Ha ezek már így megfordultak a fejemben, mint zavaró tényezők, régen rossz?
- Renáta -          

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8918443155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dænerys Targaryen 2024.07.09. 08:58:33

most olvasom egy nagymama megjegyzései:

"Jódógába´ nem tudja már, hogy micsináljon! Ül a szép házába´, szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy
nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni, jólétbe van, és nem kell kapálnia."

Capillarissa69 2024.07.09. 17:46:18

Nem biztos, hogy telitalálat amit sejtek belőle, hiszen ennyi, egy egyfajta "diagnózishoz" édeskevés. Azt azonban jó tudni, hogy napjainkban folynak az ismeretterjesztések erről a személyiségtípusról. Ezt én itt kihagyom, és inkább csak megjegyzem:

Egyre több emberről derül ki, hogy ebbe a csoportba tartozik, s rengetegen vannak akiknél felnőtt - sőt idős - korban válik világossá ez a tény. Ők kissé mások, a gondolkodásmódjuk másként működik, gyakran furcsának tűnnek külső szemlélő számára. Ám nagy százalékban bizonyos tulajdonságaik meg sokkal fejlettebbek mint másoknak, miközben az élet számos területén pedig az elesettebbek közé tartoznak. Számos ismert híresség is van köztük, sokról a ma élők között is tudjuk, hogy azok.
Cselekedeteik reakcióik félreérthetőek, de belülről ők is érző emberek, ám önmagukat is nyomasztja ez a fajta viselkedési másságuk. Sokan - meg nem értésük miatt - otthagyják őket, noha nem érdemlik meg ezt a bánásmódot. Egyesek pedig "nárcisztikus"-t vagy "pszihopatá"-t kiáltanak, noha nem azok.

A leírtak többsége jellemző rájuk, konkrétumot csak azért nem említek, mert ma még az elnevezésük negatív színben tüntetik fel őket. De a fiatalok - akik közt ma már korán felismerik a szakértők őket - már meg fogják szokni, s egyébként is egy nem igazán "szép", de új világ közeleg, s amelyben meg van a helyük. Nincs mit félnünk tőlük, inkább ránk hárul az a feladat, hogy példáinkkal sugalljuk nekik, hogyan kell bizonyos helyzetekben viselkedniük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 18:59:31

„Bajlódtam vele, hogy megcsináljam a kedvencét. Annyit tudott utána mondani, hogy ehető volt.”

Ezt hívják angolul understatementnek.

Kamasz kiromtól kezdve végig én is az "ehető" szóval dícsértem Édesanyám főztjét. Igaz, én többször is elmondtam neki, hogy ez a létező legnagyobb dícséret, hiszen lehet-e annál jobban dícsérni anyám/feleségem/férjem főztjét, mint hogy az utolsó falatig felfalom?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 19:01:28

Németül Untertreibung, magyar szó tudtommal nem létezik rá.

Dænerys Targaryen 2024.07.09. 19:13:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az "ehető" nem dicséret. Szegény anyukád.
Egy kamasz felfalja a vasszöget is, tehát ez nem dicséret önmagában.

Aki ennyit mond a másik munkájára, hogy ehető az egy érzelmi analfabéta és bántalmazó szerepben van. Te bántalmaztad anyukádat, mint a pasija a posztolót :-(
Még ha ezt túlzásnak érzed, akkor is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.09. 19:35:00

@Dænerys Targaryen:

Dehogy! Anyám nagyon jól tudta, higy nem a szó számít, hanem az adott mikroközegbeni (=Ő és én) jelentése. Ez konvenció kérdése, na meg ott volt ám a szóhoz kapcsolódó metakommunikáció is, ami általában sokatmondóbb és őszintébb a verbálisnál.

Hidd el, tudta ő nagyon jól, hogy őszintén dícsértem. Azért is, mert mindkettőnk érdekében azt is megmondtam, amikor vmi nem jól sikerült.

Amikor szegény Nagymamám halála után Édesanyám kényszerült főzni, bizony előfordult, hogy még a macska sem ette meg a főztjét, ami azért elég egyértelmű véleménynyilvánítás volt. :DDD

Dænerys Targaryen 2024.07.09. 19:58:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, így értelek. Egy mikroközegben teljesen más jelentés tud lenni mint az itt leírt nyers szavak.
A macskák egyébként komoly egyéniségek, kajával nem mindig lehet őket megvesztegetni. Megy és fog magának egy rigót vacsorára.
süti beállítások módosítása