A szerelem szenvedve jó – vagy úgy se

2009. augusztus 26. 07:16 - csajokespasik

A korkülönbség örök dilemma. Az alábbi love sztori az időben történő döntésről, és kezdeményezésről szól. A türelem egy fiatal számára nehezen kezelhető fogalom. Néha megéri, néha nem. Amihez viszont sosincs késő: tudomásul venni olyan tényeket, amiken már késő változtatni.

 

Az én történetem kb. 1996-ban kezdődött. Móninak hívnak, egy kis faluban nőttem fel, ahol mindenki mindenkit ismer. A fiatalok részére volt egy klub, oda jártunk le szórakozni, táncolni hétvégéken. 12-13 éves voltam akkor és éppen a klub bejárati ajtaja mellett ültem, és szomorkodtam. Egyszer csak kivágódik az ajtó és belépnek a szomszéd településről a fiatalok. Megpillantok egy nagyon helyes srácot és rögtön tudtam, hogy ez a vég. Ő is körbenéz, megpillant engem, és attól a pillanattól kezdve nem tudtuk levenni egymásról a tekintetünket. Erős nyomozásba kezdtem, hogy ki lehet ő, mert nem ismertem. Kiderítettem, hogy Csabának hívják és 19 éves. Pár perc telt el és ő kért egy lassú számot, majd odajött hozzám és felkért táncolni. Egész este együtt táncoltunk, mindenki minket nézett. Aztán eljött a hajnal és elindultunk haza. A búcsúzásnál ketten állunk a klub előtt, és az összes haver körülöttünk, minket figyeltek. Nagyon ciki volt. És akkor elcsattant az első csók, életem első csókja, ország-világ szeme láttára.

Nagyon szerelmes lettem: igazi tini szerelem. Éjszakákat sírtam át miatta. Alig vártam, hogy valami buli legyen a faluban, mert tudtam, hogy akkor ott lesz és láthatom. Ha szerencsém van, még beszélhetek is vele. Mindketten nagyon félénkek voltunk és egyikünk sem mert kezdeményezni. A haverjai velem gúnyolták, hogy "12". Valahogy mégis, amikor buli volt, mindig egymás társaságában kötöttünk ki. Időközben én felköltöztem a fővárosba, de amikor hazamentem és buli volt, mindig találkoztunk és együtt buliztunk egész éjjel. Egy ilyen ominózus szilveszter alkalmával mikor meglátott (nagyon ritkán jártam haza), elakadt a lélegzete. Közölte, hogy gyönyörűbb vagyok, mint valaha és megkérdezte, hogy mikor leszek nagykorú? 1 év múlva, feleltem én. Mire ő csak annyit mondott: "azt még megvárom". Természetesen nem így lett. A legközelebbi alkalommal szintén egy buli keretében találkoztunk, amikor hazalátogattam. Megtudtam, hogy menyasszonya van. Teljesen kiborultam. Ezen a bulin is beszélgettünk, (ekkor már tudtam a menyasszonyáról). Kérdezgette, hogy megy a sorom, mi a helyzet a pasikkal, stb. Mondtam neki, hogy nincs senkim. Mire ő megkérdezte, hogy van-e, aki tetszik, ismeri-e. Erre csak annyit tudtam felelni, hogy nagyon szerelmes vagyok valakibe, akit csak ő ismer igazán, és épp itt az ideje, hogy elfelejtsem. Nem értette, ezért felfedtem előtte a titkomat, hogy róla van szó, majd sarkon fordultam és elmentem. Azt hittem, hogy belehalok. Még évekkel később sem tudtam kiverni a fejemből, amikor neki már volt egy gyereke, majd kettő és most már három van. A történetem nagy tanulsága, hogy merj kezdeményezni! Mindketten odavoltunk a másikért, mégsem hittük el, hogy ez így van, nem mertünk kezdeményezni. A korkülönbség is soknak tűnt még akkor, de évekkel később már mi az a hat év? Csak nem így kellett volna kivárni.

 
20 komment
Címkék: tiniszerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr471321222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fecóó 2009.08.26. 09:41:31

Nem érzed úgy hogy egy "picit" korán kezdted, vagy ezt sose lehet elég korán elkezdeni? :)
De ha már 12-13 évesen belehaltál dolgokba legalább mostanra kellőképp meg vagy edződve a szakításokban.
Amúgy a sztori picit uncsi szerintem.

Devil2 2009.08.26. 13:16:55

Egyáltalán nem uncsi a sztori! Ott volt a "baj" szerintem, hogy a srác részéről nem volt akkora jelentősége ennek a románcnak (mondjuk így) mint amekkora részedről volt. Sajnos van ilyen, mert ha leereszkedik a rózsaszín köd az ember szeme elé akkor nem veszi észre azokat az apró jeleket, amiből egyébként sejteni lehetne hogy mi is a teljes igazság amögött ahogy a másik viselkedik vagy amit mond. Ilyen jelek márpedig vannak, vagy nagyon-nagyon jó színésznek kell lennie az illetőnek, hogy ne legyenek egyáltalán, talán még Oscar-díjat is kaphatna Hollywoodban. Szóval kedves Móni, ez nem a te személyes kudarcod volt, kár is lenne ezért magadnak bármiféle szemrehányást tenni, utólag pláne. Üdv.

Etten baba 2009.08.26. 14:11:35

Engem nagyon megfogott a történet, mert én is hasonlóan jártam, és tudom, hogy mennyire tud fájni. Bár én már egy ideje elmúltam 13, de köztünk is 6 év van, minket is a távolság választott el, ő is megnősült, és a felesége babát vár... Iszonyú érzés, az biztos. :(

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2009.08.26. 15:05:31

Úgy látom, itt mindenkit a szocializáció egy fogékony pillanatában talált meg Szanditól a Szerelmes szívek című dal.

senkitobbetharmadszor 2009.08.26. 15:45:16

Én fecóóval maximálisan egyet értek, túl korai a dolog. Még mennyi meglepetés fog érni szerelem terén az életben!

vagány csaj 2009.08.26. 15:51:14

Ha a szerelem a pasi részéről olyan erős lett volna, megvár!
Főleg, hogy ő mondta...
Egy biztos: a távolság a nagy érzelmeket felerősíti, a kicsiket szétrombolja!!!

csilek recseli 2009.08.26. 23:14:19

Nekem 13-14 évesen az ország másik végéből sikerült barátot találjak... 4 hónapot tartott, de mostanában ha összefutunk, nagyon jókat beszélgetünk, pedig már eltelt azóta pár év.

Summertime 2009.08.27. 15:02:44

12 évesen diszkóban??? Azt hiszem a fenekemet rúgta volna szét az édesanyám, ha ennyi idősen hajnalban csókolózgatok egy 19 éves sráccal... Van itt igazság alap, vagy csak egy tehetséges lányregény-íróval van dolgunk?

mijáú 2009.08.28. 21:10:16

Én volt, hogy mertem kezdeményezni, mégse lett jó vége...most már azt mondom "Inkább hagytam volna a fenébe"

Az örök szingli 2009.08.29. 00:18:44

Hiába volt 12 éves a lány nem adta oda magát és ez értékelendő főleg a a mai világban felértékelődik ez a tett.
Na és mi van abban, hogy valaki 12 évesen csókolózik.

adruszka 2009.08.29. 10:54:18

talán ennek így kellett lennie. Hiszem azt, hogy ha két embernek dolga van egymással, akkor találkoznak, és ha úgy alakul, együtt lesznek.
Talán valahol vár rád valaki, aki majd nem fél felvállani, és te is bátrabb leszel, és ha ez így van/lesz, le tudod végleg zárni magadban ezt a történetet, és továbblépni, elraktározni magadban a tanulságot.

810725 (törölt) 2009.08.30. 15:11:27

12-13 évesen klubba menni? Vidéken? Nekem voltak csak ilyen vaskalapos szüleim, h általános vége előtt nem maradhattam ki 12-nél tovább? És akkor is örültem, h addig kintmaradhattam. Bár én nem is bánom...
Megvárja míg 18 leszel? De édes...bár kicsit furcsa. Nemigazán jellemző a srácokra.És amúgy is közös beleegyezéssel... nemhiszem, h utána feljelentetted volna... :)
Amúgy meg ez a sors keze. Azóta igencsak eltelt jópár év (egykorúak vagyunk kb), biztos dobott pár "jobb pasit". A tiniszerelmek meg... szépek szépek, de nem túl sok éli meg a felnőttkort. :)

Eeyore88 2009.08.30. 15:26:04

Nyaralni voltunk ezen a nyáron,Ő jött és leszólított,egész éjszaka beszélgettünk,mikor már hajnalodott akkor jöttek a barátnőim,hogy menni kéne.11 év van köztünk,de nem tűnik annyinak és nem is érzi magát annyinak.Miután hazaértünk a nyaralásból keresett 2hétig,és azóta csönd.Csak várok,várok,várok.De semmi.Ha keresem,akkor jelet ad,hogy még él.A "merj kezdeményezni" dolognak is két oldala van.Egyszer úgy érzem,hogy csak tőlem tart(hogy kis 21éves vagyok) és azért nem keres,máskor meg félek felhívni,mert mi van ha sok vagyok neki? A korkülönbség mellett 100km is lapul.Nehéz,pedig én ha kell minden nap elmennék hozzá...Én nem merek már merni,mert félek,h tolakodásnak venné.Egy biztos!Nem adom fel!

810725 (törölt) 2009.08.30. 15:48:52

@Eeyore88:
Hmmm...Én elég határozott típus ember vagyok (ami a pasi egy részének nem jön be), és nem űlnék a fenekemen.

21 és 32... tény, h nagy a korkülönbség. Én nem mennék bele, viszont annyira nem gáz mintha 15 és 26 lenne, vagy 11 és 22... :)

Igazából két dolgot tehetsz. Megmondod neki, h Te mit szeretnél (bár sztem sejti vagyis tudja), és megmondod neki, h ha akar vmit akkor szedje össze magát.
A másik meg, h hagyod a francba az egészet. Hisz, ha nagyon akarna vmit legalább jelentkezne. Majd lesz más. Eleinte nehéz lesz, de később úgyis lesz jobb.

Én tudom mit tennék, de nem vagyok a helyedbe.

Nita12 2009.09.01. 22:18:37

Ez szép történet! Jó hallani (olvasni), hogy valaki még tud szerelmes lenni! Én úgy érzem már soha nem tudnék szerelmes lenni és bízni valakiben!

Vanessa 2009.09.02. 19:46:03

@810725: Nem csak a te szüleid voltak vaskalaposak hanem az enyémek is azok:)
14 éves koromig 9ig lehettem kint az utcán
15 éves koromban már kint lehettem 12-ig:D De pontban 12-re otthon kellett lennem. Apukám a kanapén ült és megvárt még haza nem érek.:D
Most jelenleg 17 éves vagyok ezek a szabályok már enyhültek :) sőt...kezdik látni h felnövök.
12-13 évesen nem is tudtam, h milyenek a klubok és kik járnak oda.
Ami a srácot illeti, nem tudom akkoriban mi lehetett vele, 19 évesen akinek menyasszonya van és elkötelezi magát, miért szédített téged.
Szerintem ez csak egy kaland volt neki, te meg még fiatal voltál és az első csók egy lány életében mindig nagyon fontos.

streakoO 2009.09.03. 01:54:03

érdekes ,hogy kb. mindenki aki hozzászólást ír próbál jó fej lenni vagy kegyetlen.. legyünk kicsit realisták.. amúgy meg szerintem nincsenek véletlenek .. mindent meglehet magyarázni tehát a "sors" elfogyott. ha te irányítod az életed akkor tudod mi várható ..nem a véletlenekre várva hátha majd jön valaki aki megszeret és megszeretem én is ,el kell járni szórakozni (módjával)ismerkedni és ami biztos h kell az a bátorság,jókedv,megfelelő kommunikációs készség és természetesen közös téma ..na meg a jó öreg 110% szeretet =)))

rolibharat 2009.09.14. 00:12:55

Nos,már az első kommentnél olvastam hogy nem e kezdte tul korán.Senkit sem akarok megbántani.Sőt ha valaki egy ici-picit is kinyitja a szemét és körülnéz a világban,a környezetében,láthatja hogy a mostani 10(!)-13 évesek már több f'szt fogtak mint kilincset!Ez a szomoru valoság kérem szépen,gratulálok a szülöknek,a médiának,és még sorolhatnám.Én már régen beletörödtem és már nem foglalkozomvele,de öszinte legyek egy kicsit elszomorit,és ezért is fejtettem ki a véleményemet.Mit tud vele csinálni az ember?Ha felveted a témát,kiröhögnek vagy egy "mi közöd hozzá?" szöveggel elhajtanak a p'csába és egyszerüen maradinak neveznek.A másik dolog hogy az ilyen tiniszerelem sem tart nagyon sokáig.Megismerekednek egymással,járnak egy darabig,aztán mindig jön egy "jobb pasi"vagy "jobb csaj" és már megy is az sms,hogy "viszlát".Mindezen felül azért sok boldogságot kivánok.Nem akartam bunko lenni,de ha valaki ezért utál meg egy embert akkor annak az embernek fáj az igazság,mert ha körülnéz,láthtja hogy ez a nyers valóság!

rolibharat 2009.09.14. 00:16:55

Persze szépítés mindig van,hogy ez nem igy van meg nem ugy van.Igen el kellene menni ismerkedni,ez logikus.A diszkót eleve ugy utálom,mint a sz'rt.Nem is értem mit szeretnek rajta az emberek.Az a hely arra valo hogy az emberek kinyirják egymást,megcsalják amásikat,drogozzanak stb.

Missy88 2009.09.14. 02:24:25

@rolibharat: Helyes a meglátásod, én nem tartalak maradinak, pedig alig vagyok a mai 13 éveseknél idősebb. 22 éves lány létemre bosszant, ahogyan viselkednek ezek a kis csitrik. Ami viszont még bosszantóbb, hogy a velem egykorú hím egyedek is kikezdenek velük. Amikor felhívom rá szíves figyelmüket, hogy általános iskolás a kis hölgy, akkor egy "na és akkor mi van"-nal reagálnak. Ennyi idős koromban, nekem is voltam jóval idősebb udvarlóim, de nem törődtem velük, pont a korkülönbség miatt. Persze a szívnek nem tudunk parancsolni, nem nézi a kort, a távolságot, a vallást és még sorolhatnám...
Örülök, hogy vannak olyanok, akik tudnak még szeretni, de nem értem őket...Olyan, mint ha szerencsejátékot űznének, ahol a szívük a tét...
süti beállítások módosítása