„Én nagyon szeretem őt, de nem akartam csak várni”

2009. szeptember 02. 07:56 - csajokespasik

Megrendülten szólalunk meg, ilyen érzelmi hullámzások közepette, legyen elég egy rövid részlet, kóstolónak: „Te tetszel nekem, nagyon megkedveltelek, és szeretek veled találkozni. Tudom, hogy te többet akarsz a barátságnál, de én ennél többet nem adhatok."

 

Bonyolult vagy hétköznapi, gyerekes vagy sem, mindenki döntse el maga. Nekem egyszerre csodálatos és borzasztó. 18 leszek februárban. Volt egy lány az iskolánkban, aki most nyáron ballagott el tőlünk, tehát egy jó másfél évvel idősebb nálam. Mindig nagyon tetszett, de elérhetetlennek tartottam, mivel régóta van barátja, a suli legjobb csaja, és hát ugye idősebb is. Aztán eljött a ballagás, és mikor lejátszódott előttem, hogy talán sosem látom többé, eldöntöttem, hogy írok neki egy levelet (ennek is megvan a maga története, de azzal együtt túl hosszú lenne). Ez elég jól sült el, ugyanis ahhoz képest, hogy még a legelső msn beszélgetésünk alkalmával leszögezte, hogy nem fog szakítani a barátjával, rá két hétre, még a találkozgatások előtt kijelentette, hogy fölkavartam, nem tudja mit érez, de azt gondolja, hogy miután három éve együtt van a pasijával, ad neki még egy esélyt, hátha meg lehet még menteni a kapcsolatukat.

Ezek után sokszor találkoztunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, majd elutaztam öt napra. Mikor visszajöttem, rögtön elmentünk a barátnőjéhez házibuliba, ahol az együtt alvás során nagyon-nagyon közel került ahhoz, hogy megcsalja a pasiját, és ha én hajlottam volna e felé, meg is tette volna. Utólag nem tudom, vajon jól döntöttem-e. Mindenesetre a következő napokban rajta is egyértelműen látszott, hogy egyre erősödnek benne az érzések. Meg is mondtam neki, hogy én nem akarok korlátokat közöttünk, mire ő azt válaszolta, hogy egyszerűen nem tudja mitévő legyen. Csakhogy kiment egy hétre Horvátországba a barátjával, ahol aztán újra közelebb kerültek egymáshoz... Csak sejtésem van róla, vajon mi történhetett, mert hát erről persze nem beszélgettünk. Ugyanúgy találkozgattunk tovább, egyre jobb viszonyba kerültem a barátnőivel is, akik egytől-egyig ki nem állhatják a barátját, és engem támogatnak. Rajta továbbra is az látszott, hogy nem tudja mit akar. Egyszer ugyanoda mentem bulizni a haverjaimmal, ahova ő a barátjával. Nem mentünk oda egymáshoz, viszont ő kis túlzással szünet nélkül csak engem nézett, miközben a barátja ott ült mellette. Egy héttel ez után elment másfél hétre siófokra a barátnőivel bulizni, de az utolsó itthon töltött napján még találkoztunk. Azt mondta, nagyon rossz kedve van, úgyhogy rövidesen hazament. Kérdeztem mi a baj, de nem akarta elmondani. Másnap vettem észre, hogy az iwiw adatlapján az összes képet levette a barátjáról. Ekkor világos lett számomra, hogy vele van valami hézag. A Balatonon töltött ideje alatt nem tudtunk beszélgetni, mert nem vitt magával töltőt. Közben újra felkerültek a képek... Én nagyon szeretem őt, de nem akartam csak várni és várni ki tudja meddig, így hát elhatároztam, hogy előadom neki, mit szeretnék. Ez végül így is történt, bár más körülmények között akartam a tudtára adni, hogy én mit gondolok. De a lényeg a válasza volt: "figyelj, én lassan négy éve vagyok együtt a barátommal, és kiszerettem belőle, már nem vagyok belé szerelmes. De a vele eltöltött idő alatt nagyon erős kötődés és szeretet alakult ki közöttünk. Te tetszel nekem, nagyon megkedveltelek, és szeretek veled találkozni. Tudom, hogy te többet akarsz a barátságnál, de én ennél többet nem adhatok." Rengeteg gondolat kezdett el kavarogni a fejemben ezek után, de talán a legérdekesebb kérdés az egészben, hogy vajon igazságos dolog, hogy ha valaki tisztességes, és nem fekszik le más barátnőjével, utólag az húzza mégis a rövidebbet? Vajon hol tartanánk most, ha akkor nem az eszemre hallgatok, hanem csakis a vágyaimra?

 
39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr231334477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balatonrajongó 2009.09.02. 08:30:45

helo, a www.balatoniwiw.hu szemlézte a blogodat, így találtam Rád! Ha van kedved a legmodernebb web 2.0 felületen megosztani a Balaton rajongókkal mindazt amit szeretnél, itt regizhetsz:
www.balatoniwiw.hu/main/authorization/signUp?

Üdv és szép napot!

Karcsi

BolyhosNyuzsitappancs 2009.09.02. 08:46:56

Jaj Istenem...
Csak egy rövidke hozzászólás...
Jelen pillanatban ebben a helyzetben vagyok én is. Mármint nem a tiédben, hanem a lányéban. Annyi különbséggel, hogy én pontosan tudom, hogy ha valami nem megy, akkor tovább kell lépni. Nem szabad a "hosszú együtt eltöltött évek" miatt együtt maradni. Szép volt, jó volt, semmi pénzért nem cserélném már el, az életem része. De ha már van valaki más, aki megdobogtatja a kicsi szívem, akkor én már nem szerethetem annyira őt... vagyis inkább úgy kéne kifejezni magam, hogy már nem úgy szeretem. Ettől függetlenül a csajt sem tudom hibáztatni, mert már éreztem úgy is, ahogy ő. Csak azóta több eszem vab... :) De ne csüggedj, ha a lány nem képes otthagyni a barátját még úgy sem, hogy már nyilvánvalóan nem szerelmes, akkor még nem érett meg arra, hogy új kapcsolatba bonyolódjon. Azt tönkretenné a múlt egyenlőre.
Azt meg, hogy nem feküdtél le vele, ne sajnáld annyira. Lehet még nehezebb lenne, mert a végén ugyanitt tartanátok... csak akkor azt a kérdést tennéd fel magadnak : " akkor miért feküdt le velem?" És talán az még rosszabb, mint így!
Sok sikert a továbbiakban :)

kircsyke 2009.09.02. 09:59:46

Szia!
Sajnálom, hogy így jártál! Én is ebben a cipőben vagyok, de az én történetem kicsit bonyolultabb! Nem tudom mi történhetett a lányzóval, de hidd el sokkal jobbat fogsz magadnak találni, aki meg is becsül majd!
Nagyon becsülöm benned, hogy nem feküdtél le vele annak ellenére, hogy megvolt rá a lehetőséged! Irígylésre méltó! (Pasik ez nektek szólt):D

vagány csaj 2009.09.02. 10:15:43

Szerintem ha hagyod egy kicsit a lányt, nem keresed, nem mutatsz iránta érdeklődést, akkor elgondolkodik. Talán észreveszi hogy mit veszíthet. Mert amíg minden szép, és ott van a kínálkozó alkalom, addig nem kell, de amint elérhetetlenné válik, abban a pillanatban értékes lesz.
Hasonló helyzetben voltam én is, amíg ott voltam "másodiknak" nem kellettem igazán, csak néha szórakozni. Húztam fél évig, meguntam, és léptem. Attól fogva kaptam a szerelmes üzeneteket, és akkor jött rá az illető, hogy mit jelentettem számára. De akkor már késő volt... Nektek még nem késő! :)
Hajrá!

moncsicsibaba 2009.09.02. 11:52:09

Nagyon rosszul tette a lány,hogy annak ellenére,hogy nem szerelmes már a pasijába,mégis Vele maradt!Ez a kőkemény megszokás.Ebben a cipőben jártam én is ,igaz kicsit hosszabb ideig.Téged nagyon becsüllek azért,hogy nem feküdtél le vele az adott alkalomtól függetlenül!Igen ritka eset:)Fel a fejjel,hagyd kicsit magára,tudom nehéz és könnyű tanácsot adni,szerintem rá fog jönni,hogy mit veszíthet:)
Szurkolok!

FecóKapitány 2009.09.02. 11:53:05

Én is így jártam egyszer.:( Remélem hogy Ti azért egymásra fogtok találni és a lány rájön hogy veled mennyivel boldogabb lehet.

Nita12 2009.09.02. 14:00:56

Más kihasználta volna az alkalmat! De te büszke lehetsz... :) Ilyen pasit miért nem lehet találni???

pöpi 2009.09.02. 15:27:30

Szerintem meg jó nagy veréb vagy! Szent Péter majd az orrodra húzza fennt! Légyszíves lődd tarkón magad, vagy kérj meg erre valaki mást :D

stellina 2009.09.02. 19:37:59

Halika! Elég ritka madár lehetsz Te is, h nem használtad ki az alkalmat, de semmiképp' se érezd úgy, h hiba volt! Lehet, h most kattognál rajta, h a történtek ellenére miért nem...?!? Ám, ha a Lány már ennyire bizonytalan, s már szinte csak az emlékek, közös élmények tartják a jenlegi Barátja mellett, hááát, nem sokáig maradhatnak együtt...Mindenesetre, egy ideig ne keresed, s a Lány rá fog jönni, h hiányzik vmi az Életéből: rá fog jönni, hha az elmúlt évek szépek is vtak, s az emlékek örökre megmaradnak, de az Élet megy tovább, s nem szabad csak azért Vkivel maradni, m az a biztos, a megszokott. Ne add fel, hisz' a végén mégis a türelem, s jó győz, csak bízz Magadban! S csak megjegyzem, nem vagyok 1 türelmes típus, de jelenleg pont 1 "lássuk, mit hoz a jövő?!?" szituban vagyok...Szorítok Neked, tarts ki!;)

2009.09.02. 20:06:44

Hááát... erre az egészre csak az tudom mondani hogy tipikus. :(

Fiatalabb koromban megesett velem is, alaposan megviselt, sőt, a baráti körömből is tudok mondani legalább három srácot aki így járt, az egyikük ráadásul egymás után két lánnyal is.

Mintha lenne erre egy szabályos forgatókönyv: "Megmentésre váró hercegkisasszony" típusú lány "rosszfiú" típusú hivatalos baráttal, és "jófiú" típusú titokban tartott lelki támasszal.

A "jófiú" típusú lelki támasz srác rendszerint halálosan szerelmes a lányba, a lány rendszerint az ő vállán sírja el összes lelki bánatát, és a kapcsolat az ő számára is többet jelent barátságnál.

Azonban a dolog szinte mindig úgy végződik, hogy a lány képtelen rászánni magát arra, hogy szakítson a "rosszfiú" típusú hivatalos barátjával. Sőt, a végén általában még a hivatalos barát felé kezd el bűntudatot érezni amiért közeljárt ahhoz hogy megcsalja, és lelkivilága megnyugtatása képpen a "jófiú" típusú titkos lelki támaszt teszi lapátra, majd onnantól szarik rá nagy ívben.

A folyamat általában 6-18 hónapig tart, és általában lelkileg meglehetősen felőrli a "jófiú" típusú titkos lelki támasz balekot.

Én is, és a baráti körömből említett másik három srác is 18-20 éves korunk között kerültünk ilyen helyzetbe, mindegyik történetnek ugyanaz lett a vége. Jól megszívtuk. Mindegyikünk úgy járt, hogy miután 6-18 hónapig ápolgatta a lány lelkivilágát, és reménykedett kitartóan, pofáraejtést kapott a végén jutalmul.


Hogy ennek mi az oka, hogy ilyen helyzetben a lányok 90%-a miért választa mindig azt, hogy a "rosszfiú" típusú hivatalos barátjával marad, és a "jófiú" típusú titkos lelki támaszt teszi a végén lapátra (ráadásul gyakran kifejezetten goromba módon), no ezt nem tudom. Ehhez szociálpszichológus kellene.

De hogy csak az én baráti körömből négyünkkel fordult elő ilyesmi, ráadásul egyikünkkel kétszer is, és hogy mind az öt történet ugyanúgy végződött, ez nyilván nem lehet véletlen. Egy szociálpszichológus nyilván meg tudná magyarázni az okokat.

Szóval azt tanácsolom minden "jófiú" típusú naív, 18-20 éves srácnak: Ha egy "rosszfiú" típusú pasival megáldott "megmentésre váró királykisasszony" típusú lány fátyolos szemekkel biztosít titeket arról, hogy milyen fontosak vagytok neki, akkor meneküljetek!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.09.02. 21:17:57

Kedves nőnemű hozzászólók!

1. A lány akarta, ha ti azt akarjátok, hogy egy pasi lefeküdjön veletek, de mégsem teszi meg, akkor is dícséritek? Francokat, nagy lúzer lesz.
2. Ha szerelmes vagyok egy foglalt nőbe, akkor miért ne feküdjek le vele, amikor az a szerelmem beteljesülése, és a nő is akarja?

stellina 2009.09.02. 21:33:40

Kedves Savanyú a narancs ( utolsó nyári foci )!
Zárójelben megjegyezném, h 1 Pasi nem attól lesz lúzer, ha nem használ ki minden adandó alkalmat! Vannak 1ébb tényezők is!
S ha szerelmes v 1 foglalt Lányba/Nőbe, akk valban kihasználhatod a helyzetet, ám nem feltétlen a leggerincesebb megoldások 1ike. S ha szerelmes v, akk nem feltétlen elégedsz meg azzal az 1 éjszakával-reggellel, hisz' nem csak pár óra erejéig, hanem hosszabb távon szeretnél 1ütt lenni Vele!

stellina 2009.09.02. 21:35:10

Jah, s bocccsesz a szóismétlésekért!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.09.02. 21:43:35

@stellina:
Nos nézzük: nem fekszem le vele, várok, várok, és az esetek 99 százalékában úgy járok, ahogy tuor írja.
Nem várok, kihasználom az alkalmat - ezek után vagy szakít a pasijával és velem lesz, vagy engem küld el a fenébe. De mindenképpen tiszta helyzet lesz, és nem a bizonytalan szivatásjellegű kitudjamikor/sohabenem teljesedő jövő.
És ez fordított helyzetben is így van, ha te álmaid foglalt pasijával lefekszel, biztos döntés van a szenvedés helyett.
(Most azokat az eseteket hagyjuk, amikor a nő/pasi több versenyzőt is futtat egyszerre).

EE|33 2009.09.02. 22:45:13

Srác!

Ne sajnáld ezt a lányt, viszont büszke lehetsz magadra a szó nemesebbik értelmében. (Itt örülök, hogy vannak még hasonló emberek, akikben maradt még becsület, és amíg nem tiszta a pálya, addig nem hajt rá, nem él vissza a helyzettel.)
Egyvalami nagyon erősen körvonalazódott számomra erről a csajról a leírásodból, és ez külön egy-egy szóval kifejezhető: "bizonytalanság"; "határozatlanság".

Az egyik ("Mindent akartam vele, és semmit nélküle!" című) blogtörténet végén a srác, nagyon jól megfogalmazta, amit sztem ide is illik helyileg: "Soha többet nem leszek dugóhúzó (magyarul az, aki kihúz egy másikat a rossz házasságából (*itt: kapcsolatából*))!"

Amit látok benned Srác, pozitívumot, ami számomra és talán az olvasók zöme előtt szimpatikussá tesz Téged, hogy bár még csak 18 leszel, de kellően megfontolt vagy, nem adod oda magad akármelyik lánynak, van önértékelésed, de nem vagy elszállva magadtól. Van lélekjelenléted, tudod, hogy mi van, és el tudod dönteni, mit akarsz, nem sürgeted a folyót és van lelkiismereted. Megbízhatóan viselkedsz, úgy ahogy ma a legtöbb fiatal sajnos nem...tisztelet a kivételnek.

Sztem nyugodtan felemelheted a fejed, nincs okod hogy lógasd az orrod az eset miatt. Maradj amilyen vagy, és várakozz türelemmel! Ha a csaj már képes lesz dönteni, úgyis megkeres, ha meg nem, akkor ne légy jelenet a közjátékában. egy ilyet nekünk férfiembereknek egyszer az életben úgyis el kell szenvednünk, hogy aztán későbbi kapcsolatainkhoz legyen miből okulni, s azokat kellően értékelni tudjuk majd.

@Tuor: Ugyanez a véleményem a Te esetedben is, és amúgy sajna, de nagyon igazad van!

@savanyú a narancs ( utolsó nyári foci ): Ha kihasználod az alkalmat, attól neked jobb lesz, vagy csak a trófeáidat gyűjtöd? Sztem először nem kellene ellőni a puskaporos hordót, mert aztán baromi cudarul érezheted magad, miután vége lesz, hogy te csak egy játékszere voltál, kivéve, ha téged ez spannol fel, és te erre vagy büszke! De ha ez a kapcsolat télleg olyan fontos, sztem holnap is ott vár majd a lány, mert téged SZERET, nem pedig csak kihasznál. Ennek a srácnak legalább van szemérme (sajna egyre ritkább...), értékeli önmagát vmire, van értékrendje, nem akar játékszer lenni, vagy levezetőeszköz/lelkiszennyes, mert céljai vannak, vagy ha mégis vigasztalja, nem él vissza mások bizalmával, nyílt lapokkal játszik. Ezzel ellentétben te szerintem sokkal másabb típus vagy, te jobban szeretsz vsz. a saját javadra hasznot húzni mások bizonytalanságából a saját javadra. Ha téged ez elégít ki, hát csináld, de ez a srác nem akar más farkán, harmadik vaginájában óvszer lenni, és emiatt nem hinném, hogy "Lúzer" lenne, csak reális. Elnézést a vulgaritás miatt.

Devil2 2009.09.02. 22:48:16

@Tuor: Gratulálok, itt a 10 pontos megoldása a sokismeretlenes másodfokú egyenletnek. Minden szava igaz! Másoknak is mondom, vannak a jó fiúk és vannak a rossz fiúk. A "sulik legjobb csajai" mind az utóbbiak iránt éreznek olyat, ami a lényükből fakad, vagyis hogy erős megbízható támaszt látnak A FÉRFIBAN, aki mellet biztonságban érzik magukat, azonban mellettük nem fenékig tejfel az élet mégsem, mert lelkizni szinte lehetetlen velük (erre "tartják" a jó fiúkat), mert nem a belső értékekre koncentrálnak hanem inkább a külsőségekre, és nem a csaj kívánságát lesik hanem saját akaratukat vetítik rá a csajra, ezáltal még erősebbnek tűnnek. Hozzáteszem azt, hogy ezt sok olyan csajjal meg lehet csinálni, akinek nemigen van saját akarata, nehezen hoz döntéseket és inkább mástól teszi függővé az életét. Egy jó fiúban pedig nem érzi azt az erőt, hogy rá merné bízni a sorsát, még ha egyébként a fiú nem is egy született szerencsétlenség.
A szerzőnek meg üzenem hogy a lehető legjobban tette, hogy nem élt az alkalommal, az még nehezebbé tenné az egészet. Páran írták hogy nem tanácsos a továbbiakban bármilyen érdeklődést mutatni iránta, nem kizárt hogy később aztán a fagyi fog visszanyalni, ha a csaj már nem tapasztalja azt a figyelmet amit tőled kapott eddig. Azt az időt viszont érdemes azzal tölteni hogy tanulmányozod a jófiúság és rosszfiúság mibenlétét, ehhez lehet segítség Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz c könyve.
Sok sikert! Ne csüggedj, mert ha nem is jársz eredménnyel ennél a csajnál, akkor rengetegből tudsz még válogatni.
Hajrá!

EE|33 2009.09.02. 22:53:30

@BolyhosNyuzsitappancs: @moncsicsibaba: Ebben is sok igazság van... ez télleg inkább megszokás. Elég elképzelni, hogy feje tetejére állítjuk a házat/lakást, mert mjuk keresünk vmit, és ekkor jön elő egy csomó olyan kacat, amihez vmi emlékünk köt. "jéé, ebből egy csomót rajzoltam régen!" "Jéé, ezt még ekkor kaptam,...ezt meg akkor...!" "Jéé, ennek a kiürült parfümnek a dobozát még ettől meg ettől kaptuk...!" " Hú, ez a régi üdítősdoboz-gyűjteményem...!" - mégsem tesszük ki sehová, hanem A-ból B-be, B-ből C-be majd végül ismét C-ből A-ba pakoljuk,...nem tudunk velük mit kezdeni. Ezektől ro6 nehéz megszabadulni, de nem merjük eldobni, pedig ha 1x vennénk a fáradságot, hogy az összes ilyen régi emléket ("kacatot") megszűnne ez az ördögi kör, és a lakás 50-60 %-át fel tudnánk szabadítani a lim és lom alól. De ugye PONT EZ NEM MEGY!!! És a lánynak is ez a baja...

streakoO 2009.09.03. 01:05:51

Csoki .. hát savanyú a narancsnak teljes mértékben igaza van ..de attól még az is igaz h egy rendes srác vagy na meg egy Pupák is :D ,a lényeg h akármit is csinálsz mindig 110% szeretet legyen a zsebedben :P

byebye

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.09.03. 07:28:18

@Devil2: maximálisan egyet értek, még annyival egészíteném ki, hogy egyfelől - hagyni megtapasztalni a megszokást, másfelől - nagyon nehéz kívülről véleményezni egy ennyire komplikált érzelmi vihart. Valahol az egészséges "túllépést" lenne a cél, nem a ragaszkodás.
De itt a lényeg: "Egy jó fiúban pedig nem érzi azt az erőt, hogy rá merné bízni a sorsát, még ha egyébként a fiú nem is egy született szerencsétlenség."

Dee C 2009.09.03. 08:22:15

Ismerős, kb. ez megy itt is..már egy éve:(.

Tuor (törölt) 2009.09.03. 11:51:00

@savanyú a narancs ( utolsó nyári foci ):
Ezt írod: "Nem várok, kihasználom az alkalmat - ezek után vagy szakít a pasijával és velem lesz, vagy engem küld el a fenébe."

Nos, ez sem igaz minden esetben. Éppen a legjobb barátom járt úgy (bár akkor még csak 17-18 éves, halálosan szerelmes naív kissrác volt) hogy ő élt az alkalommal. Nos, az lett a dologból, hogy szerencsétlen srác vagy egy évig volt a lány titkos szeretője. A lány hétköznapokon vele kefélt, hétvégenként meg a hivatalos "rosszfiú" barátjával. Közben pedig állítólag nagy lelkizések közepette végig azzal hitegette szerencsétlen haveromat, hogy majd ha elérkezik az ideje, akkor tényleg szakít a hivatalos pasijával.

Aztán egy évnyi ilyen nyüglődés után lapátra tette őt, és maradt a hivatalos pasijával.

csilek recseli 2009.09.03. 17:37:08

Az mindenképp pozitív, hogy gondolkodtál, és nem a f@rkad után mentél. Jó srác vagy, ha nem is ezt, egy sokkal jobb lányt találsz:D:D

Nekem sikerült meghozni a döntést, amikor ideje volt... Szerintem a lány is megteszi, mert szerintem ha már felmerül, h. csak az emlékek kötik a másikhoz, nem lesznek sokáig együtt. osztom a véleményt, hogy hagyjad egy kicsit. Van idő, ráértek, aztán ha egymásnak vagytok, úgyis összejöttök... :D:D

Szóval kitartás, és kívánom, hogy legyél boldog!

Azt amúgy nem értem, hogy ha a barátjával nem tud "lelkizni", akkor hogy van még vele... ?? mert egy kapcsolatban a mély beszélgetések is fontosak az együttléten kívül...;)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.09.03. 19:00:40

@Tuor: Erre írtam a zárójelben ímit írtam.

@EE33: Figyelmes és értő olvasást javaslok. Lehet, hogy jobb lenne, mert velem maradna, vagy röviden rosszabb lenne, mert kirúgna. Mivel fiatalabb koromban én már jártam így, tudom milyen hiábavalóan várni, és azt is tudom, hogy soha nincs értelme, de ezt már Tuor leírta fentebb. És annál cudarabb érzés nincs, mint amikor rádöbbensz, hogy hónapokat pazaroltál el az életedből a nagy semmire, mert hittél és bíztál és reméltél. És akkor inkább vezéreljen a farkam, és legyen egyetlen éjszakára jó nekem, minthogy arra emlékezzek vissza, hogy abból a kapcsolatból én semmi jót sem kaptam. Bezzeg az állítólag szerető nőnek jó voltam pótléknak, mert ő lehet önző, én viszont nem használhatom ki az alkalmat. Mindig örültem a kettős mércének, hurrááá!
Méghogy szeret a lány és nagybetűvel? És nem kihasznál? No és hogy a srác nem akar levezetőeszköz és lelkiszennyes lenni? Te valamit nagyon félreolvastál, hiszen ebben a történetben is, és az összes ilyen szituban pont az ellenkezője valósul meg, mint amit írtál.

GamerGSO 2009.09.03. 19:01:32

A történet annyira de annyira ismerős..
Én mai napig vagyok így..
Nos a történetem az hogy nyár elején megismertem egy lányt,én már 5nap eltetével be akartam vágódni nála,mondtam neki h tetszel stb stb.. Nos ilyenkor lerázott (yól elba..m mondom)
Aztán telt múlt az idő,annyira megismertük egymást,MSN,és személyesen is nagyon sokat beszélgettünk.. aztán elhatároztam hogy akkor sem adom fel,nem vagyok én az hogy feladom..
Nos történet tovább úgy folytatódott,hogy megpróbálok törődni vele jobban,minnél több időt együtt tölteni,ez ment is.. és már minden problémáját elmondta,(mi bántja stb) megbizik bennem stb..aztán itt is odalyukadtunk ki hogy "egyenlőre nem akar kapcsolatot" mondom jó.. csak azért se adom fel..
És megkezdödött a suli, ő kolis nem beszéltünk 3 napig,egyszer csak csörög a telefonom este 8 fél 9 körül,és ő hív..
( kérdezte mizujs stb stb)..
Annyit kérdeznék hogy ilyenkor mit csináljak? várjak még hogy kiforjon ez az egész,és "majd lesz vmi" ,vagy hadjam ott a csajt, és menjek a saját utamra?
Várom a Válaszotokat! ( Lehet hogy nem ide kellet volna leírnom,csak mivel itt találtam a történetet,és muszály volt ide beírnom ..)
Üdv.: Ádám

EE|33 2009.09.04. 02:19:23

@savanyú a narancs ( utolsó nyári foci ): Nézd, én elhiszem, hogy csalódtál - a srác esetéhez hasonlóan - a múltban, de ettől még nem biztos, hogy innentől kezdve minden mindegy alapon gázolj át mindenen a saját élvezetes kedvéért, bosszúból, mert téged egyszer kihasználtak. Klasszikus alföldi probléma elsősorban, ha a férfinak lelkibánata van, mit csinál? Iszik, ami aztán nem elfojtja, hanem felerősíti vívódásait. Leírásodból arra következtetek, hogy te emiatt a bánatod miatt, inkább kihasználod a helyzetet, amivel kipótolni próbálod azt a hiányt, begyógyítani azon lelki sebeidet, amit az előző pofáraesés okozott (magyarán szólva "iszol", elfeded valamivel a valós problémádat, hogy elfelejthesd azt az esetet és kárpótold magad érte, de attól még az ott marad és nem lesz meggyógyítva!). Ezzel az ún. belső "féreggel" azonban egy másik, lehet, hogy töknormális lánynak okozol lelki sérülést, aki lehet nem is olyan mint az a csaj volt, aki miatt szenvedtél, s talán valamennyire még most is szenvedsz emlékeidben.

Ez a srác most kezd felnőtt lenni, dilemmája van mit csináljon, pláne úgy, hogy lelkiismeretes, és ha ő így tett volna, ahogyan te a csalódásod miatt, akkor lehet hogy furdalná is, mert bántaná, hogy visszaélt a helyzettel. Úgy vélem ő azt szeretné, hogy a kapcsolatban mind a ketten jól érezzék magukat, ne legyenek gátlásaik, NEKI IS jó legyen, DE ÖNMAGÁNAK IS, ám őt is elbizonytalanította az, (és ez a történetből is kiderül 2x is), hogy a csaj önmaga is bizonytalan (a rosszpélda előttünk ragadós...), ill. hogy már az elején közölte vele, hogy... "nem fog szakítani a barátjával", ...valamint... "figyelj, én lassan négy éve vagyok együtt a barátommal, és kiszerettem belőle,...De a vele eltöltött idő alatt nagyon erős kötődés és szeretet alakult ki közöttünk. Te tetszel nekem,...de én ennél többet nem adhatok." Inkább dugja meg álmai nőjét, aki nem biztos hogy szereti? Őt szerintem ez bántaná lelkileg. Mint mondtam, sztem nem egy típusok vagytok ezzel a sráccal, mégha te is hasonlóan jártál, mint most ő.


A nagybetűs SZERET szó szövegkörnyezetét pedig figyelmen kívül hagytad, így amit nekem írtál a figyelmes és értő olvasásról nem kívánom az orrod alá dörgölni. Éppen emiatt nem csodálkozom azon, hogy félreértetted a gondolataimat.

EE|33 2009.09.04. 02:35:28

@GamerGSO: Hali Ádám! Olvasván a "kis sztoridat" nekem egyvalami körvonalazódott, persze nem tudom, hogy ez valóban így van-é vagy csak nem mindent írtál le, ezért fogalmaznék óvatosan: "egyirányúság.

Írod, hogy "megpróbálok törődni vele jobban, minél több időt együtt tölteni, ez ment is.. és már minden problémáját elmondta,..megbízik bennem stb. ..aztán itt is odalyukadtunk ki hogy "egyenlőre nem akar kapcsolatot"...!
[?M] (Kérdésem): Ő is megteszi uezt érted is? A megfogalmazásod alapján úgy érzem, hogy TE akarsz tőle valamit, de Ő ellenben rád se bagózik, de azért elvárja, hogy elhalmozd őt a figyelmeddel, ill. amikor olyan óhaj-sóhaja van, te légy ott, állj rendelkezésre.

Ami számomra nem vili az esetedből,... írod: "csörög a telefonom este 8 fél 9 körül, és ő hív.. (kérdezte mizujs stb stb).. aztán mi van? Mit akar? Találkozni veled, vagy csak telefonon csevegni, dumcsizni? Ahhoz, hogy tudjunk segíteni, pontosítsd egy kicsit a sztoridat! :)

GamerGSO 2009.09.04. 17:10:09

@EE33: ' Napot!
Nos pontosítom én..
akkor kezdjük:
Hát ő is törödik velem mert elmondom a bajaimat stb,tehát ebbe igy egymást segítsük..
Amit irsz néha ugy van hogy, ( én akarok kapcsolatot,de ő nem) de viszont elvárja h ott legyek neki,bár most napokba nem tudom mi változott,de más lett a csaj, ( vhogy kedvesebb,meg egyebek)
A telós ügy meg, arra akarok kilyukadni hogy érdeklődik irántam,meg persze ma felhivott hogy majd hétvégén találkozna velem..
Igazából így már nem tudom hogy mit csináljak,nyomuljak e még a csajnál,ezért kérdeztem meg az ittlévőket..
Ennyi lenne!
További Szép Napot!

sysko 2009.09.04. 17:34:53

Nekem is egy ilyen arcsi srác kell!

EE|33 2009.09.04. 18:04:07

@GamerGSO: A pontosításod felerősítette bennem azt az érzetet, hogy jól megfogalmaztad, hogy mit is kell tenned. "...Várj még hogy kiforrjon ez az egész, és "majd lesz vmi"..."

Ha a csaj érdeklődik, az sztem egy jó jel, hogy érdeklődik irántad, persze ez is lehet kétélű. Vagy tényleg, mert tetszel neki, vagy, mert akar tőled valamit. Ezt pedig csak egyféleképpen tud6juk meg, ha elmész a találkára, és feszülés, görcsölés nélkül önmagadat adod. Nem kell nyomulnod, ha érdekled őt úgyis lépni fog. Ha tényleg így lesz, akkor ne parázz!!! Beszélgessetek sokat személyesen, ismerkedjetek felszabadultan, elvárások nélkül. (Sztem most még ne vigyél neki semmit!)

Ne erőltessetek mást, amíg nem ismeritek meg rendesen egymást! (...mielőtt komolyabb mederbe terelnétek kapcsolatotokat.)

/És hogy a Mc-is sztoriból is okuljunk...mekibe el ne vidd!!! :D /

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.09.04. 18:16:29

@EE33: Teljesen mindegy a szövegkörnyezet a szeret szónál, mint ahogy az utána következőknél is. A srácot nyilvánvalóan pótszernek használta a nő, lelki szemetesnek, feszültséglevezetésnek. Mint ahogy az életben az összes ilyen szitu 99 százalékában ez történik, én ezt saját példával is megerősíteni tudtam.
Aki ezt nem látja be, és a bizonytalan jövőt kínáló szórakozó nőt védi, az vagy nem ismeri az életet, vagy maga is kihasználáspárti.
Ugyanolyan ez, mint amikor a pasi azt mondja a szeretőnek: "majd elválok miattad drágám." Aha, sohanapján.

Biztos, hogy más vagyok, mint a srác, mert az első pofáraesés óta nem hagyom, hogy kihasználjanak.
Továbbra se gondolom kihasználásnak azt, hogy - ha a nő állítólag szeret, és én is szeretem,- lefeküdjek vele. Belegondolva, biztosan nem jutottam volna már korábban se olyan gondolatra, hogy: "ha most nem teszem ezt meg vele, akkor .... év után majd elhagyja a pasiját értem, mert nem feküdtem le vele" Nagyon is tisztában lettem volna azzal, hogy ez mit se számít.
Ha pedig kihasználás, hát ennyi jár nekem is, ha ő lehet önző, hát én is. Tudom egyszerű álláspont, de jogom nekem is annyi van, mint neki. A kettős mércét pedig mindig is rühelltem.

GamerGSO 2009.09.04. 18:17:39

Értem!
Köszönöm szépen a tanácsot!
További szép napot!

EE|33 2009.09.04. 19:37:03

@GamerGSO: Nincs mit! Ha van fejlemény, írj! És ne udvariaskodj annyit... legyen önbizalmad, légy határozott, de ne műies!

@savanyú a narancs ( utolsó nyári foci ): Nem vagyok kihasználáspárti, de minden nőt akkor sem lehet egy kalap alá venni. Amit írtam, hogy ha a csajt a srác érdekli, akkor bizonyítsa be valamivel, hogy tényleg komolyan gondolja, addig pedig hanyagolják a komolyabb kapcsolatot.

Értem és megértem azon álláspontodat is, hogyha felmerül a gyanú a csiki-csukizásra, akkor ott és akkor lépni kell vmit, de ennyire sarkítottan azért ne általánosíts, mert nem minden nő egyforma, vannak ilyenek is, olyanok is. De egy normális nőt ne büntess azért, mert az előző egy "buta tyúk" volt veled. Addig pedig ne kezdj komoly kapcsolatot a másikkal, amíg meg nem ismerted a másik felet.

A srác (ha még várja, azt várja,) hogy kitisztuljon a kép, ezért nem lépett akkor, de ha lépett volna, ha a vágyaira hallgatott volna az esze helyett, akkor a csaj vsz. csak a farka miatt szeretné, ha szeretné, ez a srác pedig, - ha jól vettem ki - nem erre vágyik, emellett még jobban összezavarná a lányt, (ill. az saját érzéseit is) ami sztem őt is bántana lelkileg, még bonyolultabb lenne a helyzet, és nagyon valószínűnek látom, hogy előbb-utóbb ugyanaz lenne, mint a csaj előző pasijával, akivel még nem szakított... elhidegülnek egymástól, mert egy kapcsolatot egyszerűen NEM LEHET CSAK A TESTISÉGRE ALAPOZNI! Mást meg nem kéne megrontani csak azért, mert 1x a lelkedbe gázolt egy MÁSIK csaj. (Persze, azért nem árt résen lenni, s a gyanús jelekre időben odafigyelni, ebben igazad van.)

Ami azonban számomra egyre világosabb, hogy a srácnak nem kéne tovább időt fecsérelni erre a csajra, mert ha ennyire túlkomplikálja a dolgokat, s elbizonytalanítja azt, aki szereti őt, akkor az a csaj MÁR nem érdemli meg ezt a srácot, mert túl jó lenne hozzá véleményem szerint.
Az Élet az esetek zömében sajnos nem igazságos azokkal, akiknek szándéka tisztességes, mindenkinek be kell fizetnie a tanulópénzt, de előbb-utóbb minden zsák megtalálja majd a maga foltját. Ennek a srácnak nem ez a csaj lesz a foltja, ezt ennyi gürcölés után már egyre tisztábban lát6ó. Meg ugye hamarosan ő is a felnőttkorba lép, ráér még a komoly kapcsolatokra, hisz ilyenekre bőven lesz ideje élete során. Emiatt a kapcsolat miatt nem kell búsulnia! Ezt a metrót hagyni kell elmenni, és meg kell várni a következő szerelvényt.

Sok sikert kívánok neki hozzá, és neked is a lelki sebeid gyógyulásához! S mindkettőtöknek fel a fejjel!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.09.04. 21:29:20

@EE33: Nem is veszek minden nőt, csak az ilyen nők közül mindet. Tudom, hogy cinikus és hitetlen vagyok, de ez van:)
Mondjuk az az esély meglenne, ha összefeküdtek volna, mint amit a fenti példámban írtam:

"Ugyanolyan ez, mint amikor a pasi azt mondja a szeretőnek: "majd elválok miattad drágám." Aha, sohanapján."

Csak itt épp a nemeket kellene felcserélni.

Az én fejem fenn van, különben nem venném észre a nőket, akiket szédíthetek.

Tuor (törölt) 2009.09.05. 01:22:21

@EE33: Persze hogy nem szabad egy normális lányt büntetni azért, mert az előző hülye volt.

De a saját tapasztalataimból, a barátaim tapasztalataiból, valamint több más itteni hozzászló tapasztalataiból nyilvánvaló, hogy bizony van egy fajta "tünetegyüttes" amikor gyakorlatilag előre borítékolható hogy ez lesz a vége.

Ha egy feltűnően érzékeny lelkületű és tépelődésre hajlamos leány keres vígaszt boldogtalan kapcsolata mellett egy megértő "jófiúnál", akkor előre lehet tudni hogy mi lesz a dolog vége.

Hogy ez miért van így, azt nem tudom, de itt ezen a fórumon is lényegében akinek hasonló tapasztalata volt, mindenkinek ugyanúgy végződött.

Én úgy 20 éves koromra tapasztaltam ki, hogy hogy működik ez. Nem kell rosszra gondolnod, azóta se büntetek senkit, nem élek vissza ilyen meg olyan helyzettel. Hanem egyszerűen ha egy boldogtalan kapcsolatban senyvedő, megmentésre váró királykisasszony fordul hozzám vigaszért szende, fátyolos őzike tekintettel, akkor hátatfordítok és menekülök hanyatt homlok. XD

Egyébként az ilyen típusú lányokra tényleg azért haragszom, mert úgy használják ki a balek "jófiúkat", hogy közben végig a nagyon ártatlan és nagyon finom lelkű áldozat szerepében pózolnak.

Az energiavámpírság egy formája.

Tuor (törölt) 2009.09.05. 01:25:09

@sysko: Mint a mellékelt ábrák sokasága mutatja, az "ilyen arcsi srácok" rendszerint megszívják az ilyen helyzetekben. :(

fahéjka 2009.09.06. 17:01:27

velem igazán hasonló dolog történt, engedtem a csábításnak, és 2 éve nagyon boldog vagyok a párommal.

EmoHunter 2009.09.06. 20:10:15

Hát ehez nagyon hasonló helyzetben vagyok, csak én fél évet vártam a csajra .. aztán megtörtént az amit te kihagytál és hiába volt minden álmom hogy vele legyek .. sajnos 1 hónap után rájött hogy ez így neki mégse megy amíg el nem felejti az exet.. lehet ki kellet volna használnod az alkalmat.. mert,így lehet egész életedben bánni fogod :S

EmoHunter 2009.09.06. 20:13:42

@Tuor: nagyon igazad van.. én is sokat szívtam az egésszel.. utána még át is vert megcsalt az exel.. szóval veszélyes az ilyen.. főleg ha te annyira oda vagy érte hogy a saját megérzéseid is félreteszed!
süti beállítások módosítása