Figyelmes és rendes, csak nem kíván már

2013. április 30. 07:18 - Panni CsP

„Ezen nem sokat segít a türelem. De amikor látom, hogy lankad, nekem is elmegy a kedvem… - ha a férfinél egyre csökken a tettrekészség az ágyban, a nőnek döntenie kell. A régi tűz már nincs meg, csak a ragaszkodás. Hogyan lesz párunkból pusztán lakótárs?

 

Két éve vagyunk együtt, ha nem dolgoztunk, minden szabadidőnket együtt töltöttük. Talán ez az állandó együttlét (is) lehet a probléma. Ő 36 éves, én 31. Ő nem mondja ki ilyen nyíltan, de ugyanúgy tudja, mint én: szeretjük egymást, ragaszkodunk egymáshoz, de a szenvedély és a tűz eltűnt közülünk. Egyre sűrűbben fordul elő az ágyban, hogy csődöt mond. Ő a sok munkára fogja, ami egyébként nem annyira leterhelő, normál napi 8 órás állás, egy kis postán, abba még a nyugdíjasok se rokkannak bele.

Figyelmes, gondos, rendes. Mégis azért rossz a helyzet, mert érzelmileg nagyon jól megvagyunk, a legtöbb problémáról beszélünk, és erről is beszéltünk, csak ő túl büszke ahhoz, hogy beismerje, ami előttem már nyilvánvaló. Türelmes az lehetek, de ezen nem sokat segít a türelem. De amikor látom, hogy lankad, nekem is elmegy a kedvem… Mit tehetnék érte? Igazából azért írok, hogy hasonló helyzetben lévő emberektől kérjek tanácsot, akik vagy ilyenben vannak, vagy voltak, és hogy ők hogyan oldották meg. Tapasztalati tanács kéne. Amit tudok: belekényelmesedtünk már mindebbe, ő pedig tudja, hogy nem kell már küzdenie értem – és ezzel nem rá mutogatok, hanem magamra is, mert én pont így érzem (sajnos): nem kell már őt lenyűgöznöm és meghódítanom, elkápráztatni semmivel. Itt van, tudom, hogy itt van és kész. Ő már csak társ, kevésbé szerelem. Így alakult ki.

Párbeszéd:

ÉN: Menjünk pénteken XY helyre?

Ő: Ha akarod.

ÉN: De te mit szeretnél?

Ő: Mindegy, amit te.

ÉN: De együtt megyünk, számít, hogy ott hogyan érzed magad…

Ő: Akkor maradjunk itthon…

Elfogadta így a helyzetet, és ha én nem változtatok, ő nem fog. Vagy nem kéne ugrálnom, mert van társ, biztonság, van valamilyen harmónia-féle is, manapság ez nagyon értékes dolog - talán többen pont ilyen kapcsolatra vágynak.

---

Ha tetszett a poszt, kommentelj, ha viszont inkább saját élményekre vágysz, gyere a Csajok és Pasik társkereső oldalára. A több százezer ismerkedni vágyó közül sokan szívesen megismerkednének Veled. Nézegess fotókat, levelezz, böngéssz, flörtölj!

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr435253770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása