Ő nem akar még családozni, én igen

2013. szeptember 26. 07:28 - csajokespasik

Hogyan próbáljuk meggyőzni párunkat a családalapítás gondolatáról, anélkül, hogy zaklatásnak tűnjön? Posztolónk életében fontos szerepet játszik a család, de a folyamatos ellenállás miatt lassan magát is meggyőzi, hogy korai az egész.

 

Sziasztok,

Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert lenne egy kérdésem és ahogy látom, sok értelmes, hasznos válaszokat is kapnak a beküldők. 5 éve vagyunk együtt és nem tudom a páromat meggyőzni a családalapításról. Viszont az agyára se akarok menni, nem akarom elijeszteni és folyton ezzel macerálni, de lassan én is kifutok az időből. Ezt most egy áthidalhatatlan problémának látom. Lehet vele beszélni, még ha apróbb vita lesz is belőle, de ha vitázunk, mindig ő enged.

Én meg sajnos olyan vagyok, hogy meggyőzhető, békülnék, és egyre inkább elbizonytalanodom, hogy tényleg nem kéne mindig ezzel jönnöm. Szerintem ő úgy fogja fel, hogy le akarom kötni. Ő szeret hasznos lenni és talán úgy érzi a szabadságérzetét, a szabadságát akarom korlátozni. Pedig én örülök, amikor elmegy a fiúkkal kocsmázni kicsit, kiereszteni a gőzt, nem is szeretném, hogy itthon üljön. Nem akarom, hogy súlyként nehezedjen rá ez a kérdés, így most már elvétve se hozom szóba. Úgy érzem, képesek lennénk egy boldog családot alapítani. De nem rajtam múlik. Látom, hogy neki is lenne rá igénye, de attól félek, későn fogja úgy érezni, hogy készen áll. Tudja, hogy nem ragaszkodom a formaságokhoz és az esküvőhöz. Csak kezdjünk el valamit együtt. Nekem valahogy mindig az volt a szándékom, hogy korán anyuka legyek. Sokat nem merem zaklatni a témával, mert attól félek, hogy meggondolja majd magát. Azért is sokat küzdöttem, míg addig eljutottunk, hogy költözzünk össze. Nem akarom manipulálni, de ha magától nem mozdul, nekem mi a dolgom? Én is hagyjam annyiban és várjak? Szerintem evidens, ha 5 évig együtt vagyunk, valamit képesek vagyunk együtt csinálni, innen a családalapítás már nem áll olyan messze. Lehet, hogy teljesen másképpen képzeli a jövőt, mint én, de velem. Szeretjük egymást, és nem az mozgat, mint sok nőt, akiknek kell egy papír, hogy házas, mert kell valami kézzel fogható, ami arról szól, hogy össze vannak kötve. Minket más tart össze. Házasság nélkül is lehet gyerek meg minden. Csonka családban nőttem fel, lehet, ezért is ilyen fontos a család szerepe számomra.

Köszönöm, hogy meghallgattatok, szép napot: Andi

---

Ha tetszett a poszt, kommentelj, ha viszont inkább saját élményekre vágysz, gyere a Csajok és Pasik társkereső oldalára. A több százezer ismerkedni vágyó közül sokan szívesen megismerkednének Veled. Nézegess fotókat, levelezz, böngéssz, flörtölj!

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr45534228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása