Szeretném elkerülni a szakítást

2016. szeptember 19. 07:44 - csajokespasik

„Nem hiszem, hogy azért, mert valaki nő, alapvetően minden járna neki, és mindenben csak neki van szava” - Levélírónk a szakítást egyelőre el szeretné kerülni, mert a viharos időszakokat néha egy kis napsütés is felváltja, és tudja, hogy minden kapcsolatban akadnak nehézségek. De abból lassan elege lesz, hogy a nő minden téren irányítani akarja, és ha ő javasol valamit, az megy a kukába.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

próbálom a lényeget röviden összefoglalni. 2 éve van egy nő az életemben. Az őszinteség híve vagyok minden téren, így elmondtam neki, hogy van egy ex-barátnőm, akivel néha baráti szinten találkozgatok (nappal, kávézókban). De nem akarok tőle semmit, amúgy is már férjnél van.

Pár napig hallgatott, majd egyenesen azzal jött, hogy ha még egyszer találkozom vele, vagy akár csak felhívom, azonnal szakítunk... Meggyőzött, hogy örökre szakítsam meg vele a kapcsolatot. Fájt, hogy nem bízik bennem, de megértettem és teljesítettem óhaját.

Volt még pár ilyen önbíráskodó húzása, a lényeg, ő bármilyen dolgomba beleszólhat, de amikor én merészelek javasolni, akkor az felfoghatatlan neki. Az tilos. Fordítva nem megy. Amikor anyagilag kissé meg voltak szorulva otthon, azt mondtam, hogy ott áll egy kis belvárosi lakás, amit megörököltek, most jók az ingatlanárak, hogy ha nincs pénzetek, adjátok ki vagy el. Na, akkor egy új arcát ismertem meg, mert olyan hevesen reagált, hogy kettőt léptem hátra. Hogy én mit szólok bele, mint kívülálló. Hát ez az. Kívülállónak tart. Elszólta magát a drága.

Van, hogy mások előtt úgy szól nekem, hogy „mit csinálsz, ember??” – ami egy 28 éves nőtől azért elég éretlen. Arra már a korábbi kapcsolataim során is rájöttem, hogy őszinteséggel nem sokra megyek. Van, amikor tényleg be kell inkább kussolni.

Ő eddig úgy jött el mindig otthonról nagy lelkesedéssel, hogy összeköltözik az aktuális pasival, de a lamúr csak maximum 4 hétig tartott, utána lógó orral cuccolt haza. Ezt az anyja mesélte véletlenül. És nem egy ilyen eset volt. A valóságot töredékekből próbálom összerakni. De legalább megerősít, hogy nem bennem van a hiba. Én úgy érzem, sok mindenben kompromisszumkész voltam: mit kéne még bizonyítanom? Én alapjáraton úgy állok dolgokhoz, hogy mindent meg lehet oldani, biztos, hogy ezt is. Egyelőre nem tudom hogyan, nem hiszem, hogy fel kell találni hozzá a spanyol viaszt. Egy kis kiszámíthatóságot várnék. Vannak néha nagyon jó pillanataink és pont ezek miatt nem szeretném elveszíteni. A szakítást egyelőre el szeretném kerülni. Minden kapcsolatban akadnak nehézségek, és ennél még súlyosabbak is. Hullámzó a miénk, mindketten akaratos, makacs természetek vagyunk, vannak vitáink, de ugyanilyen gyorsan ki is békülünk. Már levágtam, hogy ő szeret a középpontban lenni, én meg állandóan bizonyítani szeretnék mindenkinek. Nem hiszem, hogy azért, mert valaki nő, alapvetően minden járna neki, és mindenben csak neki van szava. Még nem érzem úgy, hogy túlment volna egy határon, de mintha tudatosan el akarna nyomni, azt képzelve, hogy ez valójában az én érdekeimet szolgálja, mert ő tudja jobban, hisz mit tudhat egy ösztönállat pasi?

Az érdekelne, hogy szerintetek meddig érdemes ezt így folytatni és hol vannak az érzékeny határok? Azt már elég régóta tudom, hogy a mai ember feszültségben érzi jól magát + a nem létező tökéletességet keresi, és már maga egy szimpla párkapcsolat is - a harmónia és egyetértés helyett - a napi szintű apró csaták színtere lett emiatt. Hogy mi az oka, igazán nem tudom, talán a változatosság-és élményhalmozás, menekülés az üresség elől. Aztán ki tudja, mi az igazság?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9111722365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása