Egy fotón mindig a háttér a lényeg

2017. január 11. 08:17 - csajokespasik

„Azt a tanácsot is kaptam, hogy óvakodjak a volt vállalkozó-feleségektől, barátnőktől, mert ők megszoktak egy életszínvonalat és már csak azt keresik” - lehet, hogy a szuper-nyaralós, meg szuper-kocsis fényképekre csak úgy özönlenek a jobbnál jobb nők levelei, még akkor is, ha azok a nők nem vették számításba azt a lehetőséget, hogy a fotókon pózoló uraknak talán nem sok közük van a háttérhez.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Egy-két (remélhetően csak) téveszmét szeretnék magamban eloszlatni, hogy ezt a témát csak én látom így. Jelenleg - 2 hete - nem vagyok regisztrálva egyetlen portálon sem. A netes társkeresésnél egyrészt az a jó, hogy nagy a választék, de ugyanez is a probléma vele, hisz a nagy terítésből egy nő a legnagyobb halmazból a legjobbat fogja kiválasztani. Tehát marad ott jó pár jelentkező, akiket válaszra sem fog méltatni. Az más kérdés, hogy mire megy a hölgy az első találkozó után a kiválasztottal, akibe már a kép alapján annyira beleszeretett... Mennyire bírja a valóság és a saját elképzeléseinek találkozásával járó élményt.

Kezdetben én is lazán vágtam bele, de aztán már nem tudtam nem komolyan venni... Gondoltam, hogy felnőtt emberek közt a pénznek van és lesz jelentős szerepe a kapcsolat során, számít, talán még a legfiatalabbaknál is. De hogy már az ismerkedés leg-kezdeti fázisában is, abban nem hittem. Hogy ajánlott a fotókon sugallani az úr anyagi helyzetét, ha szó szerint nem is írja bele a bemutatkozásba.

A másik, amibe belefutottam, a durvaság: egy „kedves” lány öngyilkosságot javasolt nekem, gondolom viccnek szánta, de más olvasni és más hallani az ilyet) ...szóval a stílus is egyre meredekebb lesz, de én ezt azért a legnagyobb ellenségemnek se írnám le. Értem, hogy írásban bátrabb az ember, mert nem lesznek következmények, kiadhatja dühét, de azért ennyire nem kéne lesüllyedni. Lehet, hogy a lány csak egy korábbi sérelmet reagált így le, amit ő kapott valakitől, és pont én voltam ott és nekem jutott, de ez nekem még mindig nem elfogadható.

De hogy miket küldenek a nőknek a férfiak első körben, nos, e tekintetben csak magamból tudok kiindulni. Én mindig udvarias vagyok. És akkor már megkérdezem, ami érdekel, mert ő is meg fogja, és elolvasom a válaszokat. Nem szoktam mizu-hogysmint-szöveggel nyitni, és ha én kapom, arra én is egy elcsépelt sablon választ tudok adni. Aztán rajtam csattan az ostor. Legalább önmagunkat ne csapjuk be..

Ahogy sorstársakkal diskuráltam erről, azt a tanácsot is kaptam, hogy óvakodjak a volt vállalkozó-feleségektől, barátnőktől, mert ők megszoktak egy életszínvonalat és már csak azt keresik. Mindegy hogy hogyan nézel ki, nekik az a karrier már csak, hogy megszerezzék, amit elvesztettek. De hogyan derül ki, hogy milyen kaliber volt előttem?? megkérdezzem rögtön az elején? Ez nekem azért ellentmondásos. Hamar rájöttem a nagy magyar valóságra, ahogy ők is, akik elmondták, hogy a szuper-nyaralós, meg szuper-kocsis fényképekre kéretlenül is özönlenek a jobbnál jobb nők levelei – és ez tény. Gondoljon mindenki, amit akar, vagy szeretne. De a puszta fal előtt otthon, vagy szimplán természetben álló valaki ezzel nem tudja felvenni a versenyt. Pedig lehet, hogy ahhoz a kocsihoz, ami előtt lefotózta magát Sikeres Úr, köze nincs.... Tehát egy fotón mindig a háttér a lényeg? (abból következtetni az anyagi háttérre?) Már ennyiből leveszik, hogy mennyire vagyok életképes, és az első találkozót attól teszik függővé? Akkor ennyi erővel simán lehetne csak az Instán ismerkedni. Hogy így mondjam, egy társkereső ilyenformán közel hitelesen leképezi a teljes társadalmat. Mert ugyanazok az emberek vannak ott is.  Sokan nem nagyon mernek, vagy nem is akarnak már személyesen találkozni.

A lényeg a lényeg, arra lennék kíváncsi, hogy ezek a megfigyelések átlagosak, vagy csak én nyúltam mellé és jó pár éves tapasztalattal (több-kevesebb sikerrel azért) teljesen rosszul látom az egészet? Vagy megváltoztak az értékrendek, amihez nem árt alkalmazkodni, ha sikert akar az ember?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9412117161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása