Van egy szörnyű titkom: én nem vagyok a Facebook-on

2019. június 24. 07:59 - csajokespasik

„Unom az állandó magyarázkodást és mentegetőzést ártatlanul, konkrétan a semmi miatt. Az lehet a baj, hogy nem vagyok elég naiv” - Levélírónk mindig is tartós kapcsolatban gondolkodott, de az már nem az ő hibája, amikor krónikus féltékenykedők saját kárukra keserítik meg az egészet.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Lassan 27 éves nő vagyok. 5 kapcsolatom volt eddig, bár szívem szerint csak egyet kerestem volna, egy Igazit, aztán fel kellett ébrednem az álomból és rájönnöm, hogy nem olyan egyszerűen mennek a dolgok, ahogy képzeltem. Mindig tartós és komoly kapcsolatban gondolkodom. Jelenleg egy közel másfél éves kapcsolatban vagyok egy nálam négy évvel idősebb férfival. A kapcsolatunk elején nem hitte el – és igazából ma sem -, hogy már lejöttem a Facebook-ról. Azt mondta, tuti álnéven nyomulok... És még most is töredelmesen be kell vallani neki a bűnömet, hogy én nem vagyok a Fészen, se álnéven, se máshogy, akármit is hisz.

A gyerekkorom sok költözésből állt, sokszor végigéltem, ahogy otthonnak hitt lakásokat újra el kellett hagyni, ezért törekszem egy saját házra/lakásra, ahol megállapodhatok valakivel. Tudom, hogy ez dolgozik bennem. Nekem ez fontos. És nem segít, amikor a páromnak tartott ember az őrületbe kerget a féltékenységével. Egyszer rajta kaptam, hogy a kabátom zsebeit átkutatta, meg a farmeromat, utóbbira azt mondta, nehogy mosás közben ottmaradjon valami. Ez az indok egy férfi szájából azért elég nevetséges és hihetetlen. Ha találkoztam régi osztálytársakkal, kollégákkal, azt mondta, nem örül, ha vadidegenek vesznek körbe, de ők pont hogy nem vadidegenek. Néha megtetszik neki egy-egy szó és azt összefüggéstelenül képes használni.

Nem járok el szó nélkül, és mindenbe beavatom. A lényeg, hogy amit magának megenged, azt nekem nem. Ha nézek kertes házat - nem nagyot, Budapest vonzáskörzetében már egy belvárosi lakás áráért kapni egy kisebbet – azt mondta, hogy az neki vidék.

Hiába mondom neki, hogy ne legyen ilyen, saját maga alatt vágja a fát. Én pedig unom az állandó magyarázkodást és mentegetőzést ártatlanul, konkrétan a semmi miatt. Az lehet a baj, hogy nem vagyok elég naiv. Nem értem, miért csinálja ezt, ha sose adtam rá a legapróbb indokot sem.

 
28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7114908724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.06.24. 08:11:37

Ajánlom ezt a leírást a sok nagyokosnak, akik rendszerint vitatják, hogy egy 30 éves nő már kifutott az időből, amennyiben komoly kapcsolat keretében egy erre is megfelelő partnerrel gyereket akarna szülni.

Itt egy 27 éves csaj, aki másfél év után jött rá, hogy ez sem az igazi. Gyakorlatilag egy próbálkozással simán elszalad egy év, mire egy pár eldönti, hogy belevág a gyerek projectbe, az alsó hangon 3-5 év. Vajon egy 27 éves nőnek még hány próbálkozása maradt, miközben a fogamzóképessége havonta csökken legalább egy százalékot.

2019.06.24. 08:49:14

Tetszenek az itteni sztorik. Szinte minden levélíró párkapcsolatban van, mindegyik hűséges, mindig a másik (általában a férfi) a hülye és senki sem ad okot a féltékenységre. De azért egy TÁRSKERESŐ oldalnak írják le a problémáikat :)

borzlány 2019.06.24. 09:32:46

@Dolus directus: és ugyanolyan a szóhasználatuk, a fogalmazásuk és úgy általában a problémáik? :)

2019.06.24. 09:42:26

@borzlány: Ezek csak véletlen egybeesések :)

Felsőmocsoládi 2019.06.24. 09:54:03

Én sem vagyok a faszbukon. Sosem voltam és nem is érdekel.
A palid egy nyomorék, 0 önbizalommal.

borzlány 2019.06.24. 09:59:04

@Sally and Billy: a 3-at kizárnám egyelőre, emiatt:
pcworld.hu/pcwlite/mesterseges-intelligencia-harry-potter-fejezet-241283.html

Mindennel együtt az 1-esre szavaznék. És sajnálom szegény fószert, ritka unalmas és hálátlan ez a munka.

exilis 2019.06.24. 13:06:06

Nagyon trendi ez a "már lejöttem a Facebook-ról" meg "Én sem vagyok a faszbukon. Sosem voltam és nem is érdekel. " szöveg, de azért mert sokan nem tudják használni, nem kéne lenézni azokat, akik viszont köszönik szépen aktívan élnek vele. Én fenn vagyok, és jelenleg nincs jobb eszköz kapcsolatokat építeni olyan emberekkel, akiket amúgy nem érnék el. Rengeteg lehetőség nyílt meg előttem, amire a facebook előtt esélyem se volt, mert mégis, hogy léptem volna kapcsolatba egy téma német szakértőjével? Napi szinten beszélgetek zárt csoportokban a szakterületem legjobbjaival, utaztam már pusztán facebook ismerettségből született meghívásra, és láttam vendégül én is külföldi ismerősöket. A face egy kib. jó dolog, max. azoknak nem az akiknek az érdeklődési köre nem terjed túl a triviális semmiségeken.

2019.06.24. 13:41:37

Kedves Poszter!
Kicsit írhattál volna részletesebben a felvázolt vágya(i)dról, hogy milyen módon szeretnéd megvalósítani. Egy ház vásárlása, vagy építése egy bérböl fizetésböl élö (házas)párnak igencsak komoly elökészítést igénylö feladat, rengeteg lemondással jár, és tényleg mindkét félnek egyformán motiváltnak kell lennie ezügyben, akkor is ha életetek végéig adósságban akarjátok úsztatni magatokat miatta.
Vagy ezt a feladatot a fasziddal szeretnéd megoldatni kizárólag, és te csak a végeredmény haszonélvezöje lennél?
Vagy te készülsz a magad módján az álmod megvalósítására, és már összespóroltál egy combosabb összeget amit alig vársz, hogy életed értelme kipótoljon, és beköltözzhessetek a közös fészketekbe? Elárulom neked itt nem ez a gond.
A gond az, hogy 27 évesen gyakorlatilag nem kellesz másra a fiúdnak, mint kötetlen kúrogatásra, lehetöleg kizárólagosan (emiatt tréningeztet a facebookkal, meg a zsebkotorászással stbstb..)Hiszen miért fektessen energiát egy olyan nöbe, aki isten tudja kikkel volt együtt, azokkal mit csinált, hogyan élt velük, elhagyta-e bármelyiket egy másikért, vagy csak úgy, otthagyták-e bármi miatt.
Ezek mind olyan ismeretlenek, amiket ma már egy férfi be sem akar nagyon helyettesíteni a maga életébe.
Komolyan a magadfajta nökkel egyre kevesebb férfi tervez, sajnos párkapcsolati szempontból az 5 elözö partner elértéktelenített annyira, hogy nem tudod az aktuális partnered az általad elvárt kapcsolati mederbe terelni. Ráadásul unod a magyarázkodásokat, mentegetözéseket stbstb....miért? Mármint miért kell magyarázkodni mentegetözni? Teljesen rosszul ülsz a lovon. Másfél év alatt eddig jutottál az aktuális fasziddal? Nagyon át kellene gondolnod hogyan tovább, mert az idöd fogy és ha ilyen ütemben haladsz a magánéleted sínretételében, akkor gyakorlatilag a legesélyesebb, legszebb, legtermékenyebb éveidet elvesztegetve már nem lesz lehetöséged TÀRSAT találni(nem dugópajtit, alkalmi kalandot,ideiglenes gazdatestet stbstb, mert azt fogsz 20-30 év múlva is amennyiben esztétikus a megjelenésed).A feladat nem egyszerü tudom, de ha kicsit jobban körülnéznél a férfiak között, és nem csak azoknak adnál esély, akiknek amúgy majd minden nö ad, akkor lehet érnének kellemes meglepetések! Na hajrá!!

exilis 2019.06.24. 15:21:09

@God Harald: Nem írtam, hogy üzleti célú kapcsolatokról van szó, van egy hobbim, amit professzionális szinten űzök. Magyarországon van még hasonlóan elkötelezett mondjuk 10 ember, Európában néhány száz. Nincs alternatívája a facebooknak, ha valamiben el akarsz merülni, és hasonszőrű megszállottakat keresel.

Cpt. Flint 2019.06.24. 15:36:48

Teljesen egyértelmű, hogy nem illetek össze. Ő birtokol, te ezt nem szereted, ráadásul durván és sértően csinálja. Mások az elképzeléseitek a lakóhelyről, ezzel együtt nyilván az életstílusról, jövőről is. Egyéb dolgokkal is idegesít (nyilván te is őt). Nem fogtok tudni (jól) együtt élni.
Megértem, hogy panaszkodsz, külső tanácsot, választ, döntést vársz. Bár magadban nyilván tudod már, amiket fentebb leírtam, de természetesen mindenki nehezen adja fel azt, amibe időt, energiát, érzelmeket, esetleg anyagiakat is feccölt.
Nyilvánvaló, hogy mielőbb szakítani kell. Az a baj, hogy nem tudlak megnyugtatni a továbbiakat illetően.
Szerintem a nőkben kb. 35-38 éves korig, a férfiakban meg még jóval tovább él az a "hit", hogy "ráérnek" még, megtalálhatják még az "igazit", vagy legalábbis találhatnak még egy "jobbat". Ez a hit (vagy "esély") némileg elvakítja az embert, és könnyebben próbálkozik olyannal is kapcsolatot kezdeni, aki csak részlegesen felel meg az elvárásainak. Úgy gondolja, hogy vagy megbékél a másik hiányosságaival, vagy megváltozik a másik, vagy legrosszabb esetben fájdalommentesen elválnak útjaik. Ezek többnyire nem szoktak bejönni. Emellett ebben a szakaszban még sokszor saját magával sincs tisztában az ember, pl. hogy VALÓJÁBAN mit vár egy párkapcsolattól, mire van szüksége, hogyan akar élni 5, 10, 25 év múlva, mi az, amit tud tolerálni, mi az, amihez ragaszkodik... Nagyon sokszor külső hatások, szülők, barátok, közösség elvárásai/kényszerei, illetve a médiában sulykolt elvárások/tanácsok is jelentősen befolyásolják a választást.
És ha még mindez nem volna elég, ha biztosan és jól tudod, hogy hogyan szeretnél élni, milyen típusú emberrel, beveszed a "leszarom tablettát" és nem törődsz a külvilág véleményével, na, szóval ekkor jön az, hogy valami iszonyatosan kicsi az esélye annak, hogy ehhez megtaláld azt a másikat, aki ugyanezeket akarja és éppen te vagy az, aki tetszik neki, aki minden tekintetben megfelel neki, akivel le akarja éni az életét. Szerintem sokkal kisebb az esély erre, mint a lottó ötösre.
De azért persze nem nulla. :) De a jó, biztos, vagy legalább valamennyire hatékony megoldást az "igazi" megtalálására nemigen tudom megmondani.
Mondhatnám, hogy tiszta véletlen, de az kevés. Kellő önismeret, őszinteség magaddal és a kiválasztottal szemben, ezek elengedhetetlenek. Elégséges önbizalom ahhoz, hogy ne kívülről irányítsák az életed. (Ami nem azt jelenti, hogy soha senkire nem kell hallgatni, vagy hogy senkiben nem lehet bízni.) Némi empátia, türelem. Realizmus.
És a másik félnek ugyanilyennek kell lennie. :D

Hát, sok sikert. :D

Cpt. Flint 2019.06.24. 15:37:35

@exilis: azért a facebook előtt is volt élet...

Elementáris 2019.06.24. 15:38:36

Azért a probléma nem kicsi :), ahol már a facebook regisztráció gondot jelenthet egy kapcsolatban , nos, nem sok jövője lehet. A férfi sem facebook rajongó? Miért bűnös az aki fészezik? Én is töröltem magam másfél éve, önként, egyik este a párom valamit keresett a fészen, amikor észrevette, hogy töröltem magam. Erre ő is törölte- egy szóval sem kértem, azóta sincs semmilyen profilunk, barátaink azért vannak- mert más módon is tartjuk a kapcsolatot emberekkel. De, nekem is elsődlegesen a régi iskolatársakkal- külföldre szakadt barátaimmal való kapcsolattartásra szolgált...Ja, és, hogy idegesítsek olyanokat akik kiváncsiak. Ezek most még jobban kiváncsiak :)
a lényeg : lépj le, ez egy mérgező kapcsolat.

Elementáris 2019.06.24. 15:43:12

@exilis: ezzel az állásponttal egyetértek, de sajnos egyre kevesebb ilyen ember van.

sityak 2019.06.25. 10:32:31

Nagyon mesterséges írás, Süt róla az összedobott, csinált volta. Hogy tudjátok ezeket komolyan venni, még ha az egyes elemek elő is fordulnak a valóságban is?

sityak 2019.06.25. 10:33:32

@Cpt. Flint: Te tényleg komolyan vetted, hogy ez egy igazi beírás?

sityak 2019.06.25. 10:35:10

@Cpt. Flint: Te tényleg komolyan vetted, hogy ez egy igazi beírás?

Cpt. Flint 2019.06.25. 11:44:38

@sityak: maga mindent kétszer mond kétszer mond? :D
Tökmindegy, hogy igazi beírás-e, a kommentek egymásnak, azaz az olvasóknak szólnak. Mivelhogy itt még poszter sose reagált. (Nem úgy, mint mondjuk pl. a Homáron.)

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.25. 17:55:24

Mondjuk ha valakinek az baj, hogy vagy-e a fészen, arra neked nincs szükséged, az tuti.

De tkp. a Face, ahogy elnézem, csak mellékes, mert az igazi baj az, hogy a csóka kutakodik utánad. Az baj.
Még inkább ott kell hagyni.

"Ha nézek kertes házat - nem nagyot, Budapest vonzáskörzetében már egy belvárosi lakás áráért kapni egy kisebbet – azt mondta, hogy az neki vidék."
Ebben viszont igaza van. Ugyanúgy mindenért autózni kell, bármikor, mint ha kis faluban laknátok a pusztában. Ugyanúgy sok meló van vele, mint egy kis faluban. Stb.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.25. 17:56:29

@Elementáris: " De, nekem is elsődlegesen a régi iskolatársakkal- külföldre szakadt barátaimmal való kapcsolattartásra szolgált..."
Nekem is arra szolgál, meg van page-m. Lehet azt értelmesen is.

Frh 2019.06.26. 10:03:16

Lépj le! Ha már kutakodik utánad, nem hiszi el amit mondasz, ennek nincs semmilyen jövője. Ennyi.

Reactor 2019.06.27. 03:27:49

Én se vagyok Failbook-on...és akkor mi van. Semmi. Az az oldal egy rakás szar, és a létező legnagyobb adathalászati központ is. Persze Zuckerberg bácsit nem csukjuk le, akármennyi adatot is lop, mert pénz beszél ugye.
süti beállítások módosítása