Egy lovagiasság nélküli lovag

2019. december 20. 07:46 - csajokespasik

       

               „Beszólt nekem egy részeg, ...ő úgy tett, mintha nem hallotta volna, szaporázta a lépteit” – A pasi nagyon szereti fényezni magát és imád szerepelni mások előtt, de ha konfliktus van, akkor fülét-farkát behúzza.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Egy éve járunk és van néhány dolog a barátommal kapcsolatban, amit nem tudok hova tenni. Ő alapvetően gondoskodó és figyelmes, a kapcsolatunkba sok energiát fektet, de mégis úgy tűnik nekem, mintha olykor túlértékelné magát. Úgy beszél magáról a haverjai előtt, illetve, olyanokat mond, amikről tudom, hogy valójában a felét kell venni. És nem zavarja, hogy én is ott vagyok és hallom és tudom. Nem számít neki. Ilyenkor mit akar egy férfi elérni? Sokszor hangoztatja, hogy ő mennyire kimagaslóan teljesített már kiskorában is, sok mindennel kitűnt. Hogy mennyi lehetősége volt, melyekkel nem élt. Ezt ellenőrizni nem tudom, nem is akarom. Arra is büszke, hogy ő mennyire szorgalmas tud lenni, ha van valami projekt. Nagyon szeret szerepelni.        

       

                Lehet, hogy velem van a baj és túlreagálom, ezért érdekelne, más mit gondol. Nem úgy értem, hogy beképzelt, csak szeret nagyzolni. És amiket mond, azok tulajdonképp nem hazugságok, csak felnagyított, vagy ferdített dolgok. A családja előtt ugyanilyen. Mintha azt szeretné érzékeltetni, hogy sokkal okosabb, műveltebb náluk. Az én szememben valóban értelmes és életrevaló, de azért közel sem géniusz. Éles helyzetben van, hogy leblokkol és erősen konfliktuskerülő: egyik este egy kocsma mellett mentünk el, és beszólt nekem egy részeg, ...ő úgy tett, mintha nem hallotta volna, szaporázta a lépteit, majd amikor kicsit lemaradtam, odasziszegte nekem, hogy „siess már!”. Nem azt vártam el, hogy törölje pofán, vagy vágjon vissza, de azért ezt sem. És utána órákon át szidta nekem a részegeket hogy ez is mennyire már a magyar valóság része. Ha valaki konfliktuskerülő, önmagában nem baj, de ne tüntesse fel egyéb helyzetben úgy magát, mint aki mindenből, minden szituációban penge, de nem tudja odatenni magát. Okos, de nem kimagaslóan, nagy eredményeiről nem tudok, de sok mindent ő is elhisz magáról.          

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: vita vallomás duma

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr10015359684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása