Mindenkiben megbízom: de csak egyszer

2020. május 22. 07:48 - csajokespasik

       

                „Ha megtudom, hogy kettesben találkozik nőkkel, az már lehet egy ok. Ha nem ismertem azt a nőt, akkor az a gyanú súlyosabb” - Posztolónk szerint a féltékenységnek két véglete van: a beteges és a „normál”, középen van a bizalom, amit sikerült is átvezetnie a következő kapcsolataira, noha korábban csúnyán megcsalták.         

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Csak végletekben tudunk gondolkodni, és nincs középút?

A féltékenységről írnék egy kicsit, bár tudom, lerágott csont már. Ez igaz, mégis kevesen tanulnak belőle, így szerintem az ismétlés sosem árt, hiszen ugyanolyan fontos ezt felismerni, mint azt, hogy mérgező vagy bántalmazó kapcsolatban vagyunk épp.

Egyik volt párom egy 150-60 centis cicababáért hagyott el, aki kb. fele annyi idős volt, mint ő, és valószínűleg az tetszett neki, hogy a csaj húszévesen is képes volt tízévesként viselkedni. Azt elmondhatom, hogy én nem ilyen voltam. Előtte elfogadtam, hogy barátok, nem voltam féltékeny. Aztán történt, ami történt.

Ez egy világos helyzet volt. Oka lett volna a féltékenységnek.        

       

               A középút: addig nem vagyok az, amíg okot nem adnak rá. Esetemben adtak rá okot, de megbíztam benne, hogy ááá biztos nem csal meg, csak barátok. Mindez nem rontott az előítéleteimen, nem lettem betegesen féltékeny emiatt, ugyanúgy megbízok mindenkiben: de csak egyszer.

A féltékenység két véglete: a beteges és a „normál”. Középen van a bizalom, ami az esetemben érvényesült. Ha a párom női kollégákkal szervez programot céges kereteken belül, az nekem tiszta ügy. Én mindig is úgy gondoltam, hogy az egy jó dolog, ha a páromnak lány haverjai is vannak és más nőkkel is kijön. Kicsit se zavart, nekem is vannak pasi haverjaim. És ha ezt nem tudja valaki elfogadni, akkor sorry. ugyanezt adom és ugyanezt várom el.

Ha megtudom, hogy kettesben találkozik nőkkel, az már lehet egy ok. Ha nem ismertem azt a nőt, akkor az a gyanú súlyosabb. Ha régi barát, akit én is ismerek, az belefér. Vagy ha többen mennek és több nő van, abban sincs semmi rossz. A kettesben- helyzetek jelentik mindig a kísértést egy férfinak.

Csak annyi a lényeg, hogy lehetnek határozott okok a féltékenységre, de ha nincs, akkor ne gyártsunk rémeket. Fel kell nőni és elfogadni, hogy mindenkinek vannak barátai és ilyen-olyan szociális élete. Nem vaknak kell lenni, hanem ébernek. Szerintem.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8115711652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása