Ádám és Éva sétál a Duna-parton

2020. július 27. 07:52 - csajokespasik

       

               ...akár egy fárasztó vicc is kezdődhetne így, pedig a sztori hátterében erős érzelmek feszülnek és egy fontos döntés is körvonalazódik. Éva kitartóan próbálja győzködni a házas Ádámot, hogy nézzen szembe a valódi érzéseivel.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Ádám és Éva kihasználta a szép időt, és sétált egyet a Duna-parton. Rég látták egymást. Ádám nős, és Évát már 13 éve ismeri – bár az ismeri lehetne idézőjeles, hogy miért, az mindjárt kiderül. Régebben volt is köztük valami, ha nem is tartós, de intenzív. Éva így emlékszik. Nem Éva miatt lett vége. De azóta sokat levelezett Ádámmal, innen tudja, hogy valahol a férfi is bánja, hogy annak idején nem mertek tovább lépni. A férfi írásban szókimondóbb, támogatóbb és bátrabb, mint élőben, ebben semmi meglepő nincs, gondolja Éva. Most is emiatt találkoztak: mert leveleztek és túl sokat feltártak egymásból.        

       

               - Válaszolsz egészen őszintén, vagy bájcsevegjünk? – tért a lényegre Éva. - Szereted még a feleségedet, vagy sem?

- Persze-persze...

- De nem mondtad ki a szót, csak a persze-perszét... A diplomatikusan lényegkerülő persze-persze nélkül kéne kimondani...

- Ezt hadd döntsem el én! - dörren egy kicsit erősebben Ádám a kelleténél. Legalábbis Éva így érzi. De hát ő sok mindent érez, ami lehet, nem is úgy van.

- Tudod. Csak nem mered kimondani. Mert akkor a saját füleddel hallanád, még azt is, ahogyan cseng.

- De okosnak, de misztikusnak hiszed magad! – Ádám mást gondol és mást mond, ez nem új a nőnek, ráadásul „Ez jutott” – arcot vág a mondat végén. - A szex egy dolog, a szerelem meg a szenvedély egy másik, a hosszas együttélés pedig egy harmadik dolog. Ne szólj bele, nem volt ilyenben részed, nem tudod mit beszélsz és mi alapján ítélsz! - torkolja le Évát.

- Értem. Mikor van a házassági évfordulótok?

- (.......) - hangzik Ádám zavart, de annál egyértelműbb válasza 

- Na, erről van szó, te hősszerelmes.

- Miért vagyok itt?- kérdi a férfi.

- Te akartál találkozni – így Éva, mert ez volt az igazság.

- Miért jöttél el ? - vág vissza elég ügyetlenül Ádám.

- Miért nem tudjuk elfelejteni egymást? - A kérdés nem hangzott el egyik szereplőnktől sem, csak a szemükben ült.

Néma kérdések dacolnak néma kérdésekkel. Hangos válaszok nélkül. Lehetnének ők barátok is, de ez a javaslat Éva számára a legszörnyűbb lenne, ha Ádámtól hangzana el. Természetellenesnek érezné. Ők nem lehetnek barátok. Az a vonat már elment. Ez Évának már korábban leesett.

- Te sem egyedül, sem kapcsolatban nem vagy boldog – szúrta át Ádám Éva magabiztosságának páncélját, de a nő ilyesmire számított. A zavarba hozott férfi rögtön kardot ránt és a legfájóbb helyet célozza meg.

- Ennyire ismersz? - így Éva. - Most csak bántani akarsz, visszavágni, mert az előbb túlságosan betaláltam nálad.

Hogy Ádám miért vett el egy olyan nőt, aki nem illik hozzá? Mert befolyásolható. Egy kicsit hisztis ötéves gyerek már célt érhet nála, ha új játékra vágyik. Ha azt olvassa a neten, hogy a tojás milyen káros, azonnal abbahagyja az evését. Ha az ellenkezőjét olvassa, akkor rástartol. Ha valaki azt mondja, hogy xy márka a legjobb, akkor onnantól neki is az lesz a kedvence. Ha megoszt vele valaki egy új ideológiát hirdető youtube-os megmondóembert, ő kritika nélkül befogadja. Nem néz utána, mi a forrás, ki ez az ember, ő mától ebben hisz.

- Nem folytathatunk valamit, amit el sem kezdtünk – mondja Ádám, mintegy magát védve.

- De, elkezdtük. Én máshogy emlékszem, és arra is, amiket mondtál nekem akkor.

Ádám kicsit előrébb halad, mintha sietne valahova. Folytatódik a parti séta. Most már némán. Éva kicsit lemarad mögötte.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9516078800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása