Drága esküvő, majd még drágább válás

2022. február 22. 07:52 - csajokespasik

...legalábbis Levélírónk így látja a jövőt, mert egyelőre stagnál a kapcsolatuk, pasija pedig sokat is tesz érte, hogy így is maradjon: vagy csavarog, vagy játszik a gépén. Csak a társadalmi elvárások miatt erőlteti a komolyabb kapcsolatot?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Blog! Még most is olyan furán érzem magam, pedig már korábban beláttam, hogy elmúlt bennem pár dolog. Több egyéb érzés kavarog most bennem. Jelenlegi kapcsolatom kb. csak szexkapcsolat. Ő akarná tartósba. Most ha előre akarnék gondolkodni, az lenne, hogy 4 éven belül drága esküvő, majd még drágább válás. Láttam már ilyet, sok párnál a környezetemben: azt hiszik, ha a szex jó, minden megvan. Elvannak évekig egymás mellett, házasság vagy gyerek nélkül, aztán valamelyik eszébe jut, hogy jó ötlet a házasság, mint újabb lépés.

Nem élünk együtt, de nála most van az az időszak, hogy akarná komolyan, legalábbis mondogatja, de olyan szabályokat hoz, amik ehhez nem sok kedvet csinálnak: pl. hogyha máshol van, akkor én nem hívhatom, nem kereshetem sehogy sem. Ellenben ő felhívhat engem bármikor.

Az, hogy egy helyben áll a kapcsolat, nem fejlődik tovább semerre, tudatos döntés volt eddig. Mindketten abban a korban vagyunk, amikor még bárki bármikor meggondolhatja magát. Ő jelenleg nem dolgozik sokat, nem stresszel, mégis folyton panaszkodik, vagy arról, hogy ismerősei már közel mind megállapodtak, vagy mert sok otthon a tennivalója. Most csak ezért mondogatja, hogy legyünk komolyan egy pár? Csak az ismerősei miatt? Az elvárások miatt? Még ha totál nem is alkalmas rá?

Nem érzem, hogy ez jó ötlet lenne, se neki, se az én számomra. Most ha olyan kedve van, elmegyünk együtt valahova, ha nincs, estig játszik a gépén, én meg nézhetem, vagy alszom. Vagy csavarog a haverokkal, amikor akar.

Beszéltem vele erről, és szerinte nagyon jól összeillünk, jó hatással vagyunk egymásra. Szerintem meg ellenkezőleg. Egyre lehangoltabb vagyok mellette, nem érzem magam vonzónak, nem tudom megélni önmagam ebben. Inkább megszokás van köztünk.

Arra is gondoltam, hogy megtanulok egyedül élni, boldogulni minden téren. Elsősorban olyan nők véleményét szeretném kérni, akik átéltek hasonló döntéshelyzetet.

 
26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7717724804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.02.22. 08:11:20

de szar sztori, összeollózott, összedobált mondatokkal, semmi koherencia, semmi átélhetőség, semmi valóság alap.
Ez elégtelen.
Ma nem kapsz fizetést kedves Szamosi Iringó.

Real_Time 2022.02.22. 09:52:50

@Lorrh: Már hogyne lenne valóságalapja? Pont így működnek a dolgok manapsága, ahogy a címben is van

Rubasov nertárs 2022.02.22. 11:06:40

Sajnos megint a korunk hőse, szintezős léányzóval állunk szemben.

A köztetek lévő markáns (fizikai legalább 2, anyagi-társadalmi fényévek) utal az, hogy az aranyifjú játszi könnyegedséggel ajánlja meg az aranykalaitka-kapcsolatot, illetve az, hogy a poszterina anyagi-társadalmi helyzetét jótékony homály fedi nem véletlenül. Értem én, hogy az lenne az igazi neked, hogy az ingyen luxusalbiért, izmos testért, 20+ cm-ért ne kelljen fizetned semmit, de sajnos az életben ez nem így működik.
Rossz hírem van, ha azt akarod, hogy egyenrangú félként kezeljenek, ahhoz lejjebb kéne adni az igényekből és a veled egy szinten lévő férfiak közül válogatni. Ez persze a szintbelövés miatt nem fog menni, ugyanis inkább élnél "egyedül" (anyuékkal), minthogy felesben albizzál Rákosborzasztó alsón egy hozzádillő átlagjózsival.
Kb. 30, nagyon max. 35 éves korodik szintezhetsz, utána lekerülsz a radarernyőről.
A végér annyi jó hírrel szolgálhatok, hogy kiskutyát, kiscicát olcsón be lehet szerezni, így azért lesz ami enyhíti a magányt.

Reactor 2022.02.22. 22:27:46

Ez a "megélni önmagam" ugyanolyan lózung, pullszöveg mint a "nem érzem nőnek magamat mellette" vagy "nem működik a kémia". Félelmetes, mennyi ilyen idióta baromságot kitalálnak, hogy legyen mivel megokolni, miért nem jó épp az adott pasas. Ezeket ám egymástól tanulják? Vagy kondícionálják őket ezekre az ostobaságokra?

Cirigli Jenő 2022.02.22. 22:29:36

@Reactor: az igaz, de szerinted az ilyen faszi jó?

Reactor 2022.02.22. 22:33:32

@Cirigli Jenő: Viszonyítás kérdése. Tudok tőle jobbat is mondani, de nyilván sokkal rosszabbat is. Ha számítógépes játék helyett kocsmába járna, vagy akár extrém-sportolni, a cikkíró azon is kiakadna, és ööö..."nem tudná megélni magát" mellette. Nem tudom, azt gondolta, hogy csak a pasinak kell idomulnia őhozzá? Akkor meg is érdemli.

Cirigli Jenő 2022.02.22. 22:35:24

@Reactor: mindenesetre az megnyugtató, hogy az emberek többsége megérdemli egymást!:)

Lorrh 2022.02.23. 07:52:30

@Cirigli Jenő: andika is megérdemli lölőt. egy szinten vannak. az alagsorban.

_krampampuli_ 2022.02.23. 10:03:48

Szerintem ez nem csupán szexkapcsolat, a srác pénzeli is erősen poszterinát, csak ezt "elfelejtette" beírni a posztba...

Cirigli Jenő 2022.02.23. 10:32:30

@Lorrh: csak ráhajtja a fejét a mellkasára és már alszik is mint a kisbaba. Gondolom azért előtte van szoptatás és büfiztetés is:)

Andy73 2022.02.23. 13:32:52

Szomorú, ha már az esküvő előtt a válást tervezi valaki. De itt még az esküvőről sincs szó, csak a címben. Meggendolni pedig sajnos oregebben is sokan meggondolják magukat, gyakran több évtizedes házasság után is. Éppen ezért csak úgy van értelme egy kapcsolatnak, ha azt komolyan gondolják mindketten. Csak úgy lehet hosszú távra tervezni, főleg, ha családot, gyerekeket is szeretne valaki, nem csak laza együttélést.
De ha telefonálni sem lehet bármikor, az nem tűnik komoly kapcsolatnak.

Almandin 2022.02.23. 14:30:34

@Real_Time: Simán lehet valós történet. Nem akar mindenki házasodni, családot. Sokan nagyszerűen érzik magukat a látogató kapcsolatban.
Én se házasodtam meg. Eredetileg mást terveztem, de most, 45 évesen egy évek óta tartó látogató kapcsolatban élve elégedett vagyok. Tévedés azt gondolni, hogy az összes ilyen kapcsolat csupán a szexre korlátozódik, sokszor igazi lelki társak is az ilyen párok, számíthatnak egymásra. A posztolónak írom, hogy amúgy nő vagyok és nekem így jó. Ha valakinek nagy a függetlenség-és szabadságigénye, valamint nem akar rizikózni egy házassággal, nem akar gyereket (vagy már a kora miatt nem lehet vagy nem ajánlott), tökéletes lehet neki ez. Nem kell mások véleményével foglalkozni.
Azonban ha a kapcsolat üres, a szexen kívül nincs más kötelék és unalmas, vagy olyan a partner, mint írod, akkor nem biztos, hogy együtt kell megöregednetek.
Amit a drága esküvőről írtál, igaz. Hihetetlen, hogy sokan elszórnak a lagzira milliókat, mert egy esküvő hatalmas üzlet a szervezőknek. Utána lehet, hogy sokan azért nem válnak, vagy csak sok év után, mert ha beleöltek több milliót, sajnálják a pénzüket, kidobottnak éreznék (az is volt). Nem vagyok házasságellenes. Ha nekem lett volna esküvőm, egy minimalista és nonkonformista esküvő lett volna (polgári házasság 2 tanúval, utána egy kedves kis vacsora egy étteremben). Engem nemcsak a sok pénz miatt taszított a nagy lagzi, hanem úgy általában is.

Almandin 2022.02.23. 14:39:49

@Andy73: Mi van akkor, ha egyik se akar gyereket? Egy kapcsolatnak lehet csupán önmaga is az értelme. Jó együtt lenni, beszélgetni, szexelni, összebújni, szeretve lenni, lehet együtt programokat csinálni. Ha valaki akar gyereket, az nyilván más. Akkor valóban össze kell költözni, sőt, jobb összeházasodni is, mert a gyerekeknek kell a stabilitásérzet.

Andy73 2022.02.23. 15:23:06

@Almandin: persze, vannak alkalmi és rövid távú kapcsolatok is, de egy idő után a legtöbb ember azért szeretne gyereket. Éppen ezért a komolytalan kapcsolatokra szerintem nem érdemes sok időt elvesztegetni, mert az élet gyorsan telik. Főleg a nőknél ketyeg az a bizonyos biológiai óra.

Almandin 2022.02.23. 15:28:38

@Andy73: Az én kapcsolatom se komolytalan. Ha rajtam múlik, akár életünk végéig vele maradok.
Sokszor az idősebb emberek is úgy döntenek, nem házasodnak újra.
Egyébként nekem is fiatalabb koromban volt olyan kapcsolatom, aminél a végén fellélegeztem, hogy de jó, hogy nem lettünk házasok (eljegyezve már voltam). Pedig én aztán elég idealista voltam 20-25 évesen.
Nő létemre én inkább fiatalon tudtam gyereket elképzelni, 35 felett már nem. Ennek sokféle oka volt, amibe nem mennék bele, de nálam az a bizonyos ketyegés nem jelentkezett.

antisocialnetwork 2022.02.23. 16:22:38

@Lorrh: Végre valaki a szemébe mondta :D

antisocialnetwork 2022.02.23. 16:31:14

A szösszenetet,a CS&P egyik női alkalmazottja irománya lehet, hogy meglegyen a a napi cikk, de vett némi alapot a saját életéből is. De se bemutatkozás, se egy név, a végére biggyeszti oda, hogy nőktől kér tanácsot. Tipikus 35 plusszos.

Andy73 2022.02.23. 16:46:36

@Almandin: Hochzeit, németül az esküvő, szó szerint magas idő. Szerintetem tálaló, az ember ilyenkor jó esetben még fiatal és boldog, és ezt a boldogságot másokkal is meg akarja osztani. De persze ez is csak akkor jó, ha az esküvőt komolyan is gondolják, holtodiglan, holtodiglan. Sokszor sajnos valóban válás a vége, de azért nem mindig.

MsIreneAdler 2022.02.23. 17:05:04

@Almandin: ebben egyetértünk. Fogalmam sincs, minek a nagy felhajtás. Szerintem sokszor ez a család kívánsága, hogy ezt is meg azt is meg kell hívni, és bizony, ahol a szülők fizetnek, ott beledumálhatnak a dolgokba.
Persze, hogy nem a lagzi a lényeg, de sokaknak ez egyenesen a cél, nem pedig csak egy eszköz arra, hogy elmélyítsék a kapcsolatukat.

Almandin 2022.02.23. 18:29:35

@MsIreneAdler: Láttad a Muriel esküvője című filmet? Abban szerepel egy nő, akinek a körítés fontosabb, mint a lényeg.

_krampampuli_ 2022.02.23. 18:58:02

@Andy73:
"...az esküvőt komolyan is gondolják, holtodiglan, holtodiglan..."

Nem vagy te egy kicsit önző? ;-)

Sztravinszka 2022.02.23. 19:18:02

@_krampampuli_: ja, dögölj má' meg, dögölj má' meg :)))

Cirigli Jenő 2022.02.23. 19:22:40

@Sztravinszka: anyjuk, ha valamelyikünk meghal, én beköltözöm a városba!

ttc 2022.02.24. 02:09:51

Az ilyen posztíró nőkből lesznek előbb hatalmas önmegvalósító sminkesek, majd életviteli tanácsadó coach-ok (szkájpon kedvezmennyel). Cicákkal, közel a negyvenhez, valami koszos béralbiban, vagy végrehajtásokkal és hitellel nyomott koszos pár négyzetméteres sufniban. Ez van.
süti beállítások módosítása