Főleg az elesett férfiak vonzanak

2022. március 07. 07:24 - csajokespasik

Mindenkinek megvan a zsánere, Posztolónknak például az olyan férfiak jönnek be, akik segítségre szorulnak. Ennek az a hátulütője, hogy kihasználhatják, és néhány esetben ez be is következett.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

32 éves nő vagyok, jelenleg egyedül. Hogy miért van ez, szerintem ti is rájöttök, amint írok magamról pár dolgot.

Felvezetésnek: van egy tévécsatorna, ahol bűneseteket rekonstruálnak, és itt van egy sorozat, ami arról szól, hogy nők börtönviselt emberekkel állnak össze, és a műsor felderíti, hogy miért alakult úgy a kapcsolat, ahogy, és vagy az érintett nő nyilatkozik, vagy a nyomozó vonja le a tanulságokat helyette.

És sajnos sokban magamra ismertem. Nem a rosszfiúk vonzanak, nálam nem ez a gond, hanem inkább az, hogy főleg olyan emberek tudnak megérinteni, akiket „meg kell mentenem”.

Akik segítségre szorulnak. Az életem sosem volt túl kiegyensúlyozott, de panaszra azért így sincs okom, az áldozattípusok már fiatal koromtól vonzottak. Nem olyan vagyok, aki rácsimpaszkodik valakire és pár nap után már közös képet rakat ki vele, inkább én vagyok az, aki alárendeltebb. Ebből adódóan sokan ki is használtak.

Jártam szakembernél, kiderítettük, amit már addig is tudtam, hogy apám érzelmileg egész életemben elhanyagolt. És mivel olyan férfiakat kerestem, akik segítségre szorulnak, ebből adódik, hogy kevés kapcsolatom volt teljes értékűen jónak mondható. Nem vagyok elveszett ember, van realitás bennem, volt akit én hagytam el, mert már nem tudta irányítani a szenvedélyeit és az életét és húzott le maga mellé. Ebből a szempontból nem kell félteni. Nem félek attól sem, hogy egyedül legyek.

Sok nőnek az a jó, ha a pasijára fel tud nézni, de nálam nem így alakult, az én igényeim teljesen mások. Már kb. körvonalazni tudom, hogy mi lesz, ha ugyanaz történik: találkozunk, pont az esetem, nekem azonnal megtetszik, idealizálom, és sok mindent elképzelek vele. Nagyon hamar megszeretek embereket, de sok időm is ment már el azzal, hogy nem tudtam lerázni olyanokat, akik utána is rám tapadtak, miután észrevettem, hogy ez már csak kihasználásról szól. Korábban is hajlamos voltam arra, hogy elnyomjam magam valaki mellett. Ezek úgy végződtek, hogy egy idő után meg akartam szabadulni tőlük.

Szóval, mi a diagnózisotok? : ) Személyiség hiba-e egyáltalán nálam az, hogy főleg az elesettek vonzanak?

 
23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8117773964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.03.07. 08:29:41

"Szóval, mi a diagnózisotok?"
Nagyon magas labda ez a sok fotel pszichológusnak.
Az én diagnózisom, hogy újabb kamu poszt, amibe még kérdést sem tudott megfogalmazni az írója, ezért bedobja a gyeplőt a lovak közé.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.07. 08:59:04

Elesettek most Ukrajnában vannak. Nem tudom, én szeretem, ahogy nyögdécselnek, de végülis... ha még nem hűlt ki, miért ne?

Josagos 2022.03.07. 09:37:22

Ha felismered, hogy ilyen vagy, akkor el is tudod kerülni az ilyen helyzetet. Kicsit hasonló helyzetben "objektivizáltam" a társkeresést, és csináltam kb. 15 szempontot, ahol mindegyikben külön pontozva a lányt kategóriánként és összességében is el kellett érnie egy minimumot. Nálam az aranyásás volt a rossz, amit az érzelmeim eltakartak előlem.
Ha nem érte el a pontszám a minimumot, akkor direkt látványosan megcsaltam és lebuktam, így ki tudott rúgni. :)
Szóval megoldható, de nem hagyományos eszközökkel.

Lorrh 2022.03.07. 10:22:05

@Puerto Prince: ez morbid, de jó válasz!

MsIreneAdler 2022.03.07. 10:33:14

@Josagos: ez nagyon tetszik. Elképzelem, ahogy leülteted a csajt, egy kis mappa a kezedben, benne több lap, grafikonokkal. Majd elmondod hogy "Lujza, ebben a hónapban az aranyásó indexed picit feljebb ment, mikor a közös balatoni nyaralásra célozgattál, viszont a tegnap esti szopás miatt a hónapot még épp a munimum összpontszám felett zártad. Gratulálok, tovább működhet a kapcsolatunk. A részeredményeidről bővebb infót kérésedre e- mailben tudok küldeni".
Amúgy nem több energia kidobatni magad, mint felvállalni, hogy neked nem felel meg a kapcsolat?

Josagos 2022.03.07. 10:43:22

@MsIreneAdler: szerinted egy találkozó után, otthon, a gépem előtt nem tudtam kitölteni a táblázatot? A papír eszembe sem jutott. :)
Nem mondtam erről az adatgyűjtésről semmit, miért tettem volna, nem az ő érdekét szolgálta, hanem az enyémet, és három-négy hét alatt elég objektív módon megtudtam, hogy jó-e nekem a lány. Volt még pár barátom, akikkel találkoztunk, több alkalommal is, és ők is tesztelték hasonlóképpen.
Lehet, hogy veszett el értékes lehetőség, de ami lett a végére, az jó :)
Nekem mindig is könnyebb volt azokkal kidobatni magam, akik esélyesen aranyásnak, mert így nem próbáltak mindenféle trökköket a visszatérésre. Sokkal kisebb energia, elismertem, hogy ő a jó, én a rossz, övé az erkölcsi fölény, így győztesen távozott. Némelyik lány életére rálátok, boldog vagyok, hogy így alakult.

VOGAben 2022.03.07. 10:49:18

Ha szeretsz szenvedni, akkor hajrá! Akit idealizálni kell meg fejben tupírozgatni az igazából kevés. Pótlék nem több. Na meg az sem egy jótétemény, hogy "megmentesz" egy szerencsétlent, aki ragaszkodni kezd érthető módon, majd röpteted mert hirtelen unalmas vagy ciki lesz, vagy bármi. Ez minden csak nem segítség... Olyannal kellene megállapodni aki eleve ideális. De az meg ugye alapból uncsi ugye. 32 évesen elég gyermeteg.

Lorrh 2022.03.07. 11:32:19

@MsIreneAdler: "mint felvállalni, hogy neked nem felel meg a kapcsolat"
Nem.
Szakítania a nőnek kell. ez default.
Minden más esetben bosszúálló fúria válik a nőből és telesírja a világot hogy őt kidobták és bosszút áll.
Ez alapvetés a férfiak körében hogy őnekik tilos szakítaniuk.
A férfiak ugyanis érző lények és fáj nekik a nő szenvedése.
A nő viszont pszichopata állattá válik, amikor le akarja cserélni a pasiját és neki nem számít milyen sebeket hagy maga után.
Oké, ez durván szélsőségesen túltolt vélemény, de sajnos sok igazság van benne.

MsIreneAdler 2022.03.07. 14:41:50

@Josagos: szerintem kéne rá fejleszteni egy appot...:) Sosem csaltál? Nem pontoztad fel a jóseggű csajt, hogy ne kelljen mégsem kirúgni :D?
Szerintem észrevehető, ha valaki csak ki akarja dobatni magát. Voltam én is így. Azt gondoltam, hogy egy fenéket, azért sem szakítok :). Vicces volt.

@Lorrh: fene tudja, nincs egyen recept a szakításhoz. Az mindig szar. Én spec a korrektséget szerettem mindig is, de van akinek nem való az sem.

Josagos 2022.03.07. 14:57:30

@MsIreneAdler: igyekeztem objektív lenni. Már nincsenek meg a táblázatok, még a google drive előtti időben készültek. Nagyon jól le tudtam bukni, ügyesen ment, de csak három esetben kellett megtennem összesen, ezen felül csak spontán lebukásaim voltak, cél nélkül. :)

Creativus 2022.03.07. 16:27:18

Egyetértek Lorrh-al a kamuság ügyében, feltehetően egy FAKE-ről lehet szó, ugyanakkor érzem mögötte azt az ellentmondásos viszonyulást is, amelyet a pszichológiával szemben tanúsítunk.

Egy olyan korban nőttünk fel, amelyben a fizikai kellemetlenségeket, az erőszakot igyekeztünk az életünkből kizárni, helyette azonban mindezek áttevődtek a lelki oldalra, megkeserítve az életünket, és kiterjedt boldogtalanságot okozva. Az egyik megoldás az lehetne, hogy visszatérünk az előző, és egyáltalán nem kellemes állapothoz (a napi események ezt az utat jelzik), vagy pedig megbarátkozunk azzal, hogy a lelki oldallal kapcsolatos ismereteinket bővítjük. Ez pedig az önismeretünk, az érzelmi intelligenciánk - gyakran fájdalmas - fejlesztésével, és a másokhoz való helyes viszonyulásunk, meg a traumák feldogozásának eredményes módjainak megtanulásával lehetséges. Ha ezt nem tesszük, akkor továbbra is bábként irányítanak minket, akár a médián, akár a társadalmi kapcsolatainkon keresztül.

Azok járnak jól, akik felismerik, hogy a testi problémákat orvosok, míg a lelkieket pedig pszi-vel kezdődő elnevezésű szakemberek kezelik. Ez utóbbi bajok közül számos - ma tömegesen jelentkező - elváltozás NEM betegség, mint pl. egy csonttörés sem az. Nem ördögtől valóak ezek a szakemberek, csak belénk sulykolta egy téves szellemiség, hogy ciki az ilyesmi. És ahogyan a testi gyógyításban, itt is lehetnek sarlatánok, és aki ismeri a Popper/Pilinszky párbeszédet, az tudja jól, hogy a szakember is csak akkor eredményes ha van benne elegendő irgalom a szaktudása mellett.

A bemutatott személy ennyiből abszolút nem diagnosztizálható, csupán - gyakran tévesnek bizonyuló - feltevésekre hagyatkozhatunk ebből a pár mondatból. Felsorolni is felesleges ezeket, inkább vegyünk egy példát a pozitív esetekből. A hölgyike lehet pl. egy "empata" is, aki eltúlzott mértékű empátiával nőtt fel (szülei hatására), ám ha ezt nem tudatosította magában felnőtt korban, akkor ennek számos hátulütője is lehet. Empatikus megérzéseit - bár nagyon finoman érzékel -, nem minden esetben helyesen ítéli meg, s gyakori egyfajta naivitás másokkal szemben. Tapasztalatlanul könnyen rátalálhat pl. egy rejtett nárcisztára (aki egy sikertelen nárcisztikus), aki tönkrevághatja manipulációival a megérzéseit, s ettől számos trauma áldozata lesz. (Az így kialakuló C-PTSD-től maga is bántó viselkedéseket vehet föl, és egyesek nárcisztikusnak vélik). A túlzott empatikusság gyakorta egy hiperérzékenységet is eredményezhet, amely már pszichés zavar körébe sorolható), s ez testi tünetekben is megnyilvánul (hidegre, melegre, szagokra, fényre, ártatlan célzásokra, stb. stb. túlérzékeny, vagy pl. apró ijedség helyett túlzott rémülettel reagál). Előjöhet még hiperaktivitás is (pl. munkamánia, nincs semmire ideje), de ennek felelhet meg pl. az állandó, és szinte kényszeres segíteni akarás is. Ez ugyan egy nagyon pozitív előny, de ez az amikor valaki két végén égeti a gyertyát. Kiégés lehet belőle, illetve a segítségnyújtása másoknak teher lehet, hiszen sokan szégyellik, ha segítségre szorulnak, és nagyon zavaró az erőszakossága. Emiatt ott is hagyhatják. De mások - más személyiségzavarosak - élvezhetik ezt, akár mert nem személyként, hanem segédeszköznek látják őt, vagy akár mert uralkodhatnak fölötte. A szex meg egy idő után erős kötődést is kialakít (lásd.: az oxitocin hormon hatása), ami miatt a levakarás nagyon nehéz, ha rájön, hogy kihasználják.
Magyarán: egy empata önromboló helyzetekbe sodorhatja magát, ha nem ismeri fel e nagyon értékes tulajdonságát, ugyanis önismerettel túlléphetne a téves, ösztönös reakcióin. Mondják, hogy két nárcisztikus - ha nincs közös ellenségképük - totál tönkreteheti egymást, de egy tudatos empata - a saját sérülése nélkül - legyőzheti azt, és összeomlásba küldheti.

Mindez azonban csak egy feltevés a sok közül.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2022.03.07. 18:10:04

A nők szeretik megmenteni az alfa ”rosszfiúkat”. Nincs ebben semmi újdonság, maximum annyi, hogy itt rendhagyó módon elesetteknek vannak hívva.

Cirigli Jenő 2022.03.07. 19:28:57

@Lorrh: szakításügyben teljesen igazad van!

MsIreneAdler 2022.03.07. 19:34:50

@Josagos: mondjuk ezt csak így lehet, el kell határoznia magát az embernek.
De mi számít aranyásásnak?

Josagos 2022.03.07. 22:21:15

Nekem az az aranyásó, akinek jelentős motivációja van abban, hogy anyagilag húzza a legnagyobb előnyt a kapcsolatból, olyan árukat és szolgáltatásokat vesz, amiket análkül, hogy velem lenne, nem tudna megengedni magának, de vágyik rájuk és ezért velem van.

nincs1agy 2022.03.08. 10:24:53

Fú te, én nagyon el vagyok esve. Állíts talpra! Küldj számot!(Vagy pénzt..:)

szaletli 2022.03.08. 11:18:50

@The Cortez: Az "elesett" mindennek az alja. Ő az, aki egy életre megsértődik, mert Miazmácska nem tőle vette el a nőnapi virágot a nyolcadik bében, utána húsz évig néz az égre könnyes szemmel, mint a lorettói Szűz Mária, Adyt szaval a csajoknak, és az érzőszívű nőkről zeng ódákat, miközben titokban kutyás pornót néz és minden nőt megvet. Tartós kapcsolatban tipikusan passzív-agresszív, és bőségesen leveri a partneren Miazmácska emlékét (továbbá mindent, amit az életben valaha elbaszott, mert arról nyilvánvalóan a partner tehet). Az "elesettet" gyerekkorában balról agyonbaszogatták, jobbról pedig meggyőzték, hogy mindenhez "joga" van, csak őszinte szót és szeretetet nem kapott soha, ezért adni se tud ilyesmit. Női változata is van, az ugyanilyen, pepitában.

ne olvasd el 2022.03.08. 11:20:21

kapcsolat/társfüggőfüggő vagy, nézz utána coda.

szaletli 2022.03.08. 11:22:23

@Lorrh: A férfiak és a nők nagyjából egyenlő arányban válnak bosszúálló fúriává és sírják tele a világot, ha szakítanak velük, a tettleges telesírásról érdemes pl. a bűnügyi híreket olvasgatni. Az emberek túlnyomó része képtelen "veszíteni", pláne felfogni, hogy a kapcsolat vége nem "vesztés" vagy "nyerés" hanem a követező kapcsolat startvonala.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.08. 21:40:03

@szaletli: nekem ez a kutyás pornót néző, Adyt szavaló arc helyből szimpatikus, a nőket meg megszerettetném vele. Jól szórakoznánk

Lorrh 2022.03.09. 07:41:22

@szaletli: szórakoztató olvasni ezt a gúnyos kommentet.
Az igazság meg az, hogy a fiúkat nem készítik fel a kamasz lányok visszautasítására, ennek -adott esetben- durva megalázó körülményeire és ez tényleg lelki bajokat tud okozni.
Személyes példáim vannak. Sok.
Nekem negyven évbe telt feldolgozni. És én egy régi generáció vagyok.
A mai agyondédelgetett hópihék még súlyosabban tudnak járni. Sajnos erről is vannak példáim.
Ehhh

szaletli 2022.03.09. 11:35:39

@Lorrh: A komment célja pontosan ez volt: felhívni a figyelmet arra, hogy se a fiúkat, se a lányokat nem készítik fel arra, hogy az embert a párválasztás során visszautasítások fogják érni, és ez nem tragédia, megoldása pedig nem az önvád, nem is mások vádolása, hanem a megfelelő érzelmi reakciók (kiborulás, sírás-üvöltés, ad abszurdum kurvaanyázás stb.) után a továbblépés. (Jegyzem, szerintem semmilyen tekintetben nincsenek az emberek felkészülve arra, amikor érzelmi töltetű, váratlan helyzetet kell megoldani). Ez egy nagyon komoly probléma, amit kezelni kell, szülőként azzal, hogy a gyereknek idejekorán szólunk róla, felnőttként azzal, ha szakemberhez fordulunk, vagy időnként önismereti félórát tartunk.

szaletli 2022.03.09. 11:38:15

@Puerto Prince: Amúgy messziről szimpatikus arcok, csak egy kicsit úgy, mint egy Sith lovag, igen sok a sötétség belül (: (: (: Pl. nem egy sorozatgyilkos is ilyesmi figura volt, az a bizonyos "nem értem, mindig olyan kedves ember volt, segített kivinni a szemetet - nyilatkozta a döbbent szomszéd néni" típus (: (: (:
süti beállítások módosítása