A kibeszélés határai

2022. május 12. 07:25 - csajokespasik

Meglepő, de néha muszáj külön hangsúlyozni, hogy a bizalom a zárt kapcsolatok legfontosabb része, mert páran ezt nem fogják fel. És egészen biztos, hogy nem lesz tartós a dolog, ha folyamatosan újjá kell építeni az intimitást. A másik kidumálása egy haldokló kapcsolat szimptómája.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nem biztos, hogy témába vág ezen a blogon, de bedobom a kérdést, mert engem most ez foglalkoztat: a kibeszélés határai. Mi számít annak és mi nem? Szerintem ugyanolyan durva az is, ha valakinek kibeszélik a hálószobatitkait, akár pozitívan, akár negatívan. Azért kérdezem, mert nálam nem egyszer volt ez probléma, amit én kifogásoltam, elég határozottan, úgyhogy már szakítás is volt emiatt. Nekem ez egy tabu, és én tisztelek annyira valakit, hogy nem dumálom ki, ugyanakkor tőle is ugyanezt várom el.

Volt, hogy olyanokat hallottam vissza, hogy milyen szagokat hagyok magam után a vécén, meg az étkezési szokásaimról is részletes analízist...Az is visszajött, hogy amikor elmentünk egyszer közösen fürdőbe, mennyire férfiatlanul nem bírtam a szaunát, sőt, olyan részletek is, amikre még én se emlékeztem. Folyamatosan újjá építeni a bizalmat ilyenek után elég fárasztó. Szerintem a kidumálás egy haldokló kapcsolat szimptómája. Új kapcsolatban ez teljesen megbocsáthatatlan. Megtöri az intimitást. Ezt főleg nők csinálják, de nem értem, miért? Mert önmagában üres, nincs élete, de okvetlen elő kell adnia egy olyan szórakoztató sztorit, aminek nem ő az alanya, de amire felfigyelnek mások, így egyéniségnek tűnhet? Más, ha úgy történik, ha te is ott vagy, mert tudsz reflektálni rá, a legrosszabb viszont amikor hazugságot, vagy sarkítást hallasz vissza magadról. Tudom, hogy egy kapcsolatban fontos a szuverenitás, mert ha mindketten egyformák vagyunk, az nem egyenlő azzal, hogy kiegészítjük egymást, ez világos előttem, de én továbbra sem értem és fogadom el a pletykálkodást.

 
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2417829691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.05.12. 08:58:15

hát akkor olvassál evolúciós pszichológiát, hogy a pletykálkodás mennyire fontos csoportképző erő és hogy sok ezer/millió éves eredete van.

Nem szégyen az ha poszt írás előtt művelődsz.

Quattroman 2022.05.13. 00:21:24

"hogy milyen szagokat hagyok magam után a vécén"

mert természetesen Ő rózsaillatút ereget magából...

antisocialnetwork 2022.05.13. 05:16:22

Hétvégi irományunkat add meg nékünk. Kedves Zoltán! Akkor valakivel, kibeszéltétek,hogy téged kibeszélt valaki, vagy hogy?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.13. 06:47:54

@antisocialnetwork:

Vagy hogy. Az a divat, hogy nagy nyilvánosság előtt, mert egyébként nincs értelme a kibeszélésnek.

Motorogre 2022.05.13. 08:13:37

..ezt az egészet csak bebeszélted magadnak ? Jujj, ilyen posztot soha többé...

Reactor 2022.05.13. 17:52:14

Ehehe, mi anno a chaten ezzel bosszantottuk a lányokat, hogy a randik után jóóóól kibeszéltük őket a közösben. Elképesztően felmérgesítette őket a dolog mindig :DDD olyan cukik voltak!
süti beállítások módosítása