A családosok csak családosokkal járhatnak össze?

2022. május 19. 07:38 - csajokespasik

       

               „Van pár velem egyidős, egyedülálló ismerősöm, ők sem olyanok, hogy üljünk be bárhova, megválogatják, nem alkeszek, mégis megvan a törzshelyük” – A barátnő azt hiszi, hogy a drága helyekre való beüléssel kiküszöbölhető a vizezett sör és a túlárazott bor, de a párja egyebet is sejt az idegenkedése mögött.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mivel idén lettem 40 éves, és 6 éve élek párkapcsolatban - egy kis túlzással mondhatnám, hogy a barátnőmmel együtt léptünk egy kritikusnak mondott időszakba -, felmerült valami: azt mondta, és még egy velem egyidős, családos haverom is alátámasztotta ezt, hogy 40 felett már kínos beülni helyekre. Kérdezem, milyen helyekre gondol, így tág fogalom, mert a késdobálóba nyilván, meg oda, ahova csak fiatalok járnak. Erre azt mondta, hogy bármilyen kocsmába. Mondom, de azért egy elegáns negyedben lévő kulturált helyre, vagy borbárba be lehet ülni.        

       

               Szerintük úgy működik, hogy a családosok már csak másik családossal járnak össze valamelyikük kertjében, vagy lakásán. Hát én ebből kimaradtam, mert nem így látom. Én nem osztom ezt a gondolatot, de ez én vagyok. Erre elkezdett sorolni szerinte okés, belvárosi helyeket, de nem fogok beülni egyikbe se, ahol 1200 egy korsó vizezett hazai sör és a boroknak meg 8- 900 decije. Nem a piálás része érdekel, de ha már beülünk, akkor ne tejeskávét igyunk, legyen minőségi alkohol, de észszerű áron. Megvan annak a hangulata, a bor pedig kultúránk része, a túlárazott italok rendelése meg döntés kérdése.

Van pár velem egyidős, egyedülálló ismerősöm, ők sem olyanok, hogy üljünk be bárhova, megválogatják, nem alkeszek, mégis megvan a törzshelyük, és ha megyek én is, látom, hogy mindig jó a hangulat és senkinek sem kínos. Ilyen helyzetben ők simán ismerkednek is, de nem leszólítással, hanem ők inkább a kivárásra játszanak, és néha bejön nekik, arra gondolok, amikor már nincs asztal, ott kóvályognak lányok, ők meg felajánlják az asztalukat, hogy ülhetnek oda. Ők meg hálásak, ...nem egy barátság, vagy kapcsolat szövődött már így.

Ez nem proli dolog, még ha a párom annak is tartja, akármilyen körítéssel is érvel. Én nem ismerkedni akarok így, hanem a párommal együtt eljárni rendszeresen valahova. Akár családos az ember, akár nem, és ezt később is így fogom gondolni. Azt akarom mondani, hogy én nem kötném korhoz az ilyesmit és nem is zárnék ki mindent.          

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2117835035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.19. 08:17:40

Kell egy Audi TT, a magyar nők mindenbe beleülnek, hogy beleülhessenek egybe. Még negyven felett is!

VOGAben 2022.05.19. 09:12:41

"Szerintük úgy működik, hogy a családosok már csak másik családossal járnak össze valamelyikük kertjében, vagy lakásán. Hát én ebből kimaradtam, mert nem így látom."

Igen, azért van így, mert ez rendszerint egy ritkuló tendencia. Pár év alatt 0 alkalom és összejövetel a vége. Ők szépen begubóznak. Egyszerűen félnek kimozdulni a komfortzónájukból. "Igy működik..." Vagy a nem így működik c. mondatok mögött meg hatalmas gurítások lapulnak semmi több. Okoskodó emberek szövege. Aki csak drága vagy frekventált helyen érzi jól magát, elcseszett túristák között, az meg is érdemli azt. Idegenben is érdemes betérni egy félreeső utcácska sörözőjébe stb. mert ezerszer érdekesebb és életszerűbb társaságot találhatunk és az árak sem sokkolnak annyira talán. Ezt egy sznobkodó alaknak nem lehet elmagyarázni. 45 évesen simán beülök helyi öregek látogatta helyre és egyetemisták és korosztályuk által kedvelt egységbe is. Ebben nincs semmi. Akár társasággal is. És ez a szimpatikus, hogy így alakulhatnak ki haverságok és egyéb ismerettségek. Emberi kapcsolatok ezek is. Engem spec. taszít az aki viszolyog ettől.

kvadrillio 2022.05.19. 21:38:26

„Szeretlek Szerelem” MAZSI...

– Kedves Barátaink! Fájó szívvel tudatjuk....TOOOODD. AZ NEM SZERELEM, HA SZÜLÉS UTÁN FÉL ÉVVEL HÚZZUK VISSZA A JEGYGYŰRŰT ÉS RANDIZNI AKARUNK..... miközben a férj azon filózik, hogy nincs kiút, mert annyit veszekszenek hogy 6x válnak és 4x békülnek ki...
ezt Te-, Mazsi, állatira elszuúrtad !
SOHA NE MENJ FÉRJHEZ, NEM VAGY ALKALMAS RÁ.

(bármilyen életmódot is folytatott a Berki. hülye volt, hogy elvett !!!!!!!!!!!!!.)

kvadrillio 2022.05.19. 23:47:33

@kvadrillio:
Néha úgy érzem, nincs kiút - Berki Krisztián megrendítő dolgokat mondott az utolsó interjújában
Origo
2022.05.11. 08:36

Berki Krisztián csupán néhány nappal halála előtt adta utolsó interjúját.

Berki Krisztián a Hot!-nak mondta el, hogy akárcsak az emberek többsége, ő is igyekszik mindig a jót mutatni magáról, de ez sajnos a hétköznapokban nem ennyire egyszerű. "Néha úgy érzem, a hogy a párkapcsolati küzdelemből nincs kiút" - mondta, hozzátéve, hogy ő mindig is tisztában volt azzal, hogy karaktere meglehetősen megosztó, a sok bántás mégis megviselte őt.

Megborultam akkor is, amikor a büntetőfékezésem miatt a lányom, Nati megkérdezte: Apa, ugye nem mész börtönbe?'Akkor mélyen magamba zuhantam, és rossz volt megélni, hogy férfiként nem gyengülhetek el, nem lehetek depressziós, nem eshet rosszul semmi! - fogalmazott Berki Krisztián. Elmondta továbbá, hogy úgy érzi, sok teher van a vállán, és képtelen volt felnőni. "Már soha nem lehetek gyerek, mert mindent nekem kell megoldanom, miközben gyermeklelkű csávó vagyok, és sokszor azt érzem, hogy itthon szeretnék néha az lenni, játszani és pihenni - mesélte.
Forrás: --

Akkor élt igazán nehéz időszakhoz, amikor második gyermeke, a kis Emma megszületett. Elmondta, hogy feleségének egészen addig ő volt az első, de a gyermek születése után nemcsak elmúlt ez az érzés, de inkább azt érezte, hogy egyre megromlik a kapcsolatuk. "A lelkem akkor van jól, ha a feleségem tisztel és szeret. Ha viszont azt érzem, hogy szálka vagyok a szemében, akkor nekem nagyon rossz" - mondta.

...JAHH.... és elköltözött egy szállodába...

mazsika meg most akar gyünyürű temetést.....nameg vissza akarta húzni az ujjára a jegy-gyűrűt fél év után... meg randizni is akart vele...előbb kellett volna NEM GYEREKESEN VISELKEDNI !!! NEM UTÓLAG.....GYÖNYÖRŰEN TEMETNI !

kenyércsücsök 2022.05.20. 00:04:01

"Szerintük úgy működik, hogy a családosok már csak másik családossal járnak össze valamelyikük kertjében, vagy lakásán."
Ez tényleg így van, de nem azért, mert "40 felett már kínos beülni helyekre", hanem mert nem tudnák hova rakni a kölyköket.
Mostanság nem ritka (sőt), hogy 40 felettieknek olyan korú gyerekeik vannak, akiket még nem lehet felügyelet nélkül hagyni, nagyszülő nincs minden családban, a bébisintér drága.
Mellesleg az eggyel idősebbek simán beülnek helyekre, mert nekik már nincsenek felügyeletre szoruló gyerekeik :)

antisocialnetwork 2022.05.20. 05:09:15

Gyenge,lett így hétvége kezdetnek. Kit érdekel a pesti 40-es nyavajgása, hogy mennyi egy dl bor? Ez nem párkapcsoléati probléma.

metata 2022.05.20. 08:43:41

1. Ezt a blogot mióta lehet kommentelni?
2. Miért működik ez a blog?
3. Mikor szűnik meg?
4. Miért teszem fel ezeket a kérdéseket?
Mert sose olvasom.

body_andras 2022.05.20. 09:02:14

Már 30 fölött is bőven van olyan tendencia házasoknál, hogy kocsmázás helyett gyakrabban hívják meg a haverokat kertipartira.
35 körül meg prkapcsolattól függetlenül, a felnőtt ember szívesebben jár olyan helyre ahol minőségi kiszolgálás mellett kevesebb vagy semennyi lumpent és duhajkodó fiatalt kell elviselni.
A sokéves kapcsolatok esetében, ha már azon megy a vita, hogy járhatnak-e olyan helyre ahová a pasas amúgy szeret járni, akkor rég nem arról van szó, mit hol mennyiért fogyasztanak. A csaj akar irányítani és a szociális programokat szeretné úgy koordinálni, hogy a neki megfelelő környezetben rendezzen kiállítást a státuszáról, magánéletéről. Ha friss házas akkor flancos helyeken kell veretni a barinők előtt, ha van szépen tatarozott kert meg ház akkor azzal kell hencegni.
Nyilván ha gyerek van, akkor praktikus okok is közbeszólnak, nem lehet szögre akasztani.

Lorrh 2022.05.20. 09:19:47

@body_andras: ugyanmár! ki lehet válogatni böven olyan helyeket amik kulturáltak, nincsenek lumpenek. Azért otthon neked főzni takaritani mosogatni csomó vendég után... az se akkor élmény. A házigazdának csak szopás, jobb egy vendéglátó hely. És pont a középkorúaknak már van rá pénzük is. Amikorra már a gyerekek is felnőttek annyira hogy otthon hagyhatóak. Ezek életkori szakaszok.

body_andras 2022.05.20. 09:31:02

@Lorrh: csináltam már, nem olyan rossz. na jó másnaposan esetleg tényleg az. dobozos sör >> szelektívbe. papírtányér >> szelektívbe, vagy ha szaftos, kommunális kukába. a grillen egy kis pucolás, ami általában a következő buli előtt történik. poharak, mosandó edények mennek a mosogatógépbe.
ezt nyilván nem csináltuk hetente, max havonta 1x, mert ugye mindenki rohadt elfoglalt, 30 fölött nehezebb az összejövetel.
a kulturált helyek kérdésében nem is látok köztünk nézeteltérést. bőven van ilyen hely, amik nagyságrendekkel normálisabbak mint ahová huszonéves egyetemistaként jártam. már nem a heti 3-4 alkalom és a nagy mennyiségű AranyÁszok a cél, hanem évszakonként 3-4 alkalomnak is örülünk, és akkor már vagy a jó öreg törzshely, vagy kipróbálunk egy ismeretlen de csábító kraftos helyet.
visszakanyarodva a poszthoz: valószínűleg így 40 felé tapasztalják hogy más ütemben változnak az igényeik. a lumpenség felső határa valahol ott van, amikor 45 évesen is a mennyiséget a minőség elé helyezi valaki, értem ezalatt a piát ugye, meg a velejáró "baráti kört" is. a csaj által kínált "progresszió" egy járható út ennek megelőzésére. sajnos ismertem olyan embert aki 40 felé közeledve nem volt hajlandó kinőni 20 éves önmagát...
süti beállítások módosítása