Elvitték a bringáját az orra elől

2022. június 03. 07:45 - csajokespasik

       

               A csaj előre aggódó típus, a pasi pedig szöszmötölős, bár ettől még lehetnének álompár, ha a barátnő nem azon töprengene, mi lesz 5 év múlva, és a gyerektervezésre nem csak mint egy jövőbeli projektre gondolna.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

(Nem pénztéma lesz, mielőtt félreértenétek, csak egy része az anyagiak)

A barátom április óta új munkahelyen van, más jellegű munkát végez, mint előtte, de szereti. Viszont kevesebb fizetést kap. Én sem keresek túl jól, viszont abban megegyeztünk, hogy a gyerek lassan betervezhető. Viszont azt nem tudom, mi lesz 4-5 év múlva. Mi lesz, ha megjön a gyerek, és ő azt látja, hogy nem olyan az egész, mint képzelte, és akkor hagy el? Egyik ismerősömmel konkrétan ez történt meg. A napokban sokat rágódom ezen. 5 év múlva lesz ő pont abban a korban, ami a férfiaknál kritikus, és hirtelen szabadságra vágynak, meg arra, hogy bepótolják, amit addig esetleg kihagytak.        

       

               Az se lenne jó, ha emiatt, vagy a munkamánia miatt, lemaradna a gyereke gyerekkoráról. Pedig abban a korban van rá a legnagyobb szüksége. Mindketten legyünk aktív résztvevői a gyereknevelésnek. Ő is hozza el néha az iskolából, vagy vigye különórákra, nyaraljunk együtt. Mindenképp azt szeretném, ha normális családom lenne, és a gyerekemnek mindent megadhatnék. Ha két gyerek lesz, akkor ezek persze hatványozódnak, egy ember azt nem bírja, úgy lehetetlenség.

Felelős szülőként már nem csinálhatjuk csak azt, amihez kedvünk van. Igen, én előre aggódós vagyok, de hogy róla is írjak valamit, ő meg határozatlan. Legyen szó akár egy póló, akár egy új bringa megvásárlásáról. Hosszú percekig tud töprengeni döntések előtt, nagyon megfontolja, mégis gyakran hoz hibás döntéseket. Még régebben volt egy bicaj, amit kinézett magának, és addig-addig húzta az időt, míg megvették az orra elől. Pedig már a magáénak mondta. Ha csak nézegeti, azzal megy az idő, és nem zavarja, hogy mások is pályáznak rá. Mindegy, mondja, jobb is a régi bicikli. De mindenféle bolti vásárlás is katasztrófa vele, esküszöm, rosszabb, mint egy nő: mindenhol megáll, mindent megnéz, pedig fel van írva, mi kell. Nem úgy panaszkodom rá, tudom, hogy Ő az igazim, nem akarom emiatt lecserélni, sokat fektettünk már eddig is a kapcsolatunkba. Mindez nem panasz, csak én ilyen vagyok, hogy szeretek előre átlátni dolgokat és helyzeteket, amennyire lehet.          

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5117847413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.06.03. 09:58:50

Teljesen megértem az aggodalmadat! Addig fog töprengeni az urad hogy elhozza-e a gyereket az oviból, mire megelőzik és mások elviszik előle. Aztán lehet új gyereket csinálni helyette. Kész a galiba.

_Amatőr_ 2022.06.03. 11:33:56

Összefoglalom: a srác keressen jól, hogy fussa nyaralásra, különórákra, stb, de azért ne dolgozzon sokat, hogy legyen ideje a gyerekért elmenni a suliba. Aham... xD

gigabursch 2022.06.03. 12:32:16

Szerintem a csajszi csak rettegtem és vessen a falra jó sok ördögöt.
Amúgy meg a lába közt, a kezében és az emésztő csatornájának elülső izmos zarokapujanal mindenre van megoldás...

bordon 2022.06.03. 14:55:52

"kevesebb fizetést kap. Én sem keresek túl jól" - És a posztoló miért nem keres többet? Az én nőm többet keres, mint én, nem szégyen ez.

"Ha két gyerek lesz, akkor ezek persze hatványozódnak, egy ember azt nem bírja, úgy lehetetlenség" - Dehogy hatványozódik az erőfeszítés két gyerekkel! Még csak nem is duplázódik. A posztoló nem tudja mi az a hatványozás.

"Felelős szülőként már nem csinálhatjuk csak azt, amihez kedvünk van. " - Ahogy elnézem a posztoló mellett gyerekvállalás előtt se csinálhatja azt az ember, amit akar.

"volt egy bicaj, amit kinézett magának, és addig-addig húzta az időt, míg megvették az orra elől" - Olyan ez, mint a nők meg a villamos, épeszű ember nem fut utánuk, mert mindig jön másik. Aki vevőként siet, az nemnormális. Alapból a cégek versenyeznek a fogyasztókért, ha valakit bele akarnak presszionálni egy vásárlásba, az eleve gyanús kell, hogy legyen.

Ha a posztolót a kölyke megszületése után hagyja el a pasija, az teljesen átlagos történet lesz. Idegbeteg, pénzen pörgő asszonyra ráun a férj, csak Magyarországon ezeszer megesik ez évente. Szóval nem egyedi eset, lesz minta, lehet ugyanazt csinálni, mint a kölykével elhagyott ismerős. Tartásdíj, kéthetente láthatás, nyári szünetben 2 hetet apuvak tölt a gyerek. Tízezrek nőttek fel így Magyarországon, ez ma már nem kivételes felállás.

Ha "tökéletes" családot akar a posztoló, akkor keressen hozzá tökéletes párt. Akinek még a posztoló is megfelel majd. Sok szerencsét a vénlánysághoz.

Reactor 2022.06.03. 17:03:19

Az nem túlságosan nagy gond, hogy megvették az orra elől a binyiglit. Úgy értem, aligha hiszem, hogy egy személyre szabott, egyedi drótszamár volt, biztos van belőle másodpéldány, ha kicsit is ügyes, tud szerezni.

@_Amatőr_: Az hát...kakast, kacsát, és tyúkot is! És szentül hiszi, hogy ezek az elvárások teljesen normálisak.

Rubasov nertárs 2022.06.03. 20:28:01

"Nem úgy panaszkodom rá, tudom, hogy Ő az igazim, nem akarom emiatt lecserélni,..." vs. az egész poszt.
A nagy Ő helyett, a maradék lesz itt a megfelelő szó. Ha a fickó 2-3 kategóriával jobb lenne nálad férfiban, mint te nőben, akkor ez a poszt meg sem születik, mert pont nem érdekelne, hogy a jóképű és izmos Mr. Zwanzig mennyit is keres, meg mennyire tutyimutyi a vásárlásban (és jó eséllyel másban is). Dobbantanál te szívesen, csakhát azért így már masszívan a 30-as éveidet taposva tisztában vagy vele, hogy alfázás neked már nem opció. Attól viszont nem kell félned, hogy Mr. Balf@sz lelép a gyerek(ek) mellől, mert ruppótlan tutyimutyi férfiként csoda, hogy egyáltalán nőhöz jutott, és ezzel ő is tisztában van. Ez egy gyönyörű maradékelvű választáson alapuló love story.

Rubasov nertárs 2022.06.03. 20:33:17

@bordon:

"Aki vevőként siet, az nemnormális. Alapból a cégek versenyeznek a fogyasztókért, ha valakit bele akarnak presszionálni egy vásárlásba, az eleve gyanús kell, hogy legyen." Ez általában igaz, kivéve a most egyre inkább kialakuló hiánygazdaságban. Például aki tavaly autót akart venni, akár újonnan, akár használtan és mostanáig vakarta a fejét az eléggé ráfázott. Vannak helyzetek amikor nem lehet tökörészni.

VOGAben 2022.06.04. 00:54:14

Ha mindent előre láthatnánk, nem lennének nyertesek és vesztesek. A kockázat és az izgalom, egyszer mindenek felett állnak, másszor gyűlöletes tényezők. Az élet rövid s szaros! Hajrá!!!

bordon 2022.06.04. 08:08:54

@Rubasov et.: A posztoló pasijának volt kerékpárja, csak egy újabbal szemezett. A mostani hiánygazdaság kivételes jelenség és te ebből általánosítasz. Egy bicikliről van szó, ami nem életbevágóan sürgős, mert van másik. A posztolót láthatóan jobban zavarja és lesújtja, hogy valaki megvette azt az új biciklit, mint a posztoló pasiját.

@VOGAben: Nagyon találó.

body_andras 2022.06.05. 14:54:24

@Rubasov et.: Mr Zwanzig... nem Schwanzig akart lenni? :)

moonshadow 2022.06.05. 22:14:34

Félreérted a nagy Ő jelentését.
Ezt utólag, az élettörténeted ismeretében mondhatod valakire majd, hogy: hát igen, ő volt nekem a nagy ő. Viszont előre le nagy Ő-zni valakit nem más mint egy szofisztikált érzelmi zsarolás, a boldogságod felelősségét áthárítani annak a szerencsétlennek a vállára, aztán hátradőlni, hogy dolgozzon rajta ő. Pl.keressen eleget, de maradjon elég szabadideje (na nem magára, hanem a gyerekre) stb. Nálad amúgy is ez egy deal, befektetése a "bizalomnak" a nagy ő-vel, cserébe erőforrások, és az érzelmi intelligenciádnak megfelelő külsőségek, anyagiak, státusz, stb. kicsatolása a kapcsolatból.
süti beállítások módosítása