Kit választanál? Mr. Férjecskét vagy Macsócsávót?

2022. június 21. 07:48 - csajokespasik

       

               „Sok mindenben egyértelműen passzoltok, sok közös dolog van, a szex káprázatos vele, viszont nem romantikus” - Levélírónk felsorolja két ellentétes kaliberű férfi tulajdonságait, miközben ráébred, hogy nincs olyan ember, aki mindenben tökéletes és akivel az élet egy véget nem érő álomutazás.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kérdésem elsősorban nőkhöz szólna, de bárki beszállhat.

A két férfitípus közül te melyiket választanád? Mindkettőben van valami ideális, de önmagában egyik sem kerek.

1. Tegyük fel, hogy van egy kapcsolatod, szerelmesek vagytok, és szinte minden területen működik a dolog. Családcentrikus ember, átlagosan öltözködik, nincs vele pörgés. A legtöbb kis feszültség az anyagiak miatt van és a szex miatt - nem rossz vele, de maximum elmegy-kategória, és te többet is kívánod vele, mint fordítva, de ő arra hivatkozik sokszor, hogy fáradt, nincs kedve. De így is jó vele, együtt vagytok, átölel, és attól valahogy megnyugszol.        

       

               2. Sok mindenben egyértelműen passzoltok, sok közös dolog van, a szex káprázatos vele, viszont nem romantikus, szerinte a „szeretlek” szó már elcsépelt - amiben szerinted is van valami. Ha vele vagy, gáláns, nem spórol semmin, noha nem vársz el tőle ilyesmit. Szereted, de nem tudnál vele szerelembe esni. Filozófiája, hogy semmi baj azzal, ha egy férfi máshol keresi azt, amit a párjától nem kap meg, mert ha a másik nem tudja, nem fáj. Nem a megcsalás a fájdalmas, hanem a kiderülés - de ez valamilyen szinten mégis a másik elárulása. Hosszú távon nem tudod felbecsülni sem, hogy melletted is ilyen lenne-e, és boldog lennél-e vele egy kapcsolatban. Egyáltalán nem bízol meg benne, de ott motoszkál az is, hogy hátha megváltozik veled. Sejted azért, hogy ő nem sok áldozatot hozna a hosszú távú közös boldogságotokért.

Mr. Férjecske vagy Mr. Macsó?          

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7117862987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

#szájbergyerek# 2022.06.21. 12:51:23

Nem vagyok nő de első körben vegyük úgy, hogy elméleti kérdés, melyiket válaszd a kettő közül.

Nem mondtad meg mit szeretnél, ezért nem egyszerű válaszolni sem. Persze az sem mindegy, hogy a két jelölt ismeri-e egymást.

Férjnek, apának az 1. jelölt jobb, szeretőnek a 2.

Akkor most térjünk rá arra, miszerint valós a helyzet.
Abba ugye nem ildomos belemenni, hogy jelenleg két fickóval dugatod magad és az miért kifogásolható. Mindenképp számolnod kell azzal, később kiderülhet és nem biztos, hogy kitörő örömmel fogadja majd a választottad és mi lesz rá a reakciója.

Az is egy lehetőség, hogy mindkét jelölt tudomására hozod, nem tudsz választani közte meg a másik közül és ezzel a lendülettel felajánlod nekik a "poliamor" kapcsolat lehetőségét. Az most úgyis nagyon trendi, szerintem tuti átgondolják majd.

Esetleg ha jóváhagyást szeretnél a nőtársaktól, hogyan tartsd meg mindkettőt, akkor inkább engedd el őket.

Abból bizony nagy baj lehet, hogy elveteted magad feleségül az 1. jelölttel de továbbra is összejársz a 2.-kal. Főleg ha gyereket is csináltatsz vele, akit természetesen az akkor már hites férjed fog sajátjának gondolva felnevelni. Azt hiszem így kezdődnek a család irtós, öngyilkos férjes történetek.

Mindenkire ráírok 2022.06.21. 18:19:33

Hát ez de jó! Ezért szeretek ide járni. Mindig szórakoztat a más nyomora, pláne, ha hasonló cipőben járok.

A kérdező elfelejtette beleírni: "Egy barátom, kérdezi".

Erre nem igazán van jó válasz. Neked kell tudnod, hogyan dönts rosszul, hogy aztán megbánhasd.
És megkímélnélek a "mindenen lehet segíteni, ne add fel, ne a könnyebb utat válaszd" baromságoktól. Filmen jól mutat, az életben nem sokat ér.
Szerintem is inkább egy harmadik felé eveznél.

Azt az öngyilkos férjes dolgot nem adom. Ha így állnánk, hullanánk, mint a legyek, ha körülnézek az ismerőseim fele már fel kellett volna hogy dobja a bakancsot.

Amúgy meg, Blankám, te vagy az? :)

Nilla30921008 2022.06.21. 18:47:34

Szerintem egyiket se válaszd!
Egyiket se szereted és magad sem tudod eldönteni, mit is akarsz egyáltalán.

A hiba alapból ott van, hogy kategóriákban gondolkodsz. Egy érzelmi döntés nem ilyen. Nem mindig van benne logika. Annyit azért elárulok, hogy TE sose fogsz tudni senkit olyanná formálnod, amilyenné akarod. Ha magát nem változtatja meg, akkor más se fogja. Tehát ilyenre apellálni egyáltalán nem logikus.
Ugyanakkor, ha elnézed neki, hogy nem a tulajdonodnak tekinti önmagát és neki is lehetnek más irányú vágyai, akkor mellette is megkaphatod a biztonságot, na meg az erotikát is.
A kérdésedre a konkrét válasz talán az lehetne, hogy ha mindent akarsz, de semmit nem vagy hajlandó feláldozni érte, akkor ez csak illúzió marad.
Én a magam részéről ilyen esetben inkább hallgatnék a szívemre. Ha egyikbe se vagyok szerelmes, akkor gyereket se akarnék egyiktől sem. Azaz házasság kizárva, de - vibri helyett - akkor inkább a második "kategória" kellene.

Real_Time 2022.06.21. 22:12:23

Nagyarcú köcsögkurva vagy egy számító geci kurva közül Ön melyiket választaná? Sajnos csak ez a két lehetősége van, a normális nők már kihaltak.

Reactor 2022.06.22. 00:41:10

Amikor megkérdezzük őket a nagyérdemű előtt, mindegyikük a Mr. Férjecskét választaná. Viszont a Mr. Macsókon kívül mással nem állnak szóba.

body_andras 2022.06.22. 07:48:01

1. eset: annyira nem tetszel neki hogy lépten-nyomon dugni akarjon, de legalább létezel és ezzel kipipálta a "van barátnőm" sort a listán.
2. eset: hozzá ez illik jobban, hisz úgyse szereted igazán egyiket se, nem vennék rá mérget hogy hűséges típus vagy, szóval élvezd ki az alfahímet amíg még van.

@#szájbergyerek#: a helyzetre tulajdonképpen ez a legkorrektebb válasz, és még nem is kaptál hideget-meleget.
A srácoknak az lenne a fair ha lehetőséget kapnának arra a bizonyos nyárson pörgő malac mutatványra.

_krampampuli_ 2022.06.22. 14:26:11

@Reactor:
Alapvetően egyetértek veled, illetve egy kiegészítésem van hozzá:
Szerintem igen sok nő van, aki még önmagával is igyekszik elhitetni, hogy miután egy "Mr. Macsó" elvette őt feleségül, majd önként átmegy "Mr. Férjecskébe".
Rossz hírem van a számukra: nem.

Reactor 2022.06.22. 14:38:20

@_krampampuli_: Igen, ezt már mások is írták: azt várják, hogy mellettük majd megszelidül a Mr. Macsó, és örökké szeretni fogja őt - csak őt, senki mást! Nos...nyet.

Burgermeister 2022.06.22. 19:48:14

Van baj a fejekben, amig nem tudja mit akar addig ez van, ide oda be ki.

szeme közé, laposan! 2022.06.24. 11:17:46

Neked, kedves vacilláló: #2. Az ilyen típusra vagy rágyógyulva, ne is tagadd! Ha egyeskét választanád, 2 hónap múlva futnál ketteskéhez. De akkor meg minek szívatnál meg mindenkit?

aendre81 2022.07.05. 20:13:38

Ha azt nézzük, akkor én valahol a kettő között állok és bár az írásomból nem derülne ki, és valljuk be azért ez a kérdés, hogy valaki férjecske vagy macsó több dologtól is függ. Elárulom, hogy a férjecske lehet akár a csetelésben jobb, méghozzá sokkal jobb, mint a macsó és ez még csak nem is azért van, mert a macsó a való életben éli az életét, lehet, hogy ő például irigyli a férjecskétől a csetelési képességeit és akár azt is, hogy ezzel a férjecske egész jó csajokat tud randira hívni. Ugyanakkor a macsó meg az alkalmi szexualitásban olyan magasságokat ér el, amit a férjecske csak maximum pornófilmeken lát, ha lát egyáltalán. Tehát összetettebb a kérdés. Lehet, hogy a macsónak ( ha nem is macsó, akkor nem macsónak, hanem holnapcsónak hehe ) szóval, lehet hogy a macsónak sem elcsépelt a szeretlek szó, hanem már annyiszor kimondta, akár ugyanannak a lánynak és akár baja is lehetett belőle, szóval annyiszor kimondta, hogy már egyrészt unja saját magát, másrészt pedig tényleg elcsépeltnek gondolja, méghozzá úgy, hogy azt érzi, hogy a lány szemében lett már elcsépelt ez a szó. Pedig ez egy gyönyörű szó. És gyönyörű a jelentése. És ezt a macsó akár még tudhatja is a mai napig. És miért biztos, hogy a macsó meg fog csalni? Mi van, ha azt, hogy most csak éli az életét, egy átmeneti szakasznak látja, és nem így akar élni öregkoráig? Lehet, hogy ő is titkon az igazit keresi, sőt lehet, hogy titkon meg is van neki az igazi, de türelmesen vár addig, amíg az igazi végre elérhető lesz és mondjuk végre lehet vele kommunikálni. Nem tudhatjuk, hogy miért viselkedik valaki úgy ahogy, lehet, hogy valakinél a macsóság egy felvett póz. Persze rögtön hozzá is teszem, hogy ezt a pózt nem könnyű felvenni, gyakorlatilag évtizedek tapasztalata kell hozzá, tehát nem úgy megy hogy a férjecske eldönti, hogy holnaptól ő is macsó lesz, nem. Ez hosszabb folyamat, sokkal hosszabb. De lehet, hogy a kívülről nagyon macsónak látszó fiú/férfi/pasi/srác is ugyanúgy az igazit várja. Lehetnek előnyei a macsónak, persze a megcsalás az jobban benne van a pakliban, mint a férjecskénél, de lehet, hogy a macsó már unja a sokadik alkalmi szexet és már nem akar megcsalni, mert már minden nőt hasonlónak lát és már jobban megterheli az alkalmi kapcsolat lelki vonzata, mint a testi, de ugyanakkor még jól akar kinézni, mert például egyszerűen szeret jól kinézni és szereti az ezzel járó előnyöket, amelyek a szextől, megcsalástól függetlenek. Ez miért ne lehetne ok? Ugyanakkor nem nagyon kell előtte titkolózni. Ha esetleg a hölgy múltjában van valami ami nem olyan "szűzies", akkor a macsó akár aránylag könnyedén túllendülhet rajta, de a férjecskének bizony az, akár még egy házasság utáni válóok is lehet. (!) Ezt is érdemes figyelembe venni. Szóval szerintem kétélű a dolog, és nem biztos, hogy a macsó úton, útfélen a megcsaláson fog gondolkodni, ráadásul lehet, hogy alig várja, hogy valakinek őszintén kimondhassa a szeretlek szót.

aendre81 2022.07.05. 20:26:39

Az "Ez miért ne lehetne ok?" kérdésre tehát a jól kinézés a válasz, a férfi-női kapcsolatokon, és az ezzel járó esetleges megcsaláson kívül. Tehát a kérdést úgy értettem, hogy az életnek ezer-millió vetülete van, ahol az előnyös kinézet jó és jól esik, jól jön. Messze nem csak a megcsalás, vagy csak a csajozás, ismerkedés.

aendre81 2022.07.05. 21:09:58

És a végére egy nagyon fontos dolog. Lehet, hogy a macsó egy durva csalódás után, ami nagyon rég történt vele, döntötte el, azt hogy macsó lesz és nem férjecske típus. Lehet, hogy akkor régen amikor ezt eldöntötte, ezt látta a jobb útnak. Mert nem akart az a férjecske típus lenni, amibe egyszer már nagyon csúnyán elbukott. Nem akart az lenni, ami néhány nőnek az hogy: "jó, jó végülis helyes pasi, majd élem az életemet mellette, ez meg semmit nem fog sejteni" tehát nem akarta ezt a szerepet, mert jól tudta akkor, vagy inkább úgy érezte akkor, hogy helyeske, de nem macsó pasiként ez várhat rá. Ezért is vehette fel a macsó stílust az évek alatt.
süti beállítások módosítása