Azt mondta, nem érek annyit, mint ő

2022. augusztus 29. 07:38 - csajokespasik

       

               Mennyire van jogunk beleszólni a párunk dolgaiba, ha mi élünk nála? Hol vannak a türelem és együttérzés határai? Talán ott, hogy amikor a másik már nem tud örülni semminek, ami veled kapcsolatos, mert úgy érzi, egyedül ő a főszereplője és szenvedő alanya minden történésnek.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

5 hónapja élek a barátomnál. Látom, mik a problémái, mit és hogyan csinál a munkájában, vannak gondjai, és így ez rám is kihat. Van egy másodállása, ami éjszakázást jelent, és én sokat segítek neki, amiben tudok, de már ezt is inzultusnak veszi. Néha úgy érzem, zavarok ott, vagy csak azért lettem oda telepítve, hogy legyen kin levezetni a feszültségét. Néha szinte füstölög, és akkor se jót, se rosszat nem lehet hozzá szólni. Csinált a melóhelyén valami hibát, és annak is én kaptam a lelki hozadékát.        

       

               Mégis sokszor kér tanácsot, hogy én mit tennék a helyében, de én ugye nő vagyok, más helyzet lenne, de tanácsot, beleképzelve magam a helyzetébe, tudok adni. Elmondom, mit hogy tennék – ez alatt főleg a kollégáival való viszonyt értem, mert nála ez mindig sarkalatos pont –, de utána azért se úgy csinálja.

Kijövök vele, de ez kevés. Azt tudom, hogy mindig mi magunk tanítjuk meg a másiknak, hogy milyen viselkedést engedhet meg velünk szemben. Egyszer azon veszekedett velem, hogy miért nem érint a problémája jobban, és én miért nem akadok ki ennyire, miért maradok nyugodt? Mert semmi kedvem megint veszekedni. Egyszer azt mondta, nem érek annyit, mint ő. ...Köszi. Azt már meg se említem, hogy nem tud semminek örülni, ami velem kapcsolatos. Csak ő a főszereplője és szenvedő alanya mindennek.

Mennyire van jogod beleszólni párod dolgaiba, ha te élsz nála? Mennyit érdemes eltűrni türelemmel?          

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5817918563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.08.29. 09:31:12

konkrétumok???? Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek! Konkrétumok kellenek!

Ez így ebben a formában nem poszt, ez semmi.

elismert felhasználó 2022.08.29. 11:02:51

Ha lenne önbecsülésed már tipliztél volna. De nincs...Úgy néz ki tényleg kevesebbet érsz nála.

Sadist 2022.08.29. 11:06:45

Van munkája és egy általa fenntartott kecója, úgyhogy eddig 2:0 neki. Valószínű tényleg nem érsz annyit, mint ő.

connector 2022.08.29. 12:09:24

Kérdés, hogy a poszter hozzájárul-e a közös életükhöz anyagilag. Eléggé úgy tűnik, hogy a pasi nem szórakozásból vállalt másodállást és kicsit feszült.
"én sokat segítek neki, amiben tudok" Ez mit jelent?

antisocialnetwork 2022.08.29. 12:43:19

Ismét egy értelmetlen kamu poszt. Felesleges kínlódás.

fkv.119 2022.08.29. 18:59:24

@connector: Segít beszámoltatni a napjáról, merre járt, kivel találkozott. :D

Almandin 2022.08.29. 19:10:23

Döbbenet, milyen emberek vannak. Egyrészt csak arra kell neki a partner, hogy legyen kin levezetni a feszültséget, utána megalázza azzal, hogy közli, kevesebbre tartja magánál. Én biztos nem maradnék vele együtt.
Egyvalamiben a posztoló is hibás: a tanácsadás nem keverendő össze az irányítással. Ha valaki tanácsot kér, nem azt kéri, hogy helyette döntsenek. Elnököknek is vannak tanácsadói, de nem dönthetnek helyette, nem szabhatják meg az elnöknek, mit tegyen.

Almandin 2022.08.29. 19:13:05

@Lorrh: Pedig nagyon fontos dolgok derülnek ki a posztból. Van benne egy társát csupán kihasználó és lenéző férfi és egy irányításra törekvő nő. Látszik, hogy nem fognak együtt megöregedni.

Real_Time 2022.08.30. 06:55:51

@Almandin: A nőverést bezzeg most kihagytad :D Itt pedig sokkal nagyobb az esélye annak is. Bár a túlórázások oka engem is érdekelne, meg hogy mégis mennyit rakhat bele a kollegina a havi közösbe. Ha csak a szokásos dolgot (avagy a picsáját mindössze) akkor nem kell csodálkozni a frusztráción.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.30. 08:21:13

Nekem egyszer mondanák, hogy nem érek annyit, mint ő. Rögtön fognám a holmim, és kívülről becsuknám az ajtót.
Egyébént a posztoló gondolkodjon el azon, mit tenne, ha a párja mondaná neki, hogy csukja be maga után az ajtó. Ha ezt tisztába teszi, onnan kezdve majd lesz önbecsülése. Addig meg örüljön, hogy van hol laknia, és néha még más jutalomban is részesül...

Lorrh 2022.08.30. 11:00:50

@Almandin: a konkrétumok hiánya kamuposztot rejt. Vagyis relyt.
süti beállítások módosítása