Attól félek, hogy olyan lesz, mint az anyja

2022. október 06. 07:41 - csajokespasik

       

               „Nekem is van hobbim, neki is. Ő beleszólhat a dolgaimba, fordítva nem mehet. Ha most még nem is, de később ebből lehet egy folyamatos belső feszültség” – És erre már most is vannak jelek, például egy kötözködő anyósjelölt, és a barátnő olyan kijelentései, hogy a férfiakat nem kell vigasztalni, mert jobban bírják a gyűrődést, hiszen nincs érzelmileg mélyebb lelki világuk.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! A kérdésem előre: mennyire szólhatunk bele a párunk dolgaiba?

Keveset vagyunk együtt, ő azt mondja, semmire nincs ideje. A barátnőkre van, akikkel találkoztam párszor és úgy ítéltem meg, hogy rossz hatással vannak rá. Sokat vedelnek, harsányak és semmi nőies nincs bennük, azt meg nem tudom, hogy ő mit szeret rajtuk, mert ő nem ilyen, inkább az ellentétük. Lehet, csak azért jár közéjük, hogy a kontraszt miatt jobbnak, többnek érezze magát. Az anyja se semmi: egyszer hármasban vacsoráztunk náluk, és a nő folyamatosan beszólt mindkettőnknek, a kislánya meg szó nélkül hagyta, csak evett. Lett volna még alkalom ilyen vacsira, de kikerültem. Ilyenkor nekem mindig közbejön valami.        

       

               A család fontos alap, mert formál minket, ezért félek, hogy olyan, mint az anyja, csak később jön még elő belőle a java. Nekem a barátnőm az első, eddigi kapcsolataimban is mindig mindent megtettem értük, tényleg mindent. De neki is vannak érdekes dolgai: amikor nekem van rosszabb időszakom, az hiszti, ha neki, az borzalmasan fontos. Egyszer azt mondta, hogy a férfiakat nem kell vigasztalni, mert könnyebben veszik a problémákat, a gyűrődést, „mert nincsen érzelmileg mélyebb lelki világuk”.... Hát ezt meg hol olvashatta? Mert minden pasi egyforma, ugyanúgy egyforma belsővel, életúttal és családi háttérrel? Mindenkit teljesen más hatások alakítottak.

A mi családunk – az övével ellentétben - olyan, hogy van összetartás, és még a távolabbi rokonokat is megünnepeljük, akár névnap, akár bármi más van, elmegyünk, vagy ő jön és összeül az egész család. Szerinte ez fölösleges gesztus. Ezekre én sosem rángattam el őt, úgyhogy nem tudom, miért mondta. Amikor az anyjának volt szülinapja és én mondtam, hogy nem megyek, volt egy kis vita. Azzal érveltem, amivel ő is, hogy fölösleges gesztus, de nem vette a lapot, én meg feladtam. Azt érzem néha, hogy nem vagyok elég neki, mintha nem önmagamért szeretne.

Nekem is van hobbim, neki is. Ő beleszólhat a dolgaimba, fordítva nem mehet. Ha most még nem is, de később ebből lehet egy folyamatos belső feszültség. Szerintetek mennyi idő után jelentkezik egy kapcsolatban a másik valós személyisége?          

 

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6217947922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.10.06. 08:53:22

"azt mondja, semmire nincs ideje. A barátnőkre van, akikkel találkoztam párszor és úgy ítéltem meg, hogy rossz hatással vannak rá"

Ez már kapásból lapát kategória. Egyszer majd megszabadul tőlük, ezek csereszabatos barátnők akik bármikor ősellenségekké válhatnak.

"mindig mindent megtettem értük, tényleg mindent"

Nemes gesztus, érdemes olyan időszakra tartogatni, amikor eléggé megismerted a csajt és kiérdemelte.

"Hát ezt meg hol olvashatta?"

Rengeteg weboldal, blog, könyv tálalja a fogalmatlan nőknek a téveszméket, melyekről talán ők is tudják, hogy baromságok, de remek alibit szolgáltatnak bármilyen tetthez vagy elhatározáshoz, amit vagy nem tudnának megmagyarázni, vagy csak szeretnének róla egy ütőset hazudni.

"Szerintetek mennyi idő után jelentkezik egy kapcsolatban a másik valós személyisége?"

Haver, számold ki, a találkozásotok óta mennyi idő telt el az első visszataszító gesztusáig, kb. annyi az a bizonyos idő.

Sadist 2022.10.06. 10:24:03

Több vörös zászló, mint a kínai kommunista felvonuláson. Dugd, amíg kedved tartja, aztán lapát!
Az apjáról nem írtál semmit, gondolom az anyja egyedül nevelte, mert hoz minden olyan viselkedésjegyet, ami azokra jellemző, akiknek az életében nem volt egy normális apafigura.

szeme közé, laposan! 2022.10.06. 22:24:19

Már régóta nem vagytok együtt, csak összejártok kúrni. Kezdj el nyugodtan mást keresni, aztán ha megvan, a mostanit dobd a picsába.

Almandin 2022.10.07. 00:59:24

Ez egy érzéketlen, egoista nő. Akiben minimális empátia sincs, az nem alkalmas párkapcsolatra. Én nem maradnék vele.

antisocialnetwork 2022.10.07. 04:50:13

Úncsi. Hajnali 4:50-kor nem éri el az inger küszöböt.

Real_Time 2022.10.07. 05:52:03

@szeme közé, laposan!: Szerintem nincs ezzel gond, nem is kell összebútorozni. Meg úgy általában egy nővel se. Ha meg egy nő menni akar akkor úgyis megy akár a házasságból is, minden lehetősége megvan rá a jelenlegi feminista rendszerben. Ellenben a jó ember elkerülheti a mindenkori törvények által (egyébként jogtalanul) rászabott fizetési kötelezettségeket, amit a házasság nevezetű papírdarab felmondása miatt csengetnie kéne a nő felé.

Mesterséges Geci 2022.10.07. 08:01:27

Beindultak a "szakértők" már megint. :D
Holott kb semmit sem lehet megtudni mindebből. Ahogy egyik posztból sem.
Eleve csak az egyik oldal szemszögéből látni a történetet.
De még ha pontosan így is van minden, akkor is lehet millió oka a hölgy ilyen viselkedésének.

God Harald 2022.10.07. 09:46:26

@Mesterséges Geci: pont ezért kell általánosítani: “nagyon vigyázzunk a nőkkel, mert teleb…tt betyár kurva mind! Nincs kivétel.”:)

Frh 2022.10.07. 13:13:17

Konkrét kérdésedre a válasz: annyit hagyj beleszólni a dolgaidba, mint amennyit beleszólsz te az övéibe.
Annak nincs ideje valamire/valakire, aki nem akarja. Arra van időnk, amire akarjuk.
A harmadik dolog pedig, hogy teljesen eltérő családokból jöttetek. Egyszerűen nem illik hozzád, nem fogja fel, hogy máshogyan is lehet, nem az ő tré családja az etalon. Keress egy jobbat és rúgd ki őt!

Almandin 2022.10.07. 13:33:52

@Mesterséges Geci: Ha valaki szerint a férfiaknak nincsenek érzéseik, az nagyon súlyos. Ez egy férfigyűlölő nő, aki csak szexrobotnak meg fejőstehénnek nézi a férfiakat. Egyértelmű, hogy nem empatikus, aki vele marad hosszú távon, az tönkremegy.
Férfiban, nőben egyaránt kerülni célszerű az ilyen érzéketlen embereket.

Mesterséges Geci 2022.10.07. 20:18:53

@Almandin: még súlyosabb, akihez nekem volt szerencsé(tlensége)m... ;)
Hú... de szívesen beküldeném ide a sztorit. Kórházi ismeretség, már amennyire ismeretség, hogy váltottunk pár szót amikor a folyosón vagy az udvaron összefutottunk. Tipikusan olyan volt, akivel némi ismerkedés után jó lehet beszélgetni. Utóbb próbáltam neten megkeresni, egy ismerősétől jött annyi visszajelzés, hogy gyűlölte a kórházat, kerülni akar mindent, ami arra emlékezteti. Aztán tettem annyi kísérletet, hogy FB-n megkerestem, jelöltem ismerősnek. Mivel ő volt az egyetlen ismerősnek jelölt a profilomnál, elég egyértelmű volt, hogy elutasította. Ezen tényleg megsértődtem, pedig nem vagyok sértődős e téren. De ha nem velem volt gondja, akkor miért? Ha velem, akkor a kórházi viselkedését nem értem. A szép az egészben, hogy tényleg szimpatikusnak tűnt és tényleg nem akartam mást, csak beszélgetni, miután a jelek szerint az érdeklődési körünkben komoly átfedések vannak. :)
Azt meg nem hiszem, hogy a trollkodásra hajlamos énemről tudna. :D

Mesterséges Geci 2022.10.07. 20:21:33

@God Harald: :D
Van benne valami. De azért azt nem mondhatom, hogy 100%-ban egyetértek. ;)

God Harald 2022.10.07. 21:51:26

@Mesterséges Geci: elhiszem, hogy nem 100%-ban!:) Csak utaltam az itt folyamatosan általánosító szintelméleti szakemberekre:)))
Meg idéztem a “Nőnap a Dobozi utcában” régi klasszikusból.

God Harald 2022.10.07. 22:03:35

@Mesterséges Geci: tud a trollkodós énedről! Elmondtam neki…
Azért ez nem volt olyan meredek sztori. Tudnék mesélni ennél azért sokkal durvábbakat. Amikor velem bántak el kegyetlenül…meg amikor fordítva. Előbbi már nem számít, utóbbit most is szégyellem. A nők többsége tényleg azt hiszi, hogy ha kivágja a férfi szívét, az annak nem fáj. Nem rosszból, de valamiért ezt hiszik. Így aztán nőt nagyon nem érdemes traktálni a férfilélek dolgaival, egyszerűen úgy kell szeretni őket ahogy vannak. Már akit lehet. Van akit nem lehet.

Mesterséges Geci 2022.10.08. 06:13:11

@God Harald: meglepne, ha elmondtad volna... :D

Billy Hill 2022.10.12. 14:00:24

"a férfiakat nem kell vigasztalni, mert nincsen érzelmileg mélyebb lelki világuk"

"azzal érveltem, amivel ő is, hogy fölösleges gesztus, de nem vette a lapot"

Gandalf javaslatát ajánlom figyelmedbe, amikor is a Balrog-gal találkoztak...

Reactor 2022.11.06. 22:49:22

"Nézd meg az anyát, vedd el a lányát"...
süti beállítások módosítása