Az ideális házasság 15 évig tart?

2023. április 04. 07:32 - csajokespasik

       

               Posztolónk környezetében nagyon sok a válás és megfigyelt pár dolgot. A szokásos indokok: egyik fél nem élte ki magát, vagy a korlátokat nem bírja, vagy egyszerűen nem erre számított, vagy épp belefáradt...Ha a szerelem elmúlik, akkor törvényszerű, hogy minden másnak is el kell múlnia?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

43 éves férfi vagyok, és azt látom, hogy a kb. velem egyidősek körében ( a tágabb környezetemet tekintve) elég sok a válás. Nem voltam soha házas, nem is leszek, valami más módját fogom keresni annak, hogy ne maradjak magányos. Mintha a válás már egy egészséges, átlagos életszakaszba beilleszthető fordulópont lenne. Mintha elváltnak lenni az életpálya természetes része lenne, mint a jogsiszerzés. Jön az elváltak élete, az újrakezdés, a fiatalság restaurálása, meg az újabb remények. Esetleg második házasság, ha úgy érzi, korábban nem ő hibázott, vagy nem volt elég neki. Vannak, akik még a nyilvánvaló tények mellett is tagadnak, mert az emberek többsége mindig önmagukat vetítik ki másokra.        

       

               Sokan válnak körülöttem olyanok is, akiknél azt hittem, na ők a kivételek, mert náluk minden működik. A szokásos indokok: nem élte ki magát, korlátokat nem bírja, nem erre számított, belefáradt... stb.-stb. Azt figyeltem meg, hogy ezek szerint az ideális házasság ma már úgy 10-15 évig tart. Vagy még rövidebb ideig.
Mik a jelei annak, hogy nem terveznek veled hosszútávra? Mert én sose kérdeztem senkitől ezt meg, hogy mik a szándékai. Ragaszkodó vagyok a kapcsolataimban, de nem szeretek a jövőn rágódni. Ha valaki azt mondja, sosem gondolkodott még azon, hogy én lennék számára az igazi, vagy nem merült fel benne a kérdés sem, és hogy nem akar ennyire előre gondolkodni, ezek mind-mind válaszok! A csak sodródjunk az árral, a Bízzuk a Sorsra...és a majd lesz valami-ből is lehet sok minden – többnyire válás.
Ha nem jegyzek el valakit 3 hónap után, felhúzza a nyúlcipőt? Vagy jön, hogy mindent el kell nézned a másiknak és akkor boldog lesz a kapcsolat / házasság. Úgy látszik, nekem még ezt is el kell magyarázni, de nem tetszik a jobb egyedül módszer sem.
Ha elmúlik a szerelem és a szexuális késztetések, akkor törvényszerű, hogy minden másnak is el kell múlnia?          

 

 

17 komment
Címkék: válás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr518093948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.04.04. 07:56:39

15 év az elképesztően hosszú táv. az alatt rengeteget változnak az emberek.
adj hálát minden élő és életlen teremtménynek ha ennyi időt kibirnak veled. Ez már maga a hosszú táv.

vanderkaay 2023.04.04. 08:52:37

12-15 év az nagyjából lehet pont annyi idő ameddig a különböző faszbúk meg instagram kompatibilis események el tudnak vinni egy kapcsolatot majd házasságot. Megismerkedés a nagy ővel, lángoló érzelmek, kicsimmel görögbe, eljegyzés, esküvőszervezés, esküvő, babaprojekt, kiskölyök1 minden lépése dokumentálva, babaprojekt2, kiskölyök1 óvodába megy satöbbi. Aztán eljön a pont amikor már nem nagyon van több esemény, csak a hétköznapi taposómalom van, problémák, betegségek, kiadások, életközépi válság satöbbi; és ha egy kapcsolatban valójában az elejétől kezdve nem volt több a felszínen jól eladható látványnál akkor ott bukik a dolog

VOGAben 2023.04.04. 09:47:41

43 évesen ezek még kérdések? Az igen!

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.04.04. 12:49:52

@VOGAben: Hát igen. Sose gondoltam volna, hogy a Disney hercegnős filmeket fiúk is nézik:)

body_andras 2023.04.04. 17:59:42

Akkor derül ki, hogy nem terveztek veled hosszútávra, amikor éppen elhagy, akivel hosszú távra terveztél. Te ugye fülig szerelmes voltál, ő meg felült a kedvező hullámra, és fűt-fát ígértetek egymásnak. Valószínűleg néhány jó haver előre szólt hogy ráb*szol, de úgyse hiszed el amíg nem történik meg.
A 21. századi ember fordulatos élete c. történetünket látták.

*Komolyabbra fordítva a szót, hosszú távra nem tervezünk, nincs értelme. Ha szerencsénk van, két normális emberként jöttünk össze, nem hajszolunk irreális elvárásokat, és úgy alakul minden körülmény, hogy együtt maradunk.

antisocialnetworkagain 2023.04.05. 05:48:48

15 éves autón már rég megjelentek a rozsdafoltok.

God Harald 2023.04.05. 09:06:44

@antisocialnetworkagain: igen, ezért fontos az alváz- és üregvédelem!

Andy73 2023.04.05. 10:35:13

Nem, nem addig, hanem a sírig. Tudod, ásó, kapa, nagyharang. Ami korábban véget ér, az nyilván nem ideális.
Egyébként ha eldöntötted, hogy te soha nem fogsz házasságban élni, akkor mit izgat a dolog? Számomra egyértelmű: a fogalmazásod egy önigazolási kísérlet a csupa rossz példával. Csakhogy tévedsz, mert nem minden házasság végződik válással, csak kábé a fele. Persze ez is sok, de aki komolyan gondolja a dolgot, nem válik el olyan könnyen, ahogy te elképzeled.

Real_Time 2023.04.05. 12:12:21

@Andy73: Ha egy befektetésnek köztudottan a fele bukással végződik, akkor az már jó üzlet, nemde? : D Amúgy ki volt az a vadbarom aki a házasságot mint jogalapot nyújtó papírdarabot kitalálta?

Andy73 2023.04.05. 12:42:26

@Real_Time: nos, a kezdő cégeknél sokkal rosszabb az arány a sikert illetően. Egyébként kis rizikó, kis haszon, ha feltétlenül az üzlethez akarod hasonlítani.
Ami a papírt illeti, nyilván nem csak az annak, aki komolyan gondolja. Aki meg nem, annak tényleg nem való, akkor tényleg kudarcra van ítélve.

Andy73 2023.04.05. 15:04:37

@Real_Time: van, aki többször is bukik, és ez rontja az átlagot. A többség viszont egyszer sem bukik, legalább elégségesre teljesít. Persze sokan meg se próbálják a vizsgát. Ez egyébként sok mindenre igaz. Ha mindenkinek elsőre sikerül egy vizsga, akkor alacsony a léc, nincsenek követelmények, stb.

Sadist 2023.04.05. 16:28:34

@Andy73: "Persze ez is sok, de aki komolyan gondolja a dolgot, nem válik el olyan könnyen, ahogy te elképzeled."

Csak ott van bukón a dolog, hogy a váláshoz nem szükséges a másik fél beleegyezése.

"Egyébként kis rizikó, kis haszon, ha feltétlenül az üzlethez akarod hasonlítani."

Akkor nagy rizikó, nagy haszon? Mesélj, mi az a hatalmas haszon, amit egy férfi nyerhet a házassággal?

Andy73 2023.04.05. 18:03:42

@Sadist: nem csak anyagi, hanem pl. Egészségesebb és hosszabb élet, legalábbis a statisztikák szerint. Nem beszélve a gyerekekről, akik persze házasságon kívül is lehetnek, csak akkor általában kevésbé jó a viszony. Persze mindennek az alapja egy megfelelő társ, akire hosszú távon is számíthatsz. De aki nem vágyik rá, vagy akinek nem megy, annak nem kell erőltetni...

2023.04.06. 12:15:40

@Andy73:
De minden válás oka a házasság!

2023.04.06. 12:18:56

@Andy73:
És az évekig elhúzódott házasság, ami csak a látszat meg a gyerek meg a szomszéd Mariska néni miatt van?

Na az aztán egészséges, hosszú élet, sőt a gyereknek is tökéletes példa, hogyan kell családot alapítani...
Nézd MO-n majd Mindenki mentálisan rottyon van, de a képmutatás az példás.

Sadist 2023.04.07. 01:35:09

@Andy73: "nem csak anyagi, hanem pl. Egészségesebb és hosszabb élet, legalábbis a statisztikák szerint."

Anyagiak: a családos férfiak többet keresnek, de nem azért, mert családosak, hanem mivel családosak, ezért hogy többet keressenek, többet is dolgoznak. Egyrészt. Másrészt meg baszhatják a sokkal több gályázással járó magasabb fizetésüket, ha két-, három-, négyfelé kell osztania. Egy nő az esetek 99.99%-ban nem fogja emelni a férfi életszínvonalát (lásd hipergámia).
Egészség, hosszabb élet: ez is egy ravasz trükk, amivel a laikus férfiakat megvezetik. A házas férfiaknak valóban hosszabb a várható élettartamuk és jobb egészségnek örvendenek, mint az egyedülállók, DE a trükk az, hogy az egyedülállók közé számolják az elváltakat is, amiről meg tudjuk, nagyon nem tesz jót a férfiak anyagi helyzetének, fizikai és mentális egészségének (alkoholizmus, hajléktalanság, kábszizás, mentális zavarok, stb.). A soha nem házasodott és a házas férfiakat összehasonlítva nincs az égvilágon semmi különbség a várható életkort tekintve, egészség terén meg picit jobban is állnak, mert kevesebb a felelősség és az azzal járó nyomás rajtuk, hogy magukon kívül még x embert el kell tartaniuk.

"Nem beszélve a gyerekekről, akik persze házasságon kívül is lehetnek, csak akkor általában kevésbé jó a viszony."

Tök mindegy, hogy a gyerek házasságban vagy házasságon kívül születik, akkor sem az apáé lesz. Házasságban a férfi csak a gyerekkel járó felelősséget kapja a nyakába, nem úgy, mint pár száz évvel ezelőtt, amikor valóban patriarchális (patrilineáris) volt a társadalom és az apa nem csak a gyerekkel járó kötelességeket, hanem azokkal együtt a rendelkezési jogot is megkapta.
A mai rendszerben mégis miért dugják a férfiak a guillotine alá a nyakukat, ha nem nyernek vele semmit?

"Persze mindennek az alapja egy megfelelő társ, akire hosszú távon is számíthatsz."

Csak ilyen nőt sajnos elvétve találni. De még ha az egyszeri férfi talál is ilyen nőt és feleségül veszi, akkor is ott fog lebegni a feje fölött Damoklész kardja, a hajszálat pedig asszonyka bármikor elvághatja egy rövid, három szavas mondattal: "El akarok válni." Egyszerűen azért, mert a törvényi környezet lehetőséget ad rá.

Szóval még mindig ott tartunk, hogy a férfiak nem nyernek SEMMIT a házassággal.

fkv.119 2023.04.20. 22:37:38

"Az ideális házasság 15 évig tart?"

Az ideális házassághoz ideális nő kell, olyan meg csak a mesében van. Megcsalós-lehúzós-vagyonmegosztós kurváknak meg pont nem jár semmi, csak a szájuk.

Egy okos ember a lehúzós kurva ellen:

index.hu/sport/2023/04/15/asraf-hakimi-hiba-abouk-paris-saint-germain-valas-vagyon-edesanya-psg/

Így kell ezt csinálni. :DDD
süti beállítások módosítása