Ez depresszió nála, vagy csak rossz kedv?

2023. június 22. 07:57 - csajokespasik

       

               Posztolónk nem tudja eldönteni, hogy a barátja most depressziós, vagy csak lehangolt, de olyan tüneteket produkál, ami az előző tippet erősíti meg. Heti egyszer találkozik a barátaival és legutóbb azt mondta, ő ezekért a pillanatokért él... A barátnőben pedig megmaradt ez a mondat, ugyanis ha párja szét lenne hajtva, valahol megértené ezt, de kímélő üzemmódban él.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Amikor összeköltöztem a párommal, féltem, hogy rövidesen kiderül majd, hogy nem illünk össze, mert akkor jönnek elő a problémák, de ez nem így lett. Kettősségérzés volt bennem, mert az is kiderülhetett volna, hogy a mélyebb elköteleződéstől fél, de ma is becéz, figyelmes, abszolút nőnek érzem magam vele.
Tudom, hogy könnyű valakire azt rámondani, hogy depressziós, még akkor is szokták, ha valakinek csak rossz kedve van, de én úgy látom, ő nem szed semmit és szakembernél se járt. Együtt dolgozunk, tehát látom, hogy nem munkahelyi stressz az oka. Ilyenkor a szexuális életünk sem a legjobb.
Ő heti egyszer találkozik a barátaival és néha én is vele tartok, nem ellenzi, és legutóbb azt mondta, hogy ő már csak ezekért a pillanatokért él... hogy letöttyen egy székbe és a haverjaival nyugodtan órákig sörözik... és ez a mondata nagyon megmaradt bennem, ami persze lehet egy semmilyen elszólás is. Ha szét lenne hajtva, ezt megérteném, de nincs, kímélő módban él.        

       

                Valamit hordoz magában, de nem osztja meg velem. Van, aki megjátssza, hogy depis, mert a szánalomra hajt, és csak hiszi, hogy az egy pasis dolog, de ő nem játssza meg. Igazából azt se tudom, mi ez nála?? Csendes, visszahúzódó, de a barátai közt felélénkül.
Mindenhol vannak nehezebb helyzetek, hullámok, stresszesebb időszakok, amikor az ember nem úgy látja a világot, mint máskor. Eluralkodik rajta valami. Én is voltam már reményvesztett, pesszimista, de oka volt, és nem tartott ennyi ideig. Tudom, hogy egy ilyen hangulatingadozás gyakorlatilag az élet minden területén előjöhet, de nem kéne senkinek, aki nem diagnosztizált beteg, ennyire beszűkültnek lennie. Nála nem látok erre racionális alapot.

Támogató, empatikus vagyok, beszéltetem is. Akkor kedvesen leráz, mert mindig talál mit tenni a ház körül... Én a teljes szívem beleadtam ebbe, és ha zsinórban ilyen pasikba botlottam volna, akkor el se küldöm ezt a levelet, hiszen akkor valószínűleg magamban van valahol a hiba. Az igazat megvallva, félek a gyógyszerektől, mert nem akarom, hogy úgy járjon, mint az egyik rokonom, aki a mai napig szed egy erős nyugtatót, pedig semmi inger, semmi stressz nem éri, semmi komolyabb trauma, egyszerűen csak megszokta korábbról, amikor még felírták neki és rendszeresen szedte.          

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7818151254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2023.06.22. 21:26:30

Szerintem ez az ember alkoholista is lehet, hiszen élete csúcspontja a barátaival való órákig tartó iszogatás.

Lorrh 2023.06.22. 22:46:38

Nem kívánt gyerek volt, az anyját orosz katonák erőszakolták meg és ő egy bizonyos Igor Szergejevics szoldát gyereke, a nagyapját lelőtték Isonzónál, az apját meg kínozták az ávéhánál, tele vannak az emberek családi tragédiákkal, amiket nem dolgoztak fel és a következő generációk vállára pakolták. El kell menni családállításra.

Andy73 2023.06.23. 08:32:15

A munkahelyeteken minden rendben? Manapság sok minden okozhat feszültséget, de az is lehet, hogy ti nem illetek össze, ha kettesben nem tud igazán ellazulni. Ha viszont a részéről alapvetően elégedett a kapcsolatokkal, akkor az is lehet, hogy ő többet szeretne egyedül lenni, de meg több beszélgetésre vágysz. Hosszabb távon ezen a gyerekek segíthetnek, akikkel beszélhetsz majd bőven.

Andy73 2023.06.23. 15:21:53

@Lorrh: ez valami vicces videó akar lenni? Nem hinném, hogy tipikus, mindenesetre a gyerekek általában hasonlítanak a szüleikre...

Lorrh 2023.06.23. 21:22:44

@Andy73: eeez?? abszolút tökéletesen modellezi a helyzetet, én tízszer néztem végig egymásután. Egyszerűen zsenális. Neked van gyereked?

God Harald 2023.06.24. 00:18:31

@Lorrh: így van! A nagyapjával találkoztam 1917 elején Caporettoban. Megkínáltam egy Caporallal, meg fizettem neki két icce vörösbort. Nagy, mokány ember volt, gondosan nyírt bajusszal! Isiászra panaszkodott…

Diorella Queen 2023.06.24. 08:57:02

A depresszióhoz nem kell semmilyen külső ok, az egy betegség, ami jön magától.

Lorrh 2023.06.24. 12:07:13

@God Harald: nem Colomb-Béchartban találkoztatok ? :-)

Real_Time_2 2023.06.25. 07:38:15

@Almandin: Ilyen nő mellett az sem lenne csoda? Mondták már hogy a nők sosem lesznek elégedettek az aktuális kannal? Csak mert itt is ennyi a helyzet, lapozzunk.

God Harald 2023.06.25. 10:12:16

@Lorrh: nem. Úgy volt, hogy ott találkozunk, de volt egy kis nézeteltérésem Potrien őrmesterrel, ezért traveaux forcésra kerültem. Később, Igoriban ért a hír, hogy Isonzónál lelőtték.

Lorrh 2023.06.26. 07:39:07

@God Harald: ó az öreg potyien, derék cimbora :-)

Sztravinszka 2023.06.27. 21:41:18

2xri olvasás után is nehezen érthető, hogy mi a baj a férfival, egyáltalán van-e baj. Más a habitusa talán. A depresszió egyébként simán annyit is jelenthet, hogy valaki rossz környezetben van, és semmi köze agyi, kémiai folyamatokhoz. Egy növény is elsorvad rossz földben, fény nélkül. Szereti ez a fickó a munkáját? Mert valami piszkosul nyomaszthatja, ha egy székbe rottyanás a nagy élmény.
süti beállítások módosítása