Miért nem törődik az egészségével?

2023. szeptember 26. 07:41 - csajokespasik

       

               „Ez a „szálljak le róla”- hozzáállás nem lesz jó hosszútávon, ahogy a mellébeszélések és halasztgatások sem” - Ha a pasidat nem izgatja az egészsége, az annak az előjele is lehet, hogy hamarosan a kapcsolata se fogja. Mert amíg te jobban aggódsz érte, mint ő magáért, az észszerű lépések egyre csak tolódnak.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
a barátommal másfél éve vagyunk együtt. Időközben ő kicsit meghízott, meg egyéb problémái is voltak / lettek. A baj, hogy nem érdekli. Mozogni nem szeret, pedig korábban sokat mászkáltunk. Legalább napi 7x kajál, és mindenfélét összevissza. Cukorproblémája is lehet idővel, ha nem figyel oda, az apukája is cukros. Volt nyáron egy hosszabb autóutunk, minket vittek és ő két óra múlva szabályosan rosszul lett az éhségtől, félre kellett állni. Én simán kibírok 5-6 órát evés nélkül.        

       

               Egészségtelen kajákat tol, meg sok édességet. Ha emiatt szólok neki, ingerlékeny stílusban válaszol. Ő azt állítja, hogy azért van, mert edzeni kezdett, és emiatt felgyorsult az anyagcseréje, csakhogy nem tudom, ez igaz-e, nem élünk együtt. Amikor pár napig nála vagyok, mindezt látom, de ha kérdezem, el is mondja legalább.
26 évesen nem tudom milyen lehet neki, amikor azt mondja a párja, hogy szeretné látni a régi alakját. Ha felhozom neki a témát, gyorsan lapoz. A helyében kivizsgáltatnám magam. De erre nincs ideje. ...Ha komolyabb szövődménye lesz, akkor meg muszáj lesz időt szakítani rá, minden alibi nélkül. Néha ez a nemtörődömség rám is kihat. Ez a „szálljak le róla”- hozzáállás nem lesz jó hosszútávon, ahogy a mellébeszélések és halasztgatások sem. De ha én nem mondhatom neki, akkor kinek kéne? Mit tudok tenni még?          

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3518222083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.09.26. 09:28:56

azért lett rosszul mert leesett a vércukorszintje és ez normális reakció. Ha ennyire egészsségbuzi vagy akkor tudhatnád. 5-6 óra evés nélkül az béna dolog. Ráadásul mindenkit magadhoz akarsz hasonlitani. Pffff

antisocialnetworkagain 2023.09.26. 14:27:18

Remélem te vegán-vega-zöld vagy, aki aszpartámot sem tol soha.

Chendrys19 2023.09.26. 15:45:51

@antisocialnetworkagain: Hmmm... azért a "vegán-vega-zöld aszpartámot nem fogyasztó" és a "26 évesen elhízott couch potato" között van pár lehetőség. Aztán majd jön a csodálkozás a történetben szereplő "férfi" részéről, hogy miért lép le a csaj, egy sportos és önmagára igényes fickóval...

nOniCk 2023.09.26. 16:20:36

Mutass példát és menj el sportolni, hátha kedvet kap, hogy Veled menjen. A szóbeli nevelgetés felnőtt embereknél nemigen fog működni.

Chendrys19 2023.09.26. 16:44:24

@nOniCk: Egy felnőtt férfiben magától is kellene lenni annyi motivációnak, hogy nem hagyja el magát. Nehogy már a csajának kelljen példát mutatnia meg "nevelgetnie"...

szeme közé, laposan! 2023.09.26. 17:29:03

Kezdj el félrekúrni, ahogy amúgy is tennéd nemsoká, hátha ez egy kicsit felrázza. Ha nem, akkor legalább időben gondoskodtál a saját jövődről.

Real_Time_2 2023.09.26. 18:51:45

@Chendrys19: Hát mondjuk ha a poszterina is eljárna edzeni akkor már elgondolkodna az ember is.

VOGAben 2023.09.26. 21:04:44

A napi 7 kajálás rendben lenne, ha az nem zabálást jelent alkalmanként. A legszarabb példa a zéró reggeli, maximum kávé-cigi-stampó, nassolás egész nap és a végén este egy kondér csülök-köröm-stb pöri fél kiló kenyérrel és 5-6 sörrel lefojtva. Bizonyos népek a napi munka mellett, több mint hétszer falatoznak változatosan, keveset és láss csodát, nem ismerik a cukorbajt és főleg nem dagadt zsírdisznók negyvenéves korukra. Amúgy meg a mozgás legalább annyit számít, mint a táplálkozás.
Az meg milyen már, hogy aszongya edz a gyerek de nem tudom, hogy mit és mikor???!! HE!?

nOniCk 2023.09.27. 08:26:31

@Chendrys19: Egyetértek, magam is így teszek, de ha nem megy neki magától, akkor támogatom a társam a saját eszközeimmel. Vagy dobjam ki 25 BMI fölött?! Mostanában úgyis a cserélgetés a trendi. :)

Sadist 2023.09.27. 17:23:13

"Mit tudok tenni még?"

Takarodj a konyhába és csinálj neki egy szendvicset!

body_andras 2023.09.28. 13:57:20

"Szállj le rólam! Ott a fél méternyi háj alatt kilapítod a gyomromat, amikor rám mászol."

moonshadow 2023.09.29. 13:13:46

A dagadtság és a farkaséhség a már kifejlődött inzulinrezisztencia tünetei.
A szervezet minden kaját elraktároz ezért a vércukor gyakran leesik és az illető folyton éhes.
Ebből lesz néhány éven belül a 2. tipusú diabétesz. mozgással, tudatossággal, és ketogén diétával lehet megfordítani.
süti beállítások módosítása