Ő nem 40, hanem csak 39...

2023. szeptember 28. 07:30 - csajokespasik

       

                Amíg a pasid gyakori szavajárása a „majd megoldódik”, és a „...majd lesz valahogy...” korai még készülni a gyerek projektre. Ha még a viharkárokat is olyan lazán méri fel, mint a saját életkorát, a felelősségérzet sem fog olyan könnyen kialakulni nála. Aztán majd mindig neked kell mozdulni, ha haladást szeretnél.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Mostanság gyakran téma nálunk (amin kicsit össze is kapunk) az, hogy én szeretek előre tervezni. A barátom meg sosem volt ilyen. Korábban még azt hittem, hogy majd ha komolyabban is elindul köztünk, majd kifejlődik ez nála. De nem így lett. Úgy nőttem fel, és így is neveltek, hogy a szüleim mindig előre gondolkodtak. Így nem is voltak nagy meglepetések, biztonságban éreztem magam. Ő biztos máshogy látta ezt otthon, de tudom, hogy neki korán elváltak a szülei. Ennek a dolognak nem is ettől kéne annyira függenie, vagy nem tudom.        

       

               Kérdeztem korábban, hogy akarjunk-e gyereket vállalni? Azt mondta, még ráér. Na most ő mindjárt 40, amire mindig azt mondja, hogy még nem 40, hanem csak 39... Régebben pedig azt mondta, hogy még 40 előtt belevágna ebbe. Nem vagyok matekszakos, de a 39 szerintem elég közel áll a 40hez :) persze jobban hangzik, mint amikor a boltban sem 400 a gyümölcslé, hanem csak 399...

Ugyanabban a városban laknak a szüleim, mint mi, tehát nem nagy túra, de neki előre kell szólni a RENDSZERES látogatásokról is. Én előre tudom ezt tervezni, ő meg megszokni se tudta. Az ő részéről ez semmi előretervezést nem igényelne.
Gyakori szavajárása, hogy „majd megoldódik, ...majd lesz valahogy..." - amitől megőrülök. A „majd lesz valahogy” azt jelenti nekem, hogy a sors szeszélyeinek legyünk kiszolgáltatva és arra bízzuk a jövőt. Vagy azt, hogy nekem kell mozdulni. Az én családomban soha nem hallottam azt, hogy majd ha eljutunk oda, akkor majd foglalkozunk a dologgal...

Egy kis felújításra is szükség volna, és megint elment egy nyár, ami alkalmas lett volna rá. Amikor volt az a nagy vihar, letépte a szél a villanyóra ajtaját, és vártam, hogy hátha akarna tenni valamit az ügyben. És csak visszarakta és rászögelt, jó az úgy még...
Többnyire neki egyszerűbb rám hagyni a dolgot. Engem bizonytalanságban tart az, ha beüt valami váratlan és akkor kell kapkodni. Szeretek előre mindenre felkészülni. Szerintetek változhat még egy 40 (...bocs, 39) éves pasi?          

 

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1318223561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elismert felhasználó 2023.09.28. 07:55:17

Elég gáz, hogy a nagy bebiztosítós tervezgetés közben nem figyeltél arra, hogy egy tervezgetős pasit tervezz magadnak.

VOGAben 2023.09.28. 09:27:38

És mennyi a nő? Ha 35+, akkor ő sem tervezgetett eddig valami sokat. Ahogy esett, úgy puffant, vagy szlottyant... Nem egy negyvenes gyerektelen nőismerősöm van. Azok is végigkefélgettek bő két évtizedet az életükből és most is discokirálynők... ja nem. Mostanság kezd omladozni az ego-palota. Sebaj, a fiammal jókat röhögünk rajtuk.

2023.09.28. 13:08:41

Érdekes, kb az első randin megbeszéltük az leánynyal, hogy nem akarunk gyereket....mi ebben a lehetetlen?
Ennyire hülyék az emberek?

body_andras 2023.09.28. 13:56:12

A pasi kitartóan ellenáll a szuverenitása elleni hadjáratodnak.
Nem akar a te életcéljaid tartozéka lenni, ilyen és kész.
Ezredik toporzékoló vénlány aki rendületlenül a saját képére akarja formálni a nemtörődöm disznó férfiakat.

antisocialnetworkagain 2023.09.28. 15:11:06

Elektromos vihar volt vagy egy EMP robbant a közelben, hogy csak a villyanyóra ajtaját dobta le?

Andy73 2023.09.28. 20:09:46

39 évesen se lenne fiatal apa, de a gyereknek is kell legalább 9 hónap, ha rögtön sikerül, így akkor már biztosan 40 lenne. De a nagyobb kérdés, hogy a szerző hány éves, ahogy azt már mások is megjegyezték, ezt viszont kifejtette a sztoriból. A magyar népesség egyébként több mint egymillióval csökkent egy generáció alatt, részben az ilyen párok nagy száma miatt.

Andy73 2023.09.28. 20:13:11

@Andy73: javítás: a nő kifelejtette a sztoriból a saját korát. A férfinek 40 után is lehet gyereke, a nőnek már nem valószínű. Persze örökbe is fogadhattok még, de ahhoz is komolyabb kapcsolat kellene, inkább férj, mint barát.

látjátok feleim szümtükkel 2023.09.28. 21:23:21

Ezt a fickót/nőt lapátra kell tenni. Nem egymásnak lettek teremtve, és ez nem fog az idők múlásával sem megváltozni. Mindegyik ragaszkodni fog a saját hülyeségéhez, ergo eszükbe sem jut egymáshoz alkalmazkodni. Ebből harmonikus család soha nem lesz.

Azon is érdemes elfilozófálni, ha egy szülő 40 éves a gyereke születésekor, akkor 60 éves lesz, mikor a gyerek húsz. Sajnálatosan egyre több fiatalabb korú ember hal meg, és egyre nagyobb az esélye a gyerekeknek arra, hogy nagyon fiatalon saját lábra kell állniuk. Tisztességes és okos fiatal ember nem ilyen sorsot szán a gyerekének.

Lorrh 2023.09.29. 07:32:42

@látjátok feleim szümtükkel: "nem ilyen sorsot szán a gyerekének"
Ez a kulcsmondat!!
Ez tökéletesen elfelejtik a mai harmincas szingli csajok. Hogy a saját gyereküket szivatják meg. Ráadásul negyvenesek lesznek a szülők, amikor a gyerek legjobban fog pörögni és rohadtul nem lesz energiájuk ezt követni. Csupa frusztráció lesz az életük. Rakás gyakorlati példám van rá ismerősi körből.

Andy73 2023.09.29. 08:49:29

@Lorrh: a fő gond nem ez, hanem az, hogy bizonyos kor után már esély sincs a terhességre és a gyerekre. Egyébként jobb késő, mint soha. És kettőn áll a vásár, a gyerekhez apa is kell. Itt is a nő szeretne már gyereket, a férfi még nem, pedig már ő sem fiatal.

Andy73 2023.09.29. 09:20:32

@Lorrh: a harmincas szingli csajok közül sokan azt felejtik el, hogy évről évre csökken az esélyük arra, hogy egyáltalán gyerekük legyen. De a poszterina a jelek szerint nem, itt inkább az apajelölttel van a gond.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.29. 09:56:33

@Andy73:

Az esély még csak-csak javítható hormonkezeléssel, de a születési rendellenességek veszélye az életkorral nő.

Születéskor minden lánygyermekben benne van az összes petesejt, ami élete során meg fog érni, a szervezet később már nem termel újakat. A meglévőket meg károsíthatja mindenféle RTG meg egyéb sugárzás, vegyszerek, dohányzás, alkohol meg tudom is én, még mi. És ezeket a kockázatokat az alaposabb terhesgondozás sem tudja mind kiszűrni.

Leginkább ezért lényeges, hogy a nő még 30 éves kora előtt világra hozza a kívánt gyerekeket.

Lorrh 2023.09.29. 10:20:55

@Andy73: okés, de azt a gyereket világra lehet erőltetni mindenféle kezeléssel. És utána mi lesz? Honnan lesz 14-15 évig türelme és energiája elviselni a gyerekét??
Amúgy ha egy férfi nem akar gyereket és láthatóan csak húzza a nő értékes idejét akkor miért nem dobbant a csaj? Tényleg ennyire hülyének kell lenni alapvető biológiai dolgokhoz?

Sztravinszka 2023.09.29. 14:55:53

Poszterinának legalább van humora.

Real_Time_2 2023.10.01. 09:12:57

@body_andras: A feminista fosrendszer nevelésének az eredménye, mely természetesen a férfiakkal kapcsolatban is csak baromságokat tanít, aztán meg ilyenkor jön a nagy csodálkozás. Egyébként már szépen látszik a rendszer eredményessége:

telex.hu/belfold/2023/09/27/nepszamlalas-lakossag-ksh-statisztika

2023.10.04. 08:22:16

@Real_Time_2:
Szerintem is jobb a nuku pina csak az ima rendszer, a nők pár dinár ellenében áruba bocsátják, és Minden hímvessző boldog, pont úgy mint te.
süti beállítások módosítása