Hogyan kerülhető el hibáink ismétlése?

2023. október 13. 07:44 - csajokespasik

       

               Ha alaposan megismerjük saját magunkat, a valós igényeink, lehetőségeink is feltárulnak, így könnyedén kikerülhetőek a klisé-helyzetek. Posztolónk is azt vallja, hogy előbb magunkat térképezzük fel, utána jöhet a másik, mert ha nem így teszünk, ugyanazokat a hibákat fogjuk elkövetni egész életünk során. Rászánt egy évet a személyiségfejlesztésre és immár egy működő és harmonikus kapcsolatban él.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nekem borzasztó, hogy bizonyos emberek úgy nyüszítenek kapcsolat után, hogy nem ismerik magukat sem. Vannak férfi ismerőseim, akik két sör és pár cigi közt a nőket hibáztatják, amiért nem őket választják és még szánalomból se hajlandóak ágynak esni velük, pedig olyan szexi, amikor másnaposak.
Ha nem akarjuk megismerni magunkat, akkor jön a klisé: összejövünk valakivel, eltelik pár év, aztán két idegen lakótárs marad ott, akiknek már egy kedves szava sincs egymáshoz. Újból ismerkedni már fárasztó, belenyugszunk abba, ami van. Még ha korábban támogatták is egymást, később egymást fogják majd nyersen oltogatni mások előtt is... mert társaságban valahogy jobban előjönnek a párok közti konfliktusok – van erre egy találó angol kifejezés, de most nem jut eszembe. De annyiszor láttam már ezt.        

       

               Mindenkinek van múltja, és ha valakinek erkölcsileg, vagy bárhogy máshogy rendezetlen a szülői háttere, először önmagát kell tisztáznia, különben ugyanazokat a hibákat fogja megismételni        ( szenvedélybetegségek, félrelépés-sorozatok, ingerlékenység a semmin, túlzott birtoklásvágy, beteges féltékenység...és a lista hosszan folytatódhatna) - ezeket felismerni az első lépés. Nagyon sok ismerősöm van, aki ebben nem hisz, de meséltek a családjukról, és leírhatóan ugyanazokat a hibákat követték el a kapcsolataikban, ami engem igazolt, pedig nem vagyok jós.

Végighallgattam pasik sirámait, melyek szerint hogyan „csinálták ki” őket mindenféle gonosz nőstények, de a meséjükből bennem épp egy ellenkező kép alakult ki... Ma már közhely, de tényleg így van: előbb magunkat ismerjük meg, utána jöhet a másik, mert ha nem így teszünk, ugyanazokat a hibákat fogjuk elkövetni egész életünk során. Én ezt a magam példájával is tudom igazolni, mert volt időszakom, amikor irreálisan féltékeny voltam, rá is ment pár kapcsolatom, és volt olyan szakasz, amikor senki nem volt jó. És rászántam egy évet személyiségfejlesztésre és immár egy működő és harmonikus kapcsolatban élek.          

 

 

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4918233833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Amatőr_ 2023.10.13. 10:15:37

Köszönjük, Dr. Csernus!

Creativus 2023.10.13. 10:19:18

Ha ilyen egyszerű is lenne...
Ilyenkor jobb, ha újra meg újra elolvassuk az interneten a Popper-Pilinszky párbeszédet.

Irgalom! Igen, ez veszett ki az emberek többségéből a kényelmes létmód, s a könnyen megszerezhető élvezetek hatására. Az 50 éve tartó hedonista létben (= fogyasztói társadalom) paradox módon éppen azt érezzük általa, hogy nem is vagyunk abban. A klisék a biológiai adottságunknál fogva törvényszerűen jönnek, de elhitették velünk, hogy nem így kellene történnie. S a sült galamb csak nem repül magától a szánkba.

S a személyiségfejlesztés se magától jön. Vagy komoly traumák, vagy hosszas, unalmas(!), és erőfeszítéseket igénylő gyakorlás kell hozzá. Csak éppen - kliséként - az erőfeszítésre való képesség az, ami a hedonizmustól már rég nincs meg bennünk. Marad hát a trauma? Egy egész világ (a fejlett nyugat) számára? Mekkora kellene, hogy hatásos legyen?

Lorrh 2023.10.13. 14:26:28

ez a bulvár pszichologizálás nem áll jól senkinek. Lépjünk már túl ezen a primitiv szinten.

Sztravinszka 2023.10.13. 14:53:50

Hát ha 1 év önfejlesztéssel megvehető egy harmonikus párkapcsolat, akkor a posztolót még sok meglepetés érheti. Kezdetnek nem rossz, de azért elég gáz kis picsányi olvasgatás, pszichologizálás után így leosztani a lapokat. Emberek nyüszítenek kapcsolat után. Hát, b+ poszter, te meg annó pszichológus után nyüszítettél. Kis szerénység nem ártana.

God Harald 2023.10.13. 23:20:51

@Lorrh: mára mindenki hobbipszichológus és kócs lett! Akinek nincs kedve dolgozni, még pénzt is kér a baromságaiért! Tisztára mint Torrente: nem elég, hogy kurva, még fizetni is kell érte!:)

VOGAben 2023.10.14. 07:38:47

Kenderkötéllel! "Valami kis hiba van".

antisocialnetworkagain 2023.10.14. 15:34:40

Ha valami nem jut az eszedbe, keress rá a neten. Ez is jó tanács kócsné.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.14. 21:14:14

"előbb magunkat ismerjük meg"

Más-más formában négyszer is leírtad. Az alábbi kicsit ósdi, de élvezetesebb:

youtu.be/nMMrazRIdx4?si=SCteW6xO_UQV8Ujv

"pedig olyan szexi, amikor másnaposak"

Na igen. Keserű-savanyú bagószagú lehelet másnapos piaszaggal turbózva. Plusz mosdatlan testszag, bagószagú ruhák. Kva szexi.

Vén motoros 2023.10.14. 22:34:34

@God Harald: Hogy ez mennyire így van! (Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja.) Egyik ismerősöm gyereke pszichológus, és jól megél "Életvezetési tanácsadás"-ból. Méghozzá nem is Magyarországon, hanem - az illető országban honosított liszensz-szel - külföldön. A vicc az, hogy saját maga - szinte születése óta - életvezetési problémákkal küzd...

Lorrh 2023.10.14. 22:39:27

@Vén motoros: attól még jó tanácsokat tud adni.
Egy jó fogorvos se tudja a saját fogát megcsinálni.
Egy jó fodrász se tudja a saját haját.... stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.15. 06:39:52

@Vén motoros:

Kiváló példa erre a már említett Csernus, aki még a saját házasságát sem tudta megőrizni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.15. 07:22:25

@Lorrh:

"attól még jó tanácsokat tud adni."

Erről az alábbi vicc jut eszembe:

Kohn elpanaszolja a rabbinak, hogy döglenek a libái.
- Mivel eteted őket?
- Szemes kukoricával.
- Az a baj. Etesd ezután darával!
Kohn egy hét múlva ismét panaszkodik, hogy még mindig döglenek a libái, pedig darával eteti őket.
- Mert szamár vagy! . - mondja a rabbi. - zabbal etesd őket!
Pár nap múlva Kohn megint siránkozik, hogy hiába eteti zabbal a libáit, mégis pusztulnak.
- Ostoba fajankó vagy, miért nem árpával eteted őket?!
Másnap megint megy Kohn:
- Rabelében, hiába próbálkoztam az árpával, megdöglött az utolsó libám is!
- Most már egy libád sincs?
- Egyetlen egy se.
- Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...

Lorrh 2023.10.15. 07:48:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: viccnek jó, csak ettől még tényleg egy pszichológus könnyebben átlátja a páciense baját és segíteni is tud neki. Úgy hogy a saját életében meg nem tudja meglépni ezeket. De a te véleményed lehet más nyugodtan.

Lorrh 2023.10.15. 07:49:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amúgy csernus a drogosok gyógyításában volt jó. Semmi másban. A tévéműsor egy gecinagy szemétség volt amiben leüvöltötte a páciensei fejét. Nettó aljasság volt.

luis5 2023.10.15. 08:18:32

Story magazin színvonal.
Valahol a horoszkóp meg a recept közt....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.15. 11:27:10

@Lorrh:

Csernust soha nem láttam sem tévében (nem nézek tévét vagy 20+ éve), sem neten, csak olvastam róla, főképp az arroganciájáról.

Igazad van, a pszich könnyebben átlátja. De ahogy ő nem tudja átlépni a saját korlátait, a páciens sem tudja. Na meg a partneren is múlik.

Nekem leginkább a netes fotelpszichológusokkal van bajom, akik elolvastak pár írást, esetleg könyvet, ne adj' isten maguk jártak pszichiáterhez, s ez alapjan osztják az észt.

Andy73 2023.10.15. 14:41:33

Végre egy pozitív sztori. Azért azt nem írja, mennyi ideje tart ez a jól működő kapcsolata, se azt, hogyan fejlesztette előtte a személyiségét. Ha majd túl lesz az ezüstlakodalmon, több egészséges és kiegyensúlyozott gyerekkel, akkor reménykedhet, hogy tényleg jól működik a dolog. De még akkor is érheti meglepetés, mert sajnos ismerek több olyan párt, akik utána szakítottak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.15. 15:45:02

@Andy73:

A holtbiztos módszer a holtig tartó boldog házasságra a nászéjszakán elkövetett közös öngyilkosság.

Lorrh 2023.10.15. 17:03:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a pszichiáter orvosi egyetemet végez és gyógyszert ír fel, kemikáliákkal nyomja el a bajaidat és beutalhat a diliházba.
A pszichológus bölcsész egyetemet végez és nem írhat fel gyógyszert csak beszélgethet a pácienssel.

Sadist 2023.10.15. 17:17:27

"volt időszakom, amikor irreálisan féltékeny voltam, rá is ment pár kapcsolatom, és volt olyan szakasz, amikor senki nem volt jó. És rászántam egy évet személyiségfejlesztésre és immár egy működő és harmonikus kapcsolatban élek."

Aha, "személyiségfejlesztésre" ;)
Aki egy kicsit tisztában van a nők pszichéjével és a párkapcsolati piac törvényszerűségeivel, az könnyedén olvas a sorok között. Vészesen közelített a 30 vagy már át is lépted, amikor a saját bőrödön kezdted érezni, hogy már közel sincs olyan jó pozíciód a húspiacon, mint ropiseggű húszévesként, ezért vissza kellett venned az elvárásaidból és a rigolyáidból. Persze lehet ezt személyiségfejlődésként marketingelni, de mi felvilágosult férfiak tudjuk, hogy a valóságban ez csak szükségből kovácsolt erény.

Sadist 2023.10.15. 17:27:24

@Vén motoros: Pszichológia szakra 90%-ban olyan nők járnak, akiknek valami dilije van, mert az várják, hogy a szak elvégzése után majd meg tudják gyógyítani magukat. Mondják ezt pszichológus hallgató/végzett pszichológus ismerőseim.

Sadist 2023.10.15. 17:34:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nekem leginkább a netes fotelpszichológusokkal van bajom, akik elolvastak pár írást, esetleg könyvet, ne adj' isten maguk jártak pszichiáterhez, s ez alapjan osztják az észt."

A "rendes", egyetemet végzett pszichológusok se jobbak. A mainstream pszichológia teljesen elment egy szélsőségesen nőközpontú, szélbalos, woke, férfigyűlölő irányba.

Vén motoros 2023.10.15. 17:52:27

@Sadist: Magát senki sem tudja meggyógyítani! Nekem nem túl káros kényszeres betegségem van: az a mániám, hogy mindennek a feliratos, címkés felével felém fordulva kell állnia a lakásban. Pl. tejes doboznak, kefírnek, kávés zacskónak, fűszertartóknak, mosópornak, öblítőnek, sörösdoboznak, lisztes zacskónak, bárminek. Tudom magamról, hogy ez kényszercselekvés, néha megpróbálok rajta túllépni. Pl. a hűtő tetején lévő tejesdobozok egyikét DIREKT felirattal befelé fordítottam, hogy majd én jól megmutatom a kényszerességnek, ki a főnök! Aztán, amikor hajnai 3-ig nem jött álom a szememre, mert állandóan a rosszul álló Tetrapack-ra gondoltam, akkor kiugrottam az ágyból, "jó irányba" fordítottam, és visszafeküdve 30 másodperc múlva már aludtam is, mint a tej.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.15. 18:22:33

@Vén motoros:

Ez egy önmagadra és másokra is abszolút ártalmatlan kényszeresség - szandékosan nem kényszerbetegséget írtam.

@Lorrh:

Tudom, mi a különbség a kettő között. Az ELTE-n volt (bal)szerencsém ismerni pár pszichológia szakos hallgatót, mindegyiknek volt valamilyen lelki problémája, még ha ez nem is mindben tudatosult.

Sztravinszka 2023.10.15. 20:13:21

@Vén motoros:
Ez érdekes. Nekem rendmániám van, mindennek szépnek, esztétikusnak kell lennie körülöttem, és ugyanott állni, centikre belőve. Azt hiszem, még sosem volt körülöttem igazi rendetlenség, bár ha más csinálja, nem zavar. A legnagyobb élmény, amikor utazás után 1-2 napig nem pakolom ki a bőröndöt, és kerülgetem. Felüdülés, de már ez is zavar, lusta disznók nem pakolnak ki azonnal. Kompenzálom az eklektikus belsőt.

VOGAben 2023.10.15. 20:26:47

Manapság divat lett zakkantnak lenni. Ha nincs problémánk akkor csinálunk magunknak, hogy legyen miről pampogni. A napokban mesélte a köv. sztorit egy háromgyerekes ismerősöm: A nagylányától már van három unokája, a kisfia még kamasz, a középső gyerekről lesz szó aki egy 24 éves nő. Szóval az a történet, hogy ez a "gyermek" aki már két teljes évet dolgozott a szakmájában, most lelépett a tengeren túlra. A kiköltözésének az indoklása a következő volt: "Ő úgy érezi, hogy kiégett!" Nyerítve röhögtünk percekig, hogy egy 24 éves, aki otthon luxusban él, az mi az anyja pi..ájátol tud kiégni!? Na meg hogy az usában direkt a kiégett némbereket várják nagy szeretettel... Az ismerősöm kb tudomásul vette, hogy ettől a gyerekétől sanszos, hogy egy életre búcsút vehetett. Még szerencse, hogy van másik kettő normális.

Lorrh 2023.10.15. 20:34:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindenkinek van lelki problémája.
A pszichológusoknak is. Ezt már fentebb sokszor megbeszéltük.
Amit Sadist ír, hogy a pszichológusokat férfigyűlölőre nevelik, ez ordas nagy geciség ilyet mondani. Pont ezzel a mondatával ő válik gyűlölködővé.
A pszichológusokat empatikus érzékenységre, megértésre, odafigyelésre kondicionálják. Nem gyűlölésre.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.15. 21:01:53

@Vén motoros:

Az nem pontos megfogalmazás, hogy senki nem tudja kigyógyítani magát. Mert ez attól függ, miből kell kigyógyulni. Apám nagyon cigarettázott, olyan maga sordrottat szívott. Aztán egy idő után reggel erős köhögéssel kezdte a napot. Döntött, abbahagyta a dohányzást és egy ideig savanyú cukrot kapott be, ha cigizni támadt ingere. Majd a cukrot is elhagyta, és soha többet nem cigarettázott.
Én egy műtét után sokat szenvedtem ( állandóan fájtak a beleim ), és nem találtam rá gyógyszert, pedig sok orvosnál próbálkoztam. Végül egy pszichiáternél kötöttem ki, akivel kb. 10-15 percet beszélgettem, majd felírt egy gyógyszert. Este vettem be az első szemet, másnap reggel úgy ébredtem, hogy nem fájt semmim, és azóta nagyon ritkán van gondom. De ha én magam nem járok utána, akkor soha az életbe nem jövök rendbe, mert más szakorvos semmi megoldást nem adott.
A saját testünk működését, beleértve a pszichét is, magunknak kell ismerni, és magunknak kell uralkodni rajta. Ha ez nem megy, az igényli a segítséget.

A te kényszerbetegséged is megszűnhet, ha meg tudod keresni azt az orvost, aki érti ezt a területet. Manapság már olyan széles az orvosi szaktudás, hogy azt egy szakorvos sem képes teljesen birtokolni.

A posztra térve, az ember képes személyisége fejlesztésére, hiszen a tanulás is ennek egyik megnyilvánulása. A kapcsolatfejlesztés azonban már nehezebb, mert nem a saját személyiségünk fejlesztéséről, hanem megváltoztatásáról szól. Fejlődés ez is, de amíg a fejlődés nem akaratlagos, addig a megváltoztatás bizony elfogadásról szól. Ha valaki nem tudja a párját elfogadni, akkor hiába fejlesztgeti a személyiségét, attól még nem javul a párkapcsolata. Ennek a posztolónak nem a személyiségét kellene fejlesztenie, hanem azon gondolkodni, miért nem képes másokat olyannak elfogadni, amilyenek. Persze tőlem elfogadóbbá is fejlesztheti magát, de szerintem ezzel a hozzáállással attól sem lesz soha 45 éves házas. Mert a párunktól azt elvárni, hogy a kedvünkért fejlessze a személyiségét, vágyálom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 00:40:33

@látjátok feleim szümtükkel:

"Végül egy pszichiáternél kötöttem ki, akivel kb. 10-15 percet beszélgettem, majd felírt egy gyógyszert"

Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy vmi placebót. A lényeg persze az, hogy megszűntek a panaszaid.

A kérdés az, vajon a korábbi orvosok által felírt gyógyszereknek miért nem volt placebóhatásuk. Hiszen azokat is azzal a tudattalszedted be, hogy használni fognak.

Real_Time_2 2023.10.16. 05:57:45

@God Harald: Papesz, a nők sosem cigiznek, inni meg pláne nem, nem tudtad? Másnaposság meg főleg kizárva! Ők azok a felsőbbrendű lények akik után a lomha férfiak csak rinyálnak, amiért nem őket választják. (De mesélhetek neked ennél vadabbakat is, ha van rá igényed ;))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 07:22:41

@Real_Time_2:

És a nők hűségesek, sose b@ßnak félre. A felmérések szerinti 10% házasságon belül született zabigyereknek mind a Szentlélek az apja.

Ja, és ha nem tudnád, mi nők soha nem fingunk, és rózsaillatút szarunk. :)

Szóval örülj, ha nagylelkűen megengedjük, hogy ti férfiak megcsókoljátok a lábujjunk hegyét.

Real_Time_2 2023.10.16. 07:48:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Aki pedig mindezt nem hiszi el, az csak egy rohadt nőgyűlölő lehet!
@God Harald: úgyhogy papesz jobb lesz ha összeszeded magad, aztán küldesz egy kis pénzt valamelyik nőnek, ugyanis köztudottan ők kevesebbet keresnek mint te, ugyanazon munkakörben. (Utána meg küldhetsz majd nekem is ezért a kócsolásért :D :D)

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.16. 08:19:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem placebó ( küldheted a nagyobb összeget ), mert ez itt nem a reklám helye, meg nem is a betegségem taglalása a cél, sőt az sem, hogy a szakorvosok mennyire értik a beteg problémáját vagy mennyire nem. Viszont remélem neked eddig nem volt, és a jövőben sem lesz hasonló élményed. Ha viszont rosszat akarok kívánni neked, akkor szívesen, hogy próbáld ki, és utána legyen ekkora mellényed.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.16. 08:24:34

index.hu/mindekozben/poszt/2023/10/16/kobor-kutya-eskuvo-video/

Szomorú, hogy egy oktalan állat képes megtalálni a "párját", csak az ember álmodozik személyiségfejlesztéséről.

God Harald 2023.10.16. 08:53:48

@Real_Time_2: köszi szépen az infót! Nem, nem kell ennél vadabbakat mesélned. Egyrészt, mert ezek a dolgok nem igazán érdekelnek, másrészt az én koromban már nem szabad felizgatnia magát az embernek.
Viszont, ha tudnál túratapasztalatot mondani a Lorenz-hágóról, azért hálás lennék. Erősen gondolkodom rajta, bár lehet, hogy október végén már keményen jeges lesz.:(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 09:57:08

@látjátok feleim szümtükkel:

"mert ez itt nem a reklám helye"

A kutya se kérdezte a gyóccer nevét.

"meg nem is a betegségem taglalása a cél"

A lőtéri kutyát sem érdekli, mi a betegséged.

"próbáld ki, és utána legyen ekkora mellényed."

Fel nem foghatom, miként váltott ki belőled ilyen indulatokat egy az érzékeny személyes problémáidat a legkevésbé sem firtató hozzászólás.

Gondolom a jónapotra is bazmeganyáddal köszönsz vissza. Kellemes ember lehetsz.

Sztravinszka 2023.10.16. 10:27:43

@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem ezt félreértetted. Egyszerűen elgondolkoztató az eseted, hogy mi történt a gyógyszerekkel, mi váltotta k8 a gyors javulást. Csodagyógyszerek így nem léteznek, a laikus is valami pszichés működésre gondol inkább, ami a háttérben állhat. De a lényeg, hogy segített. Az is érdekes lehet, mi volt abban a 15 perces beszélgetésben. Az biztos, elég bonyolult a test és a psziché, a jéghegy csúcsát látjuk csak. Igen, az orvosok is többnyire.

Andy73 2023.10.16. 11:27:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Elég morbid vagy. Én egyébként hiszek a holtig tartó boldog házasságban, közösen megöregedve is, csak arra hívtam fel a figyelmét, hogy ne bízza el magát a poszter, ha végre van egy tartósabb kapcsolata - ez még csak a kezdet. Legalább azt érje el, hogy családot alapít, gyerekük születik, és utána is együtt maradnak - ezekről még egy szót sem írt a nagy személyiségfejlődését követően.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 12:44:20

@Andy73:

Egy szarkasztikus beszólásból még ne juss messzemenő következtetésre. Ha kicsit belegondolsz, csak annyit mondtam, amit te is, csak kicsit sarkosabban megfogalmazva.

Sadist 2023.10.16. 12:58:03

@VOGAben: "a középső gyerekről lesz szó aki egy 24 éves nő. Szóval az a történet, hogy ez a "gyermek" aki már két teljes évet dolgozott a szakmájában, most lelépett a tengeren túlra. A kiköltözésének az indoklása a következő volt: "Ő úgy érezi, hogy kiégett!""

Nyilván onkológus, aki nap mint nap találkozik végstádiumos rákos betegekkel és pszichésen erősen megviselte...
Mondjuk már az is nagy szó, hogy a szakmájában dolgozott két évet. Az egyetemet végzett nő ismerőseim kb. 90%-a soha nem dolgozott a szakmájában, kvázi az oktatásukra fordított minden erőforrás ment a /dev/null-ba.

God Harald 2023.10.16. 13:03:02

@Sadist: gondolom, hogy a nőismerőseid között sok közgazdász, jogász, mérnök, orvos van…

Sadist 2023.10.16. 13:05:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A kérdés az, vajon a korábbi orvosok által felírt gyógyszereknek miért nem volt placebóhatásuk."

A placebóhatásba az is beleszámít, hogy ki írja fel a gyógyszert, de még az is, hogy mennyibe került a gyógyszer/kezelés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 13:22:17

@Sadist:

Na igen, azt én is tudom, hogy egy placebó annál hatásosabb, minél drágább. :))

Sőt vhol azt olvastam, hogy érdekes módon akkor is hat, ha a betegnek megmondják, hogy placebót kapott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.16. 13:27:42

Lehet, a drága gyógyszernél/kezelésnél a beteg igazolva akarja látni a kiadott sok pénz értelmét, meg talán vannak, akik önmagukat is hibáztatják, amiért nem hat náluk a gyógyszer, ezért elhitetik magukkal a javulást - ami aztán ezért tényleg be is következik.

Lorrh 2023.10.16. 19:12:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért csak eljutottunk a népmesék világába.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.17. 08:56:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Gondolom a jónapotra is bazmeganyáddal köszönsz vissza." Vélelmezem, hogy tükörbe néztél, és nem lepődtél meg, ezért ez a stílus, amit az Eltén tanultál. Majd szólj, ha valahol találsz hasonlót , amit én írtam.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.17. 09:13:27

@Sztravinszka: "Az biztos, elég bonyolult a test és a psziché..."

Ezt most eltaláltad.
Sajnos az idegrendszer bonyolultabb hálózat, mint az internet, és még most is csak tanulják az orvosok. Mostanában olvastam valahol, hogy pl. az emésztő rendszer szinte az agytól független önálló idegi szabályozással működik.
Feltehetőleg az emberi kapcsolatok alakulása is erősen függ az indegrendszertől, hozzá téve a hormonrendszer hatásait. Ezért nem lehet mindenkire érvényes tanácsokat adni a párkapcsolati nehézségek megoldására sem. Az ember a biológiát még nem tudta legyőzni, csak kóstolgatja. Az viszont nem árt, ha az emberi tapasztalást szélesebb körben megismerhetjük, mert abból sokat lehet "személyiségfejleszteni". Van is egy régi mondás, miszerint más kárán tanul az okos, sajátján az ostoba. Már annak, akinek van ilyenhez vénája. Kovácsnénak ezek szerint nincs, csak mások támadása megy neki kiválóan.
Tulajdonképen el is mondhatnám a gondjaim lényegét, de ez a poszt nem erről szól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 10:12:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Fordulj cihiáterhez. Laikus szakvéleményem (ugye milyen szép oximoron?) szetint súlyos depresszióban szenvedsz. Ezért vsn, hogy a legártatlanabb megjegyzésen is képes vagy megsértődni.

Monygyjuk szarok rá, ha megsértőcc.

látjátok feleim szümtükkel 2023.10.17. 15:18:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem sértődtem meg, ezért nem kell semmire szarnod, csak elmondtam a viselkedésedről a véleményem. De a befejező mondatod megint csak téged minősít, és nem engem. Legközelebb gondolj rá, hogy mindenki magáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 15:27:15

@látjátok feleim szümtükkel:

Du beleidigte Leberwurst.

"mindenki magáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt."

Így igaz, láthatóan nagy gyakorlatod van már benne.
süti beállítások módosítása