Menedzserszemlélet a párkapcsolatban

2023. október 31. 07:37 - csajokespasik

Ha valaki nem azért figyeli a kiadásokat, mert fillérezős típus, hanem mert okosan átlátja a dolgokat, az könnyen ráfaraghat, ha olyasvalakivel költözik össze, aki lazábban bánik az anyagiakkal. Közös vagy külön kassza a hatékonyabb?

 

Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok! Én (26) lassan negyedik éve vagyok együtt a párommal (34) és jó csapatot is alkotunk, sok mindent meg tudunk beszélni. Idén költöztünk össze, és mint arra készülni lehetett, számos dolog itt került felszínre. Nálam az első volt az anyagiak. Ki mit fizet? Nem telik el úgy hét, hogy ne számolgatnám a kiadásokat, költségeket. És azt, hogy mennyi pénzünk van, mi számít közösnek és egy apróbb felújítást hogyan fizessünk felesbe? Tudom, hogy a menedzserszemlélet nem túl jó egy kapcsolatban, de én sose tudtam elkérni a végösszeg felét a páromtól, amikor egyedül intézem a bevásárlást. Ilyen vagyok, ...én vagyok az a típus, aki ha feláll társaságban, egy bárban az asztaltól, és utána szól valaki, hogy „nem hoznál egy sört?” akkor hoz neki, és nem kéri el a pénzt utána, pedig tudja, hogy valószínűleg az illető el fogja felejteni : )

Tehát tudom, felfogom és megjegyzem, de a tettek mezején nem teljesítek elég jól... Sajnos fiatalabb koromban volt idő, amikor sok mindent nélkülöznünk kellett, utána még a szüleimen is segíteni kellett, innen ez a beidegződés, tehát nem filléreskedő vagyok. Egyelőre a mondatot sem tudom megfogalmazni a párom felé, hogy mit mondjak neki egy-egy esetben, hogy ne hasson rosszul.
Most, ahogy visszaolvasom ezt, úgy tűnik, mintha ő lenne a probléma, de valójában fordítva van, én nem tudok pár dolgot ezzel kapcsolatban, ő sok mindent fizet, egyáltalán nem link. Ami zavar, hogy nem tudom eldönteni, kinek a dolga lenne a pénz beosztása. Erről sose beszéltünk. Mert eddig úgy volt, hogy egyszer csak megtörtént, amikor valamelyikünk kapcsolt, mondjuk jött egy számla, vagy észrevettük, hogy ott áll már egy ideje, be kéne fizetni.
Ezt mások, frissen összeköltözöttek, hogyan csinálják?

 
4 komment
Címkék: pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2218247053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.10.31. 10:06:38

"Ezt mások, frissen összeköltözöttek, hogyan csinálják?"
Attól függ, közösen veszitek vagy bérlitek a kecót, vagy az egyikőtöké a lakás.
Saját lakásban nem bölcs dolog anyagi hozzájárulást kérni a másik féltől bármihez, mert utólag kedve szottyan majd behajtani rajtad. A menedzserkedés nem feltétlenül baj de ne várd a másiktól hogy a beosztottad legyen.

Sztravinszka 2023.10.31. 17:11:26

A jó csapat elsunnyogja egy lényeges kérdés megbeszélését. Ingyenes tanácsadót fogad. Nem teljesít jól. Olcsó húsnak híg a leve.

God Harald 2023.10.31. 22:44:44

Hát talán beszéljetek róla! Ha csak úgy egy pár vagytok, akkor nem kell ezt a dolgot túllihegni. Ha viszont házasság, gyerek, ásóka-kapa, akkor a külön kasszának nem sok értelme van. Amúgy nem tudunk segíteni!

szeme közé, laposan! 2023.11.04. 12:34:34

"a tettek mezején nem teljesítek elég jól..." - szerintem te egy politikus vagy akkor.
süti beállítások módosítása