Az én barátaim a te barátaid is (?)

2024. január 02. 07:40 - csajokespasik

       

               Levélírónk eddig főleg olyan nőkbe futott, akiket nem tudott beépíteni a haveri körébe, mely egyáltalán nem riasztó, nem ellenszenves emberek alakítják. Ha ő el tudta fogadni akármelyik korábbi barátnőjének barátait - még ha nem is voltak szimpatikusak neki - akkor ezt fordítva is elvárná.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Lehet, hogy ebbe mindig csak én futok bele, így elnézhető, ha általánosítok:
- a barátok kérdése mindig fontos szempont, és én két helyzetet szoktam látni kialakulni:
1. a barátnő simán beilleszkedik a pasija baráti körébe, mondjuk ehhez olyan alkatnak is kell lennie. Jó kapcsolatot ápol velük, a nőkkel és a férfiakkal is megérti magát. Még külön barátságokat is kialakíthat ott, és úgy akkor együtt tud mozogni velük.
2. amikor a nő nem vesz részt a pasija társasági életében, nem alakít ki kapcsolatokat ott, sőt, ellenszenves, érdektelen és elzárkózó. Így a férfi kénytelen nélküle részt venni az összejöveteleken. Ebbe futok bele mindig.        

       

               Megjegyezném, hogy egyik haverom sem ellenszenves, vagy bunkó, vagy bármi ilyen, és ha én el tudtam fogadni akármelyik korábbi barátnőm barátait - még ha nem is voltak szimpatikusak semennyire és semmiről se tudtam velük beszélni mert teljesen más hullámhosszon voltunk - akkor ezt fordítva is elvárnám. Én el tudtam velük csevegni, mert nem velük jártam, és csak pár óráról volt szó. Kibírható.

Azt viszont látom, hogy a többi ismerősömnél mintha ez nem lenne gond; hozzák a párjukat, akik jól elvannak mindenkivel, erőltetés nélkül. Az is megoldás, hogy én megyek egyedül, mert attól, ha a párom kivonja magát ( akármilyen ürüggyel) nekem még nem kell eltűnnöm.
Azt is hallottam, hogy így próbál kisajátítani valaki, és a barátokról való azonnali leválasztás ennek a stratégiának a része. Olyanba is belefutottam, hogy a barátnőm azt képzelte, hogy a többi nő lenézi, megveti, utálja, … már amikor még a nevét se tudták, persze. És ezért nem jött. Sokan inkább kitalálnak mindenfélét, csak nehogy más embereket megismerjenek. Ne kelljen részt venniük ebben.
Arról nem szólva, hogy ezzel a saját partnerét is megbántja. Amikor valaki túlidealizálja a monogám kapcsolatot, egyben félre is értelmezi, hogy az azt jelenti, hogy maximálisan zárt, és abba kettejükön kívül más nem férhet be, se barát, se senki.

Annyiféle megoldás lehetne: ha a társaságban több nő van, akkor a pasijaik elvannak egymással, akár felszínesen is: tehát elvannak egymással, de külön nem akarnak találkozni. Ha a pasik vannak többségben, akkor ugyanez fordítva.
A férfiak könnyebben bevonódnak társaságba, ez igaz. Így az csak egy álom a részemről, hogy a nők össze fognak azonnal barátkozni egy társaságban egymással, csak mert a pasijaik oda járnak, akik már régebben barátok. De nem is erről szól. Sajnos ez olyan dolog, aminek nincs elterjedt formája és szabályai, ez abszolút nyitott dolog, ami magától alakul, így vagy úgy. Lehet, hogy ez egy kevésbé fontos téma valakinek, de sokaknak nem.
Az érdekelne, hogy mi a normális - vagy elvártan mi lenne - ebben a helyzetben?          

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4418293105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.01.02. 08:26:49

"Az érdekelne, hogy mi a normális"
Az hogy babákat csináltok és máris nem kell a társaság mert a gyereket kell életben tartani jó sok évig és másra se tudsz majd figyelni. És még a vezérkolomposúrnak is örömet szerzel ha szaporoszik a magyar.
Szivesen.

VOGAben 2024.01.02. 11:41:27

Ez a maguktól megoldódó, mondvacsinált gondok halmaza volt mindig is. 20 évesen aki nem akart bandázni az nem tette, nem is hiányzott. 30 körül, már látszott a nőkön, hogy meg voltak feszülve, hasonlítgatták a kapcsolataikat, a férjeik karrierjét a sajátjukat stb... Ahol már volt gyerek, ők akkoriban morzsolódtak le. Párosan, vagy külön. 40+ a nagy visszatérések ideje. Már ahol erre igény mutatkozott. Nem tudom, hogy miért kellene sémák szerint megélni ezt. A szélsőségek a riasztók...

Real_Time_2 2024.01.03. 04:57:34

@Lorrh: Ahhoz először arra alkalmas, normális nőket is importálnia kell lassan, mint a munkásokat a német gyárakba a "magyar" gazdaság fenntartásához.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.03. 10:06:53

Nem értelmezhető kérdéskör. Még ha egy öreg írná a nyugdíjasotthonban rendben lenne, de fiatalon elég gáz.
Tudomásul kell venni két dolgot.

Az egyik, hogy a világ változik, benne mindenkivel, és ez fiatal korban még elég dinamikus, a régi sémákból hamar lesz elavult, és lesznek új összefüggések, megváltoznak a prioritások. Nem kell persze mindent kapásból selejtezni, de fenn sem szabad akadni, ha a körülmények változásával a baráti kör is ritkábban jön össze. Majd jó pár év múlva újraépül minden egy kis anekdotázáshoz.

A másik, hogy tartalmas viszonyokat feltételezve, a baráti körét úgy válogatja az ember, hogy abban a hasonlók csoportosulnak, párt meg úgy választunk, hogy kiegészítsenek. Eleve két különféle kapcsolatrendszer. Ezeket felszínesen lehet együtt kezelni, de eleve nem kompatibilisek egymással.

Több évtizedes barátságoknál megfigyelhető, hogy a baráti körön belül kissé szeparálódnak az eredeti baráti kör tagjai, és külön azok kapcsolatainak köre. Azért, mert azok sokkal inkább hasonlítanak egymásra, mint az eredeti baráti kör tagjaihoz, beleértve kinek-kinek a saját párját, házastársát.
Valójában az a gyanús, ha nem így van, mert akkor valószínűleg felszínesek a kapcsolatok, akár baráti ,akár párkapcsolati szinten, de az is lehet, hogy itt-ott szőrszál van a tányér szélén.
süti beállítások módosítása